Şimdi Ara

Arapça'nın çirkin bir dil olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son derece önyargısız yaklaşıyorum, mesela ilk kez dua okurken karşılaşıyoruz çocukken vs, o zaman bile çirkin olduğunu görüyoruz. Hele bir Arap konuşurken iğrenç geliyor. Arap şarkılar falan var tam cringe yani. O boğazdan seslerini görünce kusasım geliyor. Hele bir de Arapça güzel diyenler tam komedi ahahah. Olm neresi güzel? İslamın dili olmasa emin olun çirkin bir dil derdiniz. Zaten cennette Arapça konuşuluyormuş falan bana bu da çok komik geliyor. Ben ateistim tabi. Türkçe kendi dilim diye söylemiyorum ama, çok güzel bir dil. Ve Arapça kelimeleri almışız boğaz yırtmadan kullanılacak hale getirmişiz. Muvaffakiyet mesela. Araplar ne diyor buna muvağğhğğğğkiyaaaahhhhhğpğğpğğğaaaaaaaattttt. He yav Arapça çok güzel bir dil zuhahahahh.

Bu Türkçe nin başarısıdır. Niye sokakta Arap konuşurken sinir oluyoruz, çünkü çirkin bir dil gerçekten de.

Bence güzel diller İspanyolca, İtalyanca olabilir. Urduca ve Hintçe de güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Some guy -- 6 Şubat 2021; 0:19:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dilden ziyade konuşan kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Türkçeyi de çirkin, çirkinden kasıt kaba saba, kelimeleri yutarak, yanlış tonlamayla vs. vs. bir şekilde konuşan çok kişi var. Türkçeyi çirkin konuşan insanların olması Türkçeyi çirkin bir dil mi yapıyor? Tabi ki de hayır.

https://www.hltv.org/forums/threads/1404878/ugliest-language

Mesela şu forumda da Türkçe en çirkin dil diye başlık açmış adam.

Sen sokaktaki mültecinin konuşmasına bakarak yargılıyorsun bir dili, linkteki adam bir oyunda beraber oyun oynadığı iki Türke bakarak yargılıyor. Oyunlarda düzgün Türkçe konuşan adam mı var? Çoğu birbirine söve söve, iğrenç bir Türkçe konuşuyor.

Zaman zaman National Arab Orchestra, Maryam Saleh, Emel Meslusi'den şarkılar dinliyorum. Gayet hoşuma gidiyor. Hatta BÖ nün Arapça şarkılarla mixlediği parçalar diğer parçalarına göre daha çok hoşuma gidiyor. Ama şu düğün şarkısı gibi olan şarkılar Savurdu Yarrani mesela çok irrite edebiliyor beni.

Ha bana soracak olursan Arapçadan daha çok kulağa hitap eden diller de tabi ki var Arapça en çirkin dil değil ama en güzel dil de değil. Mesela Farsça bu konuda daha başarılı çünkü İran coğrafyasında şiir çok önemli olduğundan dili de ona göre şekillenmiş biraz.

• İngilizce gibi cinsiyetçi bir dildir. Sjw tayfa önce dillerindeki cinsiyetçiliği kaldırsın sonra konuşsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızcada da aslında sesler gırtlaktan ama Arapçanın aksine tınısı güzel gelir yani Arapçanın fonetik olarak görece çirkinliği yalnızca gırtlaktan olmasıyla alakalı değil. Dilin kendisine has ses yapısı ve sesletimiyle (telaffuzuyla) alakalı.

• Bence melodisi çok güzel bir dil. Bu şarkıya bayılıyorum misal.

• Harbiden Araplar konuşunca bi tiksinti oluşuyor bende de.
  • HAKLISIN evlat Arapça&amp;#39;nın çirkin bir dil olması 

• fransızca, almanca, ispanyolca da öyle. bana çirkin gelmiyor açıkçası. hatta arapça eskiden sanat diliydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hadi konuşmayı falan geçtim de arapça sarkıya kötü diyen kulaksızdır. hayatınızda hiç mi ümmü gülsüm dinlemediniz ya

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Ümmü Gülsüm başka o dünyaca ünlü şarkıcı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay ortadoğu falan da değil, bir persçenin antik havasına bak bir de arapçanın tınısına, bi de bağırarak konuşmazlar mı

• Dilden ziyade konuşan kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Türkçeyi de çirkin, çirkinden kasıt kaba saba, kelimeleri yutarak, yanlış tonlamayla vs. vs. bir şekilde konuşan çok kişi var. Türkçeyi çirkin konuşan insanların olması Türkçeyi çirkin bir dil mi yapıyor? Tabi ki de hayır.

https://www.hltv.org/forums/threads/1404878/ugliest-language

Mesela şu forumda da Türkçe en çirkin dil diye başlık açmış adam.

Sen sokaktaki mültecinin konuşmasına bakarak yargılıyorsun bir dili, linkteki adam bir oyunda beraber oyun oynadığı iki Türke bakarak yargılıyor. Oyunlarda düzgün Türkçe konuşan adam mı var? Çoğu birbirine söve söve, iğrenç bir Türkçe konuşuyor.

Zaman zaman National Arab Orchestra, Maryam Saleh, Emel Meslusi'den şarkılar dinliyorum. Gayet hoşuma gidiyor. Hatta BÖ nün Arapça şarkılarla mixlediği parçalar diğer parçalarına göre daha çok hoşuma gidiyor. Ama şu düğün şarkısı gibi olan şarkılar Savurdu Yarrani mesela çok irrite edebiliyor beni.

Ha bana soracak olursan Arapçadan daha çok kulağa hitap eden diller de tabi ki var Arapça en çirkin dil değil ama en güzel dil de değil. Mesela Farsça bu konuda daha başarılı çünkü İran coğrafyasında şiir çok önemli olduğundan dili de ona göre şekillenmiş biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Fransızcada da aslında sesler gırtlaktan ama Arapçanın aksine tınısı güzel gelir yani Arapçanın fonetik olarak görece çirkinliği yalnızca gırtlaktan olmasıyla alakalı değil. Dilin kendisine has ses yapısı ve sesletimiyle (telaffuzuyla) alakalı.

Bunlar hep batıya özenmekten. Arapça gayette tınısı, tonu her yönüyle güzel bir dildir. Kur'an'ın dilidir ve bundan daha öte bir şey yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

olay ortadoğu falan da değil, bir persçenin antik havasına bak bir de arapçanın tınısına, bi de bağırarak konuşmazlar mı

Arapçanın tınısında sorun yok sorun sende. Fazla film izleyip Amerikanlaşma

• scientia kullanıcısına yanıt
  • katılıyorum ve artırıyorum rusça, fransızca, ingilizce de çirkin bir dil.

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Bunlar hep batıya özenmekten. Arapça gayette tınısı, tonu her yönüyle güzel bir dildir. Kur'an'ın dilidir ve bundan daha öte bir şey yoktur.

Alıntıları Göster

Bunlar göreli (rölatif) yorumlar hocam ama Arapçanın sesleri bence de diğer büyük dillere göre daha bir kabadır. Üç büyük Yakındoğu dilinin basitçe karşılaştırıldığı bir video; Arapça bence bariz şekilde Türkçe ve Farsçaya kıyasla daha kaba saba bir lisan. Ancak dediğim gibi bu göreli. Kimisine kaba gelmeyebilir. Kimisine bu sesler, bu sertlik hoş gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 6 Şubat 2021; 0:28:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Arapçanın tınısında sorun yok sorun sende. Fazla film izleyip Amerikanlaşma

Alıntıları Göster
    Arapça&amp;#39;nın çirkin bir dil olması

Amerikanlaşan birisi Pers kültürü över dimi zeki kardeşim, sen de haklısın. Kim okutuyor sizi yahuArapça&amp;#39;nın çirkin bir dil olması 

Şu röportajı izleyip ne güzel dil diyen adamın kulağında sıkıntı vardır ya da direk Arap falandır:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lüzumsuz Adam -- 6 Şubat 2021; 0:35:21 >

• Dil istediği kadar çirkin olursa olsun (bence değil) söyleyenin sesi güzel olduktan sonra ses güzel olur aynı şekil istediği kadar güzel olsun dil ama söyleyen sesi kötü olsun ses kötü olur
  • Güzel mi çirkin mi bilmem ama dil öğrenmek en zor işlerden biridir.Türkçe gerçekten güzel bir dil.

• Zevk meselesi. Ben beğeniyorum. Kelimelerin 3 harfin kombinasyonlarından oluşması ahenkli geliyor. Öğrenmesi zevkli. Gerçi ben genel olarak dil öğrenmeyi seviyorum.

Arapça'da sayıların mantığını, her şeyin cinsiyeti olmasını falan sevmiyorum ama genel olarak hoşuma giden bir dil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.