Şimdi Ara

Arayış değişti! 650d için lens takımında 2 seçenekten hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fotoğraf çekiminde tek olarak kullanabileceğimiz sağlam, keskin ve daha sonra elden çıkarma gereği duymayacağımız bir lens arıyoruz.

Hem portre hem manzara çekebilmek amacımız.

Elimizde Canon 650d+18 55mm IS II kit mevcut.

Buna ilaveten 50mm f/1.8 alacağız.

Kararsız kaldığımız geniş açı lens için ise seçeneklerimiz şöyle:

Canon 18-200mm f/3.5-5.6 IS Lens
    Sigma 18-250 mm f3.5-6.3 DC OS HSM Lens
    Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 DI II VC PZD

18 55mm IS II + 50mm ' i tamamlayabileceğini düşündüğümüz canon 55-250mm den vazgeçtik.(hem biraz üstüne bütçe ayırabiliyoruz diye, hem tek başına kullanma amacı doğrultusunda)

3 seçenekte fiyatlar kafa kafaya, sıfır olacak.

Kullananlar ve fikri olanlar cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhanevren -- 28 Ocak 2013; 0:26:25 >

• Geniş açı lensi manzara çekmek için istiyorsanız 18-200 gibi aralıklardan uzak durun derim.
  • Araştırmalarım sonrası vazgeçtik bu fikirden.Haklısınız kesinlikle.

İki senaryo var kafamızda 650d gövdeye takım yapmak üzere,

Canon 50mm f/1.8 II
    Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical
    Canon 55-250mm f/4-5.6 IS II Zoom

Canon 50mm f/1.8 II LENS
    Canon 18-55mm IS II
    Canon 70-300mm f4-5.6 IS USM

2 takımdan hangisi, ya da 50mm kesin ilave 2'li önerileriniz, fikri olanlar sebebiyle bildirirse çok seviniriz.
  • Tabiki ilk set. Kalite olarak çok daha iyi lenser. Özellikle tamron 17-50 ve 50mm harika bir ikili olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazınızın ilk bolumunu bir baskası son bolumunu bir baskası yazmıs sanki :)

Gİris cok aklı basında talepler cok ustaca, verilen lens ornekleri bir o kadar keskinlikten kaliteden uzak...
    50 1.8 usa fiyatı 80 dolar plastik usm siz vız vız bir lenstir, yani keskindir nispeten ancak kalite diyafram motor falan ogrenci isidir.

oteki 18-55-200-135 gibi lensler malesef taleplerinize cok cok cok uzak. bunu 10 senelik tecrubemle soyluyorum.

Geniş açıda sizi az cok kurtarcak ve degistirme geregi 3-4 sene duyamacagınzı en uygun fiyatlı lens 17-40L dir. ki eger fullframe e gecerseniz bu lensin performansıda artık sizi kesmez. bu lenside 10 ustunden 7,5 gibi dusunun yani.

bir onerim daha var buda iyi kalitededir. 15-85mm canon. 24 70II falan gibi 3000 dolara yakın lensler degildir 1000 TL civarına cozersiniz. ikisinden birini almaya calısın derim. ultra geniş açı isterseniz canon 10-22 veya tokinanın ultra geniş açıları guzel. birde su 50 1.8 butceniz uygunsa sigma 50 1.4 veya canon 50 1.4 le degistirin ben 5 senedir kullanıyorum 10 larca lens degiistirdim iclerinde 50.18 de vardı, ama 50 1.4 halen elimde.

selamlar

• HA size birde bonus, bende inceliyorum kendim icin. 50 yerine 40 2.8 stm ye bakın. 650 d nin ilacı o... video ve portre icin iyi. 15 85 veya 17 40 ı da gene amaclı manzara vs kullanırsınız.
  • Söylediğiniz lensleri uzun uzun inceledik, özellikle 15 85 i çok isterdik, lakin fiyat/kalite olarak bakabiliyoruz şuan için, ne yazık, teşekkürler bilgiler için.

Aslında hem başlangıç hem bununla uzun süre devam etme isteğimize(maddi açıdan) bağlı ancak bu grupları oluşturabilmiştik.

Birde tecrübe olmadığından bir sürü kaynak ve bilgi yazılarından her gün yeni bir yere varıyoruz, bundandır değişiyor fikirler.

Bir de üstüne yeterli bilgi ve tecrübe olmayınca 2.el büyük risk bizim için.

Ve lensler için verebileceğimiz max. para 1800 tl civarı. (fotografıum da en uygun fiyatlar; ordan dusunuyoruz, 15 gün içinde satın almak üzere)

Bunu da şöyle paylaştırdık,

50mm 240 tl
    17-50mm 850 tl
    55-250mm 690 tl

Bu grubu bu fıyata oluşturabilecek bir ekip varsa duymak isteriz, ya da bu 3 lensin olumsuz yanlarını bilen ve kullananlar da bize yol gösterirse seviniriz, teşekkürler

• İlk set en uygunu bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erhanevren

Söylediğiniz lensleri uzun uzun inceledik, özellikle 15 85 i çok isterdik, lakin fiyat/kalite olarak bakabiliyoruz şuan için, ne yazık, teşekkürler bilgiler için.

Aslında hem başlangıç hem bununla uzun süre devam etme isteğimize(maddi açıdan) bağlı ancak bu grupları oluşturabilmiştik.

Birde tecrübe olmadığından bir sürü kaynak ve bilgi yazılarından her gün yeni bir yere varıyoruz, bundandır değişiyor fikirler.

Ve lensler için verebileceğimiz max. para 1800 tl civarı. (fotografıum da en uygun fiyatlar; ordan dusunuyoruz, 15 gün içinde satın almak üzere)

50mm 240 tl
    17-50mm 850 tl
    55-250mm 690 tl

Bu grubu bu fıyata oluşturabilecek bir ekip varsa duymak isteriz, ya da bu 3 lensin olumsuz yanlarını bilen ve kullananlar da bize yol gösterirse seviniriz, teşekkürler

bana soracak olursan 18-55 in var zaten 17-50 den ben olsam vaz geçerdim ileride bütçen olduğunda gerçekten tatmin edecek bir lens alman daha faydalı olur bence.

• quote:

Söylediğiniz lensleri uzun uzun inceledik, özellikle 15 85 i çok isterdik, lakin fiyat/kalite olarak bakabiliyoruz şuan için, ne yazık, teşekkürler bilgiler için.

50mm 240 tl
    17-50mm 850 tl
    55-250mm 690 tl

Yazmış olduğunuz lens seti zaten her Canon kullanıcısının ilk planda fiyat-performans yönünden sahip olmak isteyeceği bir 3'lü ama size bir kaç önerim olacak. 50mm lens 1.8 diyaframda kullanıldığında çok çok keskin değildir. O lensi 2.8 ve yukarısında kullandığınızda cidden parasından çok daha iyi bir lensmiş gibi cevap verecektir size. Ama zaten 17-50 2.8 objektifiniz olacağından 50mm de 2.8 zaten elinizde var olacak. Bu durumda 17-50 2.8 varken gidip 50mm lensi hemen almak bence mantıklı değil. Ha alınmaz demiyorum ama gerek yok ilk planda... İleride gerek duyarsanız ekipmanınınıza katabilirsiniz belkide 50mm 1.8 yerine 50mm 1.4 alırsınız... Kafanızı karıştırmak istemem sadece yonlendiriyorum.

55-250 ise söylediğiniz paraya alınmaz. Piyasada kitten çıkma beyaz kutulu hiç kullanılmamış olanlarını 400 tl gibi fiyatlara bulabilirsiniz. Sahibinden.com da dolu...Kesinlikle buralardan bakın ve 700 tl vermeyin..

Kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

quote:

50mm 240 tl
    17-50mm 850 tl
    55-250mm 690 tl

Yazmış olduğunuz lens seti zaten her Canon kullanıcısının ilk planda fiyat-performans yönünden sahip olmak isteyeceği bir 3'lü ama size bir kaç önerim olacak. 50mm lens 1.8 diyaframda kullanıldığında çok çok keskin değildir. O lensi 2.8 ve yukarısında kullandığınızda cidden parasından çok daha iyi bir lensmiş gibi cevap verecektir size. Ama zaten 17-50 2.8 objektifiniz olacağından 50mm de 2.8 zaten elinizde var olacak. Bu durumda 17-50 2.8 varken gidip 50mm lensi hemen almak bence mantıklı değil. Ha alınmaz demiyorum ama gerek yok ilk planda... İleride gerek duyarsanız ekipmanınınıza katabilirsiniz belkide 50mm 1.8 yerine 50mm 1.4 alırsınız... Kafanızı karıştırmak istemem sadece yonlendiriyorum.

55-250 ise söylediğiniz paraya alınmaz. Piyasada kitten çıkma beyaz kutulu hiç kullanılmamış olanlarını 400 tl gibi fiyatlara bulabilirsiniz. Sahibinden.com da dolu...Kesinlikle buralardan bakın ve 700 tl vermeyin..

Kolay gelsin :)

Bende aradaşın dediklerine katılıyorum.Tamron 17-50 varken 50 mm yi pek aramazsınız.Elbete sabit diyaframlı bir lens kadar olamaz ama düşük ışık koşullarındada oldukça iyidir.50 mm ve 55-250 alacağınız paraya 70-300 almanızı tavsiye ederim onun yerine canon un.Bu haliyle oldukça iyi bir set olur

• Siz ne amacla kullanacaksınız bu lensleri is mi hobi mi? Keskinlik istiyorsanız zoom dan vaz gececeksiniz, lens islerinde al satla 10.000 TL ye yakın para kaybetmis biri olarak bunları satmak iteyecegniz de nereyse kesin. bu kadar karmasık lesne gireceginize bir tane 24,70 2.8 L serisi lens alın. zoom unuz varsın biraz eksik kalsın ama teknik kaliteniz artsın. daha sonra biraz daha para biriktirdinizde 70-200 f4 ALIRSINIZ 1000 TL civarına ikinci el temiz. sonucta bakın açık soyluyorum 1800 TL az para degil yerine gore, bu kadar paraya 3 degil tek ama dogru lens sıgdırın derin. 15-85 de guzeldir, 24-70 de guzeldir, 24-105 F4 IS de guzeldir. veya 17 40 F 4 ve 50 1.4 canon veya 50 1.4 sigma alabilirsinzi bu paraya iki lens. sigmanın bu lensi de iyidir. Tercih sizin...
  • İş için kullanacağız daha çok. Evet belki başlangıç olduğundan maddi ayırabileceğimiz bütçe yetersiz ama tahmin edersiniz ki maliyetin sonu bucağı yok. Bu yüzden uzun süre başka lense ihtiyaç duymayacağımız takım yapmak istiyoruz.

Örnek lensleriniz çok güzel kesinlikle ama 650d gövdeyi 1800 tl ye aldık o lenslere o paraları verebılmemız ımkansız.

Lens için ayırabileceğimiz max bütçe 1800 tl.

Yeni aldıgımız 18 55 kiti geri verdik 17 50 almak istediğimizden.

Tamron 17 50 nin yanına ne almak mantıklı olur bunu duymak istiyoruz, 50mm gereksiz bulanlar olmuş mantıklı da geldi vazgeçtik,

70 300 ile 55 250 arasında fark çok mu? Önemli kriter aralık mesafe değil keskinlik ve kalite. Ama aradakı fiyat farkı az olabilir ama o bile önemli,

Kurslara da bütçe ayırmak istiyoruz pratık yanında önemli oldugunu düşünüyoruz.

Umarım anlatabilmişsizdir derdımızı.

• Sadece iş icin kısmı net degil, ne tür bir cekim işi yapmayı dusunuyorsunuz lens buna gore tamamen degisir. belki flasta gerebilir lens yerine bunu unutmamak lazım. para alacagınız musteriye karsı sorumlu olacagınız bir is ise 580 ex II gibi bir flas hızlı ve guclu yani gerekir. Diyorum ya 1800 TL fena degil, bir tane prime veya zoom lens alırsınız. yapacagınız isi gore degisir bu lens.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.