Şimdi Ara

ARACINDAN MUHTELİF SESLER GELEN TÜM 307 SAHİPLERİNE ÇÖZÜMLER BURADA!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
11.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tüm 307 sahipleri ses konusunda merak ettiğiniz herşeyi sorun bana.Çünkü benim arabamdan süspansiyon seside dahil artık hiç bir ses gelmiyor.Önce fren balatalarından başlayalım.Balataların 3000 km de değişti.Ama birşey değişmedi.Balata içinde kullanılan madde bir zamanlar asbestliymiş.Kanserojen etkisi var diye yasaklanmış ama yumuşak olduu için ses yapmıyormuş.şimdiki balata malzemesi sert aliminyum maddelerden olduğu için diske her sürtüşünde ses yapıyor.Katlanacağız arkadaşım.Çare yok.fren balataları malesef kronik bir sorun.servis ne desek malesef peugeot bu yapacak bişi yok diyor.Gerçi ben şanslıyım KONYA KORKMAZLAR serviste Adem usta işinde 10 numara birisi.Tüm servis teknik elemanları arası yarışmada türkiye 2.liği var.o kadar yani.Adam arabanın neresinden ses geliyorsa mutlaka buluyor ve bir çözüm üretiyor.Servis her gidişimde yıkama yapar gibi sprey sıkıyor ama 3-4 gün idare ediyor.Sonrası malum...Diğer ses yapan yerler ise arka süspansiyon.Bu tıkırtıların sebepleri 3-4 tanedir.Sert süspansiyonu değiştirme şansımız yok ama amortisör burçlarını değiştirtebilirsiniz.Bu kalıcı bir çözüm sağlayabiliyor.Ama bunu yaparken arka koltuk kilitlerinide kantrol ettirin.Yağlanmaya yada değişmeye ihtiyacı olabilir.elinizle kolyukları öne doğru çekin eğer kıpırdıyorsa sorun vardır.Bagaj kapağınada baktırın çünkü kilit mekanizması aynı sesi yapıyor olabilir.Yağlanmayla geçiyor hemen.Koltuk kafalıklarıda süspansiyon sesine yakın bir ses veriyor.Kandırıcı olabilir.Kafalıkları kaldırıp eğer metal bölgelerine 1 kat şeffaf koli bandı sarıp yerine oturtursanız o ses gidecektir sabitlendiği için ve yuva ile metal bağlantı arası iletişim kesildiği için.Ayrıca fabrikanın nasıl oluyorsa unuttuğu egsoz flaşı metal ayrılması sesi çıkartır ve alt arkadan çok rahatsız edici bir ses çıkartır.Genelde motoru küçük vitese düşürüp motoru öne yığınca alırsınız bu sesi.Kapalı garajlarda daha rahat duyarsınız.O flaşı taktırtın garanti kapsamında ve yağlatın.Gerçi daha sonra aynı sesi yine veriyor ama olsun.Bunları yapın ve bakın bakalım arkadan hala ses geliyormu.Arka bölge ses kaynakları bunlar.(Tabi kaplı portatif bagaj üstlüğününde tıkırdayabileceğini eklersek:) ) ve Bir arkadaş yazmış arka kapıdan ses geliyor diye.Muhtemelen o ses arka kapının alt kısmındaki plastik gözün klipslerinden birinin kırılması sonucu geliyordur.Çekmeceyi elinle bir yokla eğer yerinden oynuyorsa ses odur.Bu aynı zamanda eğer ön kapıdan yapıyorsa sesi emin olun ön tweeterların bulunduğu göğüse kadar eko yapıyor.sanki ses göğüsten geliyormuşçasına.İkinci alternatifte kapı kilitlerinin yağlanmaya ihtiyacı olduğudur yada ince ayarının yapılması gerekiyor.Bazı arabalarda fabrikasyon kapı kilit mekanizmaları ters olarak monte edilebiliyor.Kontrol ettirin bence.üçüncü alternatifte arkadaşlar kapı fitillerini değiştirtin ve bir numara kalınından yapıştırtın.Kapılardan kapanınca ses geliyor die garanti kapsamında tüm fitilleri değiştirttim ve şimdi kapılarım toyota gibi tok bir sesle kapanıyor.Başka bir arkadaşımda 5li cd changer ve cd çaların oradan ses geliyor demiş.Aynı ses bendede vardı inan bana.Geçen hafta herzamanki gibi servisteydim.Tüm maun kaplamanın olduğu ön paneli söktü Adem Bey.Ve yeni bir çözüm üretti.Çıkarılabilen parçalar olan cd changer ve cd çalarların her kasis ve çukurda çevresindeki plastiğe çarpmasından dolayı olan sesi absorbe etmesi için bu playerlerin etrafını çift taraflı yapışkan bantla kapladı ve yerine öyle monte ett.Arkadaşlar artık cd changer ve player TAŞ gibi.Ne tıkırtı var ne ses.Elimle yokladığım zaman sanki oraya çimento ile sabitlenmiş gibi.Biliyormusunuz bu neye sebep oldu.Çizik sandiğım ve playerin okuyamadığı tüm cd lerimide okuyabiliyor alet artık.Çünkü cd çaların lenside bir yerde sabitlenmiş gibi oldu.Bu arada benim aracım 1.6 benzinli 110 hp premium 2006 peugeot 307.Bu güne kadar 6 ay oldu aracımı alalı.19 kere servise gittim.21 yaklaşık parça değişti.bir ara nelerin değiştiğinide yazarım size.(Motor beyin hatası ve beynin 2 kez formatlanmasıda dahil)Ama ses ile ilgili ne sormak istiyorsanız bana sorun.Yardımcı olmaya çalışırım.

• 6 ayda 21 parça değiştirmişsin yıl 2013 şuan hiç düşünemiyorum bile şakası bir tarafa bendede 2006 comfort 1.6 hdi 110 hp var 124binde şuan bir ön teker bilyesi triger seti v kayışı baskı balata harici bugüne kadar hiç bişey değiştirmedim maşallah
  • Aynen hocam benimde aldığım 3 sene oldu 2002 1.6 xt bva otomatik premıum paket,sanayiye gitmedim diyebilirim(lpg taktırdım benzin koymadım benzin pompası yaktım servis260dedi sanayide 70tl ye yaptırdım otomatik vites al4 sanzuman kronık selonoid valf arızası ortalama 700tl fıat verdiler yeni acılan bıyerde parca sen al ben takarım dedı top:400tl harcadım arızadan eser kalmadı) ilk aldığımda pişman olmuştum çevremdekiler aracı öyle bi kötüledilerki pejo aldım diye nerdeyse döveceklerdi:)ama çok şükür beni hiç üzmedi ki ben aracı çok sert kullanmama rahmen hala diri.bundan kelli daima pejo...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.