Şimdi Ara

Arada kaldığım kasalar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neredeyse 1 aydır kasa araştırıyordum. Nzxt h5 benim dikkatimi baya çekti ama performans olarak beğenmedim (tecpowerup test sonuçlarına göre). 2024 versiyonu güzel olmuş ama o da piyasada yok daha.

Corsair 4000d 2020'de piyasaya çıkmış olması lazım. Yine tecpowerup da eski grup kasalarla karşılaştırması var ve iki fan geliyor yanında.

Aslında lian li 216 alacaktım. Bir şekilde filtreleri sipariş ederim dedim ama bir aydan beri siyah renk gelmediği ve üstüne sık fiyat değişikliğinden dolayı eledim.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159728475

Gaming gecesi beklediğim gibi olmadığıdan araştırmaya başlayınca masterbox gördüm, webe özel sepette %10 indirim vardı. Kargocu yolu gozlemeden vatan mağazasından aldımArada kaldığım kasalar 

Fanlar şöyle kontrolcünün bağlı olduğu port 600 rpm civarı dönüyor olarak rapor ediyor. önler sessiz ama arkada duran garabet, egzoz yapılmış sokak arabası gibi ses çıkarıyor.

Benim için arka fan değişiminden sonra sorun kalmadı. bana göre yeterli sessizliğe geldi.

Ai cooling ile fan eğrisi oluşturdum, en fazla %50 çıkacak şekilde ayarlamış.

Bu haliyle tekrar tam hıza aldım fanları, yine aman aman ses seviyesi artmadı.

Desibel olarak değilde yaklaşık olarak anlatayım.

Orijinal kurulum sistem boşta 70 birim ses, tam hız 100 ses.

Arka fan değişimi sonrası 30-60.

Özet olarak bu kasayı alırsanız ya arka fanı sökün ya da başka 120'lik takın. Geri kalanlar bana göre ufak sorunlar.

Belki fan bozuktur o kadar sesli çalışıyorArada kaldığım kasalar yine de iyi hava üflüyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam aldığını kasa güzel hele ilerde back connect anakart olursa tadından yenmez, H5 Flow ın 4 fanlıları satılıyor şuan hesaplıda baya fiyatı ama kasaya bir reset bile koymamışlar ona gıcık oldum :) 4000d airflow da soğutma efsane bir kasa aslında şuradan yeni kasalarla farkını görebilirsin li burada iki fanlı hali bunun birde öne 3 fan takıldığında çok daha iyi oluyor

Arada kaldığım kasalar
  • evohan kullanıcısına yanıt

https://www.techpowerup.com/review/nzxt-h5-flow-rgb-2024/10.html

Bu kasa için boşta biraz sesli çalışıyor diye yazmışlar.

H5'in 2024 versiyonu iyi gözüküyor. Satışı olsa düşünürdüm.

Birde eski kasam da cooler master'dı. 2007'den beri egzoz fanı hala ses yapmadan çalışıyor. Bu durumunda tekrar CM tercih etmemde etkisi oldu. Gerçi yenisinde durum farklı Arada kaldığım kasalar 

Artık yeni kasanızı alınca iyi günlerde kullanın demeye gelirim.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Fractal Desing Meshfiy 2 Compact ve Be Quiet 500DX arasında kaldım. En son arkadaşlar

• 500dx 190mm hava soğutma, 369mm ekran kartı desteği güzel.egzoz fan 140mm bu da güzel. 3 x 140mm geliyor. Üst kısım 360mm desteği yok eğer sıvı soğutma kullanıyorsanız kötü.

Meshify 2 modüler yapı, üst 420mm desteği vs baya iyi. Tasarım hariç daha iyi.

• konuyu biraz okudum da hocam senin başka parçan yok mu para yatırman gereken ? elimden çok kasa geçti cidden değmiyor bu paraları harcamak

edit: konu zevk ise saygılar tabi ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 22 Ekim 2024; 3:50:59 >

meshify2 compact her türlü daha iyi bir kasa çok düşünmenize gerek yok fiyatı sorun değilse .

be quiet'in bu kasadan tek iyi tarafı içindeki fanların kalitesi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çürük Kemik -- 22 Ekim 2024; 6:1:36 >
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

Parçalar tam kardeşim şükür, 4070 super ekran kartı, 13600k işlemci var, bilgisayarın kasası 10 senelik, yani yeteri kadar kasadan kar etmişim zaten diye düşünüyorum Arada kaldığım kasalar 

• Çürük Kemik kullanıcısına yanıt
    Evet onun için mesfiy 2 compact ın rgb modeline bakıyordum onun fanları çok iyi ama ondada reset tuşu yerine rgb tuşu koymuşlar onu yeni gördüm

@TimFoster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Ekim 2024; 8:38:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bi kasa için 8k civarı vermek saçma

Zaten önde 3 fan arkada tek egzoz fanlı ve tepesi önü vs ızgaralı her kasada ortalama sıcaklık değerleri elde edersiniz. Fractal kasa dünyasının biraz rolls royce'u, oyuncu için gerek yok

Be quiet sanırsam middle towerlara göre daha geniş o kasayı hep sevmişimdir merak etmişimdir 4.600₺ ise bedava sayılır şu aylarca. Ben cm td500 mesh v2 kullanıyorum memnunum 2023 aralık mı 2024 ocak şubat gibi mi ne almıştım ben 4.200₺ e. Şuan 5K yı geçmiş, kura bakılırsa normal zam gibi

4-5k lık cm td500 mesh v2 de alsanız o be quietıda alsanız nzxt ide alsanız "KEŞKE ÖBÜRÜNÜ ALSAYDIM" dedirtmez.

Reset tuşu arıyomuşsunuz cm td500 v2 de reset yok. Be quiettada yok sanırım

Hocam ben sana uygun fiyata benim mb501 i veriyim reset tuşu var tepe tepe kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Ekim 2024; 9:8:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    8k kasa nerde anlamadım, fractal ın 4 rgb fanlı dediğim kasası 6900 tl, bequit ise 4700 tl falan

Bende zaten corsair c70 var 10 sene kullandım yeteri kadar kar ettim sağol

Ayrıca gamernexus un sabit fanlarla kasaları incelediği videolar var onlara bakarsan aslında kasa içi dizayn ve özellikle ön yapının da soğutmada nekadar etkili olduğunu görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Ekim 2024; 9:26:41 >
    Compact versiyon o şekilmiş. Düz meshify 2 8k fiyat

Ben compact dan behsediyorum evet
    Kasa için verilen parayı çok kafaya takmayın alıp en az 5 6 yıl kullanacaksın, fazladan verdiğin 2 3 bin ile zenginde olmassın fakirde Sağlam kullanışlı göze hoş gelsin öncelikli aradığım budur benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Ekim 2024; 12:38:35 >
    O zaman akvaryumlara da bakın onların hava akışıda sağlamdır. Ama dediğim gibi cm de be quietta fractalda iyidir. Hangi kasada daha serin tutuluyor donanımlar bunun araştırması vakit alabilir

Ben kasada cooler master tecrübesinden ötürü cm tercih ettim yine. Benim aldığım kasa, ilk gördüğüm andan bu yana hayalim olmuştu (ver 1di o zamanlar) hani modelini ve fonksiyonlarını çok sevmiştim ben hayal uğruna gerçekleştirdim memnunum yani

Evet o kasada gayet iyi bir kasa, son çılardıklar masterbox 600 de yeni nesil back connect destekli bir kasa mesela

• Ben Asus Prime AP201 kullanıyorum (full mesh beyaz) çok memnunum. Lego gibi kasa, kapakları takıp çıkarması çok kolay.

Tavsiye ederim.

ben bitfenix pandora full atx diye bir kasayı n11 den 200 liraya almıştım 2020 de, neden ve nasıl alabildiğimi bilmiyorum Arada kaldığım kasalar  ama fena kasa değil işimi görüyor

• brnbry kullanıcısına yanıt
    İlginç kasa psu dik duruyor soğutma iyi görünüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kasa seçimi hala olmadıysa, alınmadıysa bunlarda düşünülebilir lianli 215 i yeni aldım ekran kart derinliği falan da iyi 37 cm. Ön tarafa 360mm sıvı üstede sanırsam 280 mm takılıyor ben hava soğutma kullandımdan bnm için önemli değil. Ekran kartı 4070 super 3 fanlı.

2 linkteki kasanın da beyaz renk modelleri de var piyasada.

Lianli 215 3.5 K fiyat

Lianli lancool III mesh biraz pahalı şu an 6.5 k civarı ama kasım indirimleri veya firma indirimleri ile 1000/1200 düşüyor cuma gecesi indirmlerin de falan tercih edlebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 30 Ekim 2024; 11:58:1 >

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam o kasalarda çok güzel ama önde toz filtresi yok diye bulaşmak istemedim

H5 FLOW UN 2024 Ü GELMİŞ

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.