Şimdi Ara

Aracımla Almanya Fransa Ve İtalya'yı Gezmek İstiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mmertkk

Hocam araba ile almanya ya gitmek için bulgaristan sınırdan geçmek lazım diye biliyorum orada yol ayrımı var
    Yurtdışına araç ile çıkmak için bazı sigortalar ve harçlar yatırılıyor.Ayrıca bir çok ülke geçeceksiniz, belli krallar ve otoban harçları var. Bulgaristandan başlamak üzere,ilk kapı girişi uzun sürer ama sonra sorun olmaz.
    Ben sizin yerinizde olsam uçakla gider araç kiralar gezerim.Yani istanbul - paris 2200km karayolu daha uzun (almanyayı tam bilmiyorum) git gel en az 6-7 bin km.Hatta biraz geniş bir ya ile 10k.Araç kiralasanız en az 5-6k yoldan kazanırsınız ki buda önemli,yorgunluk bakımından.
    Sizin her istediğiniz yolda 200-220 basma gibi lüksünüz yok.Kurallar daha katı, sadece para cezası ile geçemeyebilirsiniz o yüksek hızlarda ki bilmediğiniz ülke ve yollarda pek sağlıklı olmaz.İzin verilen hız çoğu avrupa ülkesinde 120, ben gps ile 131-132 civarını geçmiyorum zaten uyarıyor.
    Ben Fransadan S60 kiralayarak belçika-hollanda yapmıştım toplamda 2200km falan tuttu, zevkliydi ama yinede yorucu oldu.
    Sonuç olarak istenirse yapılır,değişikte olur ama ben olsam yapmazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Kendi aracimla Istanbul dan Romanyaya gittim gecen sene.
    Istanbulda Turing`e gidip,
    - 1 yillik uluslararasi ehliyet(300tl idi sanirim ilk basvuru)
    - seyahat surenizi kapsayan uluslararasi sigorta (1 haftalik 20 euro ) yaptirmaniz gerekli.

Gececeginiz ulkeler schengen ulkesi olacaksa sorun yok, tek vize ile halledersiniz.
    Ama benim ornegimde soyle bi enayilik olmustu, tek girisli 1 haftalik Romanya vizesi ile Bulgaristan uzerinden gittim, Bulgaristan`i transit gectim sadece vignette denilen bizim hgs gibi etiketlerden aldim 7 euro ya, donuste Romanya cikisi Bulgar kapisinda demesin mi adam senin vize tek giris, gecemezsin!!! Ertesi gun ise gitmem gerek, sinirda kimi arayimda kurtulayim falan derken, bagajdan bi sise AYRAN verdim guc bela gectim.

Bunun disinda Bulgaristan vb ulkeleri gunduz gecmeye calisin. Almanya tarafina dogru otobanlari varmis ama romanyaya bizim E5in 85 yilindan kalma yollarla 14 saatte gittim.
    motorunuz nedir ve ve şehir içi ve dışı olmak üzere ortalama kaç yakıyor
    ..
    yanınıza bir tabled almanız şart .. en iyi navigasyonda google maps derim ben ... tabi benim zamanında böyle şeyler yoktu .. 2 metrelik haritayı çıkartır bakardım .. bilmediğim yerlerde sorardım .. ah ne zamanlar .. artık kolaylaştı ..

gideceğiniz ülkeler arasında mutlaka İsviçre ekleyin derim ... yunanistana da uğrayın hatta oradan gemiyle Türkiyeye de gelebilirsiniz veya italyadan türkiyeye ... tabi araştırmalarına bağlı )

bulgaristanda fazla kalma ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Juhziz- -- 30 Temmuz 2013; 22:54:40 >

• bulgaristan'da deşerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

1. A7 ve benzeri araç kullanan hiçbir tanıdığım 1 ay izin kullanamadı. İşlerinin yoğunluğu fırsat vermedi. Ayrıca hiçbirinde "izin kullanmak" diye bir kavram olmadı. Kendilerine izin verdiler. Yani işlerinden fırsat buldukça gezmeye çalıştılar.
    2. A7 sahibisin ve aracının ne kadar yakacağını buraya soruyorsun.
    3. Kredi kartının toplam borcunu her ay tam olarak ödemezsen faiz denen olay devreye girer. A7 kullanan birinin de kredi kartı borcu olmasına ihtimal vermiyorum. Kredi kartı kullanmasını bilirsen hem kolaylık hem de güvenlik. O kadar nakit taşımanın anlamı yok.
    4. Daha önce yurtdışına defalarca çıkan birinin banka kartı ile herhangi bir bankanın atm'sinden para çekileceğini bilmesi gerekir. O kadar nakit para taşımak anlamsız.

Sorularınıza gelince, Almanya'da araç kullanmak çok rahat, çünkü herkes kurallara tamamen uyuyor.
    Fransa'da da kurallara uyuluyor, ama İtalya trafiği hala berbat. 20 sene önce de berbattı, hala berbat. Otobanları keyiflidir.

Önce sorularınızı cevaplayalım
    1-Şirketde çalışıyorum üslerimden izin almadan kafama göre iş yapamam.
    2-Ne kadar yakacağını yukarda belirttim zaten dedim ki yollara göre ortalama kaç yakar bana yolun nasıl olduğunu söylerseniz ortalama yakıtı cıkartabilirim dedim.
    3-Faiz aldığım her üründe kesiliyor ekstresinde yazıyorda
    4-Para çekilebileceğimi biliyorum.Ama ben zaten paramı hep cebimde taşırım kartımda da belli bir miktar bulunuyor.

Almanyada Veya Fransada araba kullanmak rahat mı diye sorduğumu hatırlamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

motorunuz nedir ve ve şehir içi ve dışı olmak üzere ortalama kaç yakıyor
    ..
    yanınıza bir tabled almanız şart .. en iyi navigasyonda google maps derim ben ... tabi benim zamanında böyle şeyler yoktu .. 2 metrelik haritayı çıkartır bakardım .. bilmediğim yerlerde sorardım .. ah ne zamanlar .. artık kolaylaştı ..

gideceğiniz ülkeler arasında mutlaka İsviçre ekleyin derim ... yunanistana da uğrayın hatta oradan gemiyle Türkiyeye de gelebilirsiniz

Aracın motoru sanırım 3.0 TDI 313 HP Şehir içi 8 lt Şehir dışı 5.6 lt ortalama 6.4 lt yakıyor. Ama A7 ile 5.6 ortalama imkansız gibi. 9-10 lt yakar.
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    yollar düzgünse 8 litre yakıyor.(normal kullanımda)

Ben daha hiç 7 nin altını görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Math. -- 30 Temmuz 2013; 22:58:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Math.

yollar düzgünse 8 litre yakıyor.(normal kullanımda)

Ben daha hiç 7 nin altını görmedim

10 lt'yi gözden çıkarın hocam bir de basacakmışsınız 170-220
  • quote:

1.6 euro litresi
    1600 euro eder gelirkende fulleriz en yakın yerden malum türkiyede 4.60

Fullesende litre başına anca 30-40 kuruş farkeder. (2,55*1.6)

Avrupada akaryakıt pahalı, ama kazançları bizle kıyaslandığında uygun
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    10 yaksa yine iyi diyorum basınca azıyor bu
    bakalım eğer allah izin verir gidersem bi ss atarım belki rekor kırıp audinin verilerini yakalarım
  • Hollandadan bir tanıdığım benzinli 2.8 a6 ile geldi. Söylediğine göre 500€ luk yakıt almış
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt
    yanlız ben gezeceğim birde biraz basıyorum ben otobanda yakıtı etkiliyor oda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

1. A7 ve benzeri araç kullanan hiçbir tanıdığım 1 ay izin kullanamadı. İşlerinin yoğunluğu fırsat vermedi. Ayrıca hiçbirinde "izin kullanmak" diye bir kavram olmadı. Kendilerine izin verdiler. Yani işlerinden fırsat buldukça gezmeye çalıştılar.
    2. A7 sahibisin ve aracının ne kadar yakacağını buraya soruyorsun.
    3. Kredi kartının toplam borcunu her ay tam olarak ödemezsen faiz denen olay devreye girer. A7 kullanan birinin de kredi kartı borcu olmasına ihtimal vermiyorum. Kredi kartı kullanmasını bilirsen hem kolaylık hem de güvenlik. O kadar nakit taşımanın anlamı yok.
    4. Daha önce yurtdışına defalarca çıkan birinin banka kartı ile herhangi bir bankanın atm'sinden para çekileceğini bilmesi gerekir. O kadar nakit para taşımak anlamsız.

Sorularınıza gelince, Almanya'da araç kullanmak çok rahat, çünkü herkes kurallara tamamen uyuyor.
    Fransa'da da kurallara uyuluyor, ama İtalya trafiği hala berbat. 20 sene önce de berbattı, hala berbat. Otobanları keyiflidir.

Önce sorularınızı cevaplayalım
    1-Şirketde çalışıyorum üslerimden izin almadan kafama göre iş yapamam.
    2-Ne kadar yakacağını yukarda belirttim zaten dedim ki yollara göre ortalama kaç yakar bana yolun nasıl olduğunu söylerseniz ortalama yakıtı cıkartabilirim dedim.
    3-Faiz aldığım her üründe kesiliyor ekstresinde yazıyorda
    4-Para çekilebileceğimi biliyorum.Ama ben zaten paramı hep cebimde taşırım kartımda da belli bir miktar bulunuyor.

Almanyada Veya Fransada araba kullanmak rahat mı diye sorduğumu hatırlamıyorum

Yurt dışında kredi kartı ile alışveriş yaptığınızda faiz falan işlemez. Yapılan alışveriş miktarı bankanın o günkü kuri bilgilerine göre TL'ye çevrilir. Yurt dışında pek çok exchange ofis komisyon uyguladığı için kredi kartı ile alışveriş yapmak çok daha avantajlıdır.

4. maddede bahsettiğiniz kart tipi maestro tarzı para çekim kartları sanırım. Onlar ile para çekmek ile uğraşmayın.. Yanınızda her ihtimale karşı bir miktar nakitiniz olsun ama Visa tarzı bir kredi kartı ile heryerde alışveriş yaparsınız.. Banka ismi de farketmez.. Orada Yapı kredi - Bank asya - Finansbank bilinmez.. Visa karttır ve heryerde keyifle alışveriş yaparsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

Hollandadan bir tanıdığım benzinli 2.8 a6 ile geldi. Söylediğine göre 500€ luk yakıt almış
    o kadar çok şey yazdım birden sayfa yenilenip silindi ... neyse .. özet geçeyim

amsterdam
    berlin
    zürih
    roma
    venedik
    vs.

ispanya, danimarka norveç kuzey ülkelerini katmayıp rotasını çizersem 10.000 km bulur buda bi 3500 tl derim
    tabi hotel yemek masraflarını sen hesaplarsın )
    ama bu işler öyle hop kalkıp gidelime benzemez gezecekseniz adam akıllı araştırıp gezin derim ... hele ki düz basacaksanız hiç o masrafa girmeyin )

ama mutlaka İsviçre'ye uğrayıp gezin
  • quote:

yanlız ben gezeceğim birde biraz basıyorum ben otobanda yakıtı etkiliyor oda
    Hocam saka yapmiyorum 3 kisi gidecekseniz alin c4 u basin gidin dizel araba otomatik sanziman az yakar 5-6 litre mazot yakar yari yariya kar edersiniz
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    tamam da ben yurtdışında işliyor demedim normal şartlar içinde de işliyor benim kartım
    yanıma 12.500 euro alacağım kartımda 35.000 euro para var zaten ki 12.500 üde bitireceğimi zannetmiyorum çoğunluk cebimde kalır.
    Birşey soracağım ben istersem orda 35.000 euro paramıda tamamen çekebilirmiyim
  • 3.8-4.5 litre falan yakar
    C4 ile çekilmez o kadar yol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Math. -- 30 Temmuz 2013; 23:23:40 >
  • Öncelikle avrupayi kapsayan navigasyon ve 1 harita bulundurmak cok faydali olacaktir.
    Bulgaristani gunduz gecin ve fazla durmamaya bakin niş tarafi fazla virajli ve daglik tirmanma seklinde dikkatli olun, o dediginiz hizlara cikamk zor olacaktir, mazotu girer girmez alim en ucuz yerler giriste git gide artiyor.
    Daha sonra sirbistan geliyor yollar yine benzer durumda, yollarda bizim hgs benzeri seyler aliyorsunuz, veya yine kart seklinde olan yerler var, bozuk euro goturmeyi unutmayin yoksa ucret tahsilinde kandirabiliyorlar, sonra hirvatistan, ordan maribor üzerinden kisa bir yol slovenya ve avusturya ya ulasiyorsunuz, yollar gayet rahat ancak cok uzun tuneller var dikkatli olun, Almanyada yine hiz siniri var ( sadece bazi otoyollar haric) gerci yine hizli gidilebiliyor. Almanyadan sonra ztn gezersiniz.

İyi yolculuklar, iyi tatiller..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Öncelikle avrupayi kapsayan navigasyon ve 1 harita bulundurmak cok faydali olacaktir.
    Bulgaristani gunduz gecin ve fazla durmamaya bakin niş tarafi fazla virajli ve daglik tirmanma seklinde dikkatli olun, o dediginiz hizlara cikamk zor olacaktir, mazotu girer girmez alim en ucuz yerler giriste git gide artiyor.
    Daha sonra sirbistan geliyor yollar yine benzer durumda, yollarda bizim hgs benzeri seyler aliyorsunuz, veya yine kart seklinde olan yerler var, bozuk euro goturmeyi unutmayin yoksa ucret tahsilinde kandirabiliyorlar, sonra hirvatistan, ordan maribor üzerinden kisa bir yol slovenya ve avusturya ya ulasiyorsunuz, yollar gayet rahat ancak cok uzun tuneller var dikkatli olun, Almanyada yine hiz siniri var ( sadece bazi otoyollar haric) gerci yine hizli gidilebiliyor. Almanyadan sonra ztn gezersiniz.

İyi yolculuklar, iyi tatiller..
    Aslında pılımı pırtımı alıp gidesim var

• quote:

Aslında pılımı pırtımı alıp gidesim var

Alıntıları Göster
    A7 varken C4 ile gidilir mi hocam ? Arkadaşı zorlayacağını sanmıyorum mazot masrafının.

• Buradan Fransaya uculur ardindan her yere trenle gidilir hem yorucu olmaz hem ucuz olur.
    Ne gerek var sadece uluslararsi ehliyet icin ucak gidis gelis bilet ucreti istiyorlar. Birde sigorta. Bulgarda basina bir sey gelse Allah korusun ne yapacaksin.
    Atla ucaga git. Ister trenle ister oradan kiralayacagin bir araba ile de gez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.