Şimdi Ara

Arada kaldığım kasalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Corsair 400D Airflow ( önü üç fanlı olandan )

Thermaltake 330 TG

CM TD500 v2

H7 FLOW RGB

H5 FLOW 2024 ( henuz TR ye gelmedi )

CM H500

Fractal Meshify 2 Compact

Phanteks G500a da düşünüyorum ama şuan satışta yok anca ikinci el falan

Varsa deneyimleri olanlar özellikle soğutma görsellik ve işlevsel olarak değerlendirirse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 8 Eylül 2024; 11:42:58 >

• nzxt kasaların fanlarından bulabiliyorsan güzel olur ama hesaplı olmaz ve muhtemelen bulamazsın. be quiet'e 2 fan daha alman lazım keza o da hesaplı olmaz fanları pahalı bu markanın. TT'yi geç çok küçük. CM çok pahalı. diğer CM 200mm fanlı bi bozulsa bir daha bulamazsın. F.Design çok pahalı. ikinci el kasa alınmaz hele dediğin kasayı neden satsın adam? yani sonuç olarak illa bu listeden olacak diyorsan corsair'i al geç. kuzene topladığım sisteme dark guardian aldım ekstra iki fanıyla 2 bin lira tuttu 6 fanlı kasa ama kontrolcü yokmuş artık normalinde. dark guardian pro'da kontrolcü varmış ama ekstra fanları biraz pahalı ama yine 3 bine 6 fanlı kasan olur ve ilerde lazım olursa fan bulursun. bende eski tip kontrolcülü guardian ve pro var soğutması iyi ve işlevsellik olarak da iyi ama görsellik olarak ne dersin bilmem ışıkları değişiyor bir tuşla.

şimdi baktım da amazon'da fiyatı düşmüş yani bunu alırdık 200 lira daha verip ama ekstra fanları hala pahalı

Arada kaldığım kasalar
    Arada kaldığım kasalaramazon
    Dark Guardian Pro 4x12cm ARGB LED Fanlı USB 3,0 Bilgisayar Kasası (PSU YOK)
    https://www.amazon.com.tr/Dark-Guardian-4x12cm-Bilgisayar-Kasas%C4%B1/dp/B08X6RBSY9

Arada kaldığım kasalar
    Arada kaldığım kasalarteknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Guardian PRO 4x12cm ARGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGRPRO) - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-guardian-pro-4x12cm-fixed-rgb-led-fanli-full-cam-yan-ve-mesh-on-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchgrpro.html

Arada kaldığım kasalar
    Arada kaldığım kasalaramazon
    Dark 12cm Addressable RGB Twister Fan (3pin+3pin) (Guardian PRO Fan) (DKCF128ARGB)
    https://www.amazon.com.tr/Dark-Addressable-Twister-Guardian-DKCF128ARGB/dp/B08X7CFG12

Arada kaldığım kasalar

bunun da mı kontrolcüyü değiştirmişler la bu ne? bendeki kasaların kıymetini bileyim o zaman.Arada kaldığım kasalar  gördüğün gibi bütün mevzu fandır kasa alırken. ilerde fan lazım olduğunda bulabileceğin fan kullanan kasa bak bence. bendeki eski tip guardian kasada bir fanın ledi patladı 3 4 senede ara tara yok. o yukarıda gösterdiğim fan da olmuyor dışı ışıklı bende içi ışıklı olması lazım. dark da bunu yapıyorsa sen gidip yabancı marka kasaların fanını arayacaksın. o yüzden diyorum corsair al geç diye çünkü muhtemelen aldığın renge göre her türlü fan uydurursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Eylül 2024; 12:32:46 >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam NZXT H7 şuan 2023 full fanlı modeli 6 bin küsür, TT nin kasası pek küçük gelmedi bana boyutları inceledim, back connect anakart da destekliyor tamamen gizli kablolalama, Be Quiet da 3 14 lük fanla geliyor bu arada

Dark larda da güzel kasalar var ama soğutma performans ı az çok test edilmeyen kasa almak istemiyorum pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 8 Eylül 2024; 13:2:33 >
  • nzxt h7 flow kullaniyorum 3 adet onde 1 adet de arkada F140 fan var inanilmaz serin ve sessiz calisiyor hocam komponentler. oneririm. biraz tuzlu ama hem performans hem kaliteye degiyor.

• canozturk21 kullanıcısına yanıt

Evet onu alcaktım valla sene başı uygundu 2023 rgb modeli almadım, şimdi h7 2024 çıkmış ama soğutması okadar iyi değil gibi ... kasada reset tuşu yok demi ?

H7 rgbsiz alırsam, bende ikitane 12 lik silverstone rgb var ondam bir tanedaha alıp 3lü 12 önde kullansam da yeterli olur diye düşünüyorum

H6 Flow da güzel kasa da yeni tip görüntü beğenirmiyim bilemedim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 8 Eylül 2024; 16:40:39 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Reset yok hocam malesef

yani ilk nzxt'yi yazdım dikkat edersen. full fanlı derken kaç fan var 7 mi? 6 bin çok kabul ama fanlar pahalı. noctua'nın bin lira bir fanı bu da çok farklı değil. reset tuşu olmaması kötü bir tek. dark'ın incelemesi yoktur da ben 3 sistem kurunca kontrolcüden kısmadan fırtına gibi ama kontrolcüden kısınca süper sessiz ama fırtına gibi olmuyor tabi o zaman ne kadar ekmek ne kadar köfte bu kasa soğutma işi. asus helios var 4x140mm fanlı bir de kontrolcüde high koymuşlar tam bir orkestra oluyor. kasa büyüdükçe içinde hava gezdirmesi zor olur mecbur sesli olur. çok küçük olursa da sıcak olur o yüzden bu guardian'dır h7'dir tam ideal boyutlarda. h7'ye gömülecem dersen arkandayım  ama yazık bu paralara dersen guardian pro al pişman olmazsın. ekstra fanlarını da almalısın ya da yukarıya su soğutma takmalısın.

4 fan la geliyor daha takacak yeri yok zaten :) yukarı su soğutma radyator takıyorum

Arada kaldığım kasalar
    Arada kaldığım kasalarinventus
    NZXT H7 Flow RGB White CM-H71FW-R1 Temperli Yan Cam, 3x140mm A-RGB ve 120mm Fan, Beyaz, Mid Tower Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14416

bu arada bu kasanı önde tek fanlı modeli bile çoğu kasadan daha iyi soğutma sağlıyor ben onu da alıp elimdeki 12 lik fanları öne döşeyebilirim diye de düşündüm

yeni çıkan h7 flow a bak birde bu kasanın tek ön fanlısına bak

Arada kaldığım kasalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 8 Eylül 2024; 23:45:42 >

dün buradan baktım ondan 7 mi dedim?

nzxt
    NZXT | H7 Flow | Mid-Tower ATX Airflow Case
    https://nzxt.com/product/h7-flow

2023 2024 RGB diye baya çeşidi var sanırım bu kasanın? gösterdiğin testte corsair 4000d de güzel çıkmış.

Aynen hemde tek ön fanla, orda 2022 h7 flow da tek ön fan var, yani önemli olan fan sayısı değil aslında iyi dizayn edip maksimum hava akışı sağlayabilmek

hava akımına göre alma bence kasa. ona kalırsa helios daha iyi ama ne dedim sesli. soğutma iyi hoş da ses de diğer bir etmen. hem sessiz hem de idare eder soğutmada kasa almak en güzeli. ben hem pro hem normal guardianların ses konusunda hem kendim hem de dinlettiğim insanlar beğendi diye gösterdim hani hesaplı yoksa be quiet ön tarafı komple mesh olsa en temizi olurdu ama hava akımı konusunda yine bu flowlar iyi gibi duruyor ama onun da bir ton çeşidi varmış. ilerde fanını bulabilecek misin mesela helios'a daha sessiz 140mm fan takılamıyor acayip bir giriş aparatı varmış ben parçalamadım ama forumdan bir arkadaş uğraştı ali'den aparat falan getirip ama olmamış satmıştı kasayı lian li almıştı yani helios'un yarısı falan o kasa. bu flowlar fanları doldurunca sessiz mi ben ona takıldım yani guardian pro'da ses sorunu yok kontrolcü olduğu için ama sessiz olunca yine de 6 fan olunca havalandırması mı iyi yoksa ben birinde 5600x arctic duo 34 diğerinde 11900kf noctua d15s kullanıyorum ondan mı işlemciler ısınmıyor? ondan emin değilim yoksa direkt guardian pro al hiç uğraşma derdim. bu kasalarda ses için de bir inceleme var mı? helios en iyi değil en kötü çıkacak yani garanti veririm. 

Hocam eyvallah ama ben senelerdir corsair c70 kullanıyorum böyle sağlam bir kasa alır devam ederim fan işi de ayarlanır herşeye bozulcak gözüyle bakarsak işimiz zor  Sessizlikte önemli tabi onun için Bequiet ın kasası da ön planda bende

sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. 2020'de kurdum helios ki 13 bin lira şu anda corsair h150i ile birlikte soğutması iyi olacak diye gözüm dönmüş. akabinde guardian kasa kurunca 3 tane(birini sattım komple) hatta geçen hafta 4. de kuzene kurdum oh dedim ya sessizlik çok iyi bir şey yani sen istediğin kadar iyi soğutan kasa al mankende durduğu gibi durmaz.  mükemmel ortamlarda test ediyorlar onları aynı araçların fabrikasyon yakıt tüketimleri gibi yani kullanana ve nerede kullandığına göre değişiyor. mesela ekran kartın sıcağı dışarı atan referans tek fanlı olursa başka 3 fanlı olursa başka olur. sen sessizini al çünkü soğutmayı geliştirebilirsin ama sesi kısamazsın mesela 4. kuzene kurduğum guardian'da ben bilmiyordum kontrolcüyü kaldırdıklarını. yine de 6 fan çok kafa ütülemedi ve işlemci 120w TDP bence gayet serin çalıştı şuradan bi bak.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159498367

Sende çok uçmuşsun hocam, rog helios ayarında hava akışı veren daha uygun markalı kasa çok, rog bu sonuçta biraz şekil şukul için alınır, benim için öncelik sağlamlık ve iyi soğutma

işte diyorum ya gözüm dönmüş hiç araştırmadan ne abi en büyük kasa bu diye almışım.  ekran kartını da öyle yaptım geçen sene. 4090 almıyoruz o zaman 7900xtx. ne abi en iyisi bu. ikisi tam tencere kapak oldu yalnız. ben bu tuğla gibi kartı biraz zor takardım normal kasalara bir de dik taktım. 400w çekince ısı yayıyor kasaya yani küçük kasada beni perişan ederdi.

Evet bende uzun süre kullanmak istediğim için ince eleyip sık dokuyorum, kasa bidaha al her şeyi bidaha ordan ona taşı falan hiç gözüm yemiyor Arada kaldığım kasalar 

• Draker kullanıcısına yanıt

Kasa çok iyi duruyor gerçekten ama ısı testleri kötü hocam

Arada kaldığım kasalar
  • Thermaltake 330 TG ye doğru yakınım iyice artık
  • Be Quite 500DX derim kesinlikle. Sessizlik ve kalite konusunda saydığınız çoğu kasadan iyi. Kendim de kullanıyorum tavsiye ederim.

Ön toz filtresi bile olmayan çok kasa var. Dikkat edin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.