Şimdi Ara

Arap Sabununu Plastik Aksamlara Sürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracıma düzenli bakım yapan biriyim araç kapılarında bulunan siyah marşbelleri hep mazot ile siler parlatırım.
    Ama artık mazotta fayda etmiyor. Arap sabunu lastikleri çok iyi parlatan bir kimyasaldır. Arap sabununu Aracın siyah marşbellerine sürsem marşbellerde ilerde renk bozulması olur mu. Malum marşbel plastiği lastik bir değil

• Bende denemeye başladım ama lastik aksamlara fitillere falan sürüyorum plastik aksamlara torpido parlatıcı sürüyorum tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    parlatma süresi ne kadar kaç gün parlak tutuyor.
  • kolada işe yarıyor ama sakın denemeyin yapış yapış oluyo :D
  • Arap sabunu güçlü bir kostiktir. Bütün polimerleri, lastikleri, plastikleri er ya da geç bozar.

Mazot neden fayda etmiyor? Çünkü mazot polimeri bozd. Islak kaldığı için iyi görünüyordu, zamanla malzemeyi çözdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Arap sabunu güçlü bir kostiktir. Bütün polimerleri, lastikleri, plastikleri er ya da geç bozar.

Mazot neden fayda etmiyor? Çünkü mazot polimeri bozd. Islak kaldığı için iyi görünüyordu, zamanla malzemeyi çözdü.

peki siz ne kullanılmasını önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: more34

quote:

Arap sabunu güçlü bir kostiktir. Bütün polimerleri, lastikleri, plastikleri er ya da geç bozar.

Hiçbir şey.

Bugünkü çevreci plastiklerde o kadar az katkı var ki kendileri ayakta zor duruyorlar. Alkol dahil hiç bir çözücü iyi değil. Temizlik için elde de kullanılabilen, iyi durulanan sabun ve deterjanlar önerebilirim. Kısa sürede buharlaşacak şkeilde alkolle silmek de tama bence.

Lastikleri ve yumuşak plastikleri, esneklik kazandırıp birarada tuttan "plastisol"ler vardır. Bunlar genellikle temel olarak yağlardır fakat bizim bu özel yağların aynılarını sonradan tekrar malzemeye eklememiz mümkün değil. Beyazlaşmış, sertleşmiş lastikler biraz yağ ile canlandırılabilir ama yenisi gibi stabil olmaz. Yağı çözen, ektive eden hareketlendiren her şey (yağ dahil) plastiklere zarar verebilir. PET, PC, SAN gibi dayanıklı ambalaj plastikleri yanıltmasın, yumuşak plastikler, elektroniklerde kullanılan parlak plastikler (ABS), arabada motor (POM) dışında kalan plastiklerin çoğu (PE, PS, ABS, PVC..) öyle kimyasallara, yağlara uzun vadede dayanıklı değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Madem aracın dış plastiklerini parlatmak için arap sabunu veya herhangi bir ürün kullanmamızı tavsiye etmiyorsunuz. Geriye marşbelleri boyamak kalıyor parlak olsun diye. Marşbeller ıslandığı zaman çok güzel parlıyor. Yanlız kuruyunca rengi gri oluyor yavaş yavaş. Boyayı es geçelim. Marşbellere cama çekilen filmlerden çeksek veya siyah kaplama yapsak parlak olsun diye olur mu. Aracımın fotosu budur. Camlar siyah jantlar siyahtır. Kapı çıtaları ve alt marşbellerin rengi ise griye kaçıyor. Bunları da jant ve cam gibi simsiyah yapmak istiyorum. Arabaya yakışacağına inanıyorum. TAVSİYENİZ NEDİR. Napmam gerekmektedir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gosHawk. -- 19 Nisan 2016; 17:16:34 >

• Eskiden bir arkadaş yazmıştı. Galericiler siyah fotokopi toneri kartuşu kullanıyorlarmış, beyazlamış parçaları mat siyah göstermek için.
  • Tehlikeli o iş beyaz tarafa deyer çıkaramam sonra. Parlak kaplama olur mu

• ya dostum yanlış anlamada plastikleri partlatmadan önce o iğrenç jantları değiştir bence çok çakma ve şahin işi duruyor tabi bu benim görüşüm zevk karar senin
  • Ben 2 yıldır arap sabunu kullanıyorum , arabanın iç dış butun aksamlarına sürüyorum ama sıcaklarda sadece dışarı sürüyorum. Daha plastıklerde bi renk solma vs. gibi şeyler yok gayet güzel sıfır gibi parlatıyor.

Edit: Kovanın içine 1 bardak kadar arap sabunu ve kovanın yarısında kadar su doldurup bezle torpido , kapı gibi plastık aksamları silersen çok güzel parlıyor , daha 3 gün oncede aynı işlemi koltuklarda uyguladım tertemiz olup renkleri açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 19 Nisan 2016; 22:50:40 >
  • arap sabunu adı üzerinde sonuçta yumuşak sabun, sabun yapılırken kostik temel bir bileşen, sabunu beden temizliğinde kullanıyoruz ,

nasıl zararı olabilir ki, burada herhalde plastik üzerine direk arap sabunu sürüp bırakılmaktan bahsedilmiyor, su ile köpürtüp,

arabamızı temizleyebiliriz, asıl zararı hazır temizlik süngerleri veriyor, sildikten sonra plastik aksam içindeki kimyasalla parlamaya

başlıyor ama sürekli kullanımda zararları ortaya çıkmaya başlıyor,
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Parlaklık Süresi ne kadar peki kaç gün sonra parlaklık özelliğini kaybediyor.
  • Cok tozlu ortamda 1-2 güne geçer. Temiz bir ortamsa 4-5 gun ayni sekilde parlar.Plastiklerin arabayi diri gosterir parlayinca.

• Arap sabunu,mazot felan kullanmayın.Ya bu kısımlar için özel üretilen ürünleri kullanın yada hiç birşey sürmeyin.Mazot kullanmışsın artık fayda etmiyor demişsin hala akıllanmamışsın.Arap sabunu sevdası peşindesiniz.

Özetle bu tür ürünler kullanmayın.
    Mümkünse bu tür ürünler kullanın.Çok pahalı derseniz lastik parlatıcı,torpido bakım sütü,yada süngerlerden sürün ama mazot arap sabunu kola vs sürmeyin uzun vadede pişman olursunuz.

• Bugüne kadar mazotun hiç yan etkisini görmedim. Aracı çok güzel parlatır. Önceden plastik aksamları yaklaşık 1 hafta parlak tutardı. Nolduysa artık yapıyorum 1 saat sonra aynı soluk oluyor. Kaplama yapsam olur mu peki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: more34

quote:

Hiçbir şey.

Bugünkü çevreci plastiklerde o kadar az katkı var ki kendileri ayakta zor duruyorlar. Alkol dahil hiç bir çözücü iyi değil. Temizlik için elde de kullanılabilen, iyi durulanan sabun ve deterjanlar önerebilirim. Kısa sürede buharlaşacak şkeilde alkolle silmek de tama bence.

Lastikleri ve yumuşak plastikleri, esneklik kazandırıp birarada tuttan "plastisol"ler vardır. Bunlar genellikle temel olarak yağlardır fakat bizim bu özel yağların aynılarını sonradan tekrar malzemeye eklememiz mümkün değil. Beyazlaşmış, sertleşmiş lastikler biraz yağ ile canlandırılabilir ama yenisi gibi stabil olmaz. Yağı çözen, ektive eden hareketlendiren her şey (yağ dahil) plastiklere zarar verebilir. PET, PC, SAN gibi dayanıklı ambalaj plastikleri yanıltmasın, yumuşak plastikler, elektroniklerde kullanılan parlak plastikler (ABS), arabada motor (POM) dışında kalan plastiklerin çoğu (PE, PS, ABS, PVC..) öyle kimyasallara, yağlara uzun vadede dayanıklı değildir.

Bilgiye doydum resmen. Forumda pek görmeye alışık olmadığımız türden bir cevap, teşekkür ederiz.

• 1 hafta parlak tutan mazot 1 saate düştü demişsin hala yan etki diyorsun.Bu tür plastikler her kimyasal maddeye dayanıklı degil.Ya bu iş için uygun olanları en baştan kullanacaksın yada hiç kullanmayacaksın.

Hiç mazot kullanmasan sorun olmazdı.Fakat belki bundan sonra uygun parlatıcıları kullansan bile fayda etmeyebilir.Hep 1 saatlik parlaklıla kalırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.