Şimdi Ara

aranızda 'uluslararası ilşkiler' bölümünü bitiren yada tanıyan varsa bi yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar ben uluslararası ilşkiler bölüne gitmek istiyorum ancak buradan mezun olanların ne gibi yaptıklarını bilmek istiyorum çünkü tanıdığım 2kişi var bu bölümümden mezun ama boştalar 3-4 yıldır....1i başka bi yapıyor...

• walla elçiliklerde yada dış işleri bakanlığında çalışıyo olabiilirler diye tahmin ediyorum..belkide uluslararası bir firmanın dış ilişkiler böülümlerinde..ama iş olanakları bayağı bi sınırlı sanırım
  • sağol dostum bende öyle biliyordum..başka yorum...
  • Asıl amacı, uluslararası işlerde kullanmak amaçlı diplomat yetiştirmek olan bölüm. bu bölümü bitirip de yıldız olanlar konsolos olurlar, ama bu genelde pek olmaz çünkü ülkemizde konsolos olunmaz konsolos doğulur.
  • ben uluslararası ilişkiler bölümü mezunuyum,öncelikli hedefi dışişlerine diplomat yetiştirmek bu olmuyorsa,iibf ya da sbf mezunu olarak da devlette,özel sektörde hemen hemen heryere başvurabilirsin. yanlız maliye,iktisat ve muhasebe eğitimleri zayıftır.iş sınavlarında da bunlardan çok soru çıkar,bu yüzden maliye ya da iktisat bölümünü tercih etmek daha mantıklı,onun dışında zevkli bir bölümdür.
  • bende bu ulus iliş.den mezun oluyorum..bence puanın yetiyosa işletme yaz..sakın dokuz eylül'ün işletme fakültesinde bir bölüm yazma..yazacağın fakültede büt, yaz okulu, hocaların durumu gibi faktörleri göz önünde bulundur..mümkünse öğren..

bizim bölümden mezun olupta dışişlerine giren bir kişi var sadece, o da fakülte birincisi olmuş bir adam ve kafayı dışişleriyle bozmuştu..dışişleri istiyosan babanın, dayının, teyzenin falan dışişleri mensubu olması lazım...annadın sen...

mezun olan arkadaşlar iş bulamıyor, ya askere ya mastere başlıyor..genelde politika ağırlıklı eğitim verilir ama akademisyen olmayacaksan bu eğitim hiçbir işine yaramayacak..

benim sana önerim elle tutulur bir bölüm yaz..hukuk, işletme, kamu yönetimi gibi..bir de yazdığın fakülteninn sistemini öğrenmeye çalış yoksa mağdur olabilirsin...
  • eger sosyalciyseniz en başa hukuk yazın,çünkü belli bir konuya yönelik bir bölüm,avukat,adli hakim,savcı ancak hukuk mezunu olabilir.
    iibf bölümleir ise temelde bir ağacın dalları gibidir,kök aynıdır,içlerinde en işe yarayanı da bence maliye,en büyük avantajı ise her yere başvurabilmek,anahtar gibidir iibf diploması,işe girmek size bağlı ama elinde o anahtar olacak öncelikle.
    ben gazi ün. mezunuyum,bizim sınıftan 2 diplomat,bir kaymakam,bir mit çipek çok bankacı ve devlette uzman,müfettiş çıktı,bende özel sektördeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 4 Temmuz 2006; 17:52:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol

bende bu ulus iliş.den mezun oluyorum..bence puanın yetiyosa işletme yaz..sakın dokuz eylül'ün işletme fakültesinde bir bölüm yazma..yazacağın fakültede büt, yaz okulu, hocaların durumu gibi faktörleri göz önünde bulundur..mümkünse öğren..

bizim bölümden mezun olupta dışişlerine giren bir kişi var sadece, o da fakülte birincisi olmuş bir adam ve kafayı dışişleriyle bozmuştu..dışişleri istiyosan babanın, dayının, teyzenin falan dışişleri mensubu olması lazım...annadın sen...

mezun olan arkadaşlar iş bulamıyor, ya askere ya mastere başlıyor..genelde politika ağırlıklı eğitim verilir ama akademisyen olmayacaksan bu eğitim hiçbir işine yaramayacak..

benim sana önerim elle tutulur bir bölüm yaz..hukuk, işletme, kamu yönetimi gibi..bir de yazdığın fakülteninn sistemini öğrenmeye çalış yoksa mağdur olabilirsin...

katılıyorum.Sakın dokuz eylül'ün işletme fakültesinde bir bölüm yazma..Hele yakında aktif eğitime geçiyorlar.Sakın yazma.Bak mahvolursun.Saçların beyazlar mezun olcam diye.Demedi deme. Bütün gıcık hocalar bizim fakültede toplanmış.Ayrıca büt yok.YAz okulu desen birkaç ders açılıyo sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperrrrrr -- 5 Temmuz 2006; 22:33:26 >

• çok teşekkürler dostlar....babamda konsolos,diplomat olunmaz doğulur diyenlerden..ben iyisimi hukuka yöneliyim yaa hem babamda yardımcı olur derslerde :D.....dayım ekonomi oku diyor ama huuk avukatlık daha zevkli sanki yaa...
  • Uluslararası ilişkilerden direk diplomat olman daha zor
    Hukuk diğer bölümlere göre daha avantajlı Hukuku tavsiye ederim
    Daha fazlabilgi almak istersen pm atabilirsin
    Bu arada Marmara Hukuktayım beklerim Marmaraya
  • mülkiyeye puanın yetiyosa yaz, yetmiosa başka bölüm düşünmeye başlasan iyi edersin...
  • dış işler iflan gelmesin sadece örneğin ulluslararası bir şirketin pazarlama işlerinide yapabilirler.
  • aliekmel kardeş bnde marmara üni.ye gtmeyi düşünüyorum ancak sen beni bekleme çünkü ben daha lise2ye gideceğim... :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theOG -- 30 Temmuz 2006; 2:30:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.