Şimdi Ara

Araştırmaktan kafam döndü!!! LEd mi? LCD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu şekilde tv tavsiyesi isteyen çok farkındayım ama benim düşündüğüm bazı modeller hakkında pek fazla bilgi yok. bu yüzden bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

aradığım başlıca özellikler:
    * 40' veya 42'
    * usb den film oynatabilen (desteklediği formatların çok olması)
    * en az 100 mhz
    * en az 100.000:1 kontrast
    * SD yayınlarda başarılı

özelliklerini barındıran bir tv almak istiyorum ama LED mi LCD mi bir türlü karar veremedim.
    formlarda LED tvnin gerçek LED olmadığı konusunda bilgiler var ama sonuçta LCD den üstün bir teknoloji olarak nitelemek mümkün değilmidir?

LCD için düşündüğüm modeller:

1-Sony 40'' Full Hd ''Wi-Fi Ready'' Lcd Televizyon (100 Hz) KDL-40EX500/40EX501

2-Philips 42" Full Hd Lcd Televizyon 42PFL5405H

3- Samsung 40" Full Hd Lcd Televizyon LE-40C650

LED için Düşündüğüm modeller

1-Philips 42'' Full Hd Led Televizyon 42PFL7695H/12

2-Philips 40'' Full Hd Led Televizyon 40PFL6605H

3-Philips 40'' Full Hd Led Televizyon 40PFL5605H/5625H

4-Samsung 40" Full Hd Led Televizyon UE-40C6000

bu modeller arasında kaldım. sizlerin önerebileceği başka modeller var ise onlarada açığım.
    birde burada nedense hiç PHILIPS tv ler hakkında konuşulmamış gibi.
    fiyat olarak 2,750 civarı

ayrıca çalıştığım yere en yakın teknoloji merkezi 150km uzakta olduğu için tvleri görme şansım yok. modeli belirleryip bayramda bakacağım inş.

şimdiden herkese teşekkür ederim.

• aynı durumdayım+++
  • samsung 40C6000 şu an alınabilecek iyi bir led tv dir.philipsin 9 serisi dışında diğer serileri boş.
  • ledlerin teklonijisi henüz oturmadı full yeni çıkan full ledler fena sayılmaz 3.500 5.000 civarında olanlar yarı ledleri tavsiye etmem ozellikle nostoloji siyah beyaz film izleyenlerin kabusu oluyo parlattmadan siyah beyaz bribirnin içine geçiyor hiç hoş durmuyor led için 2011 sonu derim..
  • aynen bende...

birde LED TV lerde sony'nin 40EX700/70x modelleri var, benim almayı planladığım iki tip TVden biri bu

yani benim düşündüklerim bunlar:

1.) 40EX700/70x...LED........İBde.....2240
    2.) 40EX500/50x...LCD.......ereyon..2148, HBde..2199-sony eurasia garantili

diğer alternatifleri eledim..

quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

aynı durumdayım+++
  • merhaba
    bende LG 42SL9000 var hazirandan beri kullanıyorum teledunya hd paket aldım görüntüler süper
    tavsiye ederim istediğiniz özelliklerde var hdd den hd filmleri rahatlıkla izliyebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

samsung 40C6000 şu an alınabilecek iyi bir led tv dir.philipsin 9 serisi dışında diğer serileri boş.

philipsin 9 serisi dışındakiler neden boş?

quote:

Orijinalden alıntı: xix

Bende aynı sorular ile boğuşuyorum. Tam özel indirimden Philips Led olanı alacaktım aman Philips alma sağdan soldan bakarsan görünmüyor dediler almadım.

Benimde kafam karışık benimde allak bullak.

xix hocam philipsin sağdan soldan görünmeme olayını siz denediniz mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ips mi yoksa sade led mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Philips 42'' Full Hd Led Televizyon 42PFL7695H/12 al derim
  • C7000 serisi led aldım kesinlikle 10 numara tv bence paran varsa led al ama daha ekonomik olsun diyorsan lcd,illa lcd diyorsan tavsiyem sony x4500 yada samsung c750 olabilir..
  • ben de çok kararsız kaldım ve çeşitli forumlardan aldığım bilgi doğrultusunda 2000tl yı aşmamayı, led ekran almayı ve alırsam da naturel bir görüntü almayı parlak ekranın ışık yüzünden uygun olmadığını, 3d görüntü tekniğinin ve satış garantisi konusundaki sıkıntıları sebebiyle uygun olmadığını, çok büyük ekranın ise izleme uzaklığı oranları ve en öenmlisi fiyat skalasının çok yüksek tutulmaması gerektiği sonucunu çıkardım. son olarak ta PHILIPS 40PFL5605H te karar kıldım.1899tl ya darty' den aldım.hem fiyatı çok uygun hem de iyi bir marka gibi geldi izlenimlerimi size de iletirim zamanla hele bir de uyduyu bağlatayım o da 190 tl falan tutuyormuş kablolar için de skarttı, hdmi dı ve özel enrji tasarruflu prizine 71tl bayıldım bu iş kısacası 2200tl ya bağlanmış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofelyaofi -- 6 Kasım 2010; 11:50:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofelyaofi

ben de çok kararsız kaldım ve çeşitli forumlardan aldığım bilgi doğrultusunda 2000tl yı aşmamayı, led ekran almayı ve alırsam da naturel bir görüntü almayı parlak ekranın ışık yüzünden uygun olmadığını, 3d görüntü tekniğinin ve satış garantisi konusundaki sıkıntıları sebebiyle uygun olmadığını, çok büyük ekranın ise izleme uzaklığı oranları ve en öenmlisi fiyat skalasının çok yüksek tutulmaması gerektiği sonucunu çıkardım. son olarak ta PHILIPS 40PFL5605H te karar kıldım.1899tl ya darty' den aldım.hem fiyatı çok uygun hem de iyi bir marka gibi geldi izlenimlerimi size de iletirim zamanla hele bir de uyduyu bağlatayım o da 190 tl falan tutuyormuş kablolar için de skarttı, hdmi dı ve özel enrji tasarruflu prizine 71tl bayıldım bu iş kısacası 2200tl ya bağlanmış oldu.

'özel enrji tasarruflu prizine 71tl bayıldım' bu ne kine?

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

quote:

Orijinalden alıntı: ofelyaofi

ben de çok kararsız kaldım ve çeşitli forumlardan aldığım bilgi doğrultusunda 2000tl yı aşmamayı, led ekran almayı ve alırsam da naturel bir görüntü almayı parlak ekranın ışık yüzünden uygun olmadığını, 3d görüntü tekniğinin ve satış garantisi konusundaki sıkıntıları sebebiyle uygun olmadığını, çok büyük ekranın ise izleme uzaklığı oranları ve en öenmlisi fiyat skalasının çok yüksek tutulmaması gerektiği sonucunu çıkardım. son olarak ta PHILIPS 40PFL5605H te karar kıldım.1899tl ya darty' den aldım.hem fiyatı çok uygun hem de iyi bir marka gibi geldi izlenimlerimi size de iletirim zamanla hele bir de uyduyu bağlatayım o da 190 tl falan tutuyormuş kablolar için de skarttı, hdmi dı ve özel enrji tasarruflu prizine 71tl bayıldım bu iş kısacası 2200tl ya bağlanmış oldu.

'özel enrji tasarruflu prizine 71tl bayıldım' bu ne kine?

% kaç tasarruf saglıyor biliyor musunuz?

• %20 tasarruf sagladıgını farzedersek
    40pfl5605 saatte 84W elektrik tüketiyor.
    günde 8 saat kullanıldıgını varsayarsak
    günde 672W elektrik tüketir
    bu da günde 0.672 kWh anlamına gelirki 1 kWh in ücreti 25 krş tur.
    yani günde yaklaşık 17 krş yapar. ayda 5.1 TL yapar
    yılda 61.2 TL yapar
    %20 si 12.24 TL yapar.
    71 TL yi %20 ye göre 5.8 sene sonra amorti edersin.
    Tabi elektrik fiyatları sabit kalırsa
  • samsung 40c6000 yada lg le5500...
  • samsung 40c6000 almayı düşünüyorum. herhangi bir sorunu var mı? alternatifi var mı?
  • Sayfa çok cansız kalmış. Önceden arkadaşlar daha çok ilgiliydi bu forumda... gittikçe ilgi düşmüş incelediğim kadarıylaa
  • ben 40PFL6605H aldım teknosa dan 1899 liraya, henüz gelmedi televizyon ama sanırım en mantıklısı buydu...
  • kesinlikle plazma ..!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.