Aynen dediğiniz gibi direct enjeksiyonlu motorlar yağ tüketimi yaparlar. Tsi motorlar yağ tüketir veya yağ yakar diyelim artık herneyse. VW kullanım kılavuzunda "Sürüş tarzınıza ve kullanım koşullarına bağlı olarak yağ tüketimi 1L/2000km kadar olabilir" der. Benim de tsi aracım var ve 5000'de bir litre ekliyor ve devam ediyorum. Sorun olarak görmüyorum çünkü adam yazmış zaten eksiltecek diye. Motorun çekişinde gidişinde yük altında veya boşta çalışmasında en ufak bir düzensizlik yok, ipek gibi maşallah. |
Aracınız ne kadar yağ eksiltiyor? (6. sayfa)
-
-
0-20 kullanıp yağ eksiltmeyen kimse yok çevremde. Eğer sizin aracınız bakımdan bakıma yağ eklemeden gidiyorsa şanslısınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
VW - 1.6 düz motor. km: 160 bin.
9 bin km de 2 litre yağ eksiltiyor (muş )
-
Valla büyük konusmak istemiyorum da 2019 model sıfır Corolla yağ eksiltecekse fabrikaya geri vereyim ayrıca bugüne kadar benzinli Era dizel Rio da kullandım onlar da hiç eksiltmezdi Almanları Avrupa araçları gozumuzde fazla mı büyütüyoruz acaba ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
opel combo aldık sıfır
11bin kilometredeydi sanırım, ara sıra yağı kontrol edin uyarısı veriyor ilk kontağı açınca, tekrar aç kapa yapınca düzeliyor
fabrikadan iki cizgi ortası çıkmıştı, şu an alt sınırın bir tık üzerinde ama anladığım kadarıyla bi 300-400ml eksiltmiş
Megan 4 1.6 lpgli 51 binde shell hx8 5w30 eksiltme yok
Motul xcess aldık bakalım inşallah eksiltme olmaz
1.2 psa motor ise olağan.
Akli olan aracini seven castrol den uzak durur,sebepleri metin arkadaşin dedigi gibi parlama noktasi cok düşük,ve sahtesi piyasada aşiri fazla ayrica orjinalleri dahi 450 tl başliyor.Şuan piyasada alabileceginiz en kaliteli yağ markasi shell ,motul,mobil1 dir.yeterki araciniza uygun ve onayli yağ olsun motor tavsiyesi cok önemli,LM yağ alman mali ama fiyatlar cok yüksek o yüzden fantaziye gerek yok ve Yağ cubugu iki nokta arasi 800ml veya 1lt denk geliyor.
İki yağda kaliteli,motor onayli yağ olsun shell veya motul fark etmez,ayrica ayni marka kullanirsan daha cok verim alirsin,şahsen shellciyim:)
Hocamm yağ uyarisi veriyorsa arac yeni oldugu için eksiltme söz konusu olabilir. Veya fabrikasyon üretiminde kronik olabilir.Yağ cubugu iki nokta arasi 500ml ile 1lt denk geliyor sanirim.Yerinizde olsam bu konuyu göz ardi etmem servis ile görüşün kronik mi.? Eksiltmemi söz konusu yoksa yağ mi kalitesiz faydaniza olur.Yoksa yağ pompasini arizali masraf acarsaniz allah korusun altinsan cikamazsin
Toyota ve honda ince yağ sever fabrika verileri tüketim düşük olmasindan kaynakli 0w20 5w20 kullaniyor.Aşiri sert kullanim ve lpg varsa bi tik yükseltin yaği.ve kaliteli yağ kullanin
Sizin büyük ihtimal ile subap lastiklerinden kaynaklidir.Bunu sabah ilk marş sirasinda duman atmakta anliyanilirsiniz.Sorun etmeyin ne zaman zengin olursan ozaman yaptirirsin:)
o zaman hiç yaptıramayız bakımda ustaya bir soracam ama 2 lt yağ eksiltme çok gibi geldi
-
uzun bir süre sonra merhaba dostlar, konuyu açalı uzun süre oldu. D4d'deki motul xclean ile eksiltme durumuna gelirsek satarken bakım yaptım 10binde sadece 500ml eksiltmişti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 3 Kasım 2022; 18:49:14 >
1.5 102ps dizel motor
Yağ uyarısı veriyor ama yokuş yukarı vs durumlarda arabayı çalıştırmadan önce veriyor, kontak aç kapa yapınca sönüyor. çalıştığında da yanmıyor ışık falan. 1-2 hafta sonra bakıma girecek zaten, normal eksiltme bu herhangi bir kaçak yok zaten ilk 1000km dolunca servis çağırıp kontrol etti kaçak vs durumu için
yağ çubuğunda alt sınıra yaklaşmış yağ, o yüzden büyük ihtimal. zaten fabrikadan sıfır çıktığında iki çizgi arası doldurulmuştu. dediğim gibi 10bin km de 300 ya da 350ml falan eksiltmiş aslında bir sıkıntı yok olur o kadar
Sıfır kilometre olsa da eksiltebiliyor hocam eksiltmeyecek diye kesin bişey söyleyemez kimse. Benim bahsettiğim araçlar 3 alman üreticiden ve hepsi sıfır alındığından itibaren eksiltiyordu. Bu konuda japonlar daha iyi demekki. Arkadaşlar bagajda en az bir litre yağ ile dolaşıyorlar.
Uzun yola giderken ve arada sırada çıkıp gazladığım N53B30A motor koduna sahip 137.000 km de 2008 E60 BMW var.
Herkes bir şey söyledi,yağ eksiltmesi ile ilgili fakat benim arabam maşallahı var, iki bakım arası neredeyse gram yağ eksiltmedi.
Merhaba,
Parlama noktası ve diğer teknik verileri içeren ürün bültenlerinde sağlanan veriler laboratuvar koşullarındaki standart testlere dayanmakta ve ASTM D 92 veya ASTM D 93 gibi farklı test metotlarının kullandığı gözlenmektedir. Teknik Bülten verileri kullanıcılar için tavsiye niteliği taşımakta ve üretim şartlarında değişkenlik gösterebilmektedir.
Parlama noktası verisi; ürünün viskozite değeri, sentetik baz yağı içerip içermediği ve katık paketine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Motor yağı performansı adına; tek başına parlama noktası verisinden ziyade buharlaşma kaybı, oksidasyon ve nitrasyon direnci gibi bütün parametreler birlikte dikkate alınarak, araç üreticilerinin talep ettiği testleri geçmek adına formülasyon geliştirme çalışmaları yapılır.
Ürünlerimizin sahtelerinin satışı marka olarak gerek operasyonel gerekse hukuki çalışmalarımızı yürüttüğümüz ve çok önem verdiğimiz konu. Ayrıca sizlerin de bildiği gibi sahtecilik sorunu tüm ürünlerin satışında karşılaşılabilen bir problem. Size önerimiz linkini paylaştığımız Yetkili Castrol Distribütörleri’nden alım gerçekleştirmeniz olacaktır.
https://www.n11.com/magaza/castroldistributor
https://www.hepsiburada.com/magaza/castroldistributor
İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X