Savasırsın tabii.. elin arabını arab olmadıgın halde sömürge yaparsan, normalde arab ve muhammed soyundan gelmesi gereken halife, padisahtır dersen, adam isyan eder bu hindistanı sömüren bir ingilizin hintliler isyan edeyo hepsi hain demesine benziyor.. Ne samın sekeri ne arabın sıfatı diye bosa söylememisler.. Araplara yani arap ülkelerine vuracaksın tekmeyi gidecek.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2024; 20:41:47 > |
Araplar Türkleri Katlederek Filistin'den Kovmadı mı? (7. sayfa)
-
-
Dostum ne sömürgesi den bahsediyorsun. Osmanlı dediğin şey bir Ortacag devletidir. Sömürge dediğin şey İngiltere Fransa, İspanya, daha sonra Almanya ve İtalya'nın denizasırı isgalleridir.
Osmanlı ise Avusturya - Macaristan, Rus Çarlıpı, İran devleti gibi geleneksel bir devletidir. Somürgecilik vb yapmaz genelde Osmanlı'ya baglı bölgesel uluslar kendi çapında takılırlar.
Örneğin Osmanlı Suriye'si Anadoluda çok daha zengindir. Suudi Arabistan'a vb pekcok yerli yönetici ve aileler var. Osmanlı buyuk oranda iç işerde çokda etkili değil.
Osmanlı'ya, Avusturya Maceristana - İrana vb sömürgeci demek tarihi çok yanlış okumak demektir.
Not : İtalya Libya' yı sömürgeleştğrmeye geldiğinde Osmanlı doğrudan yerel halkla birlikte buna karsı direniş Savası vermiştir. Osmanlı libyasında yerel beyler çok etkilidir Osmanlı'nın aksine fakat İtalyanlar onları tamamen sindirip bölgeyi sömürge haline sokmuştur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 4 Ağustos 2024; 21:24:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen Turk ve osmanlici oldugun icin oyle diyorsun ingiliz de buyuk britanya somurgeci degil ortak zenginlik imparatorlugu uzerinden gunes kaybolmaz kralicemiz falan tanri korusun diyor.. sen gidip bir ingilize somurgeci falan desen seni ciddiye alan biri cıksa seni tartısmada bitirirler o kadar soyleyeyim.. gec bunlari.. simdi verecegim örnek mesela balkanlar bile degil daha da ileriye yayılmak icin, allahin otrantosuna bir ziyaret yapıyorlar orada bile 900 rahibin kellesini sirf imana gelmediler diye ya allah diye ucuruyorlar.. git bak kemikleri sergileniyor.. buna benzer kemik anitlarindan galiba sirbistanda da olacakti falan.. herkes kendi tarihini kotu de olsa savunuyor.. yani onemli olan durust olmak durustce soylemek.. dürüstlük her zaman libosluk degildir.. bu osmanlı adalet sacıyordu lafı bana her zaman cok komik gelmistir.. millete adalet sacmak onlara mı kaldı? lafa bak.. amerika da demokrasi götürüyordu biliyorsun.. o yüzden buna bu kadar uzun değindim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2024; 21:38:11 >
-
Dostum Bulgaristan bile hristyan, Ermenilerin hristyan, Cumhuriyet öncesi Ankara'nın ortasında bilebir ton hristyan dolanıyor. İspanya'dan yahudiler vb geliyor.
Osmanlı o dönemin batısına göre çok daha yumuşak bir yönetime sahip. En basitinden Ortadoks kilisesi İstanbul'da, Fatih daha uzun yasasa Roma klisesinide Osmanlı'ya baglı hale getirecekti.
Osmanlılar kendilerini Romalıların devamı gibi görüyor. Bölgedeki uluslarıda Hanedanlıklarına baglamak istiyorlar. Millet sistemi diye birsey var Osmanlı'da.
Osmanlı'da sömürgecilik diye birsey yok. Anakronizm yapıyorsun. Bir Ortaçağ İmparatorluğunu sömürgeci ilan ediyorsun. Roma imparatorluğu ne kadar sömürgeciyse Osmanlı' da o kadar sömürgecidir.
Osmanlı belli bir miktar vergi alır ve bölgeleri kendi haline bırakır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 4 Ağustos 2024; 21:49:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Osmanlı ilk cag, orta cag, yakın cag, yeni cag zamanlarında hüküm sürdü ve evet o zamanlarin imparatorluklari hepsi sömürgeci.. Yani osmanliyi ozel yapan bir sey yok.. Senin Turk olman disinda.. Osmanlı adalet dağıtıyordu diyenleri dinlersen keske gavur ecnebi olsaydım da, beni de ele gecirselerdi, bana da bir adalet dağıtsalardı diye özenesim geliyor resmen..
Ingiliz neyse osmanlı da onun müslüman versiyonu zaten bu yüzden ikisi rakip ve gittikleri yerleri imparatorluklarına katıp yönetiyorlar hükmediyorlar.. Dil din ve kültür ihrac ediyorlar.. Sömürgelerden gelir elde ediyorlar.. Osmanlı harac alıyor, cizye alıyor, vergi alıyor, ingiliz de dominyonlarda hammaddelere el koyuyor falan onlar da vergi alıyor.. Osmanlının britanya'dan farkı ne? Neden britanya sömürgeci fakat osmanlılar değil? Sen Türk oldugun icin mi degil? Millet sistemi diyorsun gayrimüslimlerden alınan ağır cizyeler yüzünden kac gavur müslüman oldu bilmiyorsun sanırım.. Osmanlinin taktigi genel olarak halka siddet kullanarak din degistirtmek degildi ancak baska sekillerde islama gecilmesini sagladilar..
Bunlar gercekler oldugu icin boyledir yoksa o zamanlarda alternatifler elbette daha kotu bile olabilir fakat konumuz zaten o degil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2024; 22:45:29 >
-
Osmanlı ile britanya, ispanya ya da fransayi bir tutmak biraz haksızlık olur. Başkalarının ülkelerine Türk filmlerindeki gibi adalet dağıtmaya gitmedik elbette, gücümüzü göstermek ve pekiştirmek için gittik ama ismimi saydığım ülkeler gibi de insanların suyunu çıkarmadık.
Osmanlının prensibi "vergiyi ver, benim hakimiyetimi kabul et" sonra ne yaparsan yap. Sonuç olarak bakıldığında osmanlıda gayrı müslümler daha iyi ve refah içinde yüzyıllarca yaşamışlar. Ticareti ellerinde tutmuşlar. Çoğu yerde bunlara ilişilmemiş. Statüleri korunmuş. Vergiyi fazla vermişler, askerlık yapmamışlar.
Araplar Türklerden de rahattır.
Bugün kimi sırplar bile osmanlı sayesinde benliğimizi koruduk diyebiliyor. Balkanlarda osmanlı yönetimi yerine başka bir hristiyan yönetimi isteyecek (kendi devletleri dışında) kimse olmadığını o devirde yaşayan yabancılar ifade ediyor.
Ağır vergi ile din değiştirmeyi sağlayamazsınız. Öyle olsaydı, balkanların çoğu müslüman olurdu. O devirde din değiştirdim demekle olmaz, yaşam tarzınız da değişir, bambaşka bir dünyaya girersiniz. Bu sırf para için yapılabilecek birşey değil. En azından kitleler halinde mümkün değil.
Kanuni döneminde avrupalı bir esir vardır, uzun yıllar yaşamış ve kitap yazmış. Adam der ki, müslüman olmak isteyip de baştan sağılan çok hristiyan esir gördüm. Genel olarak da avrupada söylenen ve Türklerin insanlari zorla hristiyan yaptığı yalandır, böyle bir politikaları yoktur ve işlerine de gelmez, der.
-
Soylediklerinde haklilik payi var fakat netice degismiyor somurge somurgedir.. o zamanlarin imparatorluklari somurgeci ve rekabet var gunumuzde de var fakat o zamanlar duzen somurge duzeni seklinde.. bunlar o zamanin sartlarina gore normal seyler.. hatta bazen osmanli yobazdi diyene bile karsi cikiyorum yine o devirlerde din insanligin merkezinde yer aliyor, bilimsel kesifler yapilmamis, dinden baska bir sey bilmiyorlar.. yani osmanlilarin dinci olmasi da gayet dogal.. tabii sonra avrupada kilisenin onemi azaliyor osmanli orada treni kaciriyor fakat daha geriye gidersek, yani avrupalilar milleti cadi diye yakiyorlar, akil hastalarina seytan girmis diye iskenceyle seytan cikartiyorlar, fakat osmanli gayet modern ve ileri dusuncelere sahip falan.. boyle seyleri dusunurken detayli ayrintili dusunmek gerekiyor.. somurge konusu da aynen o sekil.. yani bir dogru yok birden cok dogru var onu diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2024; 23:47:15 >
Filistinliler Arap mı ?
Aynı bölgeden romalılar geçmiş.
Çingeneler yaşamış.
Osmanlı geçmiş.
Gerçekten soruyorum, net cevaplı bildiği olan biri var mı ?
Filistinliler Arap mı ?
Arapsa sevelim değilse nefret edelim demiyorum.
Sadece
Filistinliler Arap mı ?
-
Yok. Sen kafana göre uyduramazsın.
İstersem dinden çıkarım 10 dakika sonra yine girerim sonra yine çıkarım. Bu kulları ilgilendirmez. Öyle şart şurt olmuyor. Hristiyan olursun sonra yine müslüman olursun. Bunun kuralı yok. Bir kelime-i şehadete bakar.
Ölene kadar müslüman olup 1 kere namaz kılmayıp, 1 kere sevap işlememiş olabilirim. Bunun hesabını soramazsınız, düzen dayatamazsınız. Siz kul olarak kendinizi yargı ve kural koyucu gibi görüyorsunuz. Sorun bu. Zaten verdiğin örneklerde çıkan geri alınmaz diye birşey de yok.
-
Arap, hint, afrikalıları kim sever ki? Geri kalmış ülkelerin insanları sevilmez. Bir kere medeni değiller.
İşiniz gücünüz müslüman, islam düşmanlığı falan demek. Arakanda müslümanlar öldürülürken yine kimse takmıyordu. Sudan öyle, yemen iç savaşı da. Dini umursamayan da islam düşmanı olmuyor. Hristiyanlar arasındaki mezhep savaşına bana ne desem hristiyan düşmanı olmuyorum.
İsrail tüm filistini yıksa toprağı işgal etse bana ne? Kime ne? 2 milyon filistinli ne faydası var? Anca üreyip üreyip çoğalmışlar. Mısır, ürdün bile bezmiş. İsrail tüm hepsini öldürse dünyada sizin dışında kim dert eder ki?
Birde şöyle birşey var siz filistinin yanında oldunuz da ne oldu? İsrail takıyor mu? Bir zararınız var mı israile? Yok. İran ve türkiye en çok ses çıkaran hiçbir şey yapamayan iki ülke.
-
İrlanda bağımsızlık savasi veya Ira'ya
İskoç bağımsızlık hareketine
Katalan bağımsızlık hareketi Eta'ya
Almanların - Ingilizlerin - Amerikalıların herhangi savasina hiçbirine sempati duymam , desteklemem , umrumda bile değildir.
Hatta şu anki hükumetin bir an önce kapıları açıp ülkemize Avrupa'nin refahı jcin doldurulan milyonlarca Ortadogulu ve Afrikali'nin burada hapis tutulması yerine istedikleri yere yani Avrupa ve Abdye gitmelerini isterim.
Öyle bir yazmışsınız ki sanki Irak ve Afganistan Savaşını destekliyormusuz gibi veya Israil'in toprak kazanması vb umrumizdaymis gibi .
İsrail Araplarla yaptığı 6 savaştan herhangi birinde bozguna uğrasaydi büyük olasılıkla yokolurdu ve emin ol Turkiye'den buna pek fazla tepki verecek kimse göremezdin.
.Yani İsrail'in yanında olan kimseyi bulamazdın, İsrail için ölecek kimseyle bulamazsın. Fakat İsrail her Zafer kazandığında Araplari korumalıyız moduna girdiğinizde biraz buradaki milliyetci kesimi irrite ediyorsunuz.
Dediğim gibi Avrupa'nin veya Abd'nin herhangibir savaşı vb umrumda bile değil. Bizim istediğimiz şey sadece güçlü, uygar ve refah içi de yaşamak. Bu eğer batudaysa batıya, dogudaysa doğuya eğer bizdeyse kendi içimize yöneliriz.
Doğu halkları use genel olarak ne güçlü, ne uygar nede gelismisler. Sürekli birbirlerini öldürüp duruyorlar bizim bunlarla engaje olmamız bizimde kokar gibi zayıf kalmamîza yol açıyor. Türkiye zayıf olma lüksü olan bir ülke değil.
Ha benim duygudaşlık hissettiğim tek mücadeleler Turklerin taraf oldukları. Kıbrıs mücadelesi, Karabag mücadelesi veta Moldova'da yasayan Gagavuz Turklerine yardım etmek.. Kırım tatarları vb vb .Yani bizim halktan olanlar.
Gerisi içinse Turkiye'nin kendini , kendi güvenliği ve çıkarlarını ortaya koyup, kendini parçalanması yerine uluslarasi kurumlara başvurup ulislarasi toplum ile beraber hareket etmesini savunurum. Çünkü bu yöntem hem ülkeye herhangi bir zarar vermez hemde geniş bir koalisyon ile hareket ettiğiniz için üzerinize binen yük azalır hemde gördüğünüz bir insani sorun karşısında uluslarasi baskı oluşturmuş olursunuz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ağustos 2024; 7:52:48 >
-
Bunlar elitizm hastası.. Ben ankaranın lüks ve pahalı semtinde oturuyorum konusmam da düzgün diye beni bile cok yalayan oluyordu düsün avrupalıya secde ederler ayakkabılarını ceketleriyle silerler hahahaha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ağustos 2024; 8:51:44 > -
Hepsine katılıyorum ama son paragrafın bir diplomasi, uluslararası ilişkiler dersidir.
En baştan beri yapılması gereken budur. Ama biz ısrarla savaşa taraf olmak istiyoruz.
Farklı fikirde ama aklı başında gördüğüm insanlar bile gelip "siyonistler burada" türü ifadeler kullanınca, o kesimden birşey olmayacağını kabullenmek zorunda kalıyorum. Bir noktaya kadar gelip mutlaka error veriyorlar.
Engelleye engelleye adam kalmadı yahu.. Forumda 3 kisi konusacagız..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X