Bildirim
Aracınız ne kadar yağ eksiltiyor? (3. sayfa)
adidas TERREX ANYLANDER R.RDY Spor AyakkabıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CKXSV2QW
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Teşekkürler Altta ki soruma yorumunuz nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Motul 5w40 kullandığım da eksiltme olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2011 1.3 Multijet Euro 4 motorlu aracım var, 200.000 KM' de şuan. Servis Selenia öneriyor. Selenia kullanıyorum. Gözle görülür bir eksiltme yok şuan.
-
Üretici tavsiyesine uymakta fayda var. Flash point derecesi yüksek diye daha çok korur anlamına gelmiyor sadece buharlaşma fazla olur ve buharlaşan yağ kartele yeniden yollanır. Eksiltme cok yoksa 192c olsun bişey olmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğim gibi 3 gündür çalışmayan aracımı çalıştırıp 395km kullanıp istanbula geldim.
İlk çalıştırmada hiç bir şekilde duman ( siyah, mavi, beyaz ) gözlemlemedim.
Muhtemelen yağı değiştirince yağ eksiltme ortadan kalkacak.
muhtemelen öyle olacak.. bende bugün 1.4d4d kullanan başka bir kullanıcı ile görüştüm motul’a geçince yağ eksiltmediğini söyledi.. ay başında bakım yaptıracağım motul x-clean 5w40 düşünüyorum 5lt 325tl..
5w40 kalın değil mi ? hangi ilde yaşıyorsunuz?
Motul’un sitesine baktım. Bana x clean yerine specific önerdi. Bir de sitesinde 150bin km altı ve üstü seçeneği var.
adanada yaşıyorum, şu an 32-35 geziyor ama daha sonra 45-50 dereceleri bulur.
specific atmosferik motorlarda kullanılıyor genelde ama size onun bir üstü x-cess önerebilirim daha önce de kullanmıştım eski aracımda, onun üzerinde de x-clean var.
Aracım 190500km de 1.6 fsi
91km/h ortalama hızda 6.5lt ya da 6.7lt yaktı.
Bakıma 4000km kaldı, bakalım bu süreçte bir daha uyarı verecek mi?
Kmde önemli tabi bu konuda. Mesela benim aracım motor ısınsa bile yumuşak kalkışta hafif mavi duman bırakıyor. Sabahları ilk çalıştırmada mavi duman bırakıyormu bilmiyorum kapalı garajda gece gündüz hep karanlık oluyor. İhtimaller;quote:
Orijinalden alıntı: individual
Dediğim gibi 3 gündür çalışmayan aracımı çalıştırıp 395km kullanıp istanbula geldim.
İlk çalıştırmada hiç bir şekilde duman ( siyah, mavi, beyaz ) gözlemlemedim.
Muhtemelen yağı değiştirince yağ eksiltme ortadan kalkacak.
Sübap lastikleri
Turbo milden hafif yağ kaçırıp emme manifolduna veriyor
Segmanlar
Benim kilometrem 214 bin. Ben arabada sorun olmasa bile zaten
sübap lastikleri
Piyano tuşları
Tapetler
Turbo revizyon
Contalar (egzantrik, turbo, emme manifoldu, hortumlar gibi)
Değişimini uygun görüyorum. Bunlarıda yaptırıcam. Segmanlara varan bi boyutu yoktur umarım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Atmosferiklerde specific demek yanlış olur. Kullanım kitapçığında istediği onay sertifika spesifikasyon neyse onu kullanmak lazımquote:
Orijinalden alıntı: mosasaurus
specific atmosferik motorlarda kullanılıyor genelde ama size onun bir üstü x-cess önerebilirim daha önce de kullanmıştım eski aracımda, onun üzerinde de x-clean var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
150 bin km üstünü seçin hep hocam.quote:
Orijinalden alıntı: individual
Motul’un sitesine baktım. Bana x clean yerine specific önerdi. Bir de sitesinde 150bin km altı ve üstü seçeneği var.
Benim araç için 150 bin km altına 0 30 öneriyor 150 bin km üstüne 5 30. Ama fabrikasyon hep 5 30 konması gerekiyor bu yüzden 150 bin üstünü seçin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çok pardon specific ile synergie+ olanını karıştırmışım. en son motul bayisine yağ almaya gittiğimde bana synergie+ 6100 10w40 önermişti araç 1.5crdi accent era idi.. satıcı hem turbolu hem turbosuz araçlarda kullanılabileceğini söylemişti yani yağları karıştırmışım. specific uygunsa kullanılabilir elbette.. fakat ben o yağ yerine 5w40 x-clean almıştım bir sorun ile karşılaşmadım öncesinde ise x-cess 5w40 vardı şunu söyleyebilirim kesinlikle x-cess’e göre daha kaliteli bir yağ aracın devirlenmesi çok değişti, aracı sattığımda yağ 6bin km olmuştu değişeli ve kayganlığı hala ilk günkü gibiydi x-cess ise 9bine yaklaştığında lukoil gibi kayganlık namına bir şey kalmamıştı. kitapçıkta yazan yağdan daha kaliteli yağ kullanımının araca zarar vereceğini düşünmüyorum.
Grande punto 1.4 tjet 2008 model turbo benzin bir aracım var. 3 sene önce 99 binde aldım şu an 116 binde. Bakımlarda Castrol edge 5w40 kullanıyorum. Nazar değmesin 2 yıldır hiç yağ eksiltmiyor. 3.2 koyarım 0.8 kalanı bagaja atarım ne olur ne olmaz diye ama hiç ekleme yapmadım. Kullanım da bol gazlamalı genelde 3-4 bin devir üzerinde olacak şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 22 Haziran 2021; 1:10:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
her araç her yağda eksiltmiyor, bazı araçlar yağ konusunda daha hassas. örneğin yüksek km’de olup castrolde yağ eksilten bir araç farklı bir markaya geçince ise ya eksiltmiyor ya da diğer marka yağa nazaran çok çok daha az eksiltiyor. şimdilik tecrübelerim bu yönde. üstlerde yazdığım gibi yağ yakan bir motorsiklette castrol power1 10w50 kullanırdık 1 ayda çubuğa değmezdi.. sonrasında motul 10w40 7100’e geçince 3ay sonrasında bile çubuğa değer hale geldi bunun üzerinde aynı işlemi kendi aracımda gerçekleştirdim ve aynı sonucu aldım ama başta dediğim gibi bazı araçlar yüksek km’den dolayı aşınma, motor yapısından, bulunduğu hava şartlarından dolayı daha çabuk yağ eksiltmek zorunda kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 22 Haziran 2021; 1:29:28 >
Keşke benim araç içinde 5w40 yağ olsaydı bende 5w30 dan 5w40 a geçmek istiyorum ama vw 507 00 onaylı 5w40 yağ yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X