Şimdi Ara

aracımın fren ışığı yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
32.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

vw polo 2005 model benzinli aracım var. dün yolda giderken fren disk ışığı yandı. kullanma klavuzunu açtım baktım fren diskleri aşınmış diyor. sizce ne kadar daha bu şekilde götürür ? şu anda diskleri değiştirecek para yok da. frenleri denedim gayet iyi tutuyor ne kadar daha beni idare eder ?

teşekkürler

• fren diskleri aşınmaz, balatalar aşınır ve o uyarı da balata uyarısıdır. balatalar bitince yanar o ışık ve değiştirmezseniz frenleriniz zayıflar. ayrıca balatalar tamamen tükendikten sonra, diske sürtünerek o ışığın yanmasını sağlayan bir koruma demiri vardır. o demir de disklerinizi çizmeye başlar.

yani şimdi balataları değiştirirseniz sadece balata masrafı, değiştirmezseniz balata ile birlikte bir de disk masrafı yaparsınız. balata işçilik fiyatlarına göre total maliyetiniz değişi. bu işi sanayide 40 liraya da halledebilirsiniz, yetkili servise girip 400-500 liralara da...
  • 10bin km götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

fren diskleri aşınmaz, balatalar aşınır ve o uyarı da balata uyarısıdır. balatalar bitince yanar o ışık ve değiştirmezseniz frenleriniz zayıflar. ayrıca balatalar tamamen tükendikten sonra, diske sürtünerek o ışığın yanmasını sağlayan bir koruma demiri vardır. o demir de disklerinizi çizmeye başlar.

yani şimdi balataları değiştirirseniz sadece balata masrafı, değiştirmezseniz balata ile birlikte bir de disk masrafı yaparsınız. balata işçilik fiyatlarına göre total maliyetiniz değişi. bu işi sanayide 40 liraya da halledebilirsiniz, yetkili servise girip 400-500 liralara da...

Hocam cevabın için çok sağol şu anda para durumları biraz kötü arabayı da az kullanıyorum ışık yanık geziyorum günde 10-15 km çok değil ama sıkıntı olurmu acaba ? çok acil değişmesi mi gerekir

balataları sanayide dediğin gibi 40 tl ye halletmek biraz zor ama..

• Fren balatalarinin degisimi cok maliyetli degildir. Diskleri cizerseniz eger idealde diskleri de degismek gerekir ama genelde sanayide diskleri tornalatirlar (yuzeyini ve cizikleri kazirlar).
    Cok saglikli degildir bunu yaptirmak ama disk degisiminden daha ucuza gelir.

Balata alirken piyasada bilindik markalar vardir, onlari arastirip onlari taktirmaya calisin. DIger ucuz alternatifler, ucuz etin yahnisi tanimina uygun olarka sizi cok tatmin etmeyebilir.
  • balataların bitmişse bijonların ısınır elini degdir bak... eger cok ısınırsa ya bijon keser yada frenler bittigi için fren hortumu yerinden cıkar frenler patlar...
  • balatayı 80 liraya alırsınız 30 lirada işçilik tutar
    en uygun bu şekilde halledersiniz
    mali durum beni aşar diyorsanız iki ihtimal var ya satacaksın ya da bu şekilde kullanıp kaza yapacaksın
    o zaman kullanma aracı paran da canın da sende kalsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar.Bahsettiğiniz lamba paratez içinde ünlem işareti şeklindemi? Yani böyle mi: (!)

Bu lamba ise denildiği gibi balatalar aşınmış olabilir.Fakat şöyle bir durumda var.Bizdede 99 passat vardı,2010 yazında benimde yolda giderken başıma geldi,lamba yandı sesli uyarı verdi.

Hemen ustama gittim,fakat sorun balatalarda değildi.Sağ ön fren merkezinde arıza varmış.Hortumdan yağ kaçağı tespit edildi.Zaten jantın etrafına ufak yağ sızıntısı izleri vardı.Yenisi epey pahalıydı,çıkma temiz parça taktırmıştık.Durum ciddi de olabilir,en kısa zamanda servise uğrayın derim.
  • Param yok diyorsunuz günde 10 15 kilometre geziyorsunuz. Hem kendi hem de diğer insanların hayatını tehlikeye atmayın. Dandik balata da almayın asbestli oluyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir söz vardır "emniyetten tasarruf sağlanmaz" diye hemen yaptırmanız sizin ve diğer sürücülerin lehine olur, orijinal olmaz da yan sanayi olur ama sonuçta olur. Balatalar güvenlik seviyesine kadar aşınmamışsa belkide kablo çıktı ve kısa devre yapıyor o nedenlede yanıyor olabilir ikaz ışığı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.