Balgam çıkartır gibi boğazından hırıltılar çıkartarak konuşulan her dil iğrençtir bana göre. Sadece arapçayı değil, felemenkçeyi de aynı gerekçeyle sevmiyorum. Bu arada dil demişken, bazı dillerdeki bazı kelimeler ne kadar da ilginç 01:53 |
Arapça'nın çirkin bir dil olması (2. sayfa)
-
-
Ben de arapcadan ve kulturunden nefret etsemde yaptigin yorum biraz sacma. Kime gore neye gore itici ?
Bir de diyorsun ki Turkce cok guzel.
Kime gore ? Gidip bir yabanciya sordun mu Turkce guzel mi diye ?
Sacma bir topic. Kendi gercekliginizi herkesin gercekligi sanmayin arkadaslar. Sadece kendi fikriniz dogru degil su hayatta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 7 Şubat 2021; 19:54:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Nat AlianovnaFransızcada da aslında sesler gırtlaktan ama Arapçanın aksine tınısı güzel gelir yani Arapçanın fonetik olarak görece çirkinliği yalnızca gırtlaktan olmasıyla alakalı değil. Dilin kendisine has ses yapısı ve sesletimiyle (telaffuzuyla) alakalı.
Fransızca arapça dan daha çirkin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arab sevmezlikten sana öyle gelmiştir. Arapça, bence Almancadan sonra en güzel dil, geriye kalanlar 3, 4, 5 diye gidiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Aralık 2024; 17:16:51 > -
Arapça, İbranice Hintçe ve Fransızca aşırı kaba ve kulağımı kesecek kadar kötü bir tını oluşturuyor. Old norse dili bile kendince güzel bir tınıya sahip. Almanca da aynı şekilde bir yerden sonra niye böyle bir dil havası veriyor.
Belki bir ihtimal, o dilleri konuşanları sevmediğiniz için, size placebo etkisi olarak kötü geliyordur. Fransızcayı ben de sevmiyorum ama Arapça gerçekten güzel bir dil, hem fonetiği güzel, hem dil olarak çok güçlü. Türkçede bile çok Arapça kelime var zaten. Özellikle dinlemem ama bazen denk gelirse, böyle Arapça şarkılar, Suri şarkıları falan keyifli bile geliyor..
-
O dilleri konuşan insanları sevmeme gibi bir durumum yok. Kendim dışında birine veya topluluğa karşı ilgi veya nefret duymam ben. Size hoş geliyordur hocam normaldir. Bana size geldiği kadar hoş gelmiyor. Bana Rusça, İskandinav ve Slav dilleri daha sempatik geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 25 Aralık 2024; 19:42:57 >
o değilde geçen malum sitelerden bir arap amatör video keşfettim. kadın arap böyle, adamda zencimsi birşey.
kadın öyle tatlı arapça mırıldanıyordu ki kendimden geçtim resmen
böyle şüpettaak, arabii sahre sahre falan bişeyler çok hoşuma gitti.
Hint Avrupa dillerinde, Almanca en güzeli kesinlikle. Kabalığın estetiği var sanki.. Hem sert ama aynı zamanda da zarif olabiliyor.. Keske ingilizce saçmalığı yerine Almanca global dil olsaydı..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X