Şimdi Ara

Aranızda Hiç Çalışmadan ÖSS'yi Kazanan Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
13.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değişik bir bakış açısı getireyim, uzun süre bu işin içinde olduğum için güvenebilirsiniz.

Çalışmadığınız zaman işiniz şansa kalır, ilk sene puanınızı beğenmeyip ikinci sene denemeye karar verirsiniz. Çalıştığınız zaman ise şans faktörü azalır, alışkanlıklar devreye girer.

Ben çalışmadım ama iki sene uğraştım. Son ay öyle bir duruma geldim ki, derece de yapabilirdim, 330 civarı düşük bir puan da alabilirdim. Denemeler dengesiz gidiyordu. Sonuç olarak 343 aldım. (ilk sene 336 idi)

Siz bence işinizi şansa bırakmayın. Ya yurt dışında okuyun, ya ÖSS'ye adam gibi günde bir iki saatinizi ayırın.

Bu arada verdiğim örnek kişisel oldu, ama ikinci seneye kalan arkadaşlarım da hep benim gibi kimselerdir. Bu yüzden genellenebilir.
  • öss yi çalışmadan kazanan varsa bunu diyorsa bilsinki öbürkü dünyada onu büyük bi ızdırap bekliyo. çünkü yalan söylüyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: djnone

öss yi çalışmadan kazanan varsa bunu diyorsa bilsinki öbürkü dünyada onu büyük bi ızdırap bekliyo. çünkü yalan söylüyo

istersen inan valla

ha demiyorum ki süper yerler...(celal bayar makine mühendisliği hariç) ama kazandık yani..
  • hayırlı olsun valla 3. senemde kazanan biri olarak bi tm ci olarak kendi alanım adımada konusursam bir tm ci hiç çalışmadan yani inanmıyorum mümkünatı yok niye derseniz hadi türkçe mat1 kafası calıstı yaptı dıyelım ya edebıyatı nasıl yapacak calısmadan hep ezber yazarlar eserler calısmandan ezberlemeden nasıl yapabilirki mat2 deki konuların formullerini ezberlemeden bilmeden nasıl çözebilir o soruları. o yüzden diyorumki çalışmadım diyen yalan söylüyor haa 1. bölüm den kazananlara diyecek lafım yok zaten
  • günde 400 500 soru çözdüm diyenler aslında hayatlarının hatasını yapıyorlar..çünkü çözüp geçiyor kavramıyor soruyu..özellikle sayısal sorularda...50 tane çöz ama çözdüğün soruların hepsinin mantığını anla..bu çok daha verimlidir bana göre..kendine de zaman ayır öyle oduna bağlamak doğru değil bence..
  • Yüksek puan alıpta tecihlerine tıp ile başlayıp mühendislik ile bitiren bilinçsiz insanlardan olmak yerine dersi derste kavrayan ama evde ders çalışmayan insanlardan olun daha iyi... "Yüksek puan alayımda nereyi istediğime sonra karar veririm." demek yerine "Ben A mesleğini yapacağım, ve bu meslek için gerekli eğitimi X Üniversitesi nde alacağım." demek daha mantıklıdır. Ha bu arada.. X yerine ODTÜ felan koyarsanız sene boyunca hem dersi derste anlamak sonra eve gelip tekrar tekrar anlamak sonra tekrar tekrar soru çözmek zorunda kalırsınız.
  • Son 3 hafta dışında ayrı bi şekilde oturup çalışmadım ama dersanedeki sayısal dersleri hiç kaçırmadım devamsızlığım 10 saat falandır maksimum oda sıkılıp arada sözellere girmememden. Ama son 3 haftaya girince aklım başıma geldi sene başından beri 230-245 yapıyodum puan bi gıdım yükselmio o son 3 hafta öyle bi kapandım ki benden çok çalışan yoktur Türkiye'de(varsada bi elin parmağını geçmez). Günde 10-15 saat arası çalışıyodum dersaneyi bıraktım zaman kaybı olmasın diye sınavlara bile gitmedim ve 270,533 geldi öss de. Bi bakımdan mutluyum bi bakımdan üzgün.Bu şekilde 2 ay önceden başlasaydım çok daha iyi bi puan yapabilceğimi bildiğim için üzgün son 3 hafta aklımın başıma gelip seneye kalmadığım için mutluyum.
  • ÖSS'yi kazanmaktan kasıt ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djnone

öss yi çalışmadan kazanan varsa bunu diyorsa bilsinki öbürkü dünyada onu büyük bi ızdırap bekliyo. çünkü yalan söylüyo

tüm yaptığım mayısın ortasında, 10 gün boyunca , hergün bir sınav yapacak şekilde son 10 yılın çıkmış sorularını çözmek oldu .
    çalışmak mı ? evet çalışmak. ama ne kadar ve nasıl çalışmak 10 test x saat = toplam 30 saat çalışmak...
    kendime fazla güvenim vardı, bu çok kötü birşey çünkü çalışmıyorsunuz. ben kendime derdim nede olsa kazanacam diye, çevreminde şüphesi yoktu, çalışmadığım halde denemeler gayet iyi geliyordu...

hiç kitabım olmadı (dershanenin kayıtta verdikleri hariç)
    keşke çalışsaymışım ama pişman değilim...

ha inanmak zorunda değil kimse, 1 önceki sayfada bir arkadaşın yzdığı birşey çok doğru bazılarınız nasıl çalışmadan kazanılbileceğine inanmıyorsa bende o kadar çalışan ineklerin nasıl bu kadar düşük puan aldıklarına inanamıyordum deneme sınavrında ve öss de...

tabi boş insan değilim ilkokul ve ortaokuldan gelen çok iyi bir temelim vardı . lisede gezmek tozmak derken böle olduk.

bunlar örnek alınacak şeyle değil sizler aklınızı toplayıp çalışın imkanınız varken çalışın ...

bu arada üniversite iç kolay biryer değil çalışmadan tembellikle okulu bitirk dersleri geçmek pek mümkn olmuyor özellikle mühendilik tıp hukuk gibi bölümlerde.
    bende liseeden glen tembellikten ve bir konuya odaklanamama (ders çalşmak gibi) gibi sorunlarım nedeni ile adapte olamadım . çünkü çalışmak ned bilmiyorum sıkılıyorum.

şu anda mimarlık 4+2 oldum lisede çalışan arkadaşlarım bitirdi okullarını ve çalışıyorlar ben hala okuyorum ,çalışmak önemli vaktiniz varken çalışın gençler

• Yabancı dilciyim. Tüm sene boyunca oturup ÖSS'den bir tane soru çözmüşlüğüm yoktur, dershaneye de 4-5 kere bir iki saatliğine uğradım, ama Türkiye 97.si oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 1 Ağustos 2009; 4:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Yabancı dilciyim. Tüm sene boyunca oturup ÖSS'den bir tane soru çözmüşlüğüm yoktur, dershaneye de 4-5 kere bir iki saatliğine uğradım, ama Türkiye 97.si oldum

Yabancı dilde öyle oluyor zaten bilen yapıo dile kasanı pek görmedim zaten seçenler genelde kolej mezunu ingilizcesi çok iyi olanlar oluyo çevremde seçenler lisede yazları amerikaya gidiyodu. Çalışsa yada çalışmasa farketmiyo bu kişiler için.
  • öss yi kazanmak istediği bölüme girmek ise bu ülkede 2 milyon öğrenciden 10bini kazanıyor diyelim

öss yi kazanmak bir universiteye girmek ise evet çalışmadan kazandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJ_furkan

ben hç bi zaman çalışmadım derslerime sınavlara..anadolu mezunuyum kocaeli ünide okuorum..sallamıorum soruları ama şans var baya bende

not: kardeşimin uyeliğidir bu:) foruma üye değilim ben
  • Benım sorunum çalısamamak... Çalısamadan bı kolayca gırmektense çalısarak bır yerlere zorla gırmek ıstıyorum artık. Çalısmak nedır öğrenmem lazım, sonuçta bırseyın değerını ınsan emek verdığı zaman anlar...
  • nedense ben tek çalışamıyorum sorun bende mi bilmem ama
    böyle tek başıma kitabı elime alınca mutlaka birşey dikkatimi dağıtıyor ve gerisin geriye bırakıyorum.
    yanımda biri olsa birlikte soru çözsek sabah akşam ders çalışırım yani öyle birşey...
  • Pff bu senede benim var hadi hayırlısı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Yabancı dilciyim. Tüm sene boyunca oturup ÖSS'den bir tane soru çözmüşlüğüm yoktur, dershaneye de 4-5 kere bir iki saatliğine uğradım, ama Türkiye 97.si oldum

Yabancı dilde öyle oluyor zaten bilen yapıo dile kasanı pek görmedim zaten seçenler genelde kolej mezunu ingilizcesi çok iyi olanlar oluyo çevremde seçenler lisede yazları amerikaya gidiyodu. Çalışsa yada çalışmasa farketmiyo bu kişiler için.

Valla ömrümde ne kolej görmüş, ne de ülke dışına çıkmışımdır

Şehir dışına bile çıkmadım desem yeridir.

Zamanında LGS'yi de çalışmamıştım, açıkçası eve bilgisayar denen meret geldiğinden beri doğru düzgün hiçbir şey çalışmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 1 Ağustos 2009; 5:32:57 >

• öss değilde hiç çalısmadan lgs yi kazanmıştım

ama emimin lisede ve dershane de uyumak yerine dersleri dinleseydim sadece sınavlara çalısaydım bi üniye kapak çok rahat atardım
  • Peki çalışmadan kazandım diyenler... Merak ediyorum doğrusu; siz Matematiği, Tarihi, Kimyayı, Fiziği ve bu gibi derslerde yer alan formülleri, annenizin karnında mı öğrendiniz acaba? Ha ÖSS'ye aylardan beri çalışmadım ve kazandım diyorsanız doğrudur, ama çalışmadan geldim diyorsanız yanlış. Böyle diyeceğinize, zamanında çalıştım da kazandım demeniz daha doğru olur.
  • Ben hiç çalşmadım. Ve kazandım.

Basit bir soru.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.