Şimdi Ara

Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
12.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bilgisayara geçtiğim zaman hemen bakacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar güzel gözüküyor. Daha ben no frost ve lowfrostun farkını bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB0888593 -- 29 Temmuz 2014; 11:27:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ibcn01 Rica ederim

@utku2304 Teşekkürler görüntü benim de hoşuma gitti

Çok yüzeysel söyleyecek olursak low frostun doncuru kısmında karlanma oluyor no frostta olmuyor. Soğutucu kısımlarındaki fark ise no frostta hava kanallarından soğuk hava üfleniyor dolabın içine, low frost ise arka yüzeyin soğuması ve buz tutması ile soğutma yapıyor. Low frost soğutucuda nemi koruyor no frost nemi kurutuyor. Duo frost da arçelik beko grununda kullanılan sistemmiş dondurucuda hiç kar yok soğutucuda da low frosttan farkı eşit soğukluk dağılımını sağlamak için bir fan eklenmiş. Bu fan kompresörden bağımsız olarak neredeyse hep çalışarak soğutucu içindeki havayı sirküle ediyor. Ve raflar arasında yüksek sıcaklık farklarının oluşmasını engelliyor. Nemi gerçekten koruyor mu konusuna gelirsek kestiğim bir dilim sucuk bir gün bekledi açıkta hafif nemini kaybetmiş ama kurumamıştı yumuşaktı. Annem atmasaydı bir kaç gün daha bekletecektim ama atmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 29 Temmuz 2014; 13:28:32 >

• buzluk kısmına derece koyar msıınız? bakalım gerçekten -18 derece duruyor mu? birde en soğuk dereceye ayarlayıp o kadar soğutabiliyor mu denerseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

buzluk kısmına derece koyar msıınız? bakalım gerçekten -18 derece duruyor mu? birde en soğuk dereceye ayarlayıp o kadar soğutabiliyor mu denerseniz sevinirim :)

Buzluk kısmına derece koyarım yalnız en soğuk dereceye ayarlayamam çünkü dondurucunun sıcaklığını -18in altına düşürünce ekonomik moddan çıkıyor elektrik sarfiyatı da artıyor doğal olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

buzluk kısmına derece koyar msıınız? bakalım gerçekten -18 derece duruyor mu? birde en soğuk dereceye ayarlayıp o kadar soğutabiliyor mu denerseniz sevinirim :)

Buzluk kısmına derece koyarım yalnız en soğuk dereceye ayarlayamam çünkü dondurucunun sıcaklığını -18in altına düşürünce ekonomik moddan çıkıyor elektrik sarfiyatı da artıyor doğal olarak

Olcum yapincaya kadar en sogukta dursa yeter sonucta surekli kalmayacak :)

Guvendiginiz bir dereceyi buzlugun ortasinda duracak sekilde koyarsaniz sevinirim :)

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Alt soğutucuyu ölçtüğüm.dijital derece nemi de ölçüyor bence güvenilir alt taraf 4 dereveye ayarlı bu derece de 5 gösteriyordu rafların sıcaklığını yani yanılma düşük gibi ama bim den almıştım üst tarafta bozulmaz umarım çok soğuktan

Bu ay en düşüğe ayarlayamam bir sonraki ay onun testini yaparım hatta -24 te bir de ekstra dondurmayı açarım bakalım kaç dereceyendüşecek içi gelecek faturayı merak ediyorum o yüzden bu dönem yapmıyorum

• hayırlısı olsun ben heryerde söylerim arçelikten çamaşır makinesi hariç her şeyi alın buzdolabını gönderdik o ayrı ama şimdidie ariston var oda 45 db diyor ama inanmıyorum pek

5 senede arızasız kullanmıştık keza bulaşık makinesi hala faal olarak çalışıyor oda arçelik ve daha pompa tıkanıklığı dışında teknik bir arıza vermediki oda bulaşıkları kirli atmaktan dolayı olmuştu ve eminimki uzun yıllar sorunsuzca kullanacaksın ama ben bu modelin iç tasarımını beğenmiyorum sadece yoksa iyi bir model
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler . Anladım . Sadece karlanma farkı var . Ama boschta çok az oluyormuş. Senede bir temizleniyormuş ( zaten annem dolabı senede bir temizler ). Boschun low frostları bence tam f/p ürünü . Ama işte bizim yerin yüksekliği sorun. Sizin arçelik günde kaç kwh enerji yakıyor ( bizimkisi günde 3 kwh tan fazla yakıyor ) ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

hayırlısı olsun ben heryerde söylerim arçelikten çamaşır makinesi hariç her şeyi alın buzdolabını gönderdik o ayrı ama şimdidie ariston var oda 45 db diyor ama inanmıyorum pek

5 senede arızasız kullanmıştık keza bulaşık makinesi hala faal olarak çalışıyor oda arçelik ve daha pompa tıkanıklığı dışında teknik bir arıza vermediki oda bulaşıkları kirli atmaktan dolayı olmuştu ve eminimki uzun yıllar sorunsuzca kullanacaksın ama ben bu modelin iç tasarımını beğenmiyorum sadece yoksa iyi bir model

Gerçekten performanslı cihaz bir ay olacak 4-5 güne ama daha bir sıkıntı oluşturmadı sebzelerde meyvelerde donma bozulma hiç olmadı çok şükür. İnsallah dediğin gibi uzun yıllar sorunsuz kullanırız. Arçeliğin gerçekten bir çok ürünü kaliteli. İç tasarımda benim.beğenmediğim nokta metale ağırlık verilmemesi rafların bosch gibi metal destekli olması daha iyi olurdu aynı şekilde kapı raflarındabda metal kullanılsa daha güzel ve sağlam olurdu

• quote:

quote:

hayırlısı olsun ben heryerde söylerim arçelikten çamaşır makinesi hariç her şeyi alın buzdolabını gönderdik o ayrı ama şimdidie ariston var oda 45 db diyor ama inanmıyorum pek

Gerçekten performanslı cihaz bir ay olacak 4-5 güne ama daha bir sıkıntı oluşturmadı sebzelerde meyvelerde donma bozulma hiç olmadı çok şükür. İnsallah dediğin gibi uzun yıllar sorunsuz kullanırız. Arçeliğin gerçekten bir çok ürünü kaliteli. İç tasarımda benim.beğenmediğim nokta metale ağırlık verilmemesi rafların bosch gibi metal destekli olması daha iyi olurdu aynı şekilde kapı raflarındabda metal kullanılsa daha güzel ve sağlam olurdu

arçelik olucak o kadar ama ben arçeliğin ve bosch un tasarımlarını tek geçerim nedense arçelik malzemeden çalmasa tasarımları daha güzel olacak ama nerde o günler

• quote:

Orijinalden alıntı: utku2304

Teşekkürler . Anladım . Sadece karlanma farkı var . Ama boschta çok az oluyormuş. Senede bir temizleniyormuş ( zaten annem dolabı senede bir temizler ). Boschun low frostları bence tam f/p ürünü . Ama işte bizim yerin yüksekliği sorun. Sizin arçelik günde kaç kwh enerji yakıyor ( bizimkisi günde 3 kwh tan fazla yakıyor ) ?

Evet öyle. Low frost hakkında detaylı bilgiyi candoğan dan alabilirsin onun incelemesi var hem de kullanıyor en doğru bilgiyi edinirsin.

Ben low frost tercih etmedim çünkü onun buzuyla uğraşamazdım üşengecim annem de o buzu orda görünce kafayı yerdi herhalde yıllardır no frost kullanıp hiç buzla uğraşmamış birisi olarak bize bir sorumluluk yüklenecekti ikinci olarak da araştırdığım kadarıyla soğutucu bölmesinin soğutmasından memnun olmayanların yorumlarını okudum özellikle de yaz aylarında çok sorun yaşayanlar olmuş bunun da riskine girmek istemedim çünkü öyle bir şey olsa annem kulaklarımı kuruturdu. Üçüncüsü de iç hacmi küçük geldi bize şimdikiyle arasında çok fark var o yüzden de tercih etmedim

Ama pişman da değilim çünkü soğutmada hemen hemen aynı sistemin daha gelişmişi var ve dondurucuda da buz görmüyorum. Low frost fiyatı için alınır ama bizim bütçe 2000 e kadar çıkabiliyordu bayi de 2500 küsürden indirdi bunu aldık.

• quote:

quote:

quote:

arçelik olucak o kadar ama ben arçeliğin ve bosch un tasarımlarını tek geçerim nedense arçelik malzemeden çalmasa tasarımları daha güzel olacak ama nerde o günler

Aynen katılıyorum ama Arçeliğin malzemeden kaçmadığı günleri biz ancak yaşlanınca görürüz belki, o zamana da kalırsa tabi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen katılıyorum ama Arçeliğin malzemeden kaçmadığı günleri biz ancak yaşlanınca görürüz belki, o zamana da kalırsa tabi

kalır kalır merak etme türkiye burası normal

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Koyduğum dereceye şimdi baktım -18 derece gösteriyor. Ben kapağı açıp dereceye bakıp kapattıktan beş dakika sonra da kompresör çalıştı. Bir de kompresör durduktan hemen sonra açıp bakmıştım o zaman da -21 dereceydi. Fotoğrafları ekledim, derecenin saati doğru ölçümleri kaydettiğim saatler ekranda görülen saat. Maşallahı var çok iyi çalışıyor.

• Bugüne kadar annem sadece 1 kere Arçelik kullandı o da çamaşır makinesiydi ve bize 20 yıl hizmet etti ve bir kere bile bozulmamıştı ama baktık vadesi dolmuş fazla ses çıkartıyor Bosch serisinden aldık

• ibcn01 kullanıcısına yanıt
    Modeli neydi siemens tesislerinde üretilen modellerden olma ihitmali yüksek

• -OD- kullanıcısına yanıt
    O da doğru

• Valla tam bilmiyorum yeni makine alınca onu kaldırdık.Ama gerçekten çok sağlam bir cihazdı. İlk ve son arçelik denememiz sağlam çıktı

• quote:

Koyduğum dereceye şimdi baktım -18 derece gösteriyor. Ben kapağı açıp dereceye bakıp kapattıktan beş dakika sonra da kompresör çalıştı. Bir de kompresör durduktan hemen sonra açıp bakmıştım o zaman da -21 dereceydi. Fotoğrafları ekledim, derecenin saati doğru ölçümleri kaydettiğim saatler ekranda görülen saat. Maşallahı var çok iyi çalışıyor.

Iyiymis gercekten. Bende lg gr m762gshw var. Sogutmasindan son derece memnunum ama dondurucu kismi aldigimdan beri kafami karistiriyor. Ortalama hep -15 derecelerde duruyor. Ayni dolabin beyazini kullanan baska kisi -24 derecede durdugunu soyluyor ama benimki hic o sicakliga kadar dusmedi.

3 konumunda -24 derecede duran dolap 8 konumunda kac derecede durur bilinmez ama garip geliyor bana.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.