Şimdi Ara

Aradığım kriterlere göre olan 2 tv SAMSUNG QE 55Q70D vs TCL 55C745

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evim güneş aldığı için Qled panel düşünüyorum. Diğer aradığım özellikler de renk derinliği 10 bit , HDR , HDR10+ , DOLBY VİSİON , 4K UHD , HDMI sayısı ve 2.1 HDMI + ARC , 100 üstü Hz , VRR , Yansıma oranı yüksek ve işletim sistemi android veya google tv önceliğim. Ama Başlıkta yazdığım 2 model arasında kaldım. Çoğu özellikleri aynı sanırım işletim sistemi dışında. Bu özelliklere uyan başka önerilebilecek marka var mı yada bu 2sinden sizce hangisin seçmeliyim ? Hem sabahları kullanıma uygun hem ps5 oynamak için uygun hem dizi film için de çok sorun yaratmayacak cinsten bir şey arayışım.

• Samsungda Dolby Vision yok zaten.

Ayrıca Q70 edge led ve fald değil. TCL C745 hem direct led, hem fald. Her konuda Q70'den daha üst düzey bir tv.

• hibo H kullanıcısına yanıt

Fiyat olarak TCL 31 k Samsung 33 k civarı bu bütçelerde bu seçeneklerden daha iyi bir seçenek var mı sizce ? Yoksa tartışmasız tcl mi ?

• Q70'te edge-lit local dimming bile yok. Denk modeller değil.

Tabi Q70'in, Samsung olmasından kaynaklı bazı avantajları olabilir. Fakat bir TV'de görüntüyü belirleyen ilk özellik FALD olup olmaması. Görüntü işlemesi, renk kapasitesi falan, FALD'tan sonra bakılacak şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Haziran 2024; 0:11:8 >
  • iLs_Scary kullanıcısına yanıt

Samsung istiyorsanız en azından 80 serisine kadar çıkın. Geçen yılın 55Q80C modeli bile olur. Ama 70 serisi fald değil, c745 daha iyi.

LG ve philips'te bu bütçeye 100 hz, fald tv yok. Yerli TV'ler zaten orta sınıf. Samsung 80 olmazsa TCL C745...

Bu bahsettiğiniz fald özelliği sinema vs izlerken özellikle açılması gereken bir özellik mi yoksa zaten otomatik kendini fark ettiriyor mu ? Şey için soruyorum c745 aldım diyelim sonra o özelliğini kullanmadan dümdüz kullanmayayım diye :D

fald full array local dimming demektir. Full array arka plan ışığını sağlayan ledler bütün tv boyunca yer alır, local dimming ise ekranda ayrı ayrı bölgelerin birbirinden bağımsız siyah ayarı yapılmasını sağlar. Bunlardan local dimming'İ kapatabilirsiniz, ancak siyahlar tam siyah olmaz kapatırsanız.

Eyvallah hocam çok tekniğe girmişsin pek anlamadım ama tcl üzmeyecek beni diye düşünmeye başladım bi de istanbuldayım vatan computerdan almayı düşünüyorum servisten vs yanada çok sorun yaşamam diye düşünüyorum

Yaşamazsın, bakma satıcıların sözlerine. bilkom diğer firmalar kadar malının arkasında durur. Kutu geldiğinde delik, yırtık, ezik, göçük varsa teslim alma, geri yolla. çok küçük veya kenarda köşede bir eziklik, yırtık vs varsa kargocuya tutanak tuttur kesinlikle...

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Tcl için siz ne düşünüyorsunuz hibo ile aynı fikirde misiniz o bütçelere en iyi seçenek sizcede o mu ?

Aynı fikirdeyim. O bütçede en iyisi C745.

Bu saatten sonra, FALD olmayan TV alınmaz. O da, Samsung'ta pahalı Q80 ile başlıyor.

-------

Hibo'nun dediği gibi, kutuyu teslim alırken iyi kontrol edin. Eğer kutuda bariz bir çöküntü veya küçük de olsa bir delik varsa kesinlikle teslim almayın. Zira TCL, kutu içinde fazla köpük kullanmıyor. Panel ile koli arasında boş alanlar oluyor. O tür hasarlar TV'nin kırılmasına yol açabilir.

O durumda servis, kutuda hasar olduğu için topu kargo ve satıcıya atıyor. Uğraşmanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Haziran 2024; 16:2:27 >
  • @Castle Bravo ve @hibo sizlere son bir sorum olacak. Bu ürün 31 k hepsiburada da şu an 27,5 k ya düştü 3.5 k bir indirim var yani. Ama sigorta olarak hepsiburada 1 yıllık sigorta (1200 lira ) veriyor o da fatura üzerinden %30 kesinti yaparak kalan parayı iade ediyor. Vatanda ise +3 yıl garanti 4200 lira fatura tutarının tamamını hediye çeki olarak veriyor. 1 yıl sigortaya da gerek var mı bilmiyorum ya da genel olarak sigortaya gerek var mı ? Kardeşimde evleneceği için şimdi gidip alırsam tvden 2 tane alacağım. 2 tane sigortasız alırsam 7 k cebime kalacak. 2 taraftan da sigortalı alırsam eğer 12 k cebimden çıkacak çok kararsız kaldım o yüzden

O mağazaların yaptığı sigortalar pek işe yaramıyor. Poliçelerinde "Fatura bedelinin %60'ı iade edilir" gibi şartlar oluyor. O şartı işlerine geldiği gibi kullanıyorlar.

Yine de, TV'yi ileride satma durumu olursa, satarken kolaylık sağlaması için 1'er yıl ekletilebilir ama daha fazlasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Haziran 2024; 22:30:31 >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Şu an böyle yazıyor iki sitede de

Fiyat açısından hangi site avantajlıysa ordan alın hocam.

TV'de, 1 yıl içinde kaskoluk bir durum yaşamanız zor. Yaşansa bile, kaza veya hırsızlık olduğunu kanıtlarken çok uğraştırırlar.

Garanti uzatma sigortasında ise, dediğim gibi bir durum var. Enflasyondan dolayı, o tür paketlerin anlamı iyice azaldı.

Küçük çocuk veya kedi köpek yoksa sigorta çok ta işe yarayacak bir şey değil bence. İçiniz rahat olsun derseniz yaptırırsınız tabii ama milyonlarca insan sigortasız kullanıyor tvlerini...

Bende sigortasız kullanıyordum ama 4 yılda patladı işte sebebi de annem 😂 aslında evde bi tane deli kedi var çıkmadığı yer yok 😂

Duvara askı aparatı ile sabitleyeceksiniz o zaman. Sehpa bekarlara ve çocuksuz-havyansız-büyüksüzlere göre...

Askı aparatlarına da bakıyorum da şimdi bunlar için önerceğiz bi aparat var mı ? Bu arada hepsiburada üzerinden verdim siparişi kardeşime de aldırdım 7 k para cebimize kaldı. Daha da düşük fiyata bulamazdım sanırım

Yok, hepsi olur. Hareketli aparat istemezseniz en ucuzu da iş görür. Servisin kendisinde de vardır ama 500 - 600 TL civarı bir bedel isterler sanırım. Siz daha ucuz bir askı aparatı alabilirsiniz. Kaliteli isterseniz eskiden sonorous veya vogels markaları iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 21 Haziran 2024; 23:52:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.