Şimdi Ara

Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
12.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 25 yıl içerisinde, 3000 in üzerinde beko dolap satmisizdir. Daha bir tane böyle arıza ile karşılaşmadık.Sadece dolap değil herhangi bir beyazesyasinda da böyle birşeyle karşılaşmadık.İçiniz rahat olsun.Aldığınız marka dandik bir marka değil, Türkiyenin en büyüğü, dünyanın sayılı markalarından.Hatalar her zaman olur.Ama bu kadar abartıya ancak gülünur.

Düzenleme:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 7 Temmuz 2014; 23:38:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Teşekkür ederim, şimdilik oldukca memnunuz, soğutması, dondurması gayet iyi umarım memnuyetimiz hep böyle devam eder.

hayırlı oldun yenı dolabınız..bende bu dolabı ınceleme fırsatım olmusdu daha onceden, iç plastik cok vasat yapmıslar nerdeyse kırılcak gibi hissi verıyor asıl benım ogrenmek istedigim dolabı actıgınızda içinde resmen plastik kokusu geliyor bazı yerlerde şikayetlerdede okudum dolap calısmaya basladıkdan sonrada bu kokular devam ediyormus acaba sizdede varmı boyle bir koku ? bosch -lg dolaplarada baktım onlarda herhangi bir koku yokdu mesela..
  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.
    Evet plastik aksam pek kaliteli değil kırılacak gibi görünüyordu ama yine de çok kötü değil bosch dan daha iyi kapı rafları bunu ben değil bizden 2-3 ay önce bosch buzdolabı alan yengem baktı söyledi. Tabi yine de çok zorlamamak iyi olur.

İçinde kurulum yapılırken kutu açıldığında plastik kokusu yoğun şekilde vardı fakat şimdi sizin için baktım koku var mı diye hiç koku kalmamış zaten koku filtresi de var ve o hep çalışıyor hiç durmuyor.

Şuanki kullanım deneyimimize göre gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir buzdolabı.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfshade1989

Paylasım için tesekkurler.
    Evlilik yakın, bana da buzdolabı alma yolu görünüyor :)
    Sanırım Ben tercihi mi boshtan yana kullanırım.:)

Rica ederim, ben çok sorun yaşadım bilgi edinme konusunda bu modelde benim gibi başka alacaklar da aynı sorunu yaşamasın diye açtım konuyu umarım amacına ulaşır.

Bu modeli de öneririm üstteki mesaja yazdığım gibi. Tabi bizim gibi uygun fiyata bulup alırsanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: vs-fb

Yaklaşık 25 yıl içerisinde, 3000 in üzerinde beko dolap satmisizdir. Daha bir tane böyle arıza ile karşılaşmadık.Sadece dolap değil herhangi bir beyazesyasinda da böyle birşeyle karşılaşmadık.İçiniz rahat olsun.Aldığınız marka dandik bir marka değil, Türkiyenin en büyüğü, dünyanın sayılı markalarından.Hatalar her zaman olur.Ama bu kadar abartıya ancak gülünur.

Düzenleme:imla.

Ben de çevremde arçelik buzdolabından sorun yaşayan hiçkimseye daha rastlamadım. Müşteri hizmetleriyle de görüştüm. Böyle bir şey Türkiye'de hiç duymadım dedi temsilci olsa bile arçelik bu model hakkında işlem başlatır ve o ürünün dağıtımı durdurulur dedi. Arkadaşın yazdığı haberler de eski baya. O yüzden sorun olacağını düşünmüyorum. Yine de her şeyi Allah bilir olacağın da önüne geçilme ama o arkadaşın niyeti burada insanların psikolojisini bozup paranoya başlatmak.

• Yaklaşık 10 günlük bir kullanım deneyimi sonucunda bir şey fark ettim acaba anormal bir durum mu normal bir durum mu danışmak istiyorum.

Buzdolabının soğutucu bölmesinde bulunanan fan fişe taktığımız ilk andan beri aralıksız çalışıyor, ama fanın yanında bir not var soğutucu bölme fanı en iyi performansı ve enerji tüketimini sağlamak amacıyla kompresörden bağımsız olarak çalışabilir veya durabilir yazıyor. Buna göre bizimkinin fanının ara ara durması gerekmez mi ? Kompresörde sorun yok o bazen çalışıyor bazen çalışmıyor ama fan kapıyı açınca duruyor sadece kapı kapalı olduğunda hep devrede. Bu bir sorun mu acaba merak ediyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim yoksa servis çağırıp kontrol ettiricem.

Edit: Şimdi durmuş fan demek ki duruyormuş bana hiç denk gelmemiş. Servis çağırmıştım yarın gelecekti, arayıp iptal ettirdim servis talebini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 11 Temmuz 2014; 22:24:24 >
  • 18 gündür kullanıyoruz. Bizi rahatsız eden bir şeyle karşılaşmadık çok şükür.
    Bu bozdolabında ses sorunu yaşayanlara rastlamıştım. Sesli çalıştığına dair yani fandan ve kompresörün titreşiminden kaynaklanan sesler çıktığı söyleniyordu bizimkinde öyle bir sorun olmadı neyse ki ve en beğendiğim şey de bu buzdolabının defrost yaptığını anlamıyoruz hiç. Yani eski no frost dolabımızdaki gibi çat pat diye buz kırma sesi daha hiç duymadım. Bu ses en fazla boschlarda var hem de gece evde insanı korkutacak derecede. Bilen bilir bu sesin ne kadar rahatsız edici olduğunu. Arçelikte olmaması beni gerçekten mutlu etti. Umarım bu şekilde sessiz sakin çalışmaya yıllarca devam eder.
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorması ayıp nereden aldınız ?
  • BeiLan41 kullanıcısına yanıt
    Arçeliğin kendi mağazasından aldık peşin 2000 liraya indirdiler.

• Buzdolabını kullanmaya başladığımız günden itibaren gelen ilk faturamızda 41 lira düşüş oldu şaşırdım gerçekten. Fatura kesiminden 13-14 gün sonra almıştık demek ki daha da düşecek fatura.

• quote:

Buzdolabını kullanmaya başladığımız günden itibaren gelen ilk faturamızda 41 lira düşüş oldu şaşırdım gerçekten. Fatura kesiminden 13-14 gün sonra almıştık demek ki daha da düşecek fatura.

Yok 👏artık❕👍

• lazpanyol kullanıcısına yanıt

• quote:

Yaklaşık 10 günlük bir kullanım deneyimi sonucunda bir şey fark ettim acaba anormal bir durum mu normal bir durum mu danışmak istiyorum.

Buzdolabının soğutucu bölmesinde bulunanan fan fişe taktığımız ilk andan beri aralıksız çalışıyor, ama fanın yanında bir not var soğutucu bölme fanı en iyi performansı ve enerji tüketimini sağlamak amacıyla kompresörden bağımsız olarak çalışabilir veya durabilir yazıyor. Buna göre bizimkinin fanının ara ara durması gerekmez mi ? Kompresörde sorun yok o bazen çalışıyor bazen çalışmıyor ama fan kapıyı açınca duruyor sadece kapı kapalı olduğunda hep devrede. Bu bir sorun mu acaba merak ediyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim yoksa servis çağırıp kontrol ettiricem.

Edit: Şimdi durmuş fan demek ki duruyormuş bana hiç denk gelmemiş. Servis çağırmıştım yarın gelecekti, arayıp iptal ettirdim servis talebini.

kullanmış oldugunuz cihaz tam olarak no-frost degil zaten :)) arka duvarı sökülünce eski tip derin dondurucu tipi sogutma yaptıgını görebilirsiniz.sadece fan ve arka plastik duvarla no frost görüntüsü verilmiş

• since1910 S kullanıcısına yanıt
    Bunu nerden çıkardınız?

• buzdolabı raflarını cıkarınca arkada komple plastik bir tabaka yuzey var 2 adet üstte vidası var onları söküp bu plastik tabakayı kendine cekersen direk çıkar.dolabın arka kısmının bildigimiz eski tip derin dondurucu seklinde (arkada gözyası damlası seklinde buzlar ) çalıştıgını görebilirsin.fanın görevi buzdolabı otomatige gectiginde çalışıp hava ile o buzları eritmektir.
    kısaca arka duvarı çıkarıp attınmı dolap derin dondurucu gibi çalışır
    No frost demek buz yapmayan defrostunu otomatik yapan demek değil mi zaten. Ek olarak benim bahsettiğim fan soğutucu bölme fanıydı yani no frost kısımdan bahsetmiyordum. Ordaki fan kompresör çalıştığında çalışıyor sadece ve son derece güçlü soğutma yapıyor kapağı kapatmadan kapı switch ine bastırdığımda bunun kontrolünü sağladım. Tam olarak no frost değil demek gerçekten çok anlamsız olmuş. Buzdolabının dondurucu kısmı buz tutmuyorsa, karlanma yapmıyorsa, soğutucu gazın bir fan yardımıyla devirdaimi sağlanıyorsa o no frosttur. Siz çıkıp karlanmayan ve soğutmasını düzgün yapan bir sisteme çıkıp tam olarak no frost değil diyemezsiniz. Eski buzdolabımız da no frosttu ve aralarında bir fark yok. Sizin dediğiniz sistemle çalışıyor olsa dahi dolap tam no frosttur sebebi karlanmanın olmamasıdır. Terimlerin anlamlarını doğru bilmek ona göre bir şeyleri yazmak gerekiyor. Yani sizin yaptığınız açıklamada ben bir mantık bulamadım açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: since1910

buzdolabı raflarını cıkarınca arkada komple plastik bir tabaka yuzey var 2 adet üstte vidası var onları söküp bu plastik tabakayı kendine cekersen direk çıkar.dolabın arka kısmının bildigimiz eski tip derin dondurucu seklinde (arkada gözyası damlası seklinde buzlar ) çalıştıgını görebilirsin.fanın görevi buzdolabı otomatige gectiginde çalışıp hava ile o buzları eritmektir.
    kısaca arka duvarı çıkarıp attınmı dolap derin dondurucu gibi çalışır

Yazınızı tekrar okudum siz bir yeri yanlış anlamışsınız. Dondurucu bölme fanı buzdolabı otomatiğe geçtiğinde çalışmıyor. Otomatiğe geçtiğinde hiçbir fan çalışmıyor. Dondurucu bölmesindeki fan soğuk havayı deliklerden üflemek için sadece kompresör devreye girdiğinde çaşıyor. Bunu test ettiğimiz önceki mesaja da yazdım. Bunu da tekrar yazmamın nedeni önceki mesajımda "dediğiniz sistemle çalıyorsa bile..." demiştim yalnız bu dediklerinize uyan bir şey olmadığı için dediğiniz sistemle de çalışma ihtimali sıfır, bu yüzden tekrar bu mesajı yazma gereği duydum. Lütfen yanlış bilgiler vermeyin.

• arka plastik kapagı sökerseniz cihazın derin dondurucu mantıgında calıstıgını görürsünüz .cihaz no frost olarak satılabilir arkaya bir kapak koyup burdaki buzlanmayı saklamak sadece bir hile ben sadece bilgilendiriyorum sizi.
    5276 NFY FF Defrost Algoritması
    Buzolabının ideal soğutma performansını elde etmek için sabit aralıklarla FF arka
    duvarındaki karlanmanın eritilmesi gerekmektedir.
    Ayrıca FF Defrost için gerekli kompresör cycle adedi belirli bir süre içerisinde tamamlanması
    gerekmektedir. Maximum tanımlı süre içerisinde gerekli cycle adedine ulaşılamazsa zorunlu
    FF Defrost başlar. bu yazıda dolabın karlanma yaptıgını gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: since1910

arka plastik kapagı sökerseniz cihazın derin dondurucu mantıgında calıstıgını görürsünüz .cihaz no frost olarak satılabilir arkaya bir kapak koyup burdaki buzlanmayı saklamak sadece bir hile ben sadece bilgilendiriyorum sizi.
    5276 NFY FF Defrost Algoritması
    Buzolabının ideal soğutma performansını elde etmek için sabit aralıklarla FF arka
    duvarındaki karlanmanın eritilmesi gerekmektedir.
    Ayrıca FF Defrost için gerekli kompresör cycle adedi belirli bir süre içerisinde tamamlanması
    gerekmektedir. Maximum tanımlı süre içerisinde gerekli cycle adedine ulaşılamazsa zorunlu
    FF Defrost başlar. bu yazıda dolabın karlanma yaptıgını gösteriyor

Arka kapağın tüm no frost buzlaplarında olduğunu siz bilmiyor musunuz acaba? O kapağı açtığımızda arkada bir fan vardır ve bu fan soğuk hava gazının devirdaimi için çalışır. Defrost işlemi tüm no frost buzdolaplarında vardır zaten olmasa no frost olmazdı içini buz bağlardı statik dondurucular gibi. Buzdolabının defrost yapması no frost a aykırı bir durum değil aksine no frost un özelliğidir. No frost taki mantık buzlanmanın bizim görmediğimiz yerlerinde olmasıdır, bizim görmediğimiz kısımlardaki buzlanma da otomatik defrost işlemiyle eritilir. Her no frost buzdolabının görünmeyen kısımlarında zamanla buzlanma meydana gelir ve bu buzlanma belirlenen sınıra ulaştığında defrost işlemi başlar. Yalnız bu defrost işleni sizin sandığınız gibi fanla gerçekleşmez. Buzdolabında bulunan ısıtıcı resistanlar sayesinde bu buzlar eritilir. Hatta bazı üretiler bu resistansın ısı ayarını doğru ayarlayamadıklarından bazı markalarda pat çat diye ani sıcaklık artışına bağlı olarak çatlayan buzların sesi gelir. Bosch grubunda bu ses yüksek derecede vardır. Eski dolabımızda da vardı. Şimdikinde yok. Bu da defrost işlemini çok daha sağlıklı bir şekilde yaptığını gösterir. Siz dondurucudaki fanın otomatiğe geçtiğinde buzları eritmek için çalıştığını yazmıştınız bunun o şekilde olmadığını dolabın içine soğuk hava üflemek amacıyla sadece kompresör devrededeyken çalıştığını bir video ile ispatlayabilirim. Hatta bunu siz de anlayabilirdiniz kompresör devredeyken doncurucunun kapağını açıp kapı swichine bastırarak fanın devreye girip nereye ve ne soğuklukta hava üflediğini görebilirsiniz.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=BqXTU_3qF6r9ygOtxoAI&url=http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/tesisat/moduller/nofrost_buzdolabi.pdf&cd=6&ved=0CDIQFjAF&usg=AFQjCNHv1JOx2hYw3ZiIb7-EHtVjGurH_Q&sig2=zPUC-PfOFFMCCshRoCp2og

Bu adresdeki bilgileri de okursanız no frost un nasıl bir sistem olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Tekrar söylüyorum lütfen konumda "bu buzdolabı tam no frost değil" gibi, no frost un çalışma mantığını bilmeden yanlış bilgilendirmelerde bulunmayınız.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.