İyi forumlar arkadaşlar. Biraz uzunca yazacağım problem tam anlaşılsın diye vaktinizi ayırıp genç kardeşinize yardımcı olursanız çok sevinirim.
2006 model 1.4 16v Renault Modus araç sahibiyim. Benzinli - sıralı sistem BRC LPG takılı. Araç LPG'de daha çok olmak üzere benzinde de sarsıntılı çalışıyordu. Bunun üzerine gazcıya götürüp gaz filtresini değiştirttim ve gaz ayarını yaptırdım. Problem devam etti ayrıca ilk çalıştırmada stop etmeye de başladı. Sonrasında çalışıyordu ama. Sorunun bobinlerde olacağını söylediler Bosch yetkili servisinde bobinleri ve bujiyi değiştirdik. Boğaz kelebeği de temizlendi. Enjektörlerin kirli olduğu bir süre benzinde kullanıp benzin katkısı kullanmam gerektiği söylendi bana. Gaz ayarını yaptırırken katkı konulduğu için tam depo benzini bitirdim gaza geçmedim. Benzindeyken araçtan gayet memnundum o süreç boyunca.
Sonra tekrar gazda kullanmaya başladım. Araç düzelir gibi oldu ama çok geçmeden stop problemi yeniden başladı. Araç özellikle gaza geçerken zorlanıyordu. Bir kez stop edip tekrar çalıştırdığımda problem olmuyordu. Ben de havalar ısındığından tekrar gaz ayarıyla çözüleceğini düşünüyordum problemin. Araç hemen gaza geçmeye çalıştığı için bu stop probleminin olduğunu düşündüm bayram bitişi gidecektim gazcıya. Bayramda 10 gün kullanmadım aracı ve geldiğimde ilk çalıştırmamda araç 2000 devirde ciddi bir sarsıntıyla çalıştı. Daha sonra marşı köklediğim halde çalışmadı. Benzine geçirdim problem devam etti. Benzindeyken denemeye devam ettim bazen ya direk stop etti ya normal çalıştı ya da 2000 devirlerde çalıştı. Videoları da ekliyorum.
Problem neden kaynaklanabilir? Bu halde götürebilir miyim aracı servise? Renault yetkili servisinde çözebilirler mi Bosch servisinde bilgisayara mı bağlatmalı orda mı yaptırmalıyım? Servise götürmem gerektiğini biliyorum ama gereksiz masraftan da kaçınmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: 3 video da bugün çekilmiştir. Her çalıştırmada farklı davranıyor araç...
You tubede bir video vardı. Kutup başını sök 10 dakika bekle.Camları açıkken kapıları kilitle. Sonra aracın kapısını açmadan çalıştır gibi birşeydi. Tüm beyni sıfırlayıp tüpten dolayı saçmalama gibi şeyleri yok ediyormuş.Araştır.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu dediğiniz yöntemi deneyeceğim. Bu arada araç gaz da almıyor sorunlu vaziyetteyken eklemek istedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme