Şimdi Ara

Aracin debriyaji cok yukarida kavriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,cumartesi gunu direksiyon sinavimi gectim haftaya bugun ehliyeti almis olacagim insallah.Acemi bir sofor olmama ragmen 6-7 tane arac kullandim ve genelinde cok daha rahattim.Annemin araci olan ayni zamanda benim de kullanacigim aracin debriyajinda sikinti var gibi hissediyorum.

Arac 2011 model Citroen C3 benzinli.Rampada falan kaldigim zamanlarda cok zorlaniyorum arac kalkarken.2 veya 3.seferde anca basariya ulasiyorum Diger kullandigim hic bir arabada bunu yasamadim ve sikinti oldugunu dusunuyorum.

Cok fazla servise girmiyor cunku yilda 2000km bile yapmiyor arac bakima kafamiza esince goturuyoruz Bu debriyajin bir ayari var mi servislerin yapabilecegi?Veya baski balata sikintisi olabilir mi?Acikcasi biraz cekiniyorum zaten acemiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Annenize bir sorun kullanırken ayağını sürekli debriyaj üzerinde tutuyorsa büyük ihtimal baskı balata.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

Annenize bir sorun kullanırken ayağını sürekli debriyaj üzerinde tutuyorsa büyük ihtimal baskı balata.

Öyle kullanıyor genelde Gerçi söylüyor bayadır kadın,muhtemelen güvenmediği için kendine hep debriyajda kullanıyor.En iyisi sanayiye götürmek.
  • Bayanlar özellikte yokuşta aracı kaçırmamak için debriyaj ve gaza bir arada yüklenirler bu da baskı balatanin çabuk bitmesine sebep olur, araç debriyaj yukarda kavrar, kalkista titreme yapar hatta ileriki zamanlarda gaz yemez... Baski balatanizi yolda kalmadan degismenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKLIGHT -- 3 Ekim 2016; 22:04:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLACKLIGHT

Bayanlar özellikte yokuşta aracı kaçırmamak için debriyaj ve gaza bir arada yüklenirler bu da baskı balatanin çabuk bitmesine sebep olur, araç debriyaj yukarda kavrar, kalkista titreme yapar hatta ileriki zamanlarda gaz yemez... Baski balatanizi yolda kalmadan degismenizi tavsiye ederim

Ne zaman değiştirildi falan bir fikrimiz yok zaten.Kalkışta çok titreme yapmıyor fakat en tepede kavrıyor resmen.Geçen eğimli köprüde 4 kez kaldıramadım aracı Neyse pahalı bir şey değilmiş araştırdığım kadarıyla,bakım yaptırırken aradan çıkartırız.
  • ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    Şanzıman komple iniyor değişim için işçilik var ayrıca inmiş iken şanzıman kulaklarını kontrol ettirin

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam cok saolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputu boyali aracin deger kaybi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazı araçlar yukarıda kavrar,hemen tamirciye gitmeyin .
    birebir aynı araç kullananlara sorun,dizeli ile benzinlisi bile aynı olmayabilir.
    bence kullanmaya devam edin,baskı balata değişse bile aynı durumla karşılaşabilirsin.

• Aslinda acemiligi attiktan sonra yukarida kavramasinin buyuk bir nimet oldugunu anlarsiniz

• ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    Baski balata degisiminin isciligi pahalidir. Ornegin 150 parca ise 300 tl iscilik aliyorlar. Ortalama 1000 tl ye yakin fiyat cikar diye dusunuyorum.

• öncekine göre daha yukardan kavrıyorsa ki bunu her zaman kullanan anlayamaz ancak belli aralıkla kullanabilen anlar balata bitiyordur
  • Benim araçta da aynı durum var, benimkinin sebebi baskı balata.Bir ara değiştirtmem gerekiyor. Gaza bastığınızda devir yükseliyor fakat araç aynı oranda hızlanmıyorsa, araç ilk kalktığında bir gıcırdama duyuyorsanız baskı balatadandır sorun. Güvenebileceğiniz bir usta varsa ona gösterin bence, yolda kalma ihtimali olabilir. Baskı balata tamamen biterse olmadık bir yerde viteste takılı kalabilirsiniz.
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    Babam da diyor bende sikinti yok diye ama annemle ben cok beceremiyoruz o sekilde kullanmayi

• Emre-45 E kullanıcısına yanıt
    Arac sahipleriyle konusayim ilk aracin ozelligi buysa ellemem.Bitene kadar kullanirim sonra satar yenisini aliriz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.