Merhaba. aracımla 5.yıla girdim. şu anda 80 binde araç. bu güne kadar yaşadığım tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Araç yetkili servis dışında hiçbir yerde bakım ve servis hizmeti görmedi. bütün bakımlar zamanından daha önce yaptırılmak zorunda kalındı.
arada çıkan diğer problemleri yazmadım. sarımı 20ye yakın serviste iş emri bulunuyor. Sonuç olarak 2019 eylül ayında aldığım araç (siyah tavan beyaz araç) tavanında kafam kadar boya atması olan garanti kapsamında iken her 10bin km de motor arıza ışığı yakıp "motor yağ eskitme" hatası veren, garantisi bitmesinin hemen ardından katalitik konvertörü bozulan, sağ aynası hala soğuk havalarda yarıya kadar açılan, onlarca iş emrine sahip artık mahkemelik olduğum bir aracım var. Bana hayat tecrübesi olsun. |
Citroen C5 aircross uzun kullanım tecrübeleri
-
-
Aracınız sanırım Dizel. Motor arıza ışığı ilk yandığında kilometre ne idi katalitik konvertor dendiğinde kaç bine gelmişti. Bu PSa motorlarında en çok yaşanan sorun sanırım DPF sorunu bu da araca sık sık arıza ışığını yaktırıyor. Bende aynı motorun Focus versiyonu var ve aracı uzun süre düşük devirde ve çok dur kalklı ortamda kullandığımda arıza ışığını yakıyor du. Bu nedenle 2 defa DPF ünitesi değişimi yaptı servis, son değişimden bu yana aşağı yukarı 30 bin kilometre oldu ve ışık yakmadı ama ilk 60 bin kilometreye kadar zaman zaman motor uyarı ışığını yakıyordu. Araç dizel ise sorun muhtemelen DPF tarafından tetikleniyor. Bu sorunun önüne geçmek için belli zamanlarda otobana çıkıp biraz yüksek hızda aracı 10dk kadar kullanmak bu DPF in bayağı bir temizlenmesine sebeb oluyor.
-
araç 1.5 dizel. ilk motor arıza ışığı 55 binde araç garanti kapsamında iken verdi. servis periyodik bakım yapılınca düzelecek sorununuz "motor yağı eskimesi" yapmış demişti. araçla otobanda gerekli şekilde bir çok kez kullanıldı.
-
Bu aracın 1.2 turbo benzinli Selection donanımlısı alınır mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X