Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.805
Cevap
73
Favori
801.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kolay gelsin iyi günler vallahi çok acil bir yardıma ihtiyacım var.2005 lancer aracımın göstergesindeki hiç bir gösterge çalışmıyor.en son gösterge ampullerinden bir kaçını değiştirdim taktım ama şimdi ampüller yanıyor ama göstergelerin hiç biri çalışmıyor...neden olmuş olabilir???
  • Airbag beynine format atılması gerekiyor dedi bilgisayara bağlayanlar hocam 150 civarı istiyorlar nasıl sizce ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Ustam, İzmir'deyim,Benim 2004 1.6 16 v Scenic 2 aracım var, klima çalışmıyor, müşür arızasından şüphelendiler dğiştirdik çalışmadı, tüm tesisat ve sigortalar kontrol edildi fakat klima kompresörüne elektrik gitmediğini söyledi usta, kalorifer ve w fanlar da sıkıntı yok sadece klima devreye girmiyor, beyinsel bir arıza olabilir dedi, çözemedi işi, Aracı bilgisayara bağladığında "Klima müşürüne elektrik yük dağılım hatası " gibi bir arıza çıkıyormuş. Ne yapabilirim hata neden kaynaklı, neden çalışmıyor bu klima :(((((((

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı bir fiyat değil ama genelde 80-100TL alıyorlar.
  • Selamin aleykum ustam bende 2005 model renault laguna var benden onceki sahibi kaza yapmis bu aracla motor beyni hasar gormus aracim 1.6 16 valf ama 1.6 motor beyni bulamadiklari icin 1.8 takmislar ayriyeten katalizatordede bir ariza olusmus sokmusler katalizatorude aracin ustunde yok su an ve sorunum su arabam gazda asiri derecede bogulma yapiyordu cok tamirciye gosterdim ama bir turlu olmadi ilk calistiginda 1 dakika sonra en gec devri dusuruyor stop etme kivamina geliyor sonrasinda normale donuyor gecenlerde tamirciye goturdum ne yaptigini bilmiyorum ama gazda cekisi duzeldi oncekine gore birde gaz ayarina gotur dedi goturdum ama su an cekisi duzelmesine ragmen bi sarsinti var sanki birden geri atarmis gibi kendini benzindede cekisi dusuk ayrica en iyi o olmasi gerekirken tamirci gazi cig yaktigini soyledi ayrica hic bi tamirci aracimi duzeltemedi 1 ayi geckindir ugrasiyorum yok olmadi bi oneriniz varmidir ne yapmamiz gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M4rllboro34 M kullanıcısına yanıt
    Alman araçlarında kahverengi kablo şasedir.
  • Bugün 2003 Focus aracımda marş yaptığımda bütün ibreler sona gidip geldi, ikaz lambası yanıp söndü, kısa mesafe km sayacı sıfırlandı. Neden olabilir?

• Merhaba hakanustam aracı bilgisayara baglayınca motor kontrol ünitesi gözükmüyosa kesin ecumu arızalıdır?

Bu arada araç çalıstırmaya çalısıncada motor kontrol işlmelerini yapmıyo ve araç çalısmıyo.

Araç alfa romeo mito 1.6 jtd
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRST

Merhaba hakanustam aracı bilgisayara baglayınca motor kontrol ünitesi gözükmüyosa kesin ecumu arızalıdır?

Bu arada araç çalıstırmaya çalısıncada motor kontrol işlmelerini yapmıyo ve araç çalısmıyo.

Eğer araç çalışıyorsa iletişim hattı veya bağladığınız cihazda sorun var demektir.
    Absci Hakan usta:05369491316
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRST

Merhaba hakanustam aracı bilgisayara baglayınca motor kontrol ünitesi gözükmüyosa kesin ecumu arızalıdır?

Eğer araç çalışıyor ise iletişim hattında bir sorun vardır veya bağladığınız cihazda sorun var demektir.
    Absci Hakan usta:05369491316
  • quote:

Orijinalden alıntı: _djfunky_

Hayırlı günler.2 hafta önce volvo s60 2005 model aracım için arızasını yazmıştım ama kimse ilgilenmedi.bu sefer ilgilenen olursa sevinirim.

arıza kodu p1646.

Aşagıdaki resimde p1646 kodu ve anlamı yazıyor.bu arıza neden olur.yorumlarınızı bekliyorum.

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI

Araç kaç motor? kaç model?

• Kolay gelsin.Fluence marka aracımda gösterge değişikliği yaptım.Yeni taktığım göstergede 'park yardımını kontrol ettiriniz' gibi bir mesaj çıkıyor ve arıza lambasını yakıyor.Clip cihazıyla bilgisayara bağlandı fakat 'park yardımcısı multipleks yayını yok' gibi bir ibare çıkıyor bilgisayarda.Bu yüzdn kapatılamıyor.Geri kalan tüm fonksiyonlar çalışıyor sorun yok.Bu mesajı nasıl sileceğiz?çok uğraştık ama silemiyoruz.Sadece bu mesajı yok etmem lazım.Arıza lambası sürekli yanıyor dikkatimi dağıtıyor.Yok mu bunu bir yolu?Sigortası falan.
  • Arkadaşlar konuyu gördüm hemen girdim. Hakan usta için bir kaç birşey yazmak istiyorum. Forumlarda ustalardan çok başı yanmış biri olarak,bu konuyu görüp aracımızı Hakan ustaya götürdük..25 yaşında 1.5 2 yıldır yatan aracı kabul etti. 30 tane adamın baktığı ve arızanın bulunamadığı arabamızı çalıştırdı. Üstelik arabanın değerinden fazla fiyat isteyen usta görünümlü insanlar gibi değil çok cuzi bir miktar karşılığında yaptı bunu. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem karakter çok iyi hemde işinin ehli insanlardan birisi..
  • Merhaba,

Anladığım kadarıyla birçok Dacia ve Renault araçlarda 2 uyarıyı tek ikaz ışığında birleştirmişler. "ön ısıtma/ elektronik arıza ikaz ışığı" olarak adlandırılan bu ışık ilk araç çalıştırma esnasında kızdırma bujilerinin aktif olduğunu gösteriyor ve sonrasında hemen sönüyor. Ancak yanık kalırsa ya da sonradan yanarsa bu da bir "elektronik arıza"ya işaret ediyor. İkazların birleştirilmesi yanlış anlaşılmalara da yol açıyor gördüğüm kadarıyla, zaten son yıllardaki modellerde bu 2 ikaz ışığını birbirinden ayırdıklarını farkettim:

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI . ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI

Babamın 2007 Dacia Logan 1.5 DCI araçta da bu ışığın yanmasına neden olan bir problem var. Son zamanlarda seyir halinde iken bazen bu "elektronik arıza ikaz ışığı" yanıp bir süre sonra kendi kendine sönüyormuş, o esnada hiç bir tuhaflık gözlemlememiş şimdiye dek. En son dün bu ışıkla beraber aracın gaz yemediğini ve vites küçültmek zorunda kaldığını da söyledi, sanırım rampa yukarı çıkıyormuş. Ama birbiriyle alakalı konular mı tam emin olamıyor, sonrasında yine sönmüş ışık zaten.

Haftasonu aracı ben de deneyeceğim ve OBD cihazı ile hata vermiş mi bakacağım.

Sizin görüşleriniz nedir, sebebi ve çözümüne dair tavsiye edebileceğiniz noktalar var mıdır?

Teşekkürler.

• 2005 golf fsı aracımın kapı kilitleri ile ilgili sorunum var sol arka kapı hiç kilitlemiyor bağaj kilidi kilitleyip açma yapmıyor sanırım bir merkezden konum alıyor lakin enerji noktasında hiç hareket sinyali almıyor birde sol ön kapı manuel haricinde cevap vermiyor
  • Arkadaşlar merhaba.
    Çözümleyemediğim bir problem var.
    Opel astra H 2010 model 1.6 eastronik araç aldım ve muayneden farlarla ilgili bir problem nedeniyle geçemiyorum. Ne kadar elektrikçi gezdiysem sigorta kutusunu açıyorlar söküyolar takıyolar.sonuç 0. Problem şu:direksiyon yanındaki far açma yuvarlak anahtarı 0 konumundan park konumuna getirince park lambası ve kısa far aynı anda yanıyor.2.kademe yani kısa fara getirince farlar aynı şekilde yanmaya devam ediyor ama bu seferde göstergede kısa far işareti yanmıyor.Kısa far lambası göstergede zaten hiç yanmıyor.Biz böyle kullanıyorduk. lpg yi ne zaman ruhsata işletmeye karar verdik,o zaman muayneden kaldık. 1 haftadır gezmediğim elektronikçi kalmadı.LPG montajında mı oldu diye gittim baktırdım. Onunlada alakası yok.Bugün biri konfor beyninden kaynaklanıyor olabilir dedi.Yetkili Servise bırakmayı düşünüyorum.Ancak servislerde işin çakallığına kaçar diye çekiniyorum. Böyle bir sorunla karşılaşmış biri var mıdır? İstanbul anadolu yakasındayım. Yorum ve yardımlarınızı beklerim.

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARIARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARIARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI

• Selamın aleyküm 2003 model t4 transporter 2.5 tdi aracım var cekis düşük devir almıyor turbo baskı balata hava akış metre değişti gene olmadı resimde görüldüğü gibi artıya doğru kopukluk veya Şase ye doğru temasizlik yazıyor bunun tamiri olurmu kim yapar bu işleri. Elektirikciler bakmadı esenyurt ta ikamet ediyorum

• Hakan usta yeriniz nerde?

• Selam bende 2004 1.5 dci renaul kango var bu aracin motor beyni arizali diyor tamirci. Yenisiyle degistirmek lazim mis acaba bu konu hakkinda bilginiz var mi

• karmaşık problem var ise, sağlam bir beyin bulup denenebilir,

araç ECU sünde arıza kayıtlarına bakılmalı.
    Sürekli birbiri ile ilgisiz hatalar kayıtlı oluyor genelde, ECU hatası durumunda, yahut iletişim hatası okunamadı gibi hatalar çıkıyor araç yazılımı hata kayıtlarına ulaşmaya çalışırken

motor ile ilgili çok sayıda ölçüm yapan bileşen var, bunlardan biri veya birkaçında problem olması durumu arıza kayıtlarında gözükmediği oluyor.
    deneme yanılma ile, sağlam ECU takılarak duruma bakılabilir, sorun giderilemedi ise işte bu bileşenlere bakmak lazım, çözmesi kolay olmayan bir durum olabilir.

sıkıntının ne olduğunu yazmadan, direkt beyin problemli yazmışsınız, ama çözülünce yazarsınız inşallah gelişmeleri, sorun nerede imiş ise.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.