Şimdi Ara

Aracımın lastikleri ötüyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
25.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha 2 ay önce almış olduğum 4 adet Michelin marka Energy serisi lastiklerim için aldıktan sonra çok memnun oldum.fakat kafama takılan ufak bir soru var.asfalt karayolunda saatta 90-100 km ile giderken bilinçli olarak yapılan sert frenajlarda lastiklerin kitleme yapmamasına rağmen lastiklerimden cıyıltılar geliyor.lastikleriminde yeni olduklarını göz önünde bulundurursak bu cıyıltı sesleri iyiyemi yoksa kötüyemi işaret olduğunu halen çözebilmiş değilim.
    siz üstadlarım belki biliyordur.

SAYGILAR

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Lastikleri Neden Öter?

Araç lastiklerinin ötmesi, çeşitli sorunların göstergesi olabilir. En yaygın nedenleri şunlardır:

Lastik Aşınması: Lastik dişleri aşındığında, daha az tutuş sağlar ve bu da özellikle viraj alırken ve hızlanırken ötmeye neden olabilir.

Düşük Hava Basıncı: Lastikleriniz doğru şekilde şişirilmemişse, yol yüzeyiyle daha fazla temas alanına sahip olurlar ve bu da sürtünmeye ve ötmeye yol açar.

Yanlış Lastik Ölçüsü: Aracınıza uygun olmayan lastikler takılmışsa, düzgün oturmayabilirler ve sürüş sırasında sürtünebilir ve ötme sesi çıkarabilirler.

Süspansiyon Sorunları: Süspansiyon sistemi arızalıysa, lastikler yol tümsekleri veya çukurlarla temas ettiğinde aşırı hareket edebilir ve bu da ötmeye neden olabilir.

Fren Balatası Aşınması: Fren balataları aşındığında, metal disklere sürtünebilir ve ötme sesi çıkarabilir.

Diğer Nedenler: Nadiren görülen diğer nedenler arasında yataklama ve balans sorunları, diferansiyel sorunları ve lastiklerin fabrikasyon hataları sayılabilir.

Ötme Sesini Giderme:

Lastik ötmesi sesini gidermek için öncelikle sorunun kaynağını belirlemek önemlidir. Lastik aşınması veya düşük hava basıncı gibi basit sorunlar evde çözülebilirken, süspansiyon sorunları veya fren balatası aşınması gibi daha ciddi sorunlar profesyonel bir tamirci tarafından ele alınmalıdır.

Araç lastikleri ötüyorsa, güvenliği sağlamak için sorunu en kısa sürede tespit edip çözmek esastır. Ötme sesini görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara ve pahalı onarımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende bitik olan michelin energy vardı.O da ötüyordu
  • öten lastik için lastikçi bir usta lastiğin iyi olduğunu gösterir demişti.
  • havalardan olmasın gayet sıcak gidiyor
  • Büyük ihtimalle sıcak aslfattan kaynaklanıyordur. Denemek için sert bir dönüş yapın gene o ses gelecektir.
  • Tamamiyle havanın ve asvaltın ısısının yüksek olmasından kaynaklanan bir olaydır.Sıkıntı yapılacak veya telaşe edilecek bir durum yok,her şey normal arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

iyi akşamlar;
    daha 2 ay önce almış olduğum 4 adet Michelin marka Energy serisi lastiklerim için aldıktan sonra çok memnun oldum.fakat kafama takılan ufak bir soru var.asfalt karayolunda saatta 90-100 km ile giderken bilinçli olarak yapılan sert frenajlarda lastiklerin kitleme yapmamasına rağmen lastiklerimden cıyıltılar geliyor.lastikleriminde yeni olduklarını göz önünde bulundurursak bu cıyıltı sesleri iyiyemi yoksa kötüyemi işaret olduğunu halen çözebilmiş değilim.
    siz üstadlarım belki biliyordur.

SAYGILAR

Sıcak havalarda iyi olan her lastik öter. Ötmesi iyidir, lastiğin yumuşadığını ve asfalta tutunduğunu gösterir. Yalnız çok sert fren ya da ani kalkış yapma, lastikleri daha çabuk aşındırırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bı sorun yok arkadasların dedıgı dogru bende 4 ay once energı aldım cayır cayır otuyor asfaltta ozzellıkle donuslerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

Sıcak havalarda iyi olan her lastik öter. Ötmesi iyidir, lastiğin yumuşadığını ve asfalta tutunduğunu gösterir. Yalnız çok sert fren ya da ani kalkış yapma, lastikleri daha çabuk aşındırırsın.

verdiğiniz bilgiler içimi rahatlattı.teşekkür ederim.sıcak havada ani kalkış ve zorunlu haller dışında sert frenaj yapmayacağım.demekki aracımın 4 ayağıda yere sağlam basıyor

diğer üsradlarımında bilgileri ve mesajları için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

bende bitik olan michelin energy vardı.O da ötüyordu

hocam bir önceki lastiklerim olan aşağı yukarı tahminen 50bin km yapmış bridgestone marka lastiklerimden cıyıltı gelmiyordu. lastikleri değiştirince dedim yepyeni lastik ötermi ötmesi demek iyimiş...

• otmesi normal bende de aynı lastıkten var cıyk cıyk otuyor sıcak havada
  • bendeki bridgestone turanza var şuan.Fazla ötmüyor.Lastiğin hamurunun yumuşak-sert olmasından kaynaklanıyor
  • Öten lastik iyidir demek tam anlamıyla doğru değil aslında. Lastiğin hamurundan kaynaklanıyor ötmesi. Kötü veya iyi demek doğru olmaz ama ne Michelin ne de Bridgestone için kimse kötü demez sanırım.
  • edit: yanlış bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 19 Ağustos 2008; 0:09:01 >
  • benim lastikler hiç ötmüyor.
    ayrıca o kadar yumuşak ki kışın karın içinde bile tırnak batırsanız izi kalıyor belli bir süre
  • YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ. YUMUŞAK HAMURLU LASTİK ÖTMEZ...
    LASTİK NEDEN ÖTER?
    ESKİMİŞ SERTLEŞMİŞ LASTİKLER ÖTER.
    ROT AYARI BOZUK ARACIN LASTİKLERİ ÖTER.
    YENİ ALINMIŞ OLMASINA RAĞMEN ÜRETİM TARİHİ ÇOK ESKİ OLAN VE BEKLEMİŞ SERT HAMURLU LASTİK ÖTER... HELE HELE GÜNEŞ IŞIĞINDA BEKLEMİŞSE SERTLEŞME ÇOK DAHA HIZLI OLUR...

YUMUŞAK LASTİK, YOL TUTUŞ VE FRENLEME AÇIŞINDAN SERT HAMURLU LASTİĞE GÖRE ÇOK DAHA İYİDİR.
    VE YENİ TARİHLİ LASTİKLERİN KESİNLİKLE ÖTMEMESİ GEREKİR. BUNUNLA BİRLİKTE SICAKLARIN ETKİSİYLE FRENLEMEDE VE LİMİTLERDE VİRAJ DÖNERKEN ÇOK HAFİF ÖTME SESİ NORMALDİR...

2 AY ÖNCE TAKILAN LASTİKLERİN ÜRETİM TARİHİ 6 AYDAN DAHA ESKİ DEĞİLSE, BENCE O ARACIN ROT AYARLARINDA BOZUKLUK VARDIR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ. YUMUŞAK HAMURLU LASTİK ÖTMEZ...
    LASTİK NEDEN ÖTER?
    YENİ ALINMIŞ OLMASINA RAĞMEN ÜRETİM TARİHİ ÇOK ESKİ OLAN VE BEKLEMİŞ SERT HAMURLU LASTİK ÖTER... HELE HELE GÜNEŞ IŞIĞINDA BEKLEMİŞSE SERTLEŞME ÇOK DAHA HIZLI OLUR...

YUMUŞAK LASTİK, YOL TUTUŞ VE FRENLEME AÇIŞINDAN SERT HAMURLU LASTİĞE GÖRE ÇOK DAHA İYİDİR.
    VE YENİ TARİHLİ LASTİKLERİN KESİNLİKLE ÖTMEMESİ GEREKİR. BUNUNLA BİRLİKTE SICAKLARIN ETKİSİYLE FRENLEMEDE VE LİMİTLERDE VİRAJ DÖNERKEN ÇOK HAFİF ÖTME SESİ NORMALDİR...

2 AY ÖNCE TAKILAN LASTİKLERİN ÜRETİM TARİHİ 6 AYDAN DAHA ESKİ DEĞİLSE, BENCE O ARACIN ROT AYARLARINDA BOZUKLUK VARDIR...

hocam rot ayarı diyorsunuzda daha 15 gün önce amortisörlerimin 4ünü birden değiştirdim ve tam tekmilli rot balansa girdim.yaptırdığım yerde balıkesirin iyi rot-balansçılarından.bundan eminim;
    FAKAT , bu ötme sesi tabiki düz yolda çıkmıyor.sadece keskin virajları hızlı alırken ve sert frenajlarda cıyıltı sesi oluyor.benim sorum bundan kaynaklıdır.Teşekkür ederim

• Bu sorun bugünlerde bende de var.. Özellikle müziği kapadığımda dönüşlerde, ya da olduğu yerdeyken araç lastikleri çevirdiğimde geliyor. Yinede aldığım yere bir götürmeyi düşünüyorum bu kadar ötmesi normal değil gibi geliyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ. YUMUŞAK HAMURLU LASTİK ÖTMEZ...
    LASTİK NEDEN ÖTER?

Yukarıdakini yazıp üzerine bizim verdiğimiz bilgilerin yanlış olduğunu söylemek nasıl bir anlayıştır? Söylediğinin bir mantığı var mı? Lastik konusunda hiç bilgisi olmayan bir insan bile yumuşak lastiğin, sert lastikten daha fazla tutunacağını ve daha fazla ses yapacağını tahmin edebilir. Bunu bilmek için dahi olmaya gerek yok. Hele ki bunu bir kimyacıyla tartışıyorsun!

Petrokimya ürünü her plastik güneş ışığı altında YUMUŞAR, SERTLEŞMEZ. Bunu nereden uydurdun? Uzun süre bekleyen lastik sertleşir, doğrudur. Ama bunun asıl sebebi güneş ışığı değildir. Güneş ışığı altında yumuşayan lastik, soğukta büzülür. Bu genleşme-büzüşme ne kadar fazla olursa, lastiğin yapısı o kadar çabuk bozulur. Söylediğin buysa amenna...

Sonra aşırı sıcaklarda, asfalt ve lastik kokusunun birbirine karışıp koku yaptığını bilmeyen var mı? Madem güneşte sertleşiyor, neden asfalta yapışıyor lastikler?

Rot ayarının ne alakası var lastik ötmesiyle? Balans dersen bi derece anlarım da...

Motor uzmanı ünvanını kim yazdı avatarına?

Sıcak havalarda, yumuşak hamurlu, özellikle; yeni lastiklerin hepsi dönüşlerde öter. Ötmez diyen arkadaşların hiçbiri ya arabaya binmemiş, ya da kulakları sağır.

Edit : ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 18 Ağustos 2008; 23:51:39 >

• 2 senedir michelin gt3 var aracımda. o sesleri iyi bilirim yazın resmen dirft yapıyo sanarsınız
    ama kısın masallah canavar gibi ne kayma nede cayırtı
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

benim lastikler hiç ötmüyor.
    ayrıca o kadar yumuşak ki kışın karın içinde bile tırnak batırsanız izi kalıyor belli bir süre

Yazın camını açıp dön virajları, daha rahat duyarsın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.