Şimdi Ara

Araçta Bisiklet Taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Opel Vectra C kasa aracım var ve 2 adet bisikleti haftasonları araçta taşımak istiyorum. Benim ihtiyacım sürekli aparat sök çıkarla uğraşmamak. Bu yüzden tavana taşıma sistemi kurmak istiyorum ve Thule'un bazı modelleri hoşuma gitti. Ancak ben bu aparatı satın aldığımda direkt aracın üzerindeki soketlere monte edebilecek miyim yoksa ondan önce bu yerlere ayrı bir taşıma sistemi mi kurulmuş olması lazım kafam karıştı. Aydınlatabilirseniz sevinirim arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip, bizim bagaj geniş olduğu için bagaja koyuyorum ama çok kirleniyor

• alcan kurcan bu kadar
  • Öncelikle kullanmak istediğiniz bara karar vermeniz gerekiyor. Aluminyum ve çelik olarak iki çeşit malzeme var. Sonrasında ise aero düz veya uzayabilir modelleri bulunuyor. Bundan sonrasında aracınızın tavan bağlantılarına göre ayak ve bağlantı braketleri belirlenir.

Aracınızın tam model yılını yazarsanız hangi parçaları almanız gerektiğini iletebilirim.

Bundan sonrasında ise üste takmak istediğiniz taşıyıcıyı seçiyorsunuz.

Ben 1 senedir sürekli kullanıyorum ve çok memnunum. Taşıyıcıyı sökmek kanallı modellerde çok kolay. Barlar keyfinize kalmış söküp takabilirsiniz fakat ölçü almak gerektiğinden ben uğraşmıyorum yaz kış aracın üzerindeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

Öncelikle kullanmak istediğiniz bara karar vermeniz gerekiyor. Aluminyum ve çelik olarak iki çeşit malzeme var. Sonrasında ise aero düz veya uzayabilir modelleri bulunuyor. Bundan sonrasında aracınızın tavan bağlantılarına göre ayak ve bağlantı braketleri belirlenir.

Aracınızın tam model yılını yazarsanız hangi parçaları almanız gerektiğini iletebilirim.

Ben 1 senedir sürekli kullanıyorum ve çok memnunum. Taşıyıcıyı sökmek kanallı modellerde çok kolay. Barlar keyfinize kalmış söküp takabilirsiniz fakat ölçü almak gerektiğinden ben uğraşmıyorum yaz kış aracın üzerindeler.

Hocam ben de sorayım 2008 caddy için hangi aparatı tavsiye edersiniz bir de ortalama fiyatları nedir bunların ?

• quote:

Öncelikle kullanmak istediğiniz bara karar vermeniz gerekiyor. Aluminyum ve çelik olarak iki çeşit malzeme var. Sonrasında ise aero düz veya uzayabilir modelleri bulunuyor. Bundan sonrasında aracınızın tavan bağlantılarına göre ayak ve bağlantı braketleri belirlenir.

Aracım 2004 model. Bu konuyla ilgili detaylı bir anlatım bulamadığımdan soruyorum. Aero düz ve uzayabilir modellerin kullanım amaçları neler, çelik mi bu işe daha yatkın olur aluminyum mu? Fiyatın uygun olması için nerelerden temin etmek daha mantıklı olur. İlginize teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vonoxe

quote:

Aracım 2004 model. Bu konuyla ilgili detaylı bir anlatım bulamadığımdan soruyorum. Aero düz ve uzayabilir modellerin kullanım amaçları neler, çelik mi bu işe daha yatkın olur aluminyum mu? Fiyatın uygun olması için nerelerden temin etmek daha mantıklı olur. İlginize teşekkürler.

Aero barların hava sürtünme direnci daha düşük ve alüminyumdan imal edilmiş modeller. Taşıma kapasitesi çeliğe göre biraz daha düşük.3 bisiklete kadar taşırsınız sorun olmaz. Zaten tavan max 80-85kg kaldırabiliyor. T-track özelliği sayesinde üstteki bisiklet taşıyıcısı/boar taşıyıcı ya da port bagajı rahatlıkla söküp takabilirsiniz.

Slidebarları dışarı doğru çekip tekrar içeri itebiliyorsunuz. Bu genelde ağır malzemeyi aracın tavanında yerleştirmek zor olduğunda kullanılan bir tip. Bisiklet için ihtiyacınız yok, maliyeti de yüksek zaten.

Çelik barların taşıma kapasitesi daha yüksek. T-track yok. Bu yüzden aparatların söküp takması wingbar(aero) kadar rahat değil. Kendileri de daha ağırlar.

Aracınızın tavanında 4 adet kapakçık bulunması gerekiyor , olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?

Yurtdışı imkanınız yoksa en mantıklısı , Anadolu yakasındaki ithalatçısına gidip pazarlık ederek almanızdır. Türkiyedeki bayileri Travel Republic. Hasan Bey elinden geldiğince yardımcı oluyor. Aynı zamanda da Focus bisikletlerinin ithalatçısıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

Hocam ben de sorayım 2008 caddy için hangi aparatı tavsiye edersiniz bir de ortalama fiyatları nedir bunların ?

Thule nin tüm modelleri oldukça güvenli, seçim sizin bütçeniz ile ilgili. Kur artışıyla birlikte hatırı sayılır miktarda artmış fiyatlar.

Alüminyum bar ve bir bisiklet için proride taşıyıcılı bir sistem yaklaşık 1250TL ye çıkar.

Çelik bar ve freeride taşıyıcı ile 800TL civarında olur.

Proride çok kullanışlı bir model . Bisikleti yerleştirmek ve sabitlemek çok kolay ve oldukça güvenli.

Aracınızda tavan barları ya da montaj noktaları olmasına göre farklı ayak sistemleri bulunuyor.

http://www.bisikletcumhuriyeti.com/K368,arac-ustu-tasiyici-sistemler.htm

Araçta Bisiklet Taşıma

• Alakanıza teşekkürler. Araçta 4 adet soket mevcut. Bende aynı sizinki gibi bir sistem düşünüyorum. Konuyu eşraflıca araştıracağım. Sürekli araçla yurtdışına çıkış yapıyorum. Yunanistan veya bilhassa Bulgaristan'da çok daha makul fiyatlara halledebileceğimi düşünüyorum. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler
  • Rica ederim iki set opsiyonunuz var, ikinci opsyion biraz daha alçak profilli. Ben ilk sistemin kendi aracıma göre olan montaj kitlisini kullanıyorum.

Taşıyıcı olarak da 3 seçeneğiniz var herhangi birini seçebiliyorsunuz keyfinize ve bütçenize göre.

Araç üstü taşıyıcı kitleri

Thule Rapid System 753 (ayak)
    Thule WingBar 961 (bar)
    Kit 3006 Fixpoint XT (montaj kiti)

Thule WingBar Edge 9595 (ayak+bar)
    Kit 3006 Fixpoint XT (montaj kiti)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.