Şimdi Ara

>===>kaportaya gaz yagı mazot sürmek sürmek ? kaportacılar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
28.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen aşşagı indigimde yanımdaki araç sahibinin ( ne denir bilmem.... ) aracının kapısını sert açarak benim kapıma vurması sonucu. tamamen orj olan aracımın boyası kalkmış 9 mm kadar.
    açıkçası hemen boyanın dagılması canımı sıktı.

şimdi bana aracına gaz yagı vurdur biraz boyanın direnci artar hemen darbelerde kalkmaz dediler. dogrumu.
    rutuş yaptırıp pasta gaz yagı falan vurup kapatırım
    gaz yagının zararı olumu ? plastik aksamlara vs
    amacım bundan sonra aracıma zarar gelmemesi
    forumda oto yıkamacılar , kaportacılar vardı bir ara yarcımcı olursanız sevinirim.

tabiki uzman ve deneyimli doslarımızda.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 18 Haziran 2008; 10:23:43 >

• gaz yağı alakasız geldi bana ama bilmiyorum belki işe yarar ama ne biliyim mantıksız

Ayrıca geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 16 Haziran 2008; 23:47:33 >
  • teşekkürler
    bilmem denize düşen yılana sarılır misali

quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

gaz yağı alakasız geldi bana ama bilmiyorum belki işe yarar ama ne biliyim mantıksız

Ayrıca geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 17 Haziran 2008; 0:26:51 >
  • forumda hiç böyle bir uygulama yaptıran yada yapan usta yokmu
  • Banada mazot demişlerdi ilk aldıgım arabayı mazotla silmiştim Ford Taunustu... 1 hafta Adanada yazın sıcagında mazot kokusundan hem bize hemde trafikteki sürücülere fenalık gelmişti ama araç yaldır yaldır yanıyordu bir bakan bir daha bakıyordu...

quote:

Orjinalden alıntı: triger

forumda hiç böyle bir uygulama yaptıran yada yapan usta yokmu
  • gaz yağı çözücü özelliği olan bir madde bildiğim kadarıyla ama gaz yağını temizlikte kullananı duymuştum görmedim ama anlatan eleman aracın cilalanmış gibi olduğunu(yaldır yaldır yandığını) söylemişti.. Bildiğim bu
  • Gazyağı arabaya dışarıdan sıçrayan tineri ve boyayı çıkarmak için kullanılır

Gazyağı arabanın boyasını bir miktar incelterek bunu yapar bu nedenle dikkatli uygulamak lazım

Yani direncini arttırmaz aksine normalden fazla miktarda sürersen boyasını bozarsın matlaştırabilirsin

Bence en güzeli aracını işinin ehli bir ustaya götürüp benimde defalarca araçlarıma yaptırdığım gibi o bölgeyi ince zımpara ile zımparalattırıp derinse üzerine macun sürdürüp sonrasında lokal boyama yaptırman olacaktır

Autoking var eğer güvenebileceğin bir usta yoksa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOTOR YAĞ KAÇIRIYOR
    17 yıl önce açıldı
    Araba boyasına cif sürmek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gazyağının temizlik yaptığı doğrudur ancak koruma kesinlikle yapmaz.
  • 1 ay önce bu olay benimde başıma geldi adam nasıl açmışsa kapıyı o arabanın boyası benim arabanın boyasına geçmiş baktım heralde benim arabanın boyası gitti diye cilayla biraz silince geçti o arabanın boyası geçmiş ama çok kötü göçmüş her gördüğümde gözüm çarpıyor moralim bozuluyor
  • ilginiz için teşekkürler.

bakalım iste cila yaptırıcaz.
  • Hocam bende çok duyum gaz ve mazotla temizliği.Bir keresinde tanıdık bir boya ustasıda şöyle demişti.Arabayı yıkarken kesinlikle deterjan kullanma.Suyle ve fırçayla temizle arabanın kirini sonra durulama suyuna bir çaybardağı fln gaz karıştırıp arabayı durula demişti.Ve bunu söyleyen usta gerçekten işini bilen birisi yanlış bilgi vereceğini düşünmüyorum.Bildiğim kadarıyla askeriyede kullanılan siyah makam araçlarının temizliğide mazot emdirilmiş bezlerle yapılıyor.
  • Ben de aracımın dışını mazotla temizledim.Araç parladı yeni alınmış gibi oldu ancak darbelere karşı hala dayanıksız.
  • işte benimde derdim aracı darbelere karşı korumak
  • o gaz temizlikte kullanılıyo biliyorum ben ama araştır..

geçmiş olsun
  • Ben de ona çözüm bulamadım.Herkes o kadar dikkatsiz ki alışveriş merkezlerine her girdiğimde mutlaka aracıma 1-2 çizik daha ekleniyor.Vatandaş için senin aracın içinde bulunup bulunmaman da önemli değil.Bazen araçta beklemem gerekiyor pat diye bir ses bir bakıyorum yandaki aracın sahibi kapısını benim arabaya vurmuş.1cm'lik çizik belki aracıma vuran kişi için önemli değil ancak benim her zaman gözüme batıyor.İnip kavga etsen suçlu yine sensin.Otoparkta bıraktığıma kapı açıldığında denk gelen bölgelere sünger yapıştırmayı bile düşünüdüm.Sonax da arabayı yıkatırken sordum ne yapabilirim diye şeffaf film çekeriz boya izi kalmaz dediler ama yaptırmadım böyle devam ederse düşünebilirim
  • aslında kapısını çarptıran insanların pek suçu yok.Yeni arabaların kapısını öyle bir yapıyorlarki kendisini ittiriyor dan diye açılıveriyor o sırada kapıyı açan kişi birazcık dalgınsa tamam iş bitti gidip küt diye yandaki arabaya vurması kaçınılmaz.
  • gazyağı boyanın en büyük düşmanıdır. önce boyayı inceltir ve bir müddet sonra boyanın parlaklığını alır ve boya matlaşır.
  • zift sıçradığında gazyağı ile yıkanır,mucuru dökülmemiş asvaltın üzerinden geçmek zorunda kaldığınızda genelde...
  • mazot sürsek biraz kalsa sonra iyi yıkasak

en azından boya parlamazmı
  • aslında mantıklı film yapıştırmak
    quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

Ben de ona çözüm bulamadım.Herkes o kadar dikkatsiz ki alışveriş merkezlerine her girdiğimde mutlaka aracıma 1-2 çizik daha ekleniyor.Vatandaş için senin aracın içinde bulunup bulunmaman da önemli değil.Bazen araçta beklemem gerekiyor pat diye bir ses bir bakıyorum yandaki aracın sahibi kapısını benim arabaya vurmuş.1cm'lik çizik belki aracıma vuran kişi için önemli değil ancak benim her zaman gözüme batıyor.İnip kavga etsen suçlu yine sensin.Otoparkta bıraktığıma kapı açıldığında denk gelen bölgelere sünger yapıştırmayı bile düşünüdüm.Sonax da arabayı yıkatırken sordum ne yapabilirim diye şeffaf film çekeriz boya izi kalmaz dediler ama yaptırmadım böyle devam ederse düşünebilirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.