Citroen C3 1.4 HDI aracımın geri vites lambası yammıyor.
araç içerisinde ve motor bölümündeki sigortaları kontrol ettim ve sağlamlar. Kontrol için epey zaman harcadım. Çünkü sigortlara ulaşmak kolay değil. Hele çıkartmak çok zor.
Defalaraca denememe rağmen geri vites lambam yanmadı. Son bir kez daha derken bide baktım yanıyor. Nasıl oluyor falan bu dedim. Boşa aldım. 1 taktım biraz yürüttüm. Tekrar geriye taktım. Eşim arkadan kontrol etti ve yanıyor. Eşim direksiyona geçti. Geriye taktı ve yine yanıyor. Tamam dedim oldu. O gün tamam sorun çözüldü ama nasıl orasını bende bilmiyorum.
Ertesi gün kaltım işe gitmeden bir kere daha deneyeyim dedim ve oda ne YANMIYOR. :((
Şu an hiç yanmıyor. Müşürden şüpheleniyorum. Yada müşür bağlantı noktasının oksit yapmasından.
Ancak bir korkum daha var. Beyin bu işe müdahele ediyormu. Nu araçlara sonradan sis farını bağlasan bile çalışmıyor. Neymiş tanıtmak gerekiyormuş? Yani beyine ben sis farı taktım oraya enerji gönder demek gerekiyormuş? Açıkcası beyinden çok korkuyorum.
Peugeot ile motor aynı diye biliyorum. Onun geri vites müşürünü gösterir teknik dökümanlara ulaştım ancak c3 için teknik dökümanı bırakın bilgi bulmak bile zor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada bulunduğum yerde servis yok. Yağ + filtreleri kendi çapımda değiştirmeye çalışmaktayım. El becerim var diyelim.
slm arkadaşım servis yokda sanayide elektirikcidemi yok git bi danış sora sora bagdat bulunurmuş ne üzüyorsun kendini
Çok süre geçmiş sayılmaz ise sorunun müşürden kaynaklandığını ve kendi çabam ile problemi giderdiğimi bildirmek isterim.