Şimdi Ara

Arap Dili ve Edebiyatı nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tercih listeme eklemeyi düşünüyorum (yazarsam %99,9 gelir).

Mezun olunca imkanları nasıldır? Özellikle Fransız Edebiyatı bölümüyle karşılaştırırsak iş imkanı açısından arada fazla fark var mıdır?

2 sene hazırlık varmış galiba doğru mu ?

Yandal ile İspanyol/İtalyan/Rus Dili ve Edebiyatı okuma ihtimali, bir (batı) dil edebiyat okuyan kişiye göre daha mı düşüktür?

Okuyan, memnun olan, avantajları, dezavantajlarını,yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SYLAR- -- 12 Temmuz 2008; 12:40:47 >

• gittiğinde geri gelmek isteyeceğin yerlerden bitanesidir.%99.9 geri dönersin zaten.ne iş bulursun ne bişey.boşa para harcar üniversite görür karı kız ayartır gelirsin
  • Bölümle ilgili bölümde okumayan arkadaşlar yorum yapmazsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SYLAR- -- 12 Temmuz 2008; 12:40:30 >
  • Türkiyede -özellikle bu gidişatta- aç kalmazsın. Eğer bir müdahale olmazsa 10 senelik bir süreçte ARAPÇA'nın resmi dil olması teklif edilebilir. (Gayet ciddiyim)
  • hangi okul??..
  • Okumadım ama tecrübelerime binaen okuması zor bir bölümdür. Özellikle de Arapça nüshalarda veya edebiyat eserlerinde kullanılan tamlamaları ve sanatları anlamak gayet zordur. Dile hakim olmak bile yaklaşık 18-24 ay arası sürüyor. (hakimiyetten kasıt dilbilgisi, kelime bilgisi ve konuşma değil sadece) Hevesini kırmak istemem öğrenmesi zordur, emek ister ama zevkli bir dildir. İş imkanlarına gelince herhangi bir üniversitede kolaylıkla akademik hayata geçebilirsiniz. İlerleyişiniz -rakipleriniz az olduğundan- pek zor olmayacaktır. Ancak tabi diğer dil ve edebiyat bölümlerine nazaran kaynak yetersizliğinden dolayı gene çabalamanız gerektir. Neticede diyeceğim akademik hayat zor olmasına rağmen özellikle mütercim tercümanlık dalında iyi bir iş bulabilirsiniz. Ve hatta boş kalmazsınız. Ayrıca diğerlerinin aksine şu bölümü ilahiyat ile karıştırmayınız...

• eğer iyi bir kapak atarsan büyükelçilik / konsolosluklarda çalışırsın dadından yenmez ha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten benim bildiğim bir İstanbul Üniversitesi'nde birde Ankara Üniversitesi'nde var.

@__MuLKiYeLi__ teşekkür ederim.Muhtemelen 2 sene hazırlık var.

@My_MoRuK doğru söylüyorsun .Birde yandal olayını başarırsam 2. diploma da gelir.
  • Girsem mi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: -SYLAR-

Zaten benim bildiğim bir İstanbul Üniversitesi'nde birde Ankara Üniversitesi'nde var.

valla ankaradaki bizim bölümün karşı koridorunda...

sınav sonuçlarına bakıyorum da arada, notlar fena değil, yanlız bi ders vardı, millet resmen dökülmüştü...

bu arada ankarada çan yok haberin olsun, istanbulu bilmiyorum...

yani geçmesi biraz zor...
  • senin mantıkla sen işsiz kalırsın.boşver üniversiteyi.
  • Okuyanlardan, ilgili olanlardan düşünceleri alalım.
  • Kesin iş bulursun bu gidişata bakarsak...
  • Kastettiğin dil Farsça olmasın ?
  • Fransız dili edebiyatı oku daha iyi, ikinci dil olarakta ingilizce öğren yeter
  • Galiba MİT Arapça bilen eleman arıyordu.Belki ilgini çeker.
  • Özellikle 2001 sonrasında CIA Arapça ve İngilizce'ye hakim kişileri çatır çatır topladı. FBI'da aynı şekilde...

Ciddi paralar teklif ettiler üstelik. O dönemde gazetelere bile çıkmıştı, ABD istihbaratının bu konuda eksiği olduğu.

Şimdilerde bu eksiklerini doldurmuşlardır. Bence Fars dili ve edebiyatı oku malum önümüzdeki dönem istihbarat servisleri bu dili bilen adam arıyacaklar

Bu tarz bir olay düşünmüyorsan tabi Arap dili ve edebiyatını araştırmaya devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 14 Temmuz 2008; 0:16:42 >
  • Garanti cennete gidersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1881

Garanti cennete gidersin

• forumdan eski bir arkadaşım iu'de bu bölümü okuyor ama kullanıcı adını unuttum :(

unutkan balııııık diye seslensem belki çıkar :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.