Dediğin doğru evet. Ancak turbolu her araçta turbonun yağlanmasından ötürü atmosferiklere kıyasla bir miktar yağ fazladan eksilme normal karşılanır ama hiç olmaması mutluluk verici. Ben aldığımda önceki sahibi 5-30 kullanıyormuş ben alır almaz fabrika onayı 5-40 olduğu için bu yağa geçiş yaptım. Kışın da çok soğuk şartlarda kullanıyorum. Biraz günlük biraz keyif aracı olarak. Bütçe dostu hızlı bir otomobil 😂 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aracınız ne kadar yağ eksiltiyor? (4. sayfa)

-
-
F30 aracım castrol iken 5bin km sonra yağ ekleyin uyarısı vermişti şaka gibi.Sonrasında motul denedim eksiltme kesildi.Son bakımda da liqui molly koydum eksiltme yok bunda da.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Tekrar merhaba,
2006 model 2.sahibi oldugum 193bin km de olan passat b6 1.6 fsi aracim yag yakiyor.
Daha dogrusu son 10bin km lik bakim periyodunda araci gonyesi bozuk sekilde park ettigim de farkli farkli zamanlarda 2 kez yag seviyesini kontrol edin uyarisi verdi.
( gonyesi bozuk derken duz bir zemin olmayan yer )
Ara ara kendim doldurdum sonra da ara kontrol icin yakinim kontrol etti. Son 8000 km de 1500ml yag koymusuz toplamda.
Bir onceki 10binlik bakim periyodunda hic uyari vermemis olup toplamda 1 kez 750ml yag konuldu.
Tespitlerim;
Aracin yokus performansi cok zayif. Duzde idare eder.
Yuksek vites dusuk hizda hizlanmak istersem ara ara sakir sakir ses geliyor,
Iyi yanlari;
Egzostta herangi bir duman atma, mavi, siyah ya da beyaz egzost cikisi gozlemlemiyorum.
3-4 gun sonra ilk kez calistiginda da herhangi bir duman atma yok.
Egzost cikisinda sadece kuru kurum var. Yagli bir tabaka yok.
Aracin altinda herhangi bir yag kacagi yok.
Arac yokus asagi viteste kompresyonda kalabiliyor.
Motor rolantide ve dusuk hizlarda sessiz calisiyor.
Bujilerde herhangi bir tehlike sinyali yok. ( yag izi, kurum vs ) hatta 20binde bujiler degistirilmeye gerek kalmamis.
Eskiden castrol edge kullaniyorduk. Son 800km dir mobil'e gectik. 200km sonra yag cubugunu kontrol edecegim. ( motul koyun demistim ama mobil tercih etmisler, vag ozel servisi )
Bu arac neden bu kadar yag tuketir?
Araci satabilirim, bu sekilde satmak istemiyorum.
Iyi bayramlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 20 Temmuz 2021; 23:57:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle tekrardan merhaba ve bayramınız kutlu olsun.. benim corolla da bir o kadar yağ eksiltiyordu fakat motula geçince kesildi henüz 1500km yaptım yağ çubuğu hala F çizgisinde, aşırı ısınınca üfleme vardı o da tamamen kesildi benim eksiltme yağ kaynaklı çıktı. bence siz önceki castrol yağı sahte kullanmış olabilirsiniz edge yağların sahteleri çok aşırı fazla, mobil iyi bir seçim fakat üst serilerini kullanmanızı öneririm yeşil etiketli 5w30 esp gibi.. ama bu yağların da sahtesi piyasada çok fazla ben artık kimseye güveneniyorum direkt distribütöründen alıp değiştiriyorum. mobil’de eksiltme devam ederse kesinlikle liqui moly marka aracınıza uygun olan bir yağ kullanmanızı öneririm ısıya karşı dayanıklılık konusunda motul-mobil-liqui moly dayanıklı yağlar. konuda viteste kompresör olayından bahsetmişsiniz benim araç yokuş aşağı kompresörde zayıf, akıyor araç çok tutmuyor. egzozda ne mavi duman ne de herhangi bir duman söz konusu geçenlerde siyah duman atıyordu hava filtresi hortumu yarılmış araç zengin karışıma kaçıyordu hortumu değiştim duman tamamen kesildi ama hala kompresöre bırakınca öyle iyi tutunmuyor araç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 21 Temmuz 2021; 0:17:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mosasaurus
Öncelikle tekrardan merhaba ve bayramınız kutlu olsun.. benim corolla da bir o kadar yağ eksiltiyordu fakat motula geçince kesildi henüz 1500km yaptım yağ çubuğu hala F çizgisinde, aşırı ısınınca üfleme vardı o da tamamen kesildi benim eksiltme yağ kaynaklı çıktı. bence siz önceki castrol yağı sahte kullanmış olabilirsiniz edge yağların sahteleri çok aşırı fazla, mobil iyi bir seçim fakat üst serilerini kullanmanızı öneririm yeşil etiketli 5w30 esp gibi.. ama bu yağların da sahtesi piyasada çok fazla ben artık kimseye güveneniyorum direkt distribütöründen alıp değiştiriyorum. mobil’de eksiltme devam ederse kesinlikle liqui moly marka aracınıza uygun olan bir yağ kullanmanızı öneririm ısıya karşı dayanıklılık konusunda motul-mobil-liqui moly dayanıklı yağlar. konuda viteste kompresör olayından bahsetmişsiniz benim araç yokuş aşağı kompresörde zayıf, akıyor araç çok tutmuyor. egzozda ne mavi duman ne de herhangi bir duman söz konusu geçenlerde siyah duman atıyordu hava filtresi hortumu yarılmış araç zengin karışıma kaçıyordu hortumu değiştim duman tamamen kesildi ama hala kompresöre bırakınca öyle iyi tutunmuyor araç.Ben de 2000km kadar kullanip gerekirse tavsiye edilen yaglara gececegim.
Castrolu vag ozel servis tercih ediyordu ve artik castrol kullanmayi birakmislar. 8 aydir kullanmiyoruz dediler. Hem musteriler sikayetcilermis hem de 1-2 arac yatak sarmis. ( dediklerine gore )
Bu aralar devamli uzun yolda kullaniyorum. Gozum yag sicaklik bilgisinde. 105 dereceyi gecince motor elimde kalacak korkusu var.
Son bakimda ( 800km once ) egr temizlendi. Ici soba borusu gibi olmus. Arac biraz rahatladi ama yokusta yone hizlanamiyorum. Kuzenimin 1.6 dizel egeasi cosup gidiyor.
-
1.6 egeanın yokuşta uçması normal 320tork aracı kullandım gerçekten güzel gidiyor. egr valfinin yanında maf sensörü kirlenmişse aşırı derecede çekiş düşüklüğü yapıyor eski aracım 1.5crdi accent era 200bine kadar hiç temizlenmemişti içerisinden öyle çok pislik çıktı ki anlatamam temizlik sonrası ciddi anlamda araca +10beygir geldi tanımlamak gerekirse temizlik öncesi sanki araçta 4 kişi varmış gibi gidiyordu temizlik sonrası tüy gibi oldu ve yakıtım düştü. aracınız benzinli bildiğim kadarıyla eski ise bujilere de el atmanızı öneririm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 21 Temmuz 2021; 0:35:56 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
90 Accord f20a5 sürekli agresif kullanıyorum ışıklarda roket kalkıyorum klima hep açık 0 eksiltme yağ motul
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk aracım hyundai accent era 2017 5.5 sene bindim gram eksiltmedi. 70 binde sattım. Şimdi focus 3 1.0 2012 model, 90 binde gram eksiltmez.. Zonguldak A gider de o rampaları 1. Vites 3000 devirle çıkarsam yılda bir kere 1 su bardağı su eksiltir.
Her arabanın kılavuzunda şu kadar km de şu kadar eksiltir diye yazar ama sorumluluktan kaçmak için. Normalde 1 çay bardağı bile eksiltmez.
Daha alır Almaz 1. Yılda eksiltti ise ya motor üretim hatasıdır yada alan motoru açacağım diye basmıştır ilk günden 4, 5 bin devir.
Sıfır araba 2. 3 bin km 3 bin deviri geçmemeli..dizel ise 2500.. Sekmanların ilk aşınması güzel olmalı.
Bir motor yağ yakacaksa en az 200 bin i devirmeli.. O da her 50.binde az az artmalı. Geçen sene yakmayıp bu sene 500 ml eksiltti ise başka sorun vardır.
Motorlarınızın ve hortumların zarar görmemesi içinse ne yapın edin kılavuzlarda yazdığı gibi antifiriz su oranı 50-50 ve en iyisi 60-40 olsun.. Mesele donmayı önlemek değil. Kaynama noktasını yükseltmek. 120 dereceye çıkar dediklerimi yaparsanız. Adamlar 120 derece gösterge koyuyor, kılavuza yazıyorlar ama maliyetten kaçmak için 50.50 ye uymuyorlar.
Genleşme kabından su çekin dibine kadar uygun antifiriz ekleyin. Biraz dolaşın ölçün yada ölçtürün. -40/-45 derece donma koruması varsa kaynama 115/120 ye çıkmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Temmuz 2021; 9:15:51 >
-
@mosasaurus s aracınız kaç model?
-
2007
Focus 4 Atmosferik benzinli. Araç 10 aylık. En son 12.000km civarında baktığımda sıfır eksiltme vardı.
Yağ: Castrol 5W-20 Tam sentetik (FMY)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mosasaurus
1.6 egeanın yokuşta uçması normal 320tork aracı kullandım gerçekten güzel gidiyor. egr valfinin yanında maf sensörü kirlenmişse aşırı derecede çekiş düşüklüğü yapıyor eski aracım 1.5crdi accent era 200bine kadar hiç temizlenmemişti içerisinden öyle çok pislik çıktı ki anlatamam temizlik sonrası ciddi anlamda araca +10beygir geldi tanımlamak gerekirse temizlik öncesi sanki araçta 4 kişi varmış gibi gidiyordu temizlik sonrası tüy gibi oldu ve yakıtım düştü. aracınız benzinli bildiğim kadarıyla eski ise bujilere de el atmanızı öneririmUstteki mesajimda 800km de kontrol edecegim demistim. Su an 1400km gecti, yag eksiltme gorunmuyor. Yag cubugu hala maximumda. 2500km de tekrsr kontrol edeyim.
2013 model 1.3 linea 180.000'de. 10 binde bir yagini selenia wr pure energy ile degistiririm. Fiat s1 onayli bir yagdir, hic eksiltmez. Koyduğum gibi geri alirim.
Hocam yağı siz mi maksimuma kadar dolduruyorsunuz yoksa servis mi? Siz dolduruyorsanız özel bir sebebi var mı? Ben ve tanıdığım herkes min max arasında tutmaya özen gösteriyoruz çünkü. Merak ettim
yağ her zaman F noktasına kadar tamamlanmalıdır. araçtaki yağın seviyesi orta kısmına geldiğinde ve yağ eklediğinizde psikolojik olmayacak şekilde performansı artıyor. benim bugüne kadar ekleme yaptığım her araçta yağ ekleme sonrası daha düzenli çalışma ve performans artışı oldu. açıkçası bu yağ ile 8bin yapmış olsam ve seviye yarıya gelse hemen gidip max seviyesine kadar tamamlarım.
Ford fiesta 1.25 benzin lpgli. Hiç yağ eksiltmiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğiniz üretici kitapçığında yazıyorsa ya da servisler söylüyorsa anlarım, ancak benim aracımda önerilen yağ miktarı 5 litre ve bu miktar doldurulduğunda seviye ortada oluyor. Performans da yağın durumuna göre tabii ki değişebilir, yağ doldurduğunuzda performans artışı hissediyorsanız doğrudur, ben de yağ değişimi sonrasında ilk 150-200 km aynı şeyi hissediyorum mesela
bazen istisnalar olabiliyor hocam son bakımda 1.4d4d’ye 4lt yağ koydum yukarıda fotoğrafta belirttiğim gibi F noktasına kadar geldi kitapçıkta ise 4.3lt aldığı yazıyor. ben çubuk yağ seviyesine göre hareket ettim. ve araç tamamen düz bir zeminde olmalı en ufak eğim olsa 3mm çok rahat fark oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X