Şimdi Ara

Aracın yağı yeni değişti bu durum normalmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
4.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    servis opar oil kullanıyor. araç euro4 se 10-40, euro5 dpf li ise 10-30 opar oildir. varilden koymuyorlar. karterin kapasitesine özel 3.2 lt lik kutu var. sıfır açıp koyuyorlar. fiat servis kalitesi bayilere göre değişiyor. benim gittiğim fiat yön otomotiv servisi biraz pahalıdır ama kaliteli iş yapar. arkadaşın gittiği serviste sıkıntı olabilir.
  • Dizelde çabuk kararır ama bu kadar da çabuk değil. Bence anormallik var. Yağ sanki hiç değişmemiş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

3 gün önce arkadaşın 1.4 corolla dizelinin Mobil Formula esp 4 litre yağ + yağ filtresini 120 lira değiştirdik.

Sizin olay arkadasinkinden daha mantikli.

Esp formula bildigim enkaliteli tam sentetik motor yağı.

Konu sahibi arkadasin Lineaya kim bilir ne yağ koydular muhtemelen açık yağ varilden

Alıntıları Göster
    Hiç yol gitmeseniz bile, yağ değişimi sonrası aracı bir miktar rölantide çalıştırıyorlar. Dizel araçlarda hemen kararması normal.

Ayrıca bu bakım kampanyalarında yağ değişimini önermem. En kalitesiz ve ucuz yağı kullanırlar. Sonra da indirim yaptık derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stasi -- 29 Ekim 2016; 15:13:12 >

• fotolar hangi telefon ile çekildi
  • benım aractada hemen kararmıstı dızel aracın yagı hemen kararıyor sebebını bılmıyorum bılımsel olarak ama bu normal
  • en iyi yağı alsan sanayide daha ucuz tutar,belkide adi yağ koydular
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

en iyi yağı alsan sanayide daha ucuz tutar,belkide adi yağ koydular
    Resim kağıdı gibi, beyaz etli bir kağıda çubuktan bir damla yağ damlatıp yataylığını bozmadan bekletin. Mesela, akşam bagajda bekletilebilir. Yalnız düz kalacak ve damla akmayacak.

Renk önemli değil, halkaların kenarları düzgünse yağ yeni. Girintili çıkıntılıysa (resimde sağdaki ikisi gibi) yağ değiştirilmemiş.

Aracın yağı yeni değişti bu durum normalmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

fotolar hangi telefon ile çekildi

iphone 7plus ile çekildi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

normal değil diyorsanız resimleri fiat türkiyeye yollıyacağım yağı azmı boşaltıyolar napıyolar anlamadım böyle saçmalık görmedim yokmu bu işten anlayan kesin konuşacak bir forum ahalisi

açılın ben uzmanım

hastanın nesi var şaka şaka

yağ konusunda sertifika aldım 7 günlük bir eğitim verdiler İ.T.Ü den bir profesör verdi eğitimi..

bu arada telefonun resim kalitesinin maşallahı var..

çok uzattık farkındayım konudayız şimdi

sualinin yanıtı motor yağının görevleri arasında temizlikte vardır.

içeriğindeki dağıtıcı ve deterjan katıkları sayesinde motorunuzda oluşan kurumları bünyesinde toplar.

metal yüzeylere yapışmasını engellemiş olur kısaca.metal yüzeylere tutunanlarıda deterjanla temizlerki,

bu işlem sonrasında kendiside kirlenir.

o güzel karedeki kirli manzara ise yağın işinin yaptığının ta kendisidir kısaca.

rahat olabilirsiniz..

daha fazlası için Leventteyim.

saygılarımla.

dağılın hastanın birşeyi yok..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 29 Ekim 2016; 19:29:31 >

• Aracın yağı ne kadar boşaltılırsa bışaltılsın içinde kirli yağ kalır, onun için yeni konulsada belli süre çalıştırılıyor servisten çıkarılıyor filan, yağ kirleniyor hemen dizel araçta, bence normal bir durum, bunun önlenmesi için yağ kanalları ve yağ sisteminin temizlenmesi gerekir, ford yapıyordu bunun başka bir yerde görmedim zaten o sistemide.
  • fiorino 1.3 multijet 2015 model dpf li ilk bakımı 192 lira tuttu.
    Kullanılan yağ 5w30 opar oil yağ ve hava filtresi değişen parçalar
  • Çok normal bir durum dizelde. Hiç yol gitmese bile çalışması bile yeter.
  • 100bin km gecmis dizel aracin yagini 1000 km gidip degistirildi. Su gibi bembeyazdi. Sizin yag degismemis gibi.
  • bence gidip tepelerine binin, zaten suçlularsa hemen uzlaşı ararlar
  • Halimize bak ne bktan işlerle uğraşıyoruz paranoyak olduk..
    hiçbirşey yapacak halim yok o an geri dönsem olurdu ama şu aşamada bişey ispat edemem yağ eski olsada araç oradan çıktı artık araç kayınpederin zaten yılda 5000 km yanyapar ya yapmaz bunlatlamuğraşacak ne vaktim ne enerjim var yorum yapan arkadaşlara teşekkürler...
  • Dizel symbol varken bende sıkıştırıp yağ yaktımı diye deneyim dedim yağ değişiminden 100 km sonra baktım ( sıkıştırarak kullandığım halde ) kahverengimsi olmuştu daha %99 bişey var bukadar kararamaz.
  • Bizim bi arkadaşın aracı Yetkili Serviste bakıma girmişti meraktan gidip yag çubuğuna baktim. Muhtemelen arac hadi 100km belki daha az yürümüştü. Yağ simsiyahtı. Kapkaraydı yani.

Araç Kia ceed 1.6 dizel. 2014 sanırım. Km 65 bin falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 29 Ekim 2016; 22:29:03 >
  • Eski yagi vakumla mi aldilar yoksa karter tapasini acarak mi ? Bence bu kisim onemli
  • lpg li araçla 10 bin km giderdim yağ bembeyaz çıkardı harbi temiz yakıt.

dizel leş gibi ,yağı bile anında çamur yapıyor.egzostan çıkan dumanı düşünemiyorum. astım koah gibi hastalıkların en büyük sebebi dizel araçlardır.
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    Yine konu dışı olacak ama sizce 6S'ten geçmeye değer mi Hocam ?
    Edit: Yağı değişmemiş olabilirler mi ? Hiç gitmedim demişsiniz çünkü bu kadar kararmamalıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 30 Ekim 2016; 2:0:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.