Şimdi Ara

Araplar Türkleri Katlederek Filistin'den Kovmadı mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
4.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Komplo teorileri ilgimi çekmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Bu mantıkla Hamas'ı da İsrail kurdu o zaman. İsmail Haniye'yi övenler aslında İsrail'i övmüş oluyorlar.

Cui bono yapbozun parçalarından biridir.

Bir de ABD'nin DAEŞ'den ne çıkarı oldu ayıptır sorması?

• Evet senin gibi Filistin destekleyen tarih bilmeyenlerin geri kalanının tamamı İngilizlere ve Fransizlara methiyeler düzüyor siz hiç bilmezsiniz ama aramızda Churchill övmek için toplantı düzenleyenler bile var.

Tarih dediğimiz şeyin kendisi zaten "Dedelerinin eylemlerinden dolayı sorumlu tutulmak" değil midir bu nasıl bir argümandır yarabbi :D sana Bulgarlar diyorlar mı "Kardeş senin deden Bulgaristanda hüküm sürmüş, ama sen bizim kardeşimizsin senin ne günahın var gel hele" diye, Allahım sen benim aklımı koru ya.

• Navi kullanıcısına yanıt

Hocam bu tarz konuları uluslarası arenada savunduğunuzda hukuk ve diplomasi dilini kullanmayı başarırsanız en amansız iddiaları bile savuşturabilirsiniz. Bunun yanında entellektüel üstünlüğü ele geçirirseniz batılıları bile kendi oyunlarında yenme şansınız olur , uluslarası kamuoyunu etkileyebillirsiniz.

Örneğin yabancı bir Youtube kanalında pkklıların tezlerine yakın bir video gördüğümde şu tarz mesajlar atmıştım.

Türkiye'nin bir bölümünün Kürsitan vb olduğuna yönelik iddialar için :

The Republic of Turkey is the direct continuation of the Ottoman State. The Ottoman State conquered this region from the Safavid Iranian-Turkish state in 1514. Turkey's eastern border was determined by the Kasr-ı Şirin agreement in 1614, and the borders of Turkey and Iran have not changed since then. In other words, this region has been Turkey's territory for more than 500 years.

The founding agreement of the Republic of Turkey is the Lausanne Treaty signed in 1923. According to the Treaty of Lausanne, it has been accepted by England, the United States of America and all the remaining 180 countries in the world that these lands belong to the Republic of Turkey. Everyone living here has received citizenship of the Republic of Turkey and their legal status is a citizen of the Republic of Turkey.

783,000 km2 of land of the Republic of Turkey is the common property of 85 million citizens living in the country. No group or community within the country can claim that a part of the country belongs to them, this has no legal validity.

The status of the territory of the Republic of Turkey is determined by the common decision of 85 million citizens. Therefore, the right to decide on these lands is in the hands of the parliament of the Republic of Turkey, which represents all citizens, and no decision on these lands is legally valid unless this assembly approves it.

All citizens living in the Republic of Türkiye have common rights over all lands of the country and can live wherever they want in the country. For this reason, Turkish citizens of Kurdish origin living in the west of Turkey are much more than those living in the east. In addition, citizens in western Turkey can live, work and travel as they wish in eastern Turkey, and no one can prevent this.

Without the decision of a country's own parliament and people, no third country can claim rights over the territory of that country, or give these lands to third party communities, or divide the territory of that country. The right of the country whose territory is attacked to defend its territory by using violence against the country or its citizens who try to do this is a legitimate right, and the country that does such things on this country's territory is also guilty according to international law.

Ignoring international rights and rules for arbitrary, emotional and imaginary reasons leads to the disruption of international order and the world being plunged into chaos. Every country and every citizen must comply with international law and the law of their own country. The Republic of Turkey is obliged to protect the fundamental rights of its citizens, and citizens are obliged to comply with the legitimate laws of the country. It is the legitimate social agreement that provides this order.

Türkiye'de bulunan Pkk hareketi ile Filistin hareketini özdeşleştirmeye çalışan Pkk sempatizanlarına karşı :

The thing that angers me the most is that you have no knowledge of the subject you are talking about.

I am neither an Arab nor a Jew, this issue does not concern me very much. However, because of your distorted comment, I need to explain the difference between the things you compared.

If you are a citizen of a country, you can request your social rights from that country. Within the framework of democracy, you can be elected and go to parliament, and you can benefit from education, health, law and security services. However, if you talk about destroying that country and dismantling its lands, the legitimate government of that land has the right to stop you by using violence if necessary.

Everyone in Turkey has citizenship. Everyone has an identity. But in Palestine, Palestinians have no identity. They are not Israeli citizens and they do not have a state recognized by Israel. Therefore, they are not citizens and have no citizenship rights.

In Turkey, everyone has the freedom to travel, they can go anywhere in the country and live wherever they want. Nowhere has a wall been built and thrown behind people. In Israel, there is a wall and barbed wire. People cannot go from one place to another, they have no freedom to travel, no freedom to move wherever they want.

There is no constitutional distinction between citizens in Turkey. Everyone who is a citizen is considered Turkish, regardless of ethnicity or religion. Everyone gets free healthcare, everyone gets free education. Everyone goes to the same school, the same hospital. There is no discrimination between citizens. There is no identity card or service for Palestine. Israeli and Palestinian children do not go to the same school or the same hospital.

Therefore, the people you call Kurds are citizens of the Republic of Turkey. The lands you are talking about are the lands of the Republic of Türkiye. This has been accepted as a result of agreements made by the whole world. Citizens of the Republic of Türkiye benefit from the services of this country. However, citizens of the Republic of Turkey attacked the territorial integrity of the country. If he attacks police and soldiers with a gun and kills civilians. Turkey, like every country, considers these people as rebels, exercises their legitimate rights and ensures its territorial integrity by using violence if necessary.

According to international law, Gaza is not Israel's, but it is under Israeli occupation. West Seria is not Israel's, but it is under Israeli occupation. These lands are not Israeli territory according to international law, and the people are not Israeli citizens.

However, the places you mentioned regarding Türkiye are the territory of the Republic of Türkiye according to international law. Türkiye did not occupy these lands. These are the lands of the Republic of Turkey, recognized by all 180 countries. Those living on it are citizens of the Republic of Turkey, as recognized by 180 countries. It is subject to Turkish law. If those who attack their country, kill civil servants and civilians and try to destroy the territorial integrity of their country, they become rebels in accordance with international law and Turkey has the right to punish the rebellious citizens by using violence if necessary.

You cannot give the legitimate, recognized lands of a country to someone in an imaginary way, nor can you legally explain why the citizens of the Republic of Turkey are attacking their country. You cannot defend this, because if you do this, the end result will be the country's right to protect itself, and no matter which country it is, it reserves the right to use violence to protect its territory. It also judges and punishes its citizens in accordance with its laws for illegal actions.

Not : Eğer ben şu yukarıda söylemimin kıyısından ucundan bir yerine Hamas'ı ve 7 Ekim'i sokuşturursam benim bütün discouse'um yani tezim temelden çökecektir.

İşte uluslarası arenada ıoyun oynamak istiyorsan özellikle devlet ve yetkililer hukuk ve diplomasi ağzını iyi bilmeli ve iyi kullanmalıdır. Ben Youtube'da hamaset edebiyatı veya Türkçülük yapabilirdim ancak bu ülkeme pek birşey kazandırmazdı. Önemli olan konuyu hukuki , diplomtik nesnel bir boyuta çekebilmek tezini somut verilerle destekleyebilmek , akıllı olmak. Mlsf bizim Türkiye'de en çok zarar gören nokta burası sürekli ama sürekli yapılan üst üste , üst üste hatalar ile Türkiye yalnızlaştıkça daha çok hamaset ve batı düşmanlığına sığınıp kendi yetersizliklerini gizliyorlar. Senin görevin ağlamak değil çözüm üretmek , senin işin yakınmak değil uluslarası arenada işleyebilecek bir plan kurmak.

Fakat üzüldüğüm nokta bizimkiler sadece birilerinin oyunlarında piyon haline getirdiler bizi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ağustos 2024; 16:7:14 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Güzel yazmışsın dostum, dil, üslup, tezler gayet yerinde. Maalesef biz bu dili kaybettik uluslararası platformlarda. Ecevitin Kıbrıs barış harekatı sonrası BBC'ye verdiği bir röportajı izledim ingilizce, tercümansız. Ondan çok etkilenmiştim. Bugünün dilinden o kadar farklıydı ki. Bize birşeyler olmuş ama iyi yönde değil.

Biz self propaganda seviyoruz, kendi kendimize yönelik söylemler geliştiriyoruz, kandırıyoruz, lobicilik yapamıyoruz. Karşıyı ikna edemeyince de başka yerlere çekiyoruz konuyu.

Ermeni soykırım sitelerine çok takıldım. Adamlar bir güzel organize olmuşlar ve politik dille herkesi ikna ediyorlar. Siteye giren "vay be bu türkler neler yapmış" duygusuyla çıkıyor.

Bizim türklerin çoğu ise sitelere girip "fuck you" demekten başka birşey yapmıyorlar, az sayıda kişi de, bugünkü dili andırır şekilde bilgisiz, derinliksiz ve mealen "asıl siz yaptınız, asıl siz kötüsünüz, biz masumuz, biz sizi çiçeklerle uğurladık " tarzında iknadan çok uzak mesajlar yazıyorlar.

Siteye bir daldım, onların diliyle haftalarca mücadele ettim. Geleni gideni kandırmalarına engel oldum. Bazılarıyla arkadaş bile oldum, saygılarını kazandım. Düzgün bir üslup ile bilgiyi ön plana çıkarınca zayıf kaldılar. Ama bunu yapabilmek için tarih master yapmış gibi okudum, araştırdım haftalarca.

Türk tezlerini anlatan 5 kitap varsa onlarınkini anlatan 100'lerce var. Bizim kitaplar Türkçe, kendimize yönelik, onların ki her dilde. Bu yüzden dünyanın %90'ı onlara inanıyor.

Bizde bir yanlış anlayış var. Bir söylemde öfke, laf sokma, ağzına geleni söyleme varsa sanıyoruz ki, ağzının payını verdik. Halbuki hiçbir etkisi olmuyor. Duygudan, öfkeden arındırılmış ifadeler önemli diplomasi de. Bizim konuşmalar salt duygu dolu, ve etkisiz kalıyor.

Atatürkü biz daha çok askeri yönü ile düşünürdük. Kurtuluş Savaşı sırasındaki diplomasisi en az askeri başarısı kadar önemlidir.

ABD'nin hem Irak hem de Suriye'den çekilmeyi düşündüğü şu günlerde pek de faydalı bir argüman değil. Barzani bölgesinde 2003'ten beri var. Kuveyt'te ise 1991'den beri.

Hocam bakın diplomasi veya dünya düzeni bizm yaptığımız gibi yürümez , Erdoğan bunı anlamıyor. Sanıyor ki şu anki söylemlerle Filistin'e falan bir yardımımız dokunuyor fakat tam tersine yaptığımız iş Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar veriyor.

Bakın yukarıda yazdığım yazılara dikkat ederseniz. Ottoman Empire yerine Ottoman State sözcüğünü kullanmayı yeğledim. Bunun nedeni bilinçsiz değil Empire yani İmparatorluk sözcüğünün olumsuz yankısından bilinçli biçimde kaçındım.

Yukarıda yazdığım ilk yazıyı okursanız olayı Türk - Kürt - etnik dini - duygusal - öznel sahadan çekip Vatandaşlık gibi evrensel ve tarafsız bir kalıba soktum. Yasal statü olarak vatandaşın oldugunu belirttim.

Bu sayede karsı tarafı ellerindeki pekçok seyden soyutlayıp, konuyu tarafsız ve evrenselleştirip, hukukileştirip yanlışı temiz bir sayfa üzerinde gösterdim.

Aynı şekilde ikinci yazımı okursanız. Orada göreceğiniz tekşey Filistin'dir. Orada Hamas yok, orada İslam veya komünizm falanda yok yani ideoloji veya din yok yok ve bilinçli bir şekilde bu mayınlar dan uzak durdum. Çünkü yazıma bunların sırtında tasıdıgı yükü ve olumsuz yankıları yüklemek istemedim. Ben ulasabildiğim herkese mümkün olduguna evrensel bir dil ile ulaşmaya calıştım. Siz İslam dediğiniz anda pekçok insanı kaybedersiniz, Hamas dediğiniz anda çok çooook daha fazlasını kaybedersiniz. Ancak benim dilimin içerisinde hepsi olmasına karsın hiçbirinin olumsuzluğu yok.

Çünkü olayı etnik ve dini olumsuzluklardan spyutlayıp hukuki ve insan hakları baglamına yani tüm dünyanın ortak bir sekilde görebileceği bir yüzeye cekmeye calışıyoruz.

Erdoğan gibi çok bilgisiz insanlar bunları kavrayamıyor. Sizler Filistin hareketini İslam veya Hamas'la beraber andıkça karsı tarafa hizmet ettiğinizi göremiyorsunuz. Sizin bu diliniz bizi bile kaybediyor bırakın dünyanın geri kalanını çünkü satrancı tavla gibi oynamaya calışıyorsunuz. İşin inceliklerinden bihabersiniz. Diğer arkadasın da dediği gibi kendi kendinize propaganda yapıyorsunuz.

Olayı islamileştirdiğiniz anda zaten pekçok kişiyi kaybettiniz. Olayı Hamas'a indirdiğiniz anda kendi ülkenizde bile pekçok kişiyi kaybettiniz.

Bu sekilde bir diplomatik söylem - tez olmaz. Türkiye capında bir ülke için şu an uygulanan Filistin siyaseti acınacak derecede zayıf ve ilerde basımıza çok bela açacak bir siyaset. Bunları doğru okumanız ve doğru pazarlarsınız. Filistin davasını ise doğru kurgulamanız gerekli basarı için fakat şu an olan sey İsrail'in hayallerini kurdugu sey.

Dünya kamuoyunda Filistin'i savunulamaz noktaya getirdiler. Çünkü bu mücadele sadece ölüler üzerinden yürümeyecek kadar çok boyutlu ve akıllı olunması gereken birsey.

Siz istediğiniz kadar uğrasın çoğu insanı Hamas'ın yanına getiremeyeceksibiz çünkü en basta dünyanın çoğunu dışlayan bir dil seçtiniz.

Kurtuluş Savaşı esnasında bizm zaferimizin arkasında Ataturk'un yine Türk mücadelesini bu sekilde renksiz tutarak çok basarılı bir diplomasi uygulaması yatar fakat ne Filistin nede Erdoğan'a bu diplomatik yeteneğin çeyreğini göremiyorum ben.

Bu iş iyi noktalara gitmiyor aklınızı kullanmazsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ağustos 2024; 19:8:22 >

Malesef bizde yukarıdaki mesajıma yazanları anlatabilecek kapasitede devlet görevlileri kalmadı. İnanılmaz bir entelkektüel gerileme yasıyoruz. Ancak mlsf karsı tarafta ( Yani Filistin'i karsısında) bunları anlayanlar ve kullananlar vardı. O kadar basarılı oldular ki sadece Filistn değil Türkiye bile oltaya yakalandı...

. Hamas, a spin-off of the Palestinian branch of the Muslim Brotherhood, was formally established with Israel’s support soon after the first Intifada flared in 1987 as an uprising against the Israeli occupation of Palestinian lands.

Israel’s objective was twofold: to split the nationalist Palestinian movement led by Arafat and, more fundamentally, to thwart the implementation of the two-state solution for resolving the protracted Israeli-Palestinian conflict. By aiding the rise of an Islamist group whose charter rejected recognizing the Israeli state, Israel sought to undermine the idea of a two-state solution, including curbing Western support for an independent Palestinian homeland.

Israel’s spy agency Mossad played a role in this divide-and-rule game in the occupied territories. In a 1994 book, “The Other Side of Deception,” Mossad whistleblower Victor Ostrovsky contended that aiding Hamas meshed with “Mossad’s general plan” for an Arab world “run by fundamentalists” that would reject “any negotiations with the West,” thereby leaving Israel as “the only democratic, rational country in the region.”

Müslüman Kardeşler'in Filistin kolunun bir yan ürünü olan Hamas, İsrail'in Filistin topraklarını işgaline karşı bir ayaklanma olarak 1987'de alevlenen ilk İntifada'nın hemen ardından İsrail'in desteğiyle resmen kuruldu.

İsrail'in hedefi iki yönlüydü: Arafat'ın önderlik ettiği milliyetçi Filistin hareketini bölmek ve daha da önemlisi, uzun süren İsrail-Filistin çatışmasını çözmeye yönelik iki devletli çözümün uygulanmasını engellemek. İsrail, tüzüğü İsrail devletini tanımayı reddeden İslamcı bir grubun yükselişine yardım ederek, Batı'nın bağımsız bir Filistin anavatanına verdiği desteğin engellenmesi de dahil olmak üzere iki devletli çözüm fikrini baltalamaya çalıştı.

İsrail'in casus teşkilatı Mossad, işgal altındaki topraklardaki bu böl-yönet oyununda rol oynadı. Mossad muhbiri Victor Ostrovsky, 1994 tarihli "Aldatmacanın Diğer Yüzü" adlı kitabında, Hamas'a yardım etmenin "Mossad'ın, Batı ile her türlü müzakereyi reddedecek" ve "kökten dinciler tarafından yönetilen" bir Arap dünyasına yönelik "genel planı" ile örtüştüyordu. Böylece İsrail'i batının müzakere edebileceği “bölgedeki tek demokratik, rasyonel ülke”olarak bıraktı

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

apo'nun iade sürecinde ABD'nin direkt olarak etkisi vardı..apo onlar için "son kullanma ratihi biten" bir aparat haline gelmişti zira ABD'nin çıkarlarına ters şekilde apo Ruslarla dirsek temasında bulunuyordu ve bunuda Suriye'deyken dönemin devlet başkanı baba esed'in aracılıyla yapmıştı. ABD istihbaratı bunu gördü ve apo'nun biletini kesti. Türkiye'ye apo'yu paket ettirebilmek için Suriye'ye karşı sert tutum alınmasına izin verdi. Zaten ABD için esed hanedanlığı baba esed'den bu yana ABD çıkarları için ters düşen bir yapıydı çünkü İran'a olan örtülü destek ABD'yi rahatsız ediyordu. apo olayıda bu ortamda gelişti. apo'nun Kenya'da paket edilme operasyonunda dahi CİA'in talepleri doğrultusunda hareket edildi. Uçak tipi, uçaktaki personellerin seçimleri vb gibi. ABD için bileti kesilen her kişi paket edilebilir, apo'da böyle paket edildi..

Yunanistan'ın şımarık ve pervasız hareketlerinin sorumlusuda ABD.. Onlar yunanlarıda şımarttıkları için bölgede gerilimi tırmandırıyorlar zira Yunanistan ABD için çok kritik bir ülke ve Türkiye'den daha fazla askeri üs ve yığınağı yaptılar burada. Yunanistan'da ülkelerinin asgari 50-60 yıllık geleceğini ABD'ye ipotek ettiler. Yunanistan siyasetide tamamen ABD güdümünde hareket ediyor şimdi, yani yunan siyasetçilerin ses yükseltmesi şaşılacak bir şey değil ancak ABD burada NATO üyesi 2 ülkeyi birbirine kırdırmamak adınada hassas bir denge kurmuş durumda. Isıracak köpek havlamaz misali yunanlıların durumu ortada. Onlarda iç siyasette böyle popülist söylemlerle prim kasıyorlar. Kısa-orta vadede ABD desteğini arkaya almak nefes aldırabilir ama uzun vadede Yunanistan bunun faturasını gerek ekonomik gerekse siyasi olarak çok ağır şekilde çekecek, buda bir realite.

• Periah kullanıcısına yanıt

https://www.youtube.com/watch?si=2lbDVS-l57958pEj&v=XRzgPx6XeI8&feature=youtu.be

Benim izlediğim buydu. 5-6. dakikalar arasına dikkat. O gün ile bugün arasındaki dış politika yaklaşım farklılığı göze çarpıyor.

• Navi kullanıcısına yanıt

Adam doğrudan Erdoğan'ın Osmanlıcılık hayallerinin Türkiye'yi getirdiği müşkül durumları o günden Yunanlıları eleştirmek amacıyla gerçekten güzel biçimde kullanmış. Teşekkürler bu video kesinlikle daha iyiyimş.

• Araplar Türkleri Katlederek Filistin'den Kovmadı mı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.