Şimdi Ara

Araçta beklenenden fazla boya çıktı. Tavsiye istiyorum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
10.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartalus

Ne alakası var yahu?

Benim aracımda da ön arka tamponlar boyalı.Ama aracın ne kazası var ne başka birşeyi.Araç metalik renkli,3-4 farklı yerde çizik-ezik olunca komple boyadık tamponları.

Geçenlerde ön sis farının altını demire vurdum,tamponu tekrar boyatacağım.Şimdi bu arabayı ön arka tamponu boyalı diye almayacak adam varsa gelsin psikolog ücretini ben vereyim.

Alıntıları Göster
    Çizdirme, ezdirme, altını vurma kardeşim sende. Sonuçta aracın boyalı, bitti. Hem sürtüp, vurup boyatıyorsun hem de alacak adama psikolog vıdı vıdısı yapıyorsun. Sende arabana temiz bak önce.

Ben titiz adamım modelli araç alacaksam boya sevmem tamponda dahi olsa. Ha belli olmayan ufak el kadar rotüşlar ok ama çizikti, vuruktu diye komple boyanmış istemem. Ayrıca çiziktendir fotosu vardır ok ama yoksa güvenilmez ne üçkağıtlar dönüyor dedim önceki mesajımda. Açın bakın kocaeli tarcanlar expertiz diye, piyasade ne üçkağıtlar dönüyor.

Eski, modelsiz araç alıyorsam o ayrı, onda belki boya kabul ederim. Bunda psikolojiklik bir durum yok, boşa savunmaya geçmeyin. İş otomobil fiyatlarının fahişliği ve üçkağıtlarla alakalı. 5 kuruş etmeyecek araçlar ikinci elde absürd fiyatlara satılıyor. Şu an resmen 50bin altına kazasız düşük km ikinci el araç kalmamış piyasada. Hal böyle olunca ben ikinci el arabaya bu kadar para vereceksem elbet temiz bayiden çıktığı gibi özenli korunmuş olmasını isterim. Bu benim en doğal hakkım. Kimseye de vıdı vıdı etme hakkını vermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Tampondaki boya eğer aracın bagaj kapağı, kaputu, çamurlukları orijinal ise kafaya takılmaz. Bu yorumu yazarken bu detayı atladınız sanırım

Alıntıları Göster
    Hayır atlamadım, tampon neden boyalı? Lokal çizikten de tampon boyanıyor, sıfır tampon alınıp da boyanıyor. O tampon en başta neden boya gerektirdi, araç kaza mı yaptı bunlar çoğu araçta net, kayıtlı değil. Herkes elden cepten hallediyor aman tramerde bir şey gözükmesin araç kazasız görünsün diye.

Bak sana senaryo yazıyorum; aracınla arkadan duran araca vurdun, kaput çok hafif eğildi, sol farın kırıldı, şasi destek kirişin yamuldu, radyatör delindi, tampon parçalandı. Sen ne yapıyorsun, aman kaskom şişmesin ödemem artmasın, aman tramerde kaza kaydı çıkmasın diye götürüyorsun, kendi cebinden kaputu çekiçletiyorsun, şaseyi çektirip düzeltiyorsun, kırılan farı ve delinen radyatörü sıfır ya da çıkmayla değiştiriyorsun. Yeni tampon alıp boyatıyorsun. Eğer ki airbaglerin patlamışsa, ön konsolu değiştiriyorsun, yeni airbag takmıyor airbaglerin bağlantılarını yaptırmıyorsun ki araç airbag uyarısı vermesin.

Bakınca şimdi senin aracının sadece tamponu boyalı di mi? Tramer kaydı da yok. Yani sorsak tampon boyadan sayılmadığı için araçta boyada yok. Yani aracın orjinal, hatasız sana göre.

Şimdi bu araç kazalı mı değil mi? Açıkla bakalım arkadaş.

Abartıyor muyum sence? O zaman buyur izle.

Bu ülke böyleyken kimse kusura bakmasın ben insanlara kolay kolay güvenemiyorum.

• Alma hocam . 275 tlyi de bi sekilde al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abov fiyatlara bak aurisin bu kadar piyasasası varmıymış yav
  • o araca o kadar para verme akıl işi değil önemli pişman olursun

• Memur, asker, polis, sağlıkçı. Bunlardan da al-satçı çok.

• Ne boyaymış arkadaş 5 sayfada aracın boyasından başka bişey konuşmamış kimse. Araç satarkende bazen böyle tipler denk geliyor bir an önce gitsinler diye elimden geleni yapıyorum. Ekspertize sokmuşsun aracın herşeyi iyiymiş iyi bir yerse ilerdeki olası problemleride söyler aracı etkiliyecek bir kazası yoksa daha ne noluyor boya olunca. Satarkende bu tiplerden kaçıp aracın gerçek değerinde satabilirsiniz sonuçta.

• güzel bir tecrübe olmuş sizin için. bu arabadan vazgeçip, bundan sonra alacağınız araçlar için ekspertiz masrafini önceden konuşursunuz. Bu arada 500 lira düşmedi de saka gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam sayamadım ama size 3 parça boya var demiş. 6-7 parça boya çıkmış. Hadi 1 parça neysede, 3-4 parça çok fazla. Ben araç alırkende 3 dediler 4 parça çıktı, 500tl aşağısına aldım. Sizin yerinizde olsam almam o aracı.

Aracı aldınız diyelim aynı şekilde ilana verseniz o paraya kimse sizden almaz.

Olan 275 tl nize olmuş. Onuda isteyebilirsiniz satıcıdan, 3 dedin 5 çıktı vs diyerek.

• Hocam aracı alırsam çok zor satacağım bu bir gerçek. Türkiye piyasasında en azından satarken zorlamayacağım bir araca ihtiyacım var. Ayrıca aracın fiyatı uygun değil. 60-62 bin falan olsa belki düşünürüm. Nasıl olsa üç yıl kullanacağım derim. Ama Bu kadar boyalı aracı hasarı Ufakta olsa almaz millet.

Ben alırım 38 binde çiçek gibi araba motoru yürüyen olarak. Ama direkteki boya beni vazgeçirdi. Hadi ötekileri izah edersin de alıcıya direği nasıl izah edeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Git bir golf 7 al geç...boya moya kimse umursamaz o zaman...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetmiş bin liraya yakın paraya araba alıcam ama çarpık olacak. Yoo dostum yoo..

Çarpık araba asla. ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Çizdirme, ezdirme, altını vurma kardeşim sende. Sonuçta aracın boyalı, bitti. Hem sürtüp, vurup boyatıyorsun hem de alacak adama psikolog vıdı vıdısı yapıyorsun. Sende arabana temiz bak önce.

Ben titiz adamım modelli araç alacaksam boya sevmem tamponda dahi olsa. Ha belli olmayan ufak el kadar rotüşlar ok ama çizikti, vuruktu diye komple boyanmış istemem. Ayrıca çiziktendir fotosu vardır ok ama yoksa güvenilmez ne üçkağıtlar dönüyor dedim önceki mesajımda. Açın bakın kocaeli tarcanlar expertiz diye, piyasade ne üçkağıtlar dönüyor.

Eski, modelsiz araç alıyorsam o ayrı, onda belki boya kabul ederim. Bunda psikolojiklik bir durum yok, boşa savunmaya geçmeyin. İş otomobil fiyatlarının fahişliği ve üçkağıtlarla alakalı. 5 kuruş etmeyecek araçlar ikinci elde absürd fiyatlara satılıyor. Şu an resmen 50bin altına kazasız düşük km ikinci el araç kalmamış piyasada. Hal böyle olunca ben ikinci el arabaya bu kadar para vereceksem elbet temiz bayiden çıktığı gibi özenli korunmuş olmasını isterim. Bu benim en doğal hakkım. Kimseye de vıdı vıdı etme hakkını vermem.

Alıntıları Göster
    Bir arabanın tampon boyalarından özensiz kullanıldığını çıkarıyorsanız sizde büyük bir sorun var demektir.

Benim arabamı nasıl kullandığımı bu forumdan bazı üyeler bile bilir.

Mesela siz benim arabama bakmaya geldiniz ama tampon boyalarından dolayı vazgeçtiniz.Güzel bir el hareketiyle uğurlarım sizi.

Ben de Kocaeli'de yaşıyorum,Tarcanlar Oto Ekspertizi de biliyorum.Tereciye tere satmanıza gerek yok.

Kardeşim deme cürretini nasıl buluyorsunuz kendinizde o da ayrı bir soru işareti.

• Benzer bi durum oldu koşarak uzaklaştım,
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    ne yani ağır bir restorasyondan sonra populer rengede boyanmasını istemezsin... dmax isimli kanalda tamirat tadilatı izle gör adamlar neler yapıyor...
  • Bu fiyatlara araba bulmak çok stresli 4 ay önce başıma geldi çok zorlandım. İyi bir para veriyoruz kendimizce o nedenle çok incelemek zorunda kalıyoruz. 20-30 arası çok araba almıştım hızlıca ve çok hızlı da sattım limiti 70 e çıkarınca 10 gün çok yoğun araç arayıp anca bulmuştum.

• bende aracımı alırken ekspertize falan sokmadım, bir tanıdık baktı şasede bir sorun yok dedi aldık geçtik. 40bin km dir de kullanıyoruz bir sorun olmadı. 82 binde aldım şu anda 123 bine geldi. sonradan servis kayıtlarına bakarken, aracın önden kazalı olduğunu gördüm. ön farlar ile panjur değişmiş. bir kere de karteri vurmuşlar serviste işlem görmüş. zerre umrumda mı değil, satacak olursam söylerim böyle olduğunu üç beş kuruş aşağısına verir geçerim. orası boyanmış değişmiş diye dert edecek değilim. size de tavsiye ederim geceleri sokakta bırakıyoruz bunları koynumuza almıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 9 Nisan 2018; 1:44:37 >
  • beklenenden fazla boya ne demek yahu :)
    söylenenden fazla desen anlarız da , beklenen sözü biraz tuhaf olmuş

66.500 tl. para vereceksin ve kafanda hep sorular olarak o arabayı gönül rahatlığıyla kullanabilecek misin ?

lakin sadece boya varsa (büyük kaza sonucu olmayan) bence hiç sorun olmaz ,tabi kafaya takan birisi değilseniz
    bu zamanda hiç boyasız araba bulmak pek kolay değil
    hele ki sadece tampon boyalı olan araçlara dahi laf söyleyenleri hiç ciddiye almayın ,benim arabamda hiç kaza vs. yok ama taş sıçraması nedeniyle bir sürü iz var ,ben boyatmadım ama boyatmanın ne zararı olacak ?

kafanız rahat değilse çok iyi ve güvenilir olduğunu bildiğiniz bir tamirciye gösterip ona göre davranın
    tamirci deyip geçmeyin ,konusunda uzman olanlar daha araca 10 metre öteden baktığında bile bir şeyler anlayabiliyor

boya ölçümü ise çok basit ,artık sanayide birçok kişide alet var , 5 dakikada nerede ,ne kadar boya var sana söylerler

yani anlayacağın buradaki hiç kimse bu durumda senin adına kesin karar veremez ,bu yazdıklarımızı düşünüp değerlendireceksin ve ona göre kendine bir yol çizeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Bir arabanın tampon boyalarından özensiz kullanıldığını çıkarıyorsanız sizde büyük bir sorun var demektir.

Benim arabamı nasıl kullandığımı bu forumdan bazı üyeler bile bilir.

Mesela siz benim arabama bakmaya geldiniz ama tampon boyalarından dolayı vazgeçtiniz.Güzel bir el hareketiyle uğurlarım sizi.

Ben de Kocaeli'de yaşıyorum,Tarcanlar Oto Ekspertizi de biliyorum.Tereciye tere satmanıza gerek yok.

Kardeşim deme cürretini nasıl buluyorsunuz kendinizde o da ayrı bir soru işareti.

Alıntıları Göster
    Kendin yazmışsın ezik vardı, sürtük vardı, geçen tamponu demire sürttüm temizlik için vs vs diye, e sana sürtme diyorum işte. O kadar adam temiz kullanabiliyorsa oluyor demek ki bu bir.

Ben senin nasıl araç kullandığını bilemem, konumuz sen değilsin, ikinci eldeki boyalı araçların durumu ve sahipleri, ben araç alacakken hiç tanımadığım adamın arkadaşının, şusunun buşunun sözüne bakarak araç alamayacağıma göre? Bu iki.

Mesela ben senin aracını almayı düşünsem baştan telefonda sorarım çizik, vuruk, tamponlarda boya var mı diye, varsa peki hayırlı satışlar derim uğurlarım bu da üç.

Diğer yazdıklarına cevap yazmamı hakedecek biri değilsin yolun açık olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Napalım kardeşim senin acemiliklerini alan mı çeksin neyse piyasası paşa paşa onun altını vereceksin. Vermeyeceksen psikoloğa sen gidebilirsin.
    Aynen öyle, adamlar hem suçlu hem güçlü, mal satıyorlar, kusurlu araçlarında kusuru kabul etmiyorlar. Ufak da olsa kusur varsa net olacaksın, fiyatını da ona göre belirleyeceksin. Tertemiz çiziksiz araç satan adam aptal mı bunların yanında aynı fiyatları çekiyorlar. Yani bir onlar akıllı piyasada. Malı ve malın ederini kendi kafalarındaki yoz etiğe göre belirliyorlar, bunlar yüzünden sahibindendeki hurda araçların fiyatları böyle zaten. Nasılsa hepsi el kadar boyalı, hepsi çıtır hasarlı, hepsi hasar kayıtsız orjinal araç.

Yersen.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.