Şimdi Ara

ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
4
Favori
34.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
258 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu olay başıma geldi geleli aras kargo günaydınla aynı maduriyeti yaşayan en az 50 kişiyle tanıştım.
  • Kesinlikle. Adamın telefon numarası belliyken adamın adını polis bile bulamadı! Yani başımıza daha büyük bir iş gelse bu hukuğa nasıl güvenirim bilmiyorum.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    O arkadaş kim bilmiyorum ama baya rahatsız bir tip. Sizin de muhatap olmanızı istemiyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    Önceki birçok olayla beraber netlik kazandı ki bu aras kargo günaydının içindeki bir sıkıntı. Önceki arkadaşın iddasına göre kargosunun üzerine aras kargo günaydının çalışanları tarafından 3. bir şahsın adı yazılmış. O kişiye de teslim edebilecekleri söylenmiş.Yani günaydın ekibinin sıkıntısı bu.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam hakikaten muhatap olmayın şununla baya sıkıntılı bir tip.
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde yüzlerce olay var sanırım. Teşekkür ederim sağolun.
  • mustafasc kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Ama sizin söylediğiniz sistemde şubeyi tahmin etmeleri çok çok zor. İstanbuldaki bütün aras kargo şubelerinden biri olabilir sonuçta. Ve polise beni dolandıran adamın numarasını verdiğimde adamın adresini geçtim ismini bile bulamadığını söyledi. Evet kamera kayıtlarıyla muhtemelen öyle birşey yapmaya çalışıyorlar.
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Yok o levent değildi sanırım. Aynı olay aynı adam ama.
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-hirsizlik-cetesini-cokertiyoruz--135439412? böyle bir başlık açılmış bakın isterseniz.
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum ilginiz için. Haklısınız hocam acemiliğime geldi ve gayet pahalıya mal oldu. Ama hayır bu olay aras kargodan bağımsız bir olay değil. Adama benim verdiğim hiçbir bilgi yokken sadece ismimi biliyorken istanbulda hangi şubeye ne zaman gidecceğini öğrenmiş bu adamlar. Yani aras kargonun içinde çalışan bir veya birkaç kişinin bilgi sızdırmasıyla oluyor ve buna aras kargonun izin vermesi(önceden de söylediğim gibi yaklaşık 50 tane olay duydum böyle) bir güvenlik açığı olduğu ve bunun çok uzun süre kapatılmadığını gösteriyor.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam. Bunu insanla dalga geçer gibi söylemeleri çok ayrı bir seviyeye taşıyor durumu.
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ciddi bir sıkıntı var burada. Ben ve sosyal medyayı aktif kullanan birkaç kişi haricindeki diğer insanları muhtemelen hiç iplemiyor ve mallarına çok rahat çöküyorlar. Bakalım savcı raporu gelince buraya da atarım.
  • Semih72 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. Evet o anda bu aklıma gelmemişti öyle yapmam çok daha doğru olurmuş. Ama ben bu adama ben kendim getiririm dediğimde olur öylesi daha iyi olur demişti. Ben bilet bulamayınca aradım durumu açıkladım. Bir daha böyle bir ticaret yapacaksam sizin söylediğiniz gibi yaparım sağolun.
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Evet adam soyismim de dahil herşeyi biliyordu. Sahibindendeki ilanımda yazıyordu bunlar. Ama sadece isimle o kargonun nereye gittiğini bilmesi aras kargonun içinde birilerinin bu işe dahil olduklarını gösteriyor. Teşekkür ederim sağolun.
  • HACl kullanıcısına yanıt
    Hacım sen ciddi misin dalga geçmek için mi yazdın.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Sistem bence de böyle işliyor ve diğer olaylar da bunu destekliyor. İnşallah bu olay da sadece tazminatla bitmez, savcı dikkate alır da şu çete bir şekilde çökertilir.
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. O söylediğiniz uygulamayı birkaç arkadaş da söyledi ama şimdilik öyle bir sistem kullanan hiçbir kargo firması yok sanırım.

Kamera kayıtları olayına gelince. Evet savcı raporu çıkmadan istendi o kamera kayıtları ama isteyen biz değildik. Polis merkezi faks çekerek istemiş o belgeleri ve umumi alanın görüntülerini istemiş. Depo veya kasa görüntülerini değil.

Hayır arkadaşım görüntüleri görmüş. Ama kaydı vermemişler.Adamın yüzü görünüyordu dedi.
    Kargo şirketindeki şahıs TC kimlik no kontrol etmeden kargomu verdiği için suçludur.

Onu da düşünmüştüm ama söylediğim gibi otobüs veya uçaklarda hiç her yoktu.En azından benim baktıklarımda yoktu o yüzden gitmedim.
    Teşekkür ediyorum tekrardan sağolun.
  • ceh.meh C kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda neden Aras kargoya verdiğini yazmış zaten arkadaş.

'bana bilgisayarı en kısa zamanda almak istediğini ve bayram dolayısıyla birçok kargonun o gün içinde teslimat yapmayacağını söyledi. aras kargo günaydın uygulamasıyla gönderirsem ertesi gün bilgisayarın elinde olacağını, aras kargo günaydın'la sürekli iş yaptığını güvenilir olduğunu da ekledi. bir günde teslimat garantisi veren tek kargo şirketinin o olduğunu duyduğum için tamam dedim'

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav arkadaş insanin akli olsa 18-20 bin tl bi oyun bi render yada ne bileyim adam akilli sistem toplar ömrü 2 yildan az olan bir sisteme onca para yatirim yapilir mi milyari gözünden cikarmiş biri 20-30 tl kargoyla ugraşiyor enm böyle bi laptop olucak kki gereksiz birşey arabayla dolaştirir arabayla teslim ederim yazik değil mi.!!! Ayrica bi kaç hafta önce böyle bir olay daha yaşanmişti cözülmüştü diye hatirliyorumm eski konuya gerimi döndük.???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 19 Ekim 2018; 8:0:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiyaziKonevi

Evet adam soyismim de dahil herşeyi biliyordu. Sahibindendeki ilanımda yazıyordu bunlar. Ama sadece isimle o kargonun nereye gittiğini bilmesi aras kargonun içinde birilerinin bu işe dahil olduklarını gösteriyor. Teşekkür ederim sağolun.
    Aras kargonun olayın içinde olduğu sanmıyorum ama olabilirde şimdi kargonun gönderici ismi ve hangi şehirler arası gideceği belli dolandırıcı bunu biliyor sadece alıcı ismi belli değil bu durumda bir kaç şube dolaşılarak gerekirse Müşteri Hizmetleri aranarak gayet kibar bir dille alıcı adı hangi şubeye gideceği çok basit öğrenilir sonrası sahte kimlikle teslim alınabilir.Burda suçlu tabiki aras kargo tam kimlik denetimi yapmadan teslim ediyorlar çoğu zaman geçmiş olsun.Ayrıca klasik bir bilgisayar değil resmen araba parası insanlar bir araba için TÜRKİYE nin bir ucundan bir ucuna gidiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.