Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım beyaz eşya konusunda çok dertli olanlardan biriyim.. Çeyizim için aldığım Arçelik ürünlerini evimizde yer olmadığı için satıcının deposuna bıraktık.. Dün gittiğimde öğreniyorum ki adam benim ürünleri bana sormadan bir üst modellerle değiştirmiş. Ve şimdiki verdiği ürünler ise zevkime hiç uymadı.. Tüketici haklarına gitmeyi düşünüyorum ama ordan bir sonuç alamasam ürünleri mecburen farkını ödeyip yeni modellerle değiştireceğim..
Satıcının Bir üst modellerle değiştirdiği ürünler Buzdolabı 5277 NH
Çam. Mak. 8104 HT
Çamaşır makinasını bu forumda gördüğüm çok konuşulan ve çok beğenilen 8144 BJ ile değiştirmeyi düşünüyorum..
Sizce çamaşır makinasını bu modelle değiştirirsem iyi veya kötü mü yapmış olurum beni bilgilendirirseniz sevinirim..
verdiğiniz ürünleri bildiğim kadarıyla 8144 BJ haricinde alayı fason üretim 8144 BJ de lg den alınma o nedenle kaliteli 8144 BJ'nin lg versiyonu olan lg 1247 td modeli 1300 lira civarı 50 lira üstü yada altına buladabilirsiniz arçelikte baktım en uygun fiyat 1830 tl aynı makine ve fiyatı 500 lira pahalı el insaf diyorum hatta puh suratınıza kendi halkınızı kazıklamaya utanmıyormusunuz terbiyesizler diyorum.
lg 1247 td
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 12 Ocak 2011; 17:45:02 >
Buzdolabını beğenmemenize kesinlikle hak veriyorum. İç kapı rafları tek kelimeyle rezalet. Pazarlarda satılan plastik eşyalar gibi kötü gri renk bir plastikten yapılmış.
Dondurucu bölmesinde hava emiş delikleri ise çok büyük tutulmuş, içine sürekli pislik girer ve temizlemeniz zor olur. Bu yüzden bu buzdolabını bence de tercih etmeyin. Bu model yerine 5841NF modeli düşünülebilir.
Çamaşır makinesinde de aynı şekilde 8144BJ almanız çok isabetli bir karar olur.
8104HT modeli ortalama 3-4 sene içinde rulman dağıtır. Yük dengeleme başarısı ise çok kötü. Sürekli dengeleyemediğinden ya sıkmayacak, ya da programı uzatacaktır. Bu yüzden ısrarla 8144BJ modelini istemenizi öneririm. İkisi arasında ciddiye alınacak ölçüde kalite ve performans farkı mevcut.
Keşke ilk eşyalarınızı aldığınız dönem forumu görmüş olsaydınız. Ben çeyizlik eşya alımını tavsiye etmiyorum.
Öncelikle teşekkür ediyorum hepinize beni bilgilendirdiğiniz için.. Seneler önce aldığımızda bu kadar uzun süre elimizde kalıcağını hiç planlamamıştık şimdi bu kadar erken aldığımız için pişmanız ama ne yazar..
Ozaman ki tecrübesizlik ve heyecanla en çok bilinen bir marka olan Arçeliğe güvendik..Büyüklerimizden veya internetten bilgi almayı düşünemedim bile birden içeri girip almış bulunduk..
Ozaman ki ürünlerim olsa yine çok üzülmem sonuçta hepsini kendim seçip beğendim razıydım şuan ki modeller daha fonksiyonel olsada..
Atl@s : Dediğiniz gibi geçen gün arçelik mağazasına girdiğimde 8144 BJ nin fiyatı 1.849 du.. candogan62 ve sizin dediğinizi yaparak aldığım ürünü biraz kazıklanmış olsamda 8144 le değiştireceğim.. candogan62 : Buzdolabının dışını görünce içini inceleme ihtiyacı bile duymadım..İçimden asla bu buzdolabını almıyacağım dedim sadece.. Bana önerdiğiniz ürün için çok teşekkür ederim böyle önerilere şuanda ihtiyacım var çünkü Arçeliğin şuan ki yeni ürünlerinin hiç biri yeterince içime sinmedi.. Çamaşır makinası tavsiyenize de hemen uyup gittiğimde 8144 Bj ile değiştirmeyi düşünüyorum inşallah ellerinde vardır..
Umarım probleminizi sizi üzmeyecek yoldan çözersiniz.
Çok teşekkür ederim Candoğan bey.. Neyazık ki üzüldüm üzüleceğim kadar Bir avukat ve bir tüketici hakları görevlisiyle görüşmede bulundum..Avukat yazılı bir belge almadığım için hiç bir şey yapamıyacağımı söyledi.. Tüketici Hakları görevlisi ise beni herhangi bir şekilde satıcının bilgilendirme yapmadığı için değiştireceklerine dair yazılı imzalı bir kağıt almadıkları için hakkımın olduğunu söyledi şimdi hangi yolu seçiceğimi düşünüorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.. Şuan ise tek isteğim, istediğim ürünlerin stokta bulunması.. Özellikle çamaşır makinası :)
Merhaba candoğan bey size bir sorum daha var.. Arçelik bir kampanya yapıyor 6 kg üzerinde bir çamaşır mak. alana 829.00 Tl değerindeki 6220 FT yi 199 tl ye veriyor ve ben çok önceki bir alıcıyım sadece ürün değiştireceğimden bahsetmiştim Çamaşır makinamı 8144 BJ yle değiştireceğim için ve üzerine fark ödüyeceğim için verirlerse bu bulaşık makinasını da almayı düşünüyorum..Sizce bu bulaşık makinası kullanışlımı? 2 programlı bir bulaşık makinası ne derece iş görür ? çekirdek bir aile için ne kadar uygundur..?
Bu bulaşık makinesini tavsiye etmem. Bulaşık makinesi olsun diye üretilmiş en alt kalite ve performansa sahip bir model. Bence Arçelik'ten ucuz yolla yakanızı kurtarmaya bakın. Bulaşık makinesinin parasını çamaşır makinesinden fazlasıyla alıyorlar zaten.
Tekrar teşekkür ederim bulaşık makinası kampanyasında zaten bir kandırmaca varmış.. Dün çamaşır makinasını 8144 BJ ile değiştirmek için gittim bulaşık makinasını da sorayım dedim her makinaya göre değişik fiyatı varmış benim makinayla 500 tl ye denk geliyormuş..Afişte ise "sadece 199 tl" yalandan ibaret müşteri çekmek için kurulan bir tuzak.. Şimdi bir tek buzdolabım kaldı yeni model geldiğinde beğendiğim modeli tekrar size danışacağım :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme