Şimdi Ara

Aracımın lastikleri ötüyor !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
25.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: roverci

1... KİMSEYLE TARTIŞMIYORUM...
    2... SÖYLEDİĞİM GENLEŞME- BÜZÜLME... ARACA HİÇ TAKILMAMIŞ VEYA TAKILIP ÇIKARILMIŞ LASTİKLERİN BEKLEMESİNDEN BAHSEDİYORUM...
    3... AŞIRI SICAKLARDA LASTİK KOKMAZ, ERİYEN ASFALT KOKAR...
    4... BALANS AYARI TİTREŞİM AYARIDIR. ÖTMEYLE İLGİSİ OLMAZ. ROT AYARI, İZ AYARIDIR. BOZUK ROT AYARI DİREKT ÖTME SEBEBİDİR...
    5... BEN YAZMADIM...
    6... BEN DİYORUM... "SICAK HAVALARDA, YUMUŞAK HAMURLU, ÖZELLİKLE YENİ LASTİKLERİN HEPSİ DÖNÜŞLERDE ÖTMEZ." BİLAKİS, SERT HAMURLU LASTİKLER ÖTER. (YENİ BİLE OLSA)...
    KULAKLARIM İYİ DUYAR. LASTİKLERİMİ YENİ ALDIM. HİÇ ÖTMÜYOR. AMA HİÇ ÖTMÜYOR. DEĞİŞME SEBEBİM DE LASTİKLERİN ÖTMESİYDİ. (HATTA LASTİKÇİ, ABİ BU LASTİKLER DAHA YENİ NİYE DEĞİŞTİRİYORSUN DEDİ, ONA DA ANLATMAK ZORUNDA KALDIM. ÇIKARDIĞIM LASTİKLER 6 YILLIKTI.)...

quote:

Orjinalden alıntı: bossbee
    1... Yukarıdakini yazıp üzerine bizim verdiğimiz bilgilerin yanlış olduğunu söylemek nasıl bir anlayıştır? Söylediğinin bir mantığı var mı? Lastik konusunda hiç bilgisi olmayan bir insan bile yumuşak lastiğin, sert lastikten daha fazla tutunacağını ve daha fazla ses yapacağını tahmin edebilir. Bunu bilmek için dahi olmaya gerek yok. Hele ki bunu bir kimyacıyla tartışıyorsun!

2... Petrokimya ürünü her plastik güneş ışığı altında YUMUŞAR, SERTLEŞMEZ. Bunu nereden uydurdun? Uzun süre bekleyen lastik sertleşir, doğrudur. Ama bunun asıl sebebi güneş ışığı değildir. Güneş ışığı altında yumuşayan lastik, soğukta büzülür. Bu genleşme-büzüşme ne kadar fazla olursa, lastiğin yapısı o kadar çabuk bozulur. Söylediğin buysa amenna...

3... Sonra aşırı sıcaklarda, asfalt ve lastik kokusunun birbirine karışıp koku yaptığını bilmeyen var mı? Madem güneşte sertleşiyor, neden asfalta yapışıyor lastikler?

4... Rot ayarının ne alakası var lastik ötmesiyle? Balans dersen bi derece anlarım da...

5... Motor uzmanı ünvanını kim yazdı avatarına?

6... Sıcak havalarda, yumuşak hamurlu, özellikle; yeni lastiklerin hepsi dönüşlerde öter. Ötmez diyen arkadaşların hiçbiri ya arabaya binmemiş, ya da kulakları sağır.

6 yıl aynı lastikleri kullanmış birinin lastikten anlamaması çok normal.

Bu kadar adam yalan söylüyor, hiç bir şeyden anlamıyor. Tek başına çözmüşsün olayı, helal olsun.

Demek sıcakta lastik kokmaz ha. Şimdi sen, yokuşlarda zorlarsak debriyaj balatasının da kokmadığını iddia edersin. O daha sert bir parça ya...

Demek lastiğin sert olması yol tutuşunu etkiliyor da, balans(titreşim) ayarı etkilemiyor. Bu da ilginç olmuş. Nutkum tutuldu.

Yazdığın konulardan birine baktım. Küçük hacimli motorların her zaman daha az yakacağını söylemişsin. Uzmanlık dalındaki bir konudaki dahi bilgin buysa ben daha ne diyeyim bilmiyorum.

Corolla 1.3 ün, her koşulda 1.6 dan; fabia 1.2 nin, her koşulda 1.4 ten, Vectra 1.6 nın her koşulda 1.8 den az yaktığını iddia eden biriyle; otomobil konusunu tartışmam, tartışamam.

Önünde saygıyla eğiliyor, hızla uzaklaşıyorum.

Aradığımı bulamadım. En düzeyli forum olduğunu söylemişlerdi bu forumun. Ancak sık sık marka fanatikleriyle karşı karşıya geldim. Bildiğimi zannettiğim konularda bile Cahil, aptal yerine kondum. En son bir arkadaş Bursada yol kesen çocuklar diye bi konu açmıştı. Oraya yazılanlardan sonra zaten soğudum buradan iyice. Samimi arkadaş sayısı çok az, onları da diğerleri susturuyor zaten. Neyse, uzatmayayım.

Merak etmesin diğer arkadaşlar da, bir daha foruma yazıp buraları kirletmeyeceğim.

Hepinize saygılarımı sunar, hoşçakalın der şapkamı alır giderim. Selamlar.....

• LASTİK TABANLARINDA DÜZENSİZ AŞINMA YOKSA,
    LASTİK BASINÇLARI DOĞRUYSA,
    ROT AYARI DOĞRUYSA,
    YOL YÜZEYİNDE DÜZENSİZLİK YOKSA,
    AMORTİSÖRLER BOZUK DEĞİLSE (BUNUNLA BİRLİKTE YANDAN KUVVETLİ RÜZGAR ALINMIYORSA),
    NE KADAR SERT YA DA YUMUŞAK OLURSA OLSUN,
    NE MARKA OLURSA OLSUN,
    HAVA SICAKLIĞI NE OLURSA OLSUN,
    ARABA SAĞA SOLA YALPALAMAZ...

quote:

Bunun üstüne ne desem boş. Sertleşmiş lastiklerim ötmüyordu. Yeni taktırdığım bridgestone - ki en yumuşak hamurlu lastiklerdendir. O kadar yumuşaklardı ki, yolda giderken araba sağa sola yalpalıyordu.- cayır cayır ötüyordu. Kışın değil, yazın.
  • Kaçırdığınız bir nokta var aslında tüm lastikler düz yolda ve sabit hızla giderken bile bir miktar kayarlar. Çünkü lastiğin yere değen ilk ve son kısımlarında lastik esner ver çok küçük bir miktar bile olsa kayar. Bu ötmeye sebep olmaz ama kayar.

roverci bir de "ÖTME SESİ, LASTİKLE ASFALT ARASINDAKİ TUTUNMA KAYBINDAN DOLAYI OLUŞAN KAYMANIN ÇIKARDIĞI SESTİR." demişsin ardından "DURURKEN DİREKSİYONU ÇEVİRİNCE BİLE ÖTERLER...
    " diyerek kötü lastiklerden bahsetmişin. Bu ikisi doğrultusunda iyi diye tabir edilen ötmeyen lastiklerde ya direksiyonu çevirmek mümkün olmayacaktır, ya da tekerlekler asfaltla birlikte dönecektir ki ötmesin. Senin dediğine göre iyi lastik kaymadığı için ötmezmiş gibi anlaşılıyor.
    Fakat bazı lastikler kaymasına rağmen ötmezler, bu iyi veya kötülüğe işaret değildir. Sadece lastiğin hamuru ile alakalıdır.

Hatırlarsanız GT-R için Eyfel kulesinin yanlarına kadar iyi lastiklere sahip olduğu söyleniyordu fakat araçtan gelen lastik sesleri motor sesini bile bastırıyordu.

• ANLAŞILAN BİRİLERİ SENİ FENA KIZDIRMIŞ...
    1... 6 YIL AYNI LASTİKLERİ KULLANDIĞIMI NERDEN ÇIKARDIN? ARABAYI ALALI 6 AY OLDU... KIŞIN İDARE ETTİM. YAZ BAŞLANGICINDA UZUN YOLA ÇIKMADAN YENİ LASTİK ALDIM. O KADAR...
    2... OLAY MI VAR? NE OLAYI... HİÇ KİMSE YALAN FALAN SÖYLEMİYOR. NERDEN ÇIKARDIN?
    3... LASTİK ÜRETİM AŞAMASINDA ERİMİŞ HALDEYKEN ELBETTE KOKAR. YOLDA GİDERKEN ERİMEZ VE KOKMAZ... YOLDA SICAKLIK NE KADAR ÇOK OLURSA OLSUN LASTİKLER KOKU YAPACAK KADAR ISINMAZLAR... PATİ ÇEKME, DRİFT, DRAG TABİKİ AYRI OLAYLAR...
    KULLANMAYI BİLDİKTEN SONRA DEBRİYAJ BALATASI DA KOKMAZ. KULLANMAYI BİLMEYENLER KOKUTABİLİR.
    4... SERTLEŞMİŞ LASTİK ELBETTE TUTUŞ KAYBI YAŞATIR... BALANS AYARI DA TUTUŞU ETKİLER... OKUMADA PROBLEMİN Mİ VAR... BEN YUKARDA, "BALANS AYARI TİTREŞİM AYARIDIR. ÖTMEYLE İLGİSİ OLMAZ." DEDİM. BALANSIN YOL TUTUŞA ETKİSİNDEN BAHSETMEDİM...
    5... BUNUN KONUYLA ALAKASINI GÖREMİYORUM...
    6... YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM... BEKTAŞİ GİBİ ALINTI YAPMIŞSIN... AYRICA TARTIŞABİLİRİZ...
    7... SAYGI BENDEN, HIZ LİMİTLRİNE UYMANI TAVSİYE EDİYORUM...
    8... ARADIĞINI BULAMAMANA ÜZÜLDÜM... SEN NE BEKLİYORDUN?
    9... SEN YAZ, KİRLETİP KİRLETMEDİĞİNE OKUYANLAR KARAR VERSİN...
    10... GİDERSEN GÜLE GÜLE...

quote:

1... 6 yıl aynı lastikleri kullanmış birinin lastikten anlamaması çok normal.
    2... Bu kadar adam yalan söylüyor, hiç bir şeyden anlamıyor. Tek başına çözmüşsün olayı, helal olsun.
    3... Demek sıcakta lastik kokmaz ha. Şimdi sen, yokuşlarda zorlarsak debriyaj balatasının da kokmadığını iddia edersin. O daha sert bir parça ya...
    4... Demek lastiğin sert olması yol tutuşunu etkiliyor da, balans(titreşim) ayarı etkilemiyor. Bu da ilginç olmuş. Nutkum tutuldu.
    5... Yazdığın konulardan birine baktım. Küçük hacimli motorların her zaman daha az yakacağını söylemişsin. Uzmanlık dalındaki bir konudaki dahi bilgin buysa ben daha ne diyeyim bilmiyorum.
    6... Corolla 1.3 ün, her koşulda 1.6 dan; fabia 1.2 nin, her koşulda 1.4 ten, Vectra 1.6 nın her koşulda 1.8 den az yaktığını iddia eden biriyle; otomobil konusunu tartışmam, tartışamam.
    7... Önünde saygıyla eğiliyor, hızla uzaklaşıyorum.
    8... Aradığımı bulamadım. En düzeyli forum olduğunu söylemişlerdi bu forumun. Ancak sık sık marka fanatikleriyle karşı karşıya geldim. Bildiğimi zannettiğim konularda bile Cahil, aptal yerine kondum. En son bir arkadaş Bursada yol kesen çocuklar diye bi konu açmıştı. Oraya yazılanlardan sonra zaten soğudum buradan iyice. Samimi arkadaş sayısı çok az, onları da diğerleri susturuyor zaten. Neyse, uzatmayayım.
    9... Merak etmesin diğer arkadaşlar da, bir daha foruma yazıp buraları kirletmeyeceğim.
    10... Hepinize saygılarımı sunar, hoşçakalın der şapkamı alır giderim. Selamlar.....

• HAKLISIN,
    OLAY HAMURDA BİTİYOR...
    quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

Kaçırdığınız bir nokta var aslında tüm lastikler düz yolda ve sabit hızla giderken bile bir miktar kayarlar. Çünkü lastiğin yere değen ilk ve son kısımlarında lastik esner ver çok küçük bir miktar bile olsa kayar. Bu ötmeye sebep olmaz ama kayar.

roverci bir de "ÖTME SESİ, LASTİKLE ASFALT ARASINDAKİ TUTUNMA KAYBINDAN DOLAYI OLUŞAN KAYMANIN ÇIKARDIĞI SESTİR." demişsin ardından "DURURKEN DİREKSİYONU ÇEVİRİNCE BİLE ÖTERLER...
    " diyerek kötü lastiklerden bahsetmişin. Bu ikisi doğrultusunda iyi diye tabir edilen ötmeyen lastiklerde ya direksiyonu çevirmek mümkün olmayacaktır, ya da tekerlekler asfaltla birlikte dönecektir ki ötmesin. Senin dediğine göre iyi lastik kaymadığı için ötmezmiş gibi anlaşılıyor.
    Fakat bazı lastikler kaymasına rağmen ötmezler, bu iyi veya kötülüğe işaret değildir. Sadece lastiğin hamuru ile alakalıdır.

• quote:

ANLAŞILAN BİRİLERİ SENİ FENA KIZDIRMIŞ...
    1... 6 YIL AYNI LASTİKLERİ KULLANDIĞIMI NERDEN ÇIKARDIN? ARABAYI ALALI 6 AY OLDU... KIŞIN İDARE ETTİM. YAZ BAŞLANGICINDA UZUN YOLA ÇIKMADAN YENİ LASTİK ALDIM. O KADAR...
    2... OLAY MI VAR? NE OLAYI... HİÇ KİMSE YALAN FALAN SÖYLEMİYOR. NERDEN ÇIKARDIN?
    3... LASTİK ÜRETİM AŞAMASINDA ERİMİŞ HALDEYKEN ELBETTE KOKAR. YOLDA GİDERKEN ERİMEZ VE KOKMAZ... YOLDA SICAKLIK NE KADAR ÇOK OLURSA OLSUN LASTİKLER KOKU YAPACAK KADAR ISINMAZLAR... PATİ ÇEKME, DRİFT, DRAG TABİKİ AYRI OLAYLAR...
    KULLANMAYI BİLDİKTEN SONRA DEBRİYAJ BALATASI DA KOKMAZ. KULLANMAYI BİLMEYENLER KOKUTABİLİR.
    4... SERTLEŞMİŞ LASTİK ELBETTE TUTUŞ KAYBI YAŞATIR... BALANS AYARI DA TUTUŞU ETKİLER... OKUMADA PROBLEMİN Mİ VAR... BEN YUKARDA, "BALANS AYARI TİTREŞİM AYARIDIR. ÖTMEYLE İLGİSİ OLMAZ." DEDİM. BALANSIN YOL TUTUŞA ETKİSİNDEN BAHSETMEDİM...
    5... BUNUN KONUYLA ALAKASINI GÖREMİYORUM...
    6... YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM... BEKTAŞİ GİBİ ALINTI YAPMIŞSIN... AYRICA TARTIŞABİLİRİZ...
    7... SAYGI BENDEN, HIZ LİMİTLRİNE UYMANI TAVSİYE EDİYORUM...
    8... ARADIĞINI BULAMAMANA ÜZÜLDÜM... SEN NE BEKLİYORDUN?
    9... SEN YAZ, KİRLETİP KİRLETMEDİĞİNE OKUYANLAR KARAR VERSİN...
    10... GİDERSEN GÜLE GÜLE...

quote:

1... 6 yıl aynı lastikleri kullanmış birinin lastikten anlamaması çok normal.
    2... Bu kadar adam yalan söylüyor, hiç bir şeyden anlamıyor. Tek başına çözmüşsün olayı, helal olsun.
    3... Demek sıcakta lastik kokmaz ha. Şimdi sen, yokuşlarda zorlarsak debriyaj balatasının da kokmadığını iddia edersin. O daha sert bir parça ya...
    4... Demek lastiğin sert olması yol tutuşunu etkiliyor da, balans(titreşim) ayarı etkilemiyor. Bu da ilginç olmuş. Nutkum tutuldu.
    5... Yazdığın konulardan birine baktım. Küçük hacimli motorların her zaman daha az yakacağını söylemişsin. Uzmanlık dalındaki bir konudaki dahi bilgin buysa ben daha ne diyeyim bilmiyorum.
    6... Corolla 1.3 ün, her koşulda 1.6 dan; fabia 1.2 nin, her koşulda 1.4 ten, Vectra 1.6 nın her koşulda 1.8 den az yaktığını iddia eden biriyle; otomobil konusunu tartışmam, tartışamam.
    7... Önünde saygıyla eğiliyor, hızla uzaklaşıyorum.
    8... Aradığımı bulamadım. En düzeyli forum olduğunu söylemişlerdi bu forumun. Ancak sık sık marka fanatikleriyle karşı karşıya geldim. Bildiğimi zannettiğim konularda bile Cahil, aptal yerine kondum. En son bir arkadaş Bursada yol kesen çocuklar diye bi konu açmıştı. Oraya yazılanlardan sonra zaten soğudum buradan iyice. Samimi arkadaş sayısı çok az, onları da diğerleri susturuyor zaten. Neyse, uzatmayayım.
    9... Merak etmesin diğer arkadaşlar da, bir daha foruma yazıp buraları kirletmeyeceğim.
    10... Hepinize saygılarımı sunar, hoşçakalın der şapkamı alır giderim. Selamlar.....

1. Yola tutunmayan lastik öter diyen sen değil misin yahu? Yola tutunmazsa öter diyorsun da balansın da yola tutunmasına etkisi olduğunu kabul ediyorsun da, balansın ötme üzerinde etkisi yoktur diye bir tezi nasıl savunuyorsun?

2. Lastikler asla kokmazmış. Buna çocuklar bile güler. Isınmasına gerek yok, yeni takılmış lastik soğukken bile kokar. Burnunu bi kontrol ettir.

Her cisim bir miktar buharlaşır. Lastikler de buharlaşır. Sıcakta buharlaşma daha fazladır. Dünyada buharlaşmayan cisim yoktur. Buna da itiraz edersen zaten diğer arkadaşlar senin hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olacaklardır.

3. Beni senin gibi, "Kargadan başka kuş tanımam" diyen adamlar kızdırdı.

4. Bu kadar adam yalan mı söylüyor derken, bu konuya mesaj yazan diğer arkadaşlardan bahsediyorum. Herkes sıcakların ve lastik hamurunun ötmeye sebep olabileceğini söylüyor. Sen kalkmış bayat lastiğin öteceğini söylüyorsun.

5. Konuyu açan arkadaşı bile kızdırmışsın, son mesajını okumadın mı? Niye makul cevap vermiyorsun?

6. Bir camın üzerinde lastik parçasını çevir. Ses gelmez diyenin alnını karışlarım. Aynı camın üzerine yağ dökün ve tekrar çevirin. Ses gelirse ben de kimya diplomamı yırtarım. Hangisi yüzeye daha iyi tutunur?

7. Bektaşi gibi mi alıntı yapmışım? Aynen yazdığın cümleyi yazıyorum: " AYNI TEKNOLOJİ KULLANILARAK ÜRETİLEN MOTORLARIN KÜÇÜK HACİMLİLERİ HER HALİKARDA DAHA AZ TÜKETİR... "

Şimdi bu cümleyi sarf eden adamla neyi tartışacağım ben ya.Bu arada doğrusu "halükarda" dır.

Neyse bana saldırıp durma artık. Neye inanıyorsan onu savunmaya devam et. Artık gerçekten yazmayacağım. Sidik yarışına dönüyor olay. Ben buna sinir oluyorum işte.

• Bence ısıdan kaynaklanan bişey gibi asfalt sıcak e lastkte sıcak freni kesik kesik yapsan dahi ötecektir sonuçta ısısal olarak genleşmiş kauçuk ve güneş ısısından üzerinde yumurta kırsan pişecek asfal birbirine zift gibi yapışıp sürtünme oluşturuyor..
  • michelinın yumuşak bi lastik olmasından kaynaklanmakta. birde hava sıcaksa hamur kıvamına geliyor. nerdeyse yapışıypr yola. ötmesi normal. sıcak asfaltta kaya yuvarlarsan ötmez ancak.
  • 1. YOLA TUTUNAMAYAN LASTİK ÖTER. BU DOĞRUDUR....
    BALANS AYARININ BOZUK OLMASI KENDİNİ, ANCAK 80-90 KM HIZLARDA OLUŞAN TİTREMEYLE BELLİ EDER. BU TİTREMEDEN KAYNAKLANAN TUTUNMA KAYBI HİSSEDİLMEYECEK KADAR AZDIR... KALDI Kİ, VİRAJ DÖNERKEN YA DA FRENLEME SIRASINDA YA DA DİREKSİYONU ÇEVİRİRKEN ÖTEN LASTİKLERİN BALANS AYARSIZLIĞIYLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR... BUNUN YANINDA ROT AYARI BOZUK OLAN BİR ARAÇ DÜMDÜZ YOLDA BİLE LASTİKLERİNİ ÖTTÜRÜR... LASTİKLERİN BİRİ ANYAYA ÖBÜRÜ KONYAYA GİTMEK İSTER DE ONUN İÇİN...
    2. HER MADDENİN KENDİNE ÖZGÜ BİR KOKUSU ELBETE VARDIR...
    AŞIRI SICAK DOLAYISIYLA ASFALT VE LASTİK KOKUSU BİRBİRİNE KARIŞIR DERSEN BUNA İTİRAZ EDERİM...
    RALLİ, DRİFT, DRAG, GİBİ UÇ NOKTALARDA KULLANIMDAN VEYA ÇOK AŞIRI ZORLAYARAK KULLANIMDAN KAYNAKLANAN ISINMANIN ETKİSİYLE LASTİKLERDE ERİME VE YIRTILMA VE HATTA YANMA OLUŞUR. BU SAYEDE LASTİK KOKUSU BOLCA DUYULUR. ANCAK NORMAL KULLANIMDA LASTİKLER KOKU YAPACAK KADAR ERİMEZ, YIRTILMAZ VE YANMAZ. ELBETTE BELLİ BİR SEVİYEDE AŞINMA OLUR. ANCAK BU HİÇBİR ZAMAN ASFALT KOKUSUNA KARIŞAN BİR LASTİK KOKUSUNA SEBEP OLMAZ...
    4. OKUMADA PROBLEMİN YOK AMA ANLAMADA VAR GALİBA... HERKES GİBİ BEN DE SICAKLARIN VE SERT LASTİK HAMURUNUN ÖTME SEBEBİ OLDUĞUNU VE BAYAT (HAMUR ÖZELLİĞİNİ KAYBEDEREK SERTLEŞMİŞ) LASTİĞİN ÖTECEĞİNİ SÖYLEDİM...
    5. BEN CEVAP YAZARKEN OKUYANLARIN KIZIP KIZMAYACAĞINI DİKKATE ALMAM... İSTEYEN İSTEDİĞİ TEPKİYİ VEREBİLİR...
    6. ŞİMDİ, VERDİĞİN ÖRNEKTE, ANLADIĞIM KADARIYLA,
    LASTİK PARÇASI ARABANIN LASTİĞİNİ, CAM DA ASFALTI İFADE EDİYOR. KURU LASTİK CAMA (TEKERLEK ASFALTA) SÜRTÜNCE SES YAPAR DİYORSUN. SONRA DA LASTİKLE CAM ARASINA YAĞ DÖKEREK SÜRTÜNMEYİ TEKRARLIYORSUN. BURDAKİ YAĞ YANLIŞ ANLAMADIYSAM, SICAĞIN ETKİSİYLE LASTİKTEKİ ERİMEYİ (YUMUŞAMAYI) İFADE EDİYOR. VE BU SES YAPMAZ DİYORSUN. HANGİSİ YÜZEYE DAHA İYİ TUTUNUR DİYE DE SORUYORSUN. CEVABIN ZANNEDERSEM YAĞSIZ OLAN LASTİK OLACAKTIR...
    EEEEE, KENDİNLE ÇELİŞMİŞ OLMUYORMUSUN... YUKARDA YAZDIĞIN CÜMLE AYNEN ŞÖYLE: "Sıcak havalarda iyi olan her lastik öter. Ötmesi iyidir, lastiğin yumuşadığını ve asfalta tutunduğunu gösterir."
    YOKSA, YAĞLI LASTİĞİN Mİ DAHA İYİ TUTUNACAĞINI DÜŞÜNÜYORSUN?...
    7. BEKTAŞİ GİBİ ALINTI YAPMAYA DEVAM EDİYORSUN. DERSİNE BİRAZ ÇALIŞ. HAZIR OLDUĞUNDA "MOTOR HACMİ-TÜKETİM İLİŞKİSİNİ" AYRICA TARTIŞIRIZ. SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM...
    8. EVET DOĞRUSU "haükarda". AMA, TÜRKÇE DEN 90 VERDİM SANA... ÇÜNKÜ TAM DOĞRUSU: "HÂLÜKÂRDA" İMİŞ. İNCELTME (DÜZELTME İŞARETİ DE DENİR.) İŞARETLERİNİ DE UNUTMAMAK GEREKİYOR...

SANA SALDIRMAK MI... AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZ. GÜLDÜRDÜN BENİ. NİYE SANA SALDIRAYIM. GÜZEL GÜZEL YAZIŞIYORUZ ŞURDA...

quote:

1. Yola tutunmayan lastik öter diyen sen değil misin yahu? Yola tutunmazsa öter diyorsun da balansın da yola tutunmasına etkisi olduğunu kabul ediyorsun da, balansın ötme üzerinde etkisi yoktur diye bir tezi nasıl savunuyorsun?
    2. Lastikler asla kokmazmış. Buna çocuklar bile güler. Isınmasına gerek yok, yeni takılmış lastik soğukken bile kokar. Burnunu bi kontrol ettir.
    Her cisim bir miktar buharlaşır. Lastikler de buharlaşır. Sıcakta buharlaşma daha fazladır. Dünyada buharlaşmayan cisim yoktur. Buna da itiraz edersen zaten diğer arkadaşlar senin hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olacaklardır.
    3. Beni senin gibi, "Kargadan başka kuş tanımam" diyen adamlar kızdırdı.
    4. Bu kadar adam yalan mı söylüyor derken, bu konuya mesaj yazan diğer arkadaşlardan bahsediyorum. Herkes sıcakların ve lastik hamurunun ötmeye sebep olabileceğini söylüyor. Sen kalkmış bayat lastiğin öteceğini söylüyorsun.
    5. Konuyu açan arkadaşı bile kızdırmışsın, son mesajını okumadın mı? Niye makul cevap vermiyorsun?
    6. Bir camın üzerinde lastik parçasını çevir. Ses gelmez diyenin alnını karışlarım. Aynı camın üzerine yağ dökün ve tekrar çevirin. Ses gelirse ben de kimya diplomamı yırtarım. Hangisi yüzeye daha iyi tutunur?
    7. Bektaşi gibi mi alıntı yapmışım? Aynen yazdığın cümleyi yazıyorum: " AYNI TEKNOLOJİ KULLANILARAK ÜRETİLEN MOTORLARIN KÜÇÜK HACİMLİLERİ HER HALİKARDA DAHA AZ TÜKETİR... "
    Şimdi bu cümleyi sarf eden adamla neyi tartışacağım ben ya.Bu arada doğrusu "halükarda" dır.
    Neyse bana saldırıp durma artık. Neye inanıyorsan onu savunmaya devam et. Artık gerçekten yazmayacağım. Sidik yarışına dönüyor olay. Ben buna sinir oluyorum işte.

• bossbee muhalefet ruhu güzel şeydir ama her konuda seni didişme içinde görüyorum. sayende daha çok şey öğreniyoruz fakat diğer konularda da bu durum devam etti ediyor saygılar
  • michelin kalite bir markadır kimse b*k atmasın.

lastiğin ötme sebepleri.

1-sıcak hava

2-yumuşak lastik

• YUMUŞAK DEĞİL SERT LASTİK ÖTER...
    quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

michelin kalite bir markadır kimse b*k atmasın.

lastiğin ötme sebepleri.

1-sıcak hava

2-yumuşak lastik

• hocalarım ben şimdi bu michelin lastikleri aldığımda ohh be yola bak kaymak gibi arabam yola yapışıyor demiştim şimdi lastiklerimden soğuttunuz beni ben hala anlamış değilim michelin mi bridgestone mu sert.yoksa benim eski lastiklerim ötmediği için hala kullanım ömürlerimi vardıda ben masraf olsun diyemi lastik aldım.ne oluyor bana yahu kendimle çelişmeye başladım.ha bu arada önceki bridgestone B320'ler tedavülden kaldırılmışlar değiştirmeden önce o lastikler vardı.ee hem tedavülden kaldırılacak kadar eski bir lastiğin ötmemesi gerçekten düşündürücü.0 km michelin alıyorum bu lastik ötüyor kaç sene kullanıldığını bilmediğim ve tahminen 60bin km'sini bile çoktan devirmiş lastik ötmüyor.yada bana 0 km diye 100bin km kadar kullanılmış michelin verdiler. yoksa michelin bridgestone'a göre daha mı sert ? acaba lastik seçimini mi yanlış yaptım

• Benim algılamadığım normal üyeler sürekli büyük harf kullanınca sorun oluyorda motor uzmanları kullanınca neden sorun olmuyor

Türkçe yazılarda sürekli büyük harflermi kullanılıyorda büyük harflerle yazmış motor uzmanımız..

Kendi adıma konuşacak olursam ; Ben harflerin tümü büyük olunca vede sıkışık tepişik yazılınca şak diye okuyamuyorum

Ki bunu bilen insanlar alfabeye zamanında küçük harfleride eklemişler

Ki hem cümle başı belli olsun hemde daha okunaklı olsun..

Bu arada motor uzmanı arkadaş bir sözüm daha var sana

http://forum.donanimhaber.com/m_25710024/tm.htm#25758923

Linke tıklarsan senin yukarıdaki mesajlarından birisidir

Hangisi dersen Lastiklerinin 6 yıllık olduğunu yazdığın mesaj

Muhtemelen hatalı yazdın

Yada sen aracını 2.el aldın bir önceki sahibide 5buçuk senedir lastik değiştirmemiş sende bir süre daha kullanıp öyle değiştirdin

Olasılıklar bunlar

• EVET BEN ARACI BAŞKASINDAN ALDIM. KAÇINCI EL BİLMİYORUM.

ARACIN ÜZERİNDEKİ LASTİKLERİN ÜRETİM TARİHİ: 2002 YILI BAŞI İDİ. YANİ 6 YILLIK. DİŞ DERİNLİĞİ OLDUKÇA İYİYDİ. AMA LASTİKLER ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞTİ. SERTLEŞMİŞTİ. BEN BİR KAÇ AY O ŞEKİLDE KULLANDIM. SONRA DEĞİŞTİRDİM...

OKEY...

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Muhtemelen hatalı yazdın

Yada sen aracını 2.el aldın bir önceki sahibide 5buçuk senedir lastik değiştirmemiş sende bir süre daha kullanıp öyle değiştirdin

Olasılıklar bunlar

• AYIP OLMASA DAHA BÜYÜK PUNTOLAR KULLANACAĞIM. YAZDIKLARIMI ANCAK GÖRÜYORUM.
    YAZILANLARI ŞEKİL YÖNÜNDEN İNCELEMEK YERİNE, İÇERİKLE İLGİLENSEK DAHA İYİ OLUR BENCE.
    TÜRKÇE OLAYINA HİÇ GİRMESEK DE DAHA İYİ OLUR. BAK SEN DE, NOKTALAMA İŞARETLERİNİ KULLANMAMIŞSIN. CÜMLELERİN NERDE BAŞLAYIP BİTTİĞİ BELLİ DEĞİL. HAKSIZ MIYIM?

quote:

Ben harflerin tümü büyük olunca vede sıkışık tepişik yazılınca şak diye okuyamuyorum

Ki bunu bilen insanlar alfabeye zamanında küçük harfleride eklemişler

Ki hem cümle başı belli olsun hemde daha okunaklı olsun..

Muhtemelen hatalı yazdın

Olasılıklar bunlar

• quote:

EVET BEN ARACI BAŞKASINDAN ALDIM. KAÇINCI EL BİLMİYORUM.

ARACIN ÜZERİNDEKİ LASTİKLERİN ÜRETİM TARİHİ: 2002 YILI BAŞI İDİ. YANİ 6 YILLIK. DİŞ DERİNLİĞİ OLDUKÇA İYİYDİ. AMA LASTİKLER ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞTİ. SERTLEŞMİŞTİ. BEN BİR KAÇ AY O ŞEKİLDE KULLANDIM. SONRA DEĞİŞTİRDİM...

OKEY...

quote:

Muhtemelen hatalı yazdın

Olasılıklar bunlar

Siz benim asıl değindiğim konuyu pek anlamışa benzemiyorsunuz!

İsterseniz siz sadece motor uzmanı olarak kalın..

Bırakın da aracın dışı vede forumun düzeni sizi bağlamasın(Zaten bağladığıda söylenemez ya neyse.. )
    Vede bu konudan yorumlarınızı lütfen esirgeyin..

Yada kurallar çerçevesinde yazmak istediklerini yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 20 Ağustos 2008; 2:49:14 >

• Hiçbir mesajı okumadım,konuya girmeden önce içimden geçti kesin Michelin Energy'dir dedim.Öyleymiş...Bizimkiler de sürekli ötüyor.Nedeni bence yumuşak dişli olmaları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 20 Ağustos 2008; 9:32:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

michelin kalite bir markadır kimse b*k atmasın.

lastiğin ötme sebepleri.

1-sıcak hava

2-yumuşak lastik

Michelin iyi bir marka olabilir ama lastik marka bazında değil model bazında seçilir. Energy serisi gerek eski gerek yeni seri olsun vasat bir lastiktir, sadece sizin dediğiniz gibi adı michelin olduğu için satmaktadır.

Ben olsam farklı markaların standart lastik kategorisi değil biraz daha üst sınıf modellerini tercih ederdim.

Standart sınıfta B330 biraz daha kalitelidir özellikle ıslak zeminde energy kadar kötü değildir.
  • quote:

NE ALAKA? LAZ MAZ!

quote:

Ya sen onu bunu bırak da... Arkadaş sen laz mısın?

Yağlı yüzey sürtünmenin az olduğu yüzeydir. Yağsız yüzey sürtünmenin fazla olduğu yüzeydir.

Yağlı yüzeyde, sürtünen iki yüzey birbirine "takılmadığı" için rahatça döner ve ses yapmaz.

Yağsız yüzeyde, sürtünen iki yüzey biribirine "takılarak ilerlediği" için rahat dönmez ve siz zorladıkça ses yapar.

Yumuşak lastik, asfalta tutunmaya çalıştığı için ama siz direksiyonu çevirerek onu yüzeyden kaydırmaya çalıştığınız için zorlanır ve ses yapar.

Sert lastik, asfalta tutunmadan "vıjjjjjjjt" diye kayarak ilerlediği için, ses falan yapmaz.

Düz yolda giderken yumuşak lastik ses yapmaz, ancak sert frenlerde ve virajları sert dönerken ses yapar.

Bunu ortaokuldaki yeğenime anlattım, anladı. Örnekler verdi bana. Mesela cam silecekleri kuruyken çalıştırılmaz, sürtünme yüzünden camları çizersin ve ses yapar. Ama suyla çalıştırırsan çizmessin di mi dayı dedi.

Burdan pay biç işte...

Daha önceki lastiklerim hiç ses yapmıyordu, kırık kırıktı ve frenlerde kayıyıordum. Yeni Michelinleri takınca, daha lastikçiden çıkarken, direksiyonu çevirince ses yapmıştı.

Demek ki senin mantığına göre, eski lastiklerim süpermiş. Boşuna değiştirip, dandik lastikleri taktırmışım. Hatta gidip lastikçi ile kavga edeyim, bana bayat lastik sattı diye.

Gerçi eski lastiklerim sayesinde iki sefer kaydırdım aracımı, ama olsun sen UZMANSIN ya, demek ki ben şöför değilim ki kaydı araba. Yoksa lastiklerde hiç ses yoktu, süperdi yani.

Yeni lastiklerim sayesinde çok güvenli seyahat ediyorum zannediyordum. Meğer CAHİLMİŞİM, hemen sökeyim lastiklerimi.

Bu arada, yeniyken öten lastiklerimdeki ses giderek azalıyor. Demek ki gitgide TAZELENİYOR lastiklerim, gitgide daha iyi oluyor.

Bi de büyük karakterli yazıyı terketsen adaba daha uygun olacak sanırım. Doğrusunda, baştaki "A"nın üstünde inceltme var.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.