Şimdi Ara

Aracımın Egzoz Borusu Delinmek Üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar rutubetli bir yerde yaşıyorum , aracımı 2 sene önce aldım ancak bu ay yıllık bakıma götürdüğümde arabanın altı sırf pas olmuş adam egzoz borusu 4 ay içerisinde delinir dedi.

Sizce ne yapmalıyım delinmeden değiştirmeli miyim , gerçi delinsede kısa zamanda bir zarar yaratmazmış

200 -2500 tl arasında egzoz fiyatları , önerilerinizi bekliyorum

• Keşke aldığında aracın altını ziftletseydin yada benzer bişey yaptırsaydın. Bundan sonraki araçlarına yaptırırsın artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Keşke aldığında aracın altını ziftletseydin yada benzer bişey yaptırsaydın. Bundan sonraki araçlarına yaptırırsın artık.

Şu an bu aracı kullanıyorum , tavsiyeler bekliyorum
  • Boru delinirse sadece boruyu değiştirirsiniz, susturucu sağlamsa sorun yok..

Erken değiştirip değiştirmemek keyfinize kalmış.. Ama ileride fırsat bulamazsanız sesli olarak kulanmak problem olur..
    Benim boş vaktim bol ve egzozcu da 500 metre ötede olduğu için delinene kadar bekliyorum, delindiğinde bağırta bağırta egzozcuya gidiyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Boru delinirse sadece boruyu değiştirirsiniz, susturucu sağlamsa sorun yok..

Erken değiştirip değiştirmemek keyfinize kalmış.. Ama ileride fırsat bulamazsanız sesli olarak kulanmak problem olur..
    Benim boş vaktim bol ve egzozcu da 500 metre ötede olduğu için delinene kadar bekliyorum, delindiğinde bağırta bağırta egzozcuya gidiyorum..

200 tl lik ile 2000 tl lik egzoz arasinda sizce buyuk bir fark var mi?
    Birde egzoz ziftleme isine nasil bakiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Realist- kullanıcısına yanıt
    valla yeni modellerin egzozları nasıldır, pahalısı nasıldır, ömürlük olur mu gibi konularda bilgim yok.. ben hep renault 12nin ucuz egzozuyla haşır neşir oldum.. eskiyen kısımlarını kestirerek parça parça değiştiriyoruz.. şu an değişim zamanı gelen son susturucu en az 10-12 yıllık vardır..
    yani ucuzu bu kadar gidiyorsa pahalısına hiç gerek yok bence..

araç altı ziftletmek iyidir de, egzoz içten çürüyen bir şey olduğu için dıştan atılan ziftin bir faydası olmaz..
    motor soğukken egzozdan su buharı çıkar.. egzozu çürüten budur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pahalı veya ucuz olması kullnılan malzemenin kalınlığı ve paslanmaz malzemeden olup olmamasına gore değişir. Zİftle kaplatmak çözüm değildir. Sadece nemli ortamlar için ya kalın malzemeden yapılması şarttır ki çabuk delinmesin. Bunun yerine paslanmaz malzemeden daha incesi de olabilir ama sonuçta sure olarak aynı kapıya çıkacak ise ucuz ve uzun sure gidecek olan çözüm tercih edilmelidir.

304 diye bilinen paslanmaz malzeme en iğyisidir. Bunun yerine 409 kodlu çelik malzemeden imal edilen eksozlar da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 21 Ekim 2013; 17:37:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karbon kanister valfi ve lpg
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.