Şimdi Ara

Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
12.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel inceleme
  • Akhenaton. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi ışıklı sebzelikten bir görüntü
     Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi

• Yalnız bu defrost işleni sizin sandığınız gibi fanla gerçekleşmez. Buzdolabında bulunan ısıtıcı resistanlar sayesinde bu buzlar eritilir. Hatta bazı üretiler bu resistansın ısı ayarını doğru ayarlayamadıklarından bazı markalarda pat çat diye ani sıcaklık artışına bağlı olarak çatlayan buzların sesi gelir. Bosch grubunda bu ses yüksek derecede vardır. Eski dolabımızda da vardı. Şimdikinde yok.
    https://store.donanimhaber.com/bc/fd/b5/bcfdb50805cf528514b027af27e4df46.jpg
    https://store.donanimhaber.com/92/63/13/926313c83f4e1b477c8a7a2f07af763c.jpg
    yukardaki yazı sizin teziniz bilmeden arastırmadan yorum yapmayın lütfen.bu resimler aldıgınız buzdolabına ait derin dondurucu sisteminde çalıştıgı için klasik arızasını vermiş performans yetmediği için iyice karlamış acaba dolabın alt kısmında ısıtıcı varda bızmı goremiyoruz, bu dolap fanla erir alt dipte birde kucuk kanal ısıtıcı var o kadar.artık bu resimlerede itaraz edecekseniz sözüm yok 5276 ve türevi tüm seriler bu şekildedir.....
     Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: since1910

Yalnız bu defrost işleni sizin sandığınız gibi fanla gerçekleşmez. Buzdolabında bulunan ısıtıcı resistanlar sayesinde bu buzlar eritilir. Hatta bazı üretiler bu resistansın ısı ayarını doğru ayarlayamadıklarından bazı markalarda pat çat diye ani sıcaklık artışına bağlı olarak çatlayan buzların sesi gelir. Bosch grubunda bu ses yüksek derecede vardır. Eski dolabımızda da vardı. Şimdikinde yok.
    https://store.donanimhaber.com/bc/fd/b5/bcfdb50805cf528514b027af27e4df46.jpg
    https://store.donanimhaber.com/92/63/13/926313c83f4e1b477c8a7a2f07af763c.jpg
    yukardaki yazı sizin teziniz bilmeden arastırmadan yorum yapmayın lütfen.bu resimler aldıgınız buzdolabına ait derin dondurucu sisteminde çalıştıgı için klasik arızasını vermiş performans yetmediği için iyice karlamış acaba dolabın alt kısmında ısıtıcı varda bızmı goremiyoruz, bu dolap fanla erir alt dipte birde kucuk kanal ısıtıcı var o kadar.artık bu resimlerede itaraz edecekseniz sözüm yok 5276 ve türevi tüm seriler bu şekildedir.....
     Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi

Daha dondurucuyla soğutucu kısım arasındaki farkı bilmeyip burda yazı yazı yazıyorsunuz. Günlerdir no frost değil diyip duruyorsunuz da no frost daha çok dondurucu kısımla alakalı bir şey. Benim önceki yazılarımda yazdığım her şey üst taraf yani dondurucu kısımla alakalı şeylerdi. Bu fotoğrafını koyduğunuz dolabın arızalanmış olduğunu görüyor musunuz? Soğutucu kısımda (dikkat edin soğutucu diyorum dondurucu değil.) bu şekilde karlanma onun çalışma prensibi değil bir arıza durumudur. Arıza sonucu oluşmuş karlanmaya bu dolab normal sistemle çalışıyor diyemezsiniz. Bu buzdolabının büyük ihtimal kapağı uzun süre açık kalmış ve bunun sonunda böyle bir durum söz konusu olmuş. Şimdi bizimkinin içini açmak isterdim yalnız buna gerek duymuyorum çünkü problemsiz çalışıyor ve böyle asılsız bir şey yüzünden yepyeni buzdolabıyla da oynayamam. Şunu da belirteyim eğer bu buzdolabının soğutucu bölmesinde dediğiniz gibi bir soğutma sistemi kullanıyorsa bu gayet iyi bir şey çünkü içerdeki nemi kurutmaz yiyeceklerin tıpkı low frostların soğutucu gibi yalnız tek farkı bunun son derece istikrarlı çalışması olur. Low frostlarda her rafın sıcaklığı farklı oluyor doğru düzgün ayarlanan dereceye ulaşamıyor bile ama bizimkini bu şeyleri duyduktan sonra ölçtüm 4 dereceye ayarlı be içinin sıcaklığı her rafta 5 derece en alttaki sebzelikte ise 9 derece ölçtüm nem miktarı da sebzeliklerde %63 çıktı. Yani dolap gayet düzgün şekilde çalışıyor. Yıllardır dedem gilin köy evlerinde de arçelik var böyle soğutucusunda fan olan yalnız bu şekilde bir şeyle hiç karşılaşmadık hatta çevremde hiçkimsede böyle bir şeyle karşılaşmadım. Tekrar şunu söyleyeyim size önce dondurucu ve soğutucu arasındaki farkı öğrenin. Sonra da no frost un genel anlamda doncuru kısmıyla alakalı bir terim olduğunu da öğrenin. Soğutucusu arızalanmış bir dolabın fotoğrafını buraya çekip koyarak bir şeyi ispat etmiş olmadığınızı da belirtirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Mavi ışıklı sebzelikten bir görüntü

Logoyuda atsana fena olmuştu :)

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Tabi yükledim

• quote:

Tabi yükledim

Süper teşekkürler

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Bu arada since1910 arkaşaın sayesinde buzdolabının mükemmel özelliğini de keşefetmiş oldum. Bu dolap dondurucuda no frost soğutucuda ise nemi koruyan sitem kullanıyor sanırım. Arka kapağı sökmedim ama telefonun flaşını açıp kanalların içini çektim ve dümdüz bir yüzey var üzerinde de su damlacıkları var. Ama tabiki since1910 arkadaşın paylaştığı fotoğraflardaki gibi bir buzlanma görmedim ben. Arızalanmış dolabın fotoğrafını çekip koymuş resmen. Büyük ihtimal de o dolabın ya kapağı uzun süre açık kaldı ya da fan bozuldu. Neyse konuya dönelim, bu çektiğim videoyu da buraya yüklemeyi düşünüyorum insanlara fikir versin. Hem de sanırım bu özellikli dolapları Liebherr ve Electrolux yapıyormuş fiyatları da biraz tuzluymuş, bu model de bu özellikte buzdolabı isteyenler için uygun bir alternatif olur. Ek olarak bu özellik var diye low frost alıp raflar arasında oluşan sıcaklık farklarıyla başları belaya girmez. Videoyu bugün yükleyebilirsem hemen paylaşırım burada. Test için de bir dilim sucuk kestim çay tabağına koyup açık bir şekilde yerleştirdim içine bakalım kuruyacak mı ya da ne kadar sürede kuruyacak. İnşallah dolabın içini sucuk kokusu sarmaz.

• Beko'nun duo No frost dediği sistem bu. Ancak fan donanımı nem kaybının önüne geçemiyor. Benim bir arkadaşımda 5233 modeli var, o kurutuyor açıkta kalanları. Arçelik grubundaki çift soğutma sistemi nem muhafazasından ziyade dondurucu ile soğutucu arasında hava karışmasını ve koku oluşmasını engelliyor. Hatta 5233 şu an içine su akıtıyor ve kapısı aşırı vakum yapıyor, bu söz konusu kanalı söküp temizlemem gerekecek. O zaman detaylı fotoğraf çekerim.

Low frostlarda farklı soğukluk alanları ekstra soğuk bölgeler oluşmasını sağlıyor, dezavantaj gibi görünse de avantajı da var.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Aydınlatman için çok teşekkür ederim nette araştırdım ama ben bulamadım bu soğutma sisteminin ismini merak ediyordum demek duo no frostmuş. Nemi de keşke iyi bir şekilde koruyabilseymiş. Dün gece koyduğum sucuk dilimi hafif nemini kaybetmiş ama tam olarak da kurumamış biraz daha dursun bakalım ne hale gelecek merak ettim, onun da fotoğrafını atarım

Vakumlama bizimkinde de var ama ilk kapak kapandığın 2-3 saniye sürüyor sonra rahat açılıyor bir de kapağı kapattığımızda bir vakumlama sesi geliyor eski dolapta yoktu bu. Arkadaşınızdakinin vakumlamasının artmasındaki neden ne acaba kanalın kirlenmesi mi yoksa hep mi vardı, bizimkinde öyle bir şey olursa tam olarak yapmam gereken nedir?

Bu arada sebzeliklerde nem miktarını %63 olarak ölçtüm bu değer iyi midir? Nem kontrol mekanizmaları nemi koruma konumunda. Bir de sebzeliği 9 derece ölçtüm bu da sebze meyvelerin sıhhatı için uygun sıcaklık mı?

Bayramınız mübarek olsun

• quote:

Buzdolabını kullanmaya başladığımız günden itibaren gelen ilk faturamızda 41 lira düşüş oldu şaşırdım gerçekten. Fatura kesiminden 13-14 gün sonra almıştık demek ki daha da düşecek fatura.

bu kadar fark bence mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Buzdolabını kullanmaya başladığımız günden itibaren gelen ilk faturamızda 41 lira düşüş oldu şaşırdım gerçekten. Fatura kesiminden 13-14 gün sonra almıştık demek ki daha da düşecek fatura.

Bu dönemle önceki dönemin faturasını bulursam yanyana çeker yüklerim. Ben de şaşırdım önceki ay 149 gelmişti bu ay 108 geldi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Bu dönemle önceki dönemin faturasını bulursam yanyana çeker yüklerim. Ben de şaşırdım önceki ay 149 gelmişti bu ay 108 geldi.

iki faturaya bakarak karşılaştırma yapmak bence yanlış. son altı ayın faturalarını karşılaştırarak bir ortalama değer bulmak lazım. o değer üzerinden karşılaştırmalısınız. çünkü 41 lira düşüş bana çok geldi.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Daha dolap yeni olduğu için ve önceki ay faturamızla da böyle bir fark oluşunca yazmak istedim. Ortalama için dediğiniz gibi zamana gerek var. Ama babannem gil de bosch aldılar onların da faturaları 70-80 den 30-40 a düştü.

• Hayırlı olsun Güle güle kullanırsınız inşallah. Bizde dün LG Gn m702 ghw aldık bakalım daha gelmedi gelsin inceleme yapmayı düşünüyorum.

• ibcn01 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sizin de buzdolabınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. İnceleme yaparsanız buzdolabınızın modelinden almak isteyip de kullanıcı bilgisine ulaşamayanlar için çok faydalı olur.

• Teşekkür ederim. Ama donanım haber'i pek bilmiyorum daha yeni sayılırım.Dolap gelsin yapmaya çalışacağım inşallah yapabilirsem daha forum açmayı bilmiyorum

• ibcn01 kullanıcısına yanıt
    Hiç zor değil bu konuların olduğu sayfada yani buzdolabı bölümü sayfasının en altında yeni konu ikonuna tıklarsanız tıpkı mesaj yazıyor gibi yeni konu açabilirsiniz. O ikon bilgisayar sürümünde sayfanın en üstünde de vardı galiba şimdi mobilde olduğumdan tam hatırlayamadım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.