Şimdi Ara

ARACINIZI HIRSIZLIĞA KARŞI NASIL KORUYORSUNUZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
6.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar en sağlamı kasko ben yıllardır kasko yaptırıyorum isterlerse bugün çalsınlar yarın iki olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

quote:

Orjinalden alıntı: Eran C

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Bizimkini değil ama size komşumuzunkini anlatayım.
    Adamın Doğan SLX'i var.
    Direksiyonda bir tane baston tarzı bir sistem var.
    Motor kaputunu açar distbirütör girişini gevşetir.
    Yine motor kaputunun altında gizli bir düğme var; elektriği kesiyor.
    Elektriği kesen aynı düğmeden (yine gizlenmiş şekilde) iki adet de bagajda var.
    Yalnız bu düğmelerin bir de sıralaması var. Eğer düğmelerin sırasını karıştırırsanız alarm da çalışıyor.

hocam senin komşuda ne komedi adammış.akşam demle çayını çık balkona komşunun neler yaptığını izle film gibi
    edit:imla

2-3 kere kullanmıştım her seferinde sistemi kapatamadığımdan alarm ötmüştü

ayrıca o araç 3 kere soyuldu. komşu o yüzden biraz paranoyaklaştı

Biz kapıları kilitleyip gidiyorduk. Bizim araba da beyaz renk ve ikinci eli de iyi olduğu için tehlikede sayılır. Bu sistemden bizim arabaya da yaptırmak şart.

• bu otopark meselesi yüzünden evi bile değiştirmeyi düşünüyoruz.sitede ev alıp otopark parasından kurtulmak lazım.
  • Immobiliser olan araçları nasıl çalıyorlar acaba?
  • Arabanin camina bir tabanca ve birde polis amblemi yapistirin. En caydirici alarm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

arkadaşlar imboblizer varken anahtar olmadan aracın çalınması çok zor hatta imkansız...

airbag falan çalmayı ise ancak alarmla biraz caydırıcılık sağlayabilirsiniz...

Ne yazık ki oyle degil işte...

Geçtigimiz günlerde bir şebeke cokertildi. Onun haberini gazete de okurken kullandıkları yontemlerden bahsetmişlerdi. Adamlar lüks alışveriş merkezlerinin otoparklarında yada lüks siteleri hedef seçiyorlarmış Kullandıkları yontem ise basit. Siz aracınızın kapılarını kumanda ile kapattıgınız an Anahtardan yayılan dalgaları cihaz yardımı ile çözüp daha sonra aracı calıyorlarmış.. immobilizer çalmaları için engel degil.

O gün bugundur toplu bir mekanda arabayı acıp kapatırken hatırladıgım kadarıyla kapıdan normal kilitlemeye ozen gosteriyorum. Aracımda kasko da yok kim vurduya gitmesin enazından...

Ama en saglamı yıne kapalı otopark.

• alarmım var+ baston kilit kullnıyorum.

hayırlı günler
  • önce allaha sonra baston kilit . alarm .ımmo. ve kasko
  • Artık öyle bir devirde yaşıyoruzki.Bir pitbull alıp bağlayasım geliyor arabamızın içine
  • gece fazla korkum yok sitede otoparkımız var site kapısıda otomatik kumandalı.ama gündüz Allah a emanet ediyorum.aslında baston kilit en güvenli bence.geçenlerde abimler geldi az sonra aşağıya indik çocuklar arabanın içinde abim kiliti nasıl açtınız dedi inanmazsınız ama yeni model mercedesi dondurma çubuklarıyla açmışlar.kitledik açın dedik gözümüzün önünde açtılar.ben eskiden tırnak törpüsünün eğri ucuyla tüm kapıları açardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

arkadaşlar imboblizer varken anahtar olmadan aracın çalınması çok zor hatta imkansız...

airbag falan çalmayı ise ancak alarmla biraz caydırıcılık sağlayabilirsiniz...

Bir cihaz var. Piyasada peynir ekmek gibi satılan...

Aha bir sitedende alıntı yapayım...

1. Direk anahtardan anahtara birebir kopyalama; Şöyleki sadece müsterinin arabasını çalıştıran bir tane anahtarı olması gerekiyor ve bu anahtarı cihaza koymak suretiyle kopyalama yapmak.Bu yöntem müşteri kendi anahtarına yedek istemesiyle gerçekleşen anahtar çoğaltma işlemidir.

2. Arabaya bağlıyabileceğiniz bir Dİagnostics cihazlarla; Şöyleki ister arabanın anahtarı olsun ister olmasın arabaya cihaz takmak suretiyle anahtar yapabilirsin.

3. En son olarak ne anahtardan anahtar kopyalama yapabiliyorsunuz ne de diagnostics bir cihazla arabaya bağlanıp anahtar yapabiliyorsunuz işte bu sırada devreye aracın İMMO ünitesi dediğimiz elektronik aksamları ortaya çıkıyor. Bu İMMO ünitelere müdahale ederek araca uygun anahtarı yapabiliyorsunuz.

Ayrıca en güvenli sistem direksiyon kilidi aklınızda bulunsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 13 Mart 2008; 0:30:55 >

• 97 Ecort aracımı tam camın önüne par ettiğim halde çalmaya uğraşmışlar ama götürememişler. Alarm arızalı diye devre dışı bırakmıştık.İçine girmişler kapıyı üstten zorlayıp.Araç şu an tamirde.Kontak kurcalanmış direksiyon yamulltulmuş.Baston kilit caydırıcı ama ilave olarak alarm+gizli kontak düşünülmeli.mümkün olduğunca lamba olan yerlere parketmekde fayda sağlayabilir.
  • immobilizer var.Alarm var.Birde kasko var.Gerisi Allah'a Emanet.aracın içinde birşey bırakmamak lazım çanta laptop...vb.böyle şeyler olunca camı kırıp alıp kaçıyorlar.Bird bu immobilizer çıktı çıkalı araç çalma yöntemleri değişti hırsızların araca alıcı gibi yaklaşıp deneme sürüşü yaparken çalıyorlar anahtarı ilk önce sizden gasbedip ondan sonra çalıyorlar...vb.
  • kasko+alarm+immobilizer+çiftkilitleme+evinotoparkı daha napalım
  • unoda sadece alarm opelde ise hiç birşey yok yani allaha emanet ediyorum.
  • allaha emanet n diyelim..
  • hırsızlarda geliştiriyor kendini...

ancak yol ortasında gelip imboblizer ı olan bir aracı açıp ta rahat çalamazlar...
    arkadasların anlattığı şeyler gerekiyor...

en iyisi kasko + alarm
  • ımmobılazer+ kasko
    birde dikiz aynasında cevşen
  • aslında şimdi düşününce şöyle bişey aklıma geldi, cep telefonları peynir ekmek gibi artık malum. eski bi cihaz ve hepimizde ikişer tane bulunan hatlardan birini arabayı yalnız bırakacağımızda içinde gizli biyerde saklasak ve telefonunda sesini kıssak araç çalınırsa bulunması konusunda telefondan faydalanılabilir sanırım.
    bi nevi arabaya verici koymak gibi bişi
  • Arabam evimin bahçesinin içinde. Bahçe de duvarla çevrili. Her zaman gözümüzün önünde + immobilizer + kasko.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.