Şimdi Ara

ArcaniA (2010) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
1
Favori
38.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak söylenmesi gereken şey, çok fazla bug varsa Spellbound' u değil, Jowood' u suçlayın.. 3' ün bug yığını olmasının sebebi de JoWood' du, Forsaken Gods' ı Hint firmasına yaptıran da JoWood' du...

Gothic' leri 2-1-3 sıralaması ile oynadım her ne kadar 3' te JoWood yüzünden sıçsalar da üstüne aksiyon rpg tanımam. Diğer oyunların hepsinde oyunun sonunda tanrı gibi dolanılabilirken gothic serisinde böyle olmaması çok güzeldi..

Sorulara gelirsek eğer:

1. Renk paleti seçimi yapılabiliyor muydu demoda?.. Yoksa uk release mi beklemek gerek? Oyunun adı "GOTHIC" sonuçta cıvıl cıvıl ortam sarmıyor insanı oblivion gibi olunca...

2. Hikayenin eski oyunlarla bir bağlantısı var mı? Olmasını beklemiyorum sonuçta isim hakkını JoWood elinde bulundursa bile farklı karakter kullanarak alakayı ortadan kaldıracağının sinyallerini vermişti daha önce...

• Ben soluk renkleri daha gerçekçi buldum oyunda.

Ayrıca herhangi bir bug'a denk geldiğimi hatırlamıyorum. Gayet sorunsuzdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solitude_within

İlk olarak söylenmesi gereken şey, çok fazla bug varsa Spellbound' u değil, Jowood' u suçlayın.. 3' ün bug yığını olmasının sebebi de JoWood' du, Forsaken Gods' ı Hint firmasına yaptıran da JoWood' du...

Gothic' leri 2-1-3 sıralaması ile oynadım her ne kadar 3' te JoWood yüzünden sıçsalar da üstüne aksiyon rpg tanımam. Diğer oyunların hepsinde oyunun sonunda tanrı gibi dolanılabilirken gothic serisinde böyle olmaması çok güzeldi..

Sorulara gelirsek eğer:

1. Renk paleti seçimi yapılabiliyor muydu demoda?.. Yoksa uk release mi beklemek gerek? Oyunun adı "GOTHIC" sonuçta cıvıl cıvıl ortam sarmıyor insanı oblivion gibi olunca...

2. Hikayenin eski oyunlarla bir bağlantısı var mı? Olmasını beklemiyorum sonuçta isim hakkını JoWood elinde bulundursa bile farklı karakter kullanarak alakayı ortadan kaldıracağının sinyallerini vermişti daha önce...

1. Renk seçimi yapılabiliyor. Grafik ekranın Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere iki renk paleti seçeneği var. Bir Gothic serisi ve Risen hayranı olarak ben nedense daha renkli renk paletini sevdim. Oyunun grafikleri hakikaten Kuzey Amerika versiyonununda parıl parıl parlıyor. Tabi bu biraz da zevk meselesi ama.

2. Hikaye ilk 3 oyundan sonrasında geçiyor(muş) (Demodan çok da birşey anlaşılmıyor doğrusu.) Bizim 3 oyundur yönettiğimiz karakter, yeter ulan demiş ben bunları kurtarıyorum onlar yine başlarını belaya sokuyorlar. 4. oyunda karşımıza kötü kalpli kral olarak karşımıza çıkıyor(muş).

Bu arada oyunun ilk reviewları gelmiş. Haberi rpgwatch'dan alıntı yapıp yazıyorum. Bunlar bu ay çıkan dergilerdeki reviewlar:

The first two print reviews appeared. Neither is enthusiastic.

ComputerBild Spiele, a German mag for a non-hardcore readership, gives Arcania: Gothic 4 a rating of 2.49. That's approximately a B-.

CBS likes the beautiful visuals, the lack of bugs and the newbie-friendly learning curve. On the negative they see a general lack of originality, a lukewarm story, boring quests and the too easy difficulty.

The old charm is gone, but maybe the time was ripe for new virtues.

Belgian mag PC Gameplay uses quite colorful language in their roasting. The article also mentions a couple of positive points, so 60% seems a bit harsh.

Here are a couple of random excerpts. The whole article is 3 pages long. All translations provided by Erik.

Ceci n’est pas un RPG [This is not an RPG]

To our surprise Arcania has turned out to be a fairly linear experience. The game only offers a relatively small area where you’ll find a few hours of quests. Once completed you’ll travel to a next area. [...] The island Argaan feels more like a collection of levels than an open, vibrant world.

We got used to the often caricature performances of the voice actors in Gothic 3, this time however the content of the ‘conversations’ reaches such a literary depth even the dialogs of the first ‘Two World’ seem of Shakespearian quality.

The system feels like a combination of Fable and The Witcher and requires some practice and skill to really master. The dangerous monstrosities you’ll be up against are quite evenly matched and you’ll enjoy bashing their brains in. If mindless whacking is your thing, you might want to give Arcania a chance.

Painful verdict

It is remarkable that if you try to forget the fact it’s a Gothic game [...] you might like to play it. Although the game experience is far from phenomenal, it would be unfair to claim the game was really boring.
    [...] As latest Gothic game Arcania: Gothic 4 is worthless, as RPG insignificant and as Hack & Slash game slightly entertaining.
    [...] Playing the demo might be a good test, but know only the first few hours are really enjoyable. Once you get to the main island, the experience collapses.

Pro:
    - decent combat system
    - very atmospheric graphics [The reviewer says the weather effects are top notch.; Ed.]

Cons:
    - below average quests and dialogs
    - very heavy system requirements
    - linear, short and unfinished [They mean cut content, not bugs.; Ed.]

Final verdict: Arcania is a slap in the face of Gothic- and RPG fans, but does offer an enjoyable Hack&Slash experience in a good looking world.

The review is based on one month old review code.

Reviewların özeti şu yönde, bu bir Gothic oyunu değil ama eğlenceli bir hack&slash. Questler biraz sığ kalmış falan diyorlar.

• Gamestar toplamda 30 dakikaya varan iki video yayınlamış. Bu videolarda oyunu enine boyuna inceliyorlar. Yalnız dil Almanca. O yüzden tek kelime anlamadım.

http://www.gamestar.de/index.cfm?pid=1589&pk=14925

http://www.gamestar.de/index.cfm?pid=1589&pk=14924
  • Oyunun çıkmasına az bir zaman kalmış, demosunu oynadım ancak gothic 3 ten çok farklı gibi gelmedi bana. Dövüş sistemi aynı ve yine bir adadayız.

• @disorderpunk, bu tam sürüm ss'leri mi? tam sürüm çıkmadı diye biliyorum ama.

bu arada şu ışık gölge detayını çok çok beğendim gothic 4 te. attığımız büyülerin dinamik ışık yaratması, her nesnenin gölgesi olması vs. grafik olarak harika iş çıkarmışlar. optimizasyonu da iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

@disorderpunk, bu tam sürüm ss'leri mi? tam sürüm çıkmadı diye biliyorum ama.

bu arada şu ışık gölge detayını çok çok beğendim gothic 4 te. attığımız büyülerin dinamik ışık yaratması, her nesnenin gölgesi olması vs. grafik olarak harika iş çıkarmışlar. optimizasyonu da iyi bence.

Yeni mapa geçince eklerim SSleri :) Rusçam pek olmadığı için ve altyazılar tam çalışmadığı için questleri anlamak zor, bazen mapta göstermiyor yerlerini. Ama optimizasyon dediğin gibi gerçekten iyi olmuş. 30 fps nin altına düşmedim henüz full ayarlarda.
  • Anladım peki tam sürüm mü?

Ben bir şeyler bulduumm Vay be oyun çıkmış sanırım. Yarın oynarım eğer doğruysa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Anladım peki tam sürüm mü?

Ben bir şeyler bulduumm Vay be oyun çıkmış sanırım. Yarın oynarım eğer doğruysa.

Yani rusça videolar var. Konuşmalar yok, altyazılar rakamlar şeklinde, aynen questlerde öyle. Steamden alıcağım için ve 13ünde çıkıcağı için denemek istedim garanti olsun diye, içime sindi. MOH alıcaktım bunu alıcam :p MOH MP sarmadı beni. BC2 ve MW2 orj varken MOH a pek gerek yok gibi.

edit: Bir yerde hata veriyor zaten , 4 kez denedim. Ama bu bana yetti karar vermem için.

http://img140.imageshack.us/img140/1148/arcania2010101101480066.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 11 Ekim 2010; 1:49:08 >

• Hadi yav öyleyse deneyeyim ben de sadece. Bekleyemiyorum çıkana kadar
  • %27 de
  • arkadaşlar belli bir yerden sonrasında hata veriyor. O yüzden deymez farklı 2 3 quest için ve açılış değişik olduğu için. Ha eğer Steamden alıcaksanız deneyin derim en azından fikriniz olur , alırken içiniz rahat eder.. Kolay gelsin.
  • denemek icin zaten demosunu cikarttilar, deneyecek olan demoyu denesin. Demosu gayet tatmin edici. Oyunun ileriki safhalarina dair de oynanis tecrubesi iceriyor ve problemi de yok.
  • Bugün çıktı diye gösteriliyor bknz:http://www.bolumsonucanavari.com/Menu-SonCikanOyunlar-20.htm / aral'ın sitesinde gözükmüyor.
  • evet oyun cıktı bıraz once
  • Steamden mi bahsediyorsunuz arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Ekim 2010; 16:44:44 >
  • Konu kilitlenince PM gelir, rahat olun.

Hatadan ders alan da yok, yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ludendorff

Bugün çıktı diye gösteriliyor bknz:http://www.bolumsonucanavari.com/Menu-SonCikanOyunlar-20.htm / aral'ın sitesinde gözükmüyor.

Oyun ayın 15.nde çıkacak, ancak bazı satıcılar oyunu kararlaştırılan tarihten önce müşterilere sattığı için, Jowood müşteriler madur olmasın diye online aktivasyon serverını erken açmaya karar verdi.

Onun dışında kopya versiyondan bahsediyorsanız bilmiyorum.

• ben oyunu oynamadan birkaç gün bekleyim diyorum. bakalım kaç tane psu yanacak, kaç işlemci kızaracak demo fena bağırtıyordu işlemciyi, bi de benim kasanın kapağı hep açık olduğundan daha çok gürültü geliyor kasadan. demoyu 20 dakika kadar oynayıp bir daha girememiştim korkudan... hadi hayırlısı diyelim. gözüm sistem dostu yorumlarda olacak:)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.