Şimdi Ara

Aracın devre problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımdaki bilgi ekranıyla ilgili problem yaşıyorum. Tamir için iki yere verdim bu zamana kadar. Bir iki yerdeki lehimleri tazeliyorlar ve sonra çalışıyor. Ama sadece 1-2 saat. Sonra tekrar görüntü gidiyor. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?

Kısa bir süreliğine de olsa görüntü geldiğine çalıştığına göre çok büyük bir sıkıntı olmadığı yani tamir imkanının olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinizi almam mümkünmüdür?

• Tazelenen lehim ( soğuk lehim tabiri ) 1-2 saat içinde tekrar eski haline dönmez .
    dönmesi için yüksek akım geçmesi lazım ,kısa devre ,ki bu imkansız gibi bir şey ,göstergenin sigortası açık devre olmadan ..
    Problem başka yerde ,tazelenen lehimlerde değil , temassızlık problemi var. ama tekrar tazelenen lehimlerde değil.
    nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda oto sanayi sitelerininde kilometre saati analog digital tamiri yapan yerler var .
    demekki fazla kafa yormuyorlar veya kapasiteleri bu kadar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 30 Nisan 2015; 11:05:19 >
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. İstanbul Ümraniye de yaşıyorum. Daha önce Kadıköy de bir Oto Elektrikcisine götürdüm. Dediğim gibi lehimleri yeniledi çalıştı sonra tekrar gitti. Aynı kişiye bir daha götürdüm yine lehim mak. ile bir şeyler yaptı yine aynı şey oldu. Bu sefer çalıştığım hastanedeki Biyomedikal de çalışan arkadaşa baktırdım o da biraz baktı ama onda da sonuç aynı. Dün akşam kontrol ediyim dedim bir saat çalıştı sonra yine gitti görüntü.

1-2 saat sonra yine eski haline dönüyor dediğim lehim değil arıza olarak yine bozuluyor anlamında dedim yanlış anlaşılmasın.

Bu arada bahsettiğim devre aracın radyo frekanslarını ve yol sarfiyatlarını gösteren ekran.

Ben açıkça bu konulardan hiç anlamıyorum. Ama aklıma acaba bu devreye gelen güçte kısa devre falan var da o mu etkiliyor böyle bir sorun yaratıyor diye düşündüm. Böyle bir şey olabilir mi acaba?

• Oto elektrikçi anlamaz. Gösterge tamiri yapanlara danışırsanız belki çare olurlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiwiwi

Arkadaşlar merhaba,

Aracımdaki bilgi ekranıyla ilgili problem yaşıyorum. Tamir için iki yere verdim bu zamana kadar. Bir iki yerdeki lehimleri tazeliyorlar ve sonra çalışıyor. Ama sadece 1-2 saat. Sonra tekrar görüntü gidiyor. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?

Kısa bir süreliğine de olsa görüntü geldiğine çalıştığına göre çok büyük bir sıkıntı olmadığı yani tamir imkanının olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinizi almam mümkünmüdür?

Problemin açılımını yapınız ekranda ne veya neler oluyor?
  • Çalışırken ekranda hiç bir hata sorun ve sıkıntı yok ama birden her şey gidiyor görüntü tamamen kayboluyor. Sanki arkadan fişi çekilmiş gibi kapkara bir ekran kalıyor. Arada gidip gelme hafiften bir belirti falan hiç bir şey olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiwiwi -- 30 Nisan 2015; 16:37:30 >
  • Bakılması gereken olası nedenler.

1-Lcd kontras potu veya dirençi
    2-Kristal
    3-Lcd beslemesi
    4-Kart çatlak takibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gösterge Problemi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladigim kadariyla siz ekranla alakali sorun olabileceginden supheleniyosunuz. Peki kim yapar yada kontrol edebilir bu ekrani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparım ben ancak inanılmaz yoğunum bu aralar.
  • Ya acikcasi bu kadar problemli ve arizali bi parca olacagini bilmiyodum. Bunun cikmasi 200 liraymis ve ben 100 liraya yakin elektronikcilere verdim. Eger boyle olacagini bilseydim cikma bakardim direk. Nerdeyse ayniya gelicek ve olup olmayacagini da daha bilmiyorum malesef:))) Keske vaktiniz olsaydi ve ayni ilde olsaydik bi bos aninizi bulup size baktirirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçayı bu hafta içi bi akşam LCD tamircisine götürücem baktırıcam. Peki başka neyden kaynaklanıyor olabilir fikri olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.