Şimdi Ara

Araçların YERDEN yüksekliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
19.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA arkadaşlar araçların yerden yüksekliği ölçülürken hangi tarafı baz alınıyor. Ön tarafımı arka tarafmı. Aracım BMW 318 I ilk aracım öteden berli derler BMW alçak araba diye. Çevreme bakıyorum bazen eski civicleri görüyorum benim araçtanda alçak. Pejo 407 nin ön tarafı neredeyse yeri süpürüyor.

Yazın kısmetse aracı değiştirmeyi düşünüyorum. Yüksek bir araç düşünüyorum. Öğrenmek istediğim yerden yükseklik değeri alınırken ön tarafmı arka tarafmı baz alınıyor. İnt. okudum Nissan qashqai yerden 20 cm yüksekmiş. Peki BMW yerden kaç santim yüksek. Ben sırf yüksek diye nissan düşünüyorum eğer arasında çok büyük fark yoksa BMw devam. Ayrıca araçların yerden yüksekliğini belirten bir site adresi varmı
    Bulgaristan dan selamlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araçların Yerden Yüksekliği

Araçların yerden yüksekliği, yer ile aracın en düşük noktası arasındaki mesafedir. Bu ölçüm, araçların kullanım amacını, arazi yeteneklerini ve yol tutuşunu belirlemede önemli bir rol oynar.

Binek Araçların Yerden Yükseklikleri

Binek araçlar, genellikle daha düşük yerden yüksekliklere sahiptir. Bu, yol tutuşunu artırır ve yakıt verimliliğini iyileştirir. Ancak, engeller veya engebeli arazilerle başa çıkmakta zorlanabilirler.

SUV Araçların Yerden Yüksekliği

SUV'lar (Sportif Kullanım Araçları), binek araçlardan daha yüksek yerden yüksekliklere sahiptir. Bu, onları engebeli arazilerde ve karlı yollarda gezinmek için daha uygun hale getirir. Yerden yükseklikleri genellikle 6 ila 8 inç (15 ila 20 cm) arasında değişir.

SUV Yerden Yükseklik Karşılaştırması

Farklı SUV modellerinin yerden yükseklikleri önemli ölçüde değişebilir. Arazi yeteneklerine, kullanım amacına ve model yılına bağlı olarak, bazı SUV'lar diğerlerinden daha yüksek yerden yüksekliklere sahip olabilir.

Araçların Yerden Yükseklikleri Karşılaştırması

Farklı araç türlerinin yerden yükseklikleri karşılaştırıldığında, SUV'lar genellikle binek araçlardan daha yüksektir. Bununla birlikte, bazı crossover modeller binek araçlara benzer yerden yüksekliklere sahip olabilir.

Yerden Yüksek Binek Araçlar

Bazı binek araç modelleri, daha yüksek yerden yüksekliklere sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, onları kırsal alanlarda veya hafif arazi koşullarında kullanım için daha uygun hale getirir.

Araç Yüksekliği Nasıl Ölçülür

Araç yüksekliğini ölçmek için, aracın düz bir yüzeye park edildiğinden emin olun. Bir mezura veya cetvel kullanarak, yerden aracın en düşük noktasına olan mesafeyi ölçün. Bu ölçüm, aracın yerden yüksekliğini verir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaş güzel bir konuya değinmiş bende merak ettim şimdi acaba neresi baz alınıyor. ama kişisel görüşüm ortalam ayüksekliktir mesela passatın önü 18 cm arkası 16 cm ise 17 diyorlardır.

hort:)
  • 5,5 sene sonra gelen mucizevi cevap.

Yerden yükseklik olarak bahsettiğimiz 'ride height' ya da 'ground clearance' tır. Aracın gövdesinin yere en yakın noktası esas alınır.

Şekillerden görülebilir.

• Mantıken yere en yakın noktaya baz alırlar mış gibime geliyor..
  • ben şu ana kadar çok merak etmeme rağmen araçların yere en yakın mesafesini gösteren bir bilgi göremedim.neden teknik bilgilerde bu değer yer almaz anlamıyorum.mesela şu an kullandığım 3.20ied aracımı yeni bmw x3 ile değiştirmek istiyorum.zira bulunduğum memlekette yollar genellikle bozuk.ayrıca hobi olarak fotoğrafla uğraştığım için de yerden yüksek bir araç lazım.ama bu ikisinin yerden yüksekliğini karşılaştırabileceğim bir döküman yok ne yazık ki
  • ben de zamanında bu konuya çok takmıştım.
    bi de bradway lar yerden o kadar yüksek görünüyorki gözüme
    sanki 4*4 lerden bile yüksek gibi.
  • Ne hort olmu ama
    2007'de kimse cevap yazmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARAÇLARIN BAGAJ HACMİ HAKKINDA..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki neden yere en yakinken yukseklik hesabinda anteni gormezden geliyorlar

• Hyundai Getz segmentine göre yerden bayağı yüksek , ayrıca kıyaslamak gerekirse 2014 Golf un çıkamadığı kaldırımlara getz direk çıkıyor. Fakat internette sizin de dediğiniz gibi araçların yerden yüksekliğini gösteren bir bilgi yok.

• Habire hortlamış konu,resmen ölmemek için ayak diremiş
  • Tüm araçların yerden yüksekliğini (Araçla yer arasındaki mesafe) görebileceğimiz bir site yokmu.
  • Hort nedir nasıl yapılırın cevabı:) bu konuyu ilk açan yaşıyor mu acaba? Selam olsun. Konuya dönecek olursak bende araçların yüksekliğe göz kararı ile bakıyorum ama gördüğüm kadar sedan araçlar ve diğer araçlar 1.kalite suv lar hariç hepsi aynı yüksekliğe sahip. Tek farkları tavan yüjsejliği oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.