Şimdi Ara

Aras Kargo çalışanının kargoyu eve çıkarmaması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
53.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir hafta önce kadar aras demonte mobilya getirdi eryaman şubesi evime kadar çıkardı. Şuana kadar eryamanda hiç sorun yaşamadım herhangi bir kargoyla. Bir kere black fridayde yurtiçi teslimatı yapmamıştı o gün bu gündür ezberlediler artık beni hep saat 3:30-4:00 arası gelir kargom

Asansör yoksa binada bir şey diyemem ama asansör varsa çıkarmak zorunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer parcalariyla 20 kg i bulan kasa psu gibi pc bileşenlerinin oldugu tek parca halinde koca koliyi zamaninda y ici kargo 4.kattaki kapıma kadar bırakmış tı dagitici gayet de ilgiliydi.... arkadaslarin dedigi gibi subeye göre değişen birşey hic arastan gonderim olmadi galiba olmazda.

• Kardeş bu sorunun ağırlıkla alakası olduğunu sanmıyorum .

Geçen ay 2 adet 8cm kasa fanı aldım tartsan max 100 gram.O hafta full evde olmama rağmen evde yoktu diyip.Şubeye iletmiş.
    Fanların masrafı yol masraflarıyla 2 katına çıktığınamı yanarsın,kargonun alıcı ödemeli olduğunamı, kargo çalışanının işgüzarlığınamı.
  • TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt
    normal kargoyu asansörlü bir evde zaten getirirler kapıya..

ama Türkiye çok değişik bir memleket ben onu söylemey çalışıyorum bunu trafik sorunları var, insandan, anlayıştan oluşan problemler var

Daha önce ulusoy kargodada çalışmıştım kısa bir süre,, Adam Trabzonlu ben haluk ulusoyu tanırım hemşerimdir diyor alın şunu ulusuyoun otobüslerini bagajında götürün benden para istemz diye ulusoyun kargo şubesine gelen adamlar var.

5. kat'a asansörsüz binaya her hafta antepten fıstık getirtip kuryenin 5. kata kadar çıkmasını yeterli bulmayıp bide oraya değil şu köşeye koy diyenler ver..

hele bir şube acente ise siz o bütün gün koşturan kuryeler birde gidiyor işlerini bitiridiklerinde şirketlerden kamyonlara yüklenen toplu mallar var bi kamyon dolduruyolar 3 kişiyle..

Bi tanım arkdaşlar her işin zorluğu var girerken kabul etmiş girmiş edebiyatı yaparken

Burasınında Türkiye olduğunu unuyorlar norveçli gibi konuşuyorlar ya ben ona çok gülüyorum.

• Şu ülkede insanlara işini yapmak ağır geliyor ya daha ne diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zupper79

Algılama sorunu olan Türkiyede bir sürü insan var, sizde onlardan birisiniz.. Size hiç laf anlatmakla uğraşamam benim dediklerimin ne anlama geldiği belli.. Uğraşamıycam. Allah polemiğinizi arttırsın. Mükemmeliyetçi hayatınızda bol rüyalar.

Ben şu an kargo şirketinde çalışmıyorum ama bol bol kargo ile ile siparişi alıyorum, %90 günüde geliyor. bazen 1 gün sonra geldiği oluyor. Benim bi şikayetim yok..

Ya burak Allah askina ya

Madem o kadar empatiksin, mevlana gibi asmis bir insansin neden kargo sektorunden ciktin?

Senin gibi acayip degerli bir insani kaybettigi icin sektor kan ağlıyor, calisanlar lidersiz kaldi, sektorun hali icler acisi... litfen sektore geri dönün diye kirmizi halilarla, ellerinde cicekler size yalvariyorlar degil mi?

Ben inşaattaki isciye empati duyarim, iste onlar zorunluluktan calisirlar, bir insan bir isi yapiyorsa ya adam gibi yapacak, ya da yapmayacak.

İse gelince yogunuz dersiniz, her firsatta kaytarirsiniz. Ben bilmiyor muyum kargo aracini tenhaya cekip saatlerce takilanlari? Ups kargo bosuna mi araclarina gps takiyor?

Maas dusuktur, ona katilirim. Calisma sartlari agirdir ona da katilirim. Ama gelip de is yogun diye musteriye aglayanlara katilmam arkadasim.

İs yogunsa, yetisitiremiyorsan bize aglamayacaksin, kendi genel merkezine aglayacaksin.

Bir kurus bile eksik olsa kargoyu gondermemeyi biliyorsunuz ama? İs teslimata gelince mi yogunuz okuyor? Parayi alirken iyi, hizmete gelince yogunuz. Oldu canim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 14 Şubat 2017; 8:37:16 >

• D. Targaryen kullanıcısına yanıt
    LAftan anlamıyorsunuz kardeşim..

Acenta şubeler var, sorunların çoğu onlardan çıkar. Sektörü bilmiyorsunuz..

Şube acentaya geçiyor adam şirketin kadrolu elemanını kandırıyor, aynı burdaki şaartlarda çalışacaksın diyor, sözler veriyor primini vericem, toplu alımlarda akşam amale tutacağım onlara taşıacacayğım siz sadece bölge mallarını dağıtacaksınız diyor hiç bir verdiği sözü tutumuyor.. kuryelere fazladan iş yüklüyor ben türkiyenin gerçeklerini söylüyorum ama siz internete girince İngiliz asilsadesi kesiliyorsunuz.

Sizler acaba işlerinizde mükemmelmisiniz..

Sizler acaba bu tür sorunlar yaşamıyormusunuz..

Ben Türkiyedeki konuşllarda size hizmete gelince konu mükemmeli istemenizden yola çıakrak bu sektörde çalışmış biri olarak size durumu birde o açıdan göstermek için bunları söylüyorum..

Siz gidin bi dolaşın şubeleri şube müdürlerini çoğu stresten pskologisi bozulmuş insanlar..

Bu iş normal bir iş değil çok steesli ve çalışanların en çok ezildiği işlerden biridir. Kargoculuk çalışmayan bilemez.

• Şu adama bakarmısın sanki paraları ben cebe indiriyormuşum ben kargo şirketi sahibimiymişim gibi konşuyor ahaha

Bunlar resmen karşısına muhattap aramış gözü dönmüş insanlar :)

Hani interneti kesilince müşteri hizmetlerindeki zavallı personeli şirket sahibi gibi görüp ana avrat küfür edip aha işte dersinizi verdim diyen tipler..
    iştte Türkiyenini halini iyi yansıtan bir arkdaş..

Neden çıktığımı merak ediyorsan o paraya o stres çekilmez diye çıktım Üstlerim benden çok memnundu..

Çok çok tecrübelenmeme rağmen bıraktım çıktım iyikide çıkmışım. Allaha şükür kargoculuğu bıraktım bırakalı yeniden doğmuş gibi oldum

Ayrıca Empatiklik konusuda kendim hakkında en çok memnun olduğum şeydir evet çok gelişmiş bir empati kabiliyetim vardır bunulada guur duyarım bi insanın empatisi ne kadar gelişmişse o kadar 'İNSAN'dır

Empati olsa o kenara çekip vakit geçiyoru dedigin adamlarında istirahat , yemek gibi ihtiyacları olduğunu bilirdin.

KArgocu olacağına inşaat işçisi olmak bana göre daha iyi ikisindede akşam evine gittiğinde ölü gibi olursun ama en azından cebine daha çok para girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 14 Şubat 2017; 8:53:11 >

• Başlığı gördükçe 'terbiyesiz cenevar' geliyor aklıma..

• Valla bize gelen subede ki çalışan abi çok güler yüzlü.maks 2 günde gelir kargom ne olursa olsun

• zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    Ben de sana gülüyorum.

Diyorum ki, her sektorun kendine gore agirligi var. Ben de ypiyorum mesela, haftanin 4 gunu disaridayim. Gunduz aksama kadar it gibi kosturuyorum, aksam otobuse binip baska sehre gidiyorum, orada aksama kadar kapi paspasi kadar degeri olmayan adamlarla kavga ediyorum, kimi zaman polislik oluyorum, oradan baska yere...

Maasim 1700 lira. Hukucuyum. Ben memnun muyum? Degilim. Sikayetci miyim? Evet. Ama bu isler boyle. Kabulleneceksin. Ha, sikayet ediyorsan adresin buradi degil, gidersin patronuna soylersin.

Ha dahada yapamam diyorsan cikar gidersin. Ben buraya kiziyorum. Bencil insanlar vardir, yok fistigi buraya koymamis oraya koy demis gorevliye de da bilmemne. Bunlar ornek degil. Kargo gorevlisi o vakit anlatir ne yapacagini, adam daha da anlamiyorsa, tutar tutanagini ceker gider.

O zaman burada cesitli sektorlerde calisan tum arkadaslar, her gun karsilastiklari 5 para etmez adamlarin davranislarini yazsinlar? Ne dersin? Ben bir baslasam 100 sayfaya ulasirim mesela...

Benim kizdigim nokta, isinin rutinini bile yapmayanlara. Ben normal sartlar altinda bir kargo siparis ediyorsam SEN O KARGOYU EVİME,KAPİMA kadsr getireceksin. Bu senin gorevin,bunun icin para aliyorsun. Bunda empati yapilacak bir sey yok. Asagiya not birakip, cakalliga vurmayacaksin. Arkadasa da dedim, ben mecbur muyum evde birilerini tutmaya,milletinisinden gucunden etmeye?

Siz de bize empati kurun, is parayi almaya gelince bir kurus bile eksik olsa gonderiyi kabul etmiyorsunuz, bize su gun adreste olur diyorsunuz, sonra bir bakiyoruz evde bulunamadiniz diye kagit yapistirip kacmissiniz. Yok ya

• Yaşasın bi'koli uygulaması heryer kullansa da bizde adam gibi adamlarla muhatap olsak.

Geçen avcılar yurtici kargoya hb dan kargo geldi adam aradi aradi arkada abi yok dedi bikaç saniye sonra diğeri getirdi öbürüde diyo aa burdaymış (!)

• Kargo taşıma işine giriyorsun, işini yapmıyorsun. Sonra tüketici kızınca bizi çok çalıştırıyorlar diyorsun. Bugün neredeyse tüm kargo şirketlerinin ölücü olmasının nedeni orada komik fiyata çalışan kuryenin ta kendisidir. Kurye ayrılsa yerine geçecek başka bir kuryenin bulunması ve aynı döngünün tekrarı bir süre sonra kaçınılmaza ulaşacak, şirket kurye politikasını değiştirmek zorunda kalacak. Kurye emekçi kısım olduğundan ötürü bu şirketlerin para kazanması duracaktır. Zaten böylesine büyük şirketlerin başka türlü kaliteli hizmet vermeside mümkün değildir.

Birde telefon olayı var. Telefonu açsalar 10 saniye konuşup kapatacaksın belki ama açan yok. MNG kargoda bir şey farkettim. Resmen telefonda bekletip duruyor. Bilerek beklettiğide ortada. Hat kopunca o sırada başka biri aradı. 20 dakika boyunca bekledim hattın boşalmasını. Eğer bu kadar problemse sizin için kaldırın telefon mekanizmasını sadece 444'lü numaralar kalsın, ama oda şirketin işine gelmez çünkü şirketin "şubeyi aradınız mı?" sorusunu sormayacağı anlamına geliyor...

• Aras kargo tam bir bela. Bizim buradaki de sorumsuz,konuşma,adap bilmeyen bir topluluk çalıştırıyor.

Şöförleri tam bir öküz arabamın önüne park edip bide bakıyor tip tip ne var diye. Araba büyük çeviremiyorum sıkışık dar alan. 600-700 metre 6-7 metrelik araçla geri geri gitmeye mecbur etti..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senini bi kere üslubundan nasıl bir tip olduğun belli.. Kuryenin işi kapıya kadar gönderiyi getirmek olsa bile..

böyle Eşşek gibi kapıma kadar getireceksin ulen tavrımda bi böğründen kıl fışkıran adam tavırlarda bi adamala ister hukukçu olsun isterse otobüsle değil her gün thy ile jet luck olurcasına kıtalararası yolculuk yapsın hiç kaale almamak lazım.. Mükemmeliytçi,kapitalist beyefendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 14 Şubat 2017; 8:59:7 >
  • Son 12 kargo işlemimin tamamı Aras Kargo ile, abartmıyorum Aras Kargo'dan aldığım hizmeti ve memnuniyeti hiç bir kargo şirketinden alamadım. MNG Kargo, Yurtiçi Kargo ile de çalıştım. Etmediğim küfür kalmadı. Ben genelde Aras Kargo'nun "Günaydın" hizmetini kullanıyorum, 3-5 kuruş fazla veriyorum kargom ertesi gün sabah en geç 10'a %100 teslim ediliyor. Yorumlarda da arkadaşlar belirtmiş genelde güleryüzlü ve kaliteli hizmet ediyorlar diye. Arkadaşlar inanın Aras Kargo veya herhangi bir kuruluşla en ufak bir bağım yok. Bu kadar övmemin tek sebebi diğer kargo şirketlerine akla hayale gelmeyecek küfürler etmem. Son 12 teslimatımda tek bir sorun yaşadım. 11.02.2017 tarihinde teslim edilecek denilen kargom o gün teslim edilmedi. Cumartesi belli bir saatten sonra da şube kapalı olduğu için ben gidip alamadım. Müşteri Hizmetlerini aradığımda yoğunluktan dolayı yetişmediğini pazartesi günü öncelik tanınacağı belirtildi. Bir diğer arkadaşın dediği gibi ya ağırlığa sınır getirmişlerdir ve yeni kuralları vardır, belki de çıkartmamakta gerçekten haklıdır kargocu ya da gerçekten ters birine denk gelmişsindir. Şube ve personele göre değişiyor gerçekten.

• zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    quote:

KArgocu olacağına inşaat işçisi olmak bana göre daha iyi ikisindede akşam evine gittiğinde ölü gibi olursun ama en azından cebine daha çok para girer.

Bu cumleden sonra daha da bir sey demem. Zerre guvenlik onlemi alinmayn, insanin degerinin onemli olmadigi bir yer orasi.

Bir gun,sadece bir gun inşaatta iscilik yapin da o zaman bu cumlenizin arkasinda durabilecek misiniz, merak ediyorum.

Kisiligime dem vurmuşsunuz da siz de dedigimi yapmissiniz. Yani dayanamiyorsan yapma demistim ya, iste dayanamamissiniz ve birakmissiniz. İste bunu diyorum. Dayanamayan biraksin, o isi hakkıyla yapacak biri mutlaka bulunur.

Ben de isimi birakmak uzereyim, neden? Tam da sizin dediginiz noktadayim. Bu paraya bu risk alinmaz. Sabah evden çıkıyorum,aksam sag donup donemeyecegim belli degil. Ne gunduzum var ne gecem. İcra avukatligi eger yapilmayacak is siralmasi istenirse, ilk 5e girer. Patronum her gun araba degistiryor, tatile gidiyor ben 1700 lira icin afedersiniz esek gibi calisiyorum.

Ama bu duzen boyle. benim ve bu basliktaki arkadaslarin kizidigimiz nokta, calisanin rutin olarak yapmasi gereken isi yapmamasi. Yani kargoyu bile teslim etmemesi,zoruna gitmesi. Bunda maasin azliginin, calisma sartlarinin etkisi buyuk. Ama bunun sorumlusu biz degiliz. Bunu anlatmaya çalışıyorum z

• quote:

Orijinalden alıntı: zupper79

Senini bi kere üslubundan nasıl bir tip olduğun belli.. Kuryenin işi kapıya kadar gönderiyi getirmek olsa bile..

böyle Eşşek gibi kapıma kadar getireceksin ulen tavrımda bi böğründen kıl fışkıran adam tavırlarda bi adamala ister hukukçu olsun isterse otobüsle değil her gün thy ile jet luck olurcasına kıtalararası yolculuk yapsın hiç kaale almamak lazım.. Mükemmeliytçi,kapitalist beyefendi.

Vay be bakiyorum da hemn notum verilmis. Helal olsun valla, sizin gibi insan sarraflarina bu ulkenin cok ihtiyaci var gercekten.

Benimle munakasa etmeye calisacaginiza, once yazdiklarimi bir okuyun, "ya bu adam bana bir seyler anlatmak istiyor, dur da su ne diyormus bir sakin kafayla okuyayim" deyin.

Sonra yine konusalim...

• asgari ücrete lise ve ilkokul mezunu çalıştırıyorlar bim ve a101 de çalıştırıyor ama müşteri memnunuyeti daha iyi çünkü denetliyorlari eğer çalışanlar başlarına buyruk hareket ediyorsa demekki amirleri gerekli hassasiyeti göstermiyor demektir.

bu konular sayesinde bu tip firmalar azda olsa adam oluyor hiç yokkan.
  • Bizim burada sürat şubesi iyi gerisi tırt
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.