Şimdi Ara

Peugeot 206 Arıza lambası yanıyor ve Titreme var (buji ve bobin denilip değişmesine rağmen )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım peugeot 206 1.4 Benzin- Lpg (2003) olup 213.000Km de . Aracımı 210bin km de almış olup aldığım gibi ağrı bakım yaptırdım . Triger setleri , yağ bakımları her şeyi yapıldı kısaca .

aracımda bir kaç hafta önce yüksek titreşim başladı . yeni çalıştırmış olsam da trafikte dur kalk yapsam da araba titriyordu . çekişte , motor çalışmasında bir farklılık hissetmediğim için aldırış etmedim.

aracı aldığımdan beri LPG de giderken gaz full olsa da nadiren seyir halinde istop ediyor. Elime para geçince baktırırım diye benzinde kullanmaktayım . Aracın motorunda fazla olmasa da ses var özellikle ara sokaklarda ses sektiği için şıkırtılı da değil tam tarif edemiyorum ama öyle olmamasının gerektiğini düşünüyorum

Bu bilgilerin yanı sıra bu hafta başlayan seyir halinde arıza yakmasıyla aracımı ustaya götürüp cihaza bağlattım . Çıkan arızalarda , buji ve bobinler , iklimlendirme gibi arızalar yanıyordu . ustamız titreşimin bujilerden yaptığını belirtip tüm bujileri bosch marka ile değiştirdi . değişimden sonra titreme düzelmedi ve 3 gün geçtikten sonra seyir halinde sarı lamba tekrar yandı . araçta ne çekişte düşüklük var ne egzoz da duman atma var , youtube üzerinden tekleme olan araçlara baktığımda çıkardıkları sesle alakası olmadığını gördüğümden tekleme var diyemiyorum kısaca araçta elle tutulur titreme dışında arıza yok ve sarı lamba yanıyor .

Ustamız arıza devam ederse sübap ayarı yapılması gerektiğini söyledi ve hem arıza lambası hem de titreşim ondan yapıyor olabilir diye belirtti .

inanın maddi zorlukla usta ne gerekiyorsa yap diyemiyorum . değerli fikirlerinizi rica ediyorum . kimisi conta yanık diyor kimisi motor gidik diyor titreşim dışında arıza da vermiyor.

Aracı aldığımızda eksperde 92 motor çıktı , motorda ses var dendi ve yağ kaçakları . Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berköğüt -- 28 Ocak 2024; 20:40:20 >

• LPG filtresi değişti mi
  • sissil S kullanıcısına yanıt

gaz filtresi yani LPG fitresi değişti . bütün ev ahali oturduk kara kara bu arıza niye yanıyor, motor elimizde mi kalacak diye ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz :(

• quote:

Orijinalden alıntı: berköğüt

gaz filtresi yani LPG fitresi değişti . bütün ev ahali oturduk kara kara bu arıza niye yanıyor, motor elimizde mi kalacak diye ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz :(

Geriye sente ve subap kalıyor.

Aracın sentesine baktırın yerinde mi eğer yerindeyse subaplar yapar. LPG li araç sonuçta

• Üstat ne güzel izah etmişsin

Sorunun nedenini bulabildiniz mi peki ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.