Şimdi Ara

Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
11
Favori
43.075
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün kurulum yapıldı, teslim süresi 3 gün diyebiliriz. Çağ atladık desem yeridir. Görüntü kalitesi şahane. Sorunsuz da bir panel geldi. Oldukça memnunum. Keşfedemediğim bazı konular var, mesela dahili programlar performans olarak gayet iyi, harici tvbox’a pek ihtiyaç bırakmaz ancak smartapps içindeki puhutv diyelim ana uygulama seçim barına nasıl alınıyor? Bu bardaki program sırlaması nasıl değiştiriliyor? Dışarıdan misal turkcell tv+ yüklemek mümkün oluyor mu? Yoksa smartapps’ta olanlara mahkum muyuz? Pixel temizleme işini otomatik yaptığından nasıl emin oluyoruz? Ekranın altındaki logonun aydınlatması nasıl kapatılıyor? Renk ve görüntü işleme ayarlarında tercihiniz nedir (memc, gürültü giderme, renk gibi ayarlar)? Renk ve keskiliğe söylenecek söz yok ama görüntü işlemede akıcılık bir tık geri sanki sony samsung lg gibi markaların üst seviye modellerinden veya ben henüz ayarı bulamadım. Yukarıda yazıldığı gibi garip ayarlarla geldi tv, microdimmingi açtım mesela, renk sıcaklığını soğuktan normale aldım, onun dışında görüntüyü hdr standart seçtim ama hdr aktif hale geldi mi emin değilim. Yine yukarıda yazıldığı gibi rezerv pixel kalıyor iki kenarda, ara ara değiştiriyor görüntünün yerini. Bakalım kurcaladıkça yeni birşeyler bulabilecek miyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• aygunal A kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın, logo ışığını kapatmak için servis menüsüne girmelisiniz. Source ile 9136, menü içine giriş için 2356 idi sanırım, konuların içinde anlatmıştım servis menüsüne girişi

• quote:

Orijinalden alıntı: aygunal

Bugün kurulum yapıldı, teslim süresi 3 gün diyebiliriz. Çağ atladık desem yeridir. Görüntü kalitesi şahane. Sorunsuz da bir panel geldi. Oldukça memnunum. Keşfedemediğim bazı konular var, mesela dahili programlar performans olarak gayet iyi, harici tvbox’a pek ihtiyaç bırakmaz ancak smartapps içindeki puhutv diyelim ana uygulama seçim barına nasıl alınıyor? Bu bardaki program sırlaması nasıl değiştiriliyor? Dışarıdan misal turkcell tv+ yüklemek mümkün oluyor mu? Yoksa smartapps’ta olanlara mahkum muyuz? Pixel temizleme işini otomatik yaptığından nasıl emin oluyoruz? Ekranın altındaki logonun aydınlatması nasıl kapatılıyor? Renk ve görüntü işleme ayarlarında tercihiniz nedir (memc, gürültü giderme, renk gibi ayarlar)? Renk ve keskiliğe söylenecek söz yok ama görüntü işlemede akıcılık bir tık geri sanki sony samsung lg gibi markaların üst seviye modellerinden veya ben henüz ayarı bulamadım. Yukarıda yazıldığı gibi garip ayarlarla geldi tv, microdimmingi açtım mesela, renk sıcaklığını soğuktan normale aldım, onun dışında görüntüyü hdr standart seçtim ama hdr aktif hale geldi mi emin değilim. Yine yukarıda yazıldığı gibi rezerv pixel kalıyor iki kenarda, ara ara değiştiriyor görüntünün yerini. Bakalım kurcaladıkça yeni birşeyler bulabilecek miyim?
    Hocam öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Dışarıdan harici uygulama yüklenebileceğini sanmıyorum. İşletim sistemi mantığı yok çünkü. Basit arayüzleri olan bir yazılım mevcut ancak kimi durumlarda bazı ayarları değiştirmek için bile seçenek sunmuyor. Servis menüsüne gitmek gerekiyor. Yani güncellenmesi, geliştirilmesi gerekiyor. Yüklemek istediğiniz harici uygulamanın Arçelik tarafından o yazılıma dahil edilmesi ve güncelleme yayınlaması gerekiyor. Yazılım anlamında mevcut olanın haricinde ek birşeyler sunacaklarını düşünmüyorum. Burada bir arkadaş otomatik piksel temizleme yapılıp yapılmadığını Arçelik müşteri hizmetlerine sormuştu. Gelen cevapları da konuda paylaşmıştı. Dediklerine göre piksel temizleme işlemini stand by halindeyken veya kapandıktan sonra TV fişten çıkarılırsa ilk açılışta yapıyormuş. Başka bir arkadaş da otomatik olarak piksel temizleme işleminin yapıldığını teyit etti kendi kullanıcı deneyimlerine dayanarak. Yine Arçelik müşteri hizmetlerinin verdiği yanıtlarda ekran gürültüsünü temizleme seçeneğinin sık çalıştırılmaması gerektiği tavsiye edilmişti diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolustun -- 31 Ağustos 2020; 0:7:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese merhabalar.
    Beko b55 9900 kullanicisiyim. Hdr açmak icin bir menü var mi acaba?

• 3r4n kullanıcısına yanıt
    Source menüsünde 9136 ya tıklayınız, gelen servis menüsünde 2356 ile menü içerilerine girip açabilirsiniz

• arkadaşlar servis menüsüne giriş nasıl beko 55 9900 oled var bende
  • caglarr1905 C kullanıcısına yanıt
    Bekofa farkli mi acaba bu kodlar. Ne yaptiysam giremedim. Hem menu de, hem source de, hem @ menusunde denedim girmedi. :( source tusu ses ve program tusu arasinda ustteki tuş degil mi? Bu özellik açık olarak gelmesi getekmez mi ayrica. Kapaliysa kimse ugraşıp açmaz bizim gibi Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B

• Source'da 3196 yazın sonra 2356

• Yok hocam olmuyor yada ben beceremiyorum 🤦🏻‍♂️

• quote:

Orijinalden alıntı: 3r4n

Yok hocam olmuyor yada ben beceremiyorum 🤦🏻‍♂️
    "Kaynak tuşuna bastıktan sonra, 3196 tuşlayacaksınız. Çıkan menülere girmek için 2356 sonra ok tuşu. Geri dönüş için menü tuşu. Tamamen çıkmak için exit tuşu."

caglarr1905 arkadaşın mesajını alıntıladım. Kodlar çalışıyor. Bu kodlarla servis menüsüne girmiştim daha önce.
    @caglarr1905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolustun -- 4 Eylül 2020; 22:35:57 >
  • quote:

Bekofa farkli mi acaba bu kodlar. Ne yaptiysam giremedim. Hem menu de, hem source de, hem @ menusunde denedim girmedi. :( source tusu ses ve program tusu arasinda ustteki tuş degil mi? Bu özellik açık olarak gelmesi getekmez mi ayrica. Kapaliysa kimse ugraşıp açmaz bizim gibi
    Kaynak tuşu tarif ettiğiniz tuş. Tuşa bastıktan sonra ekranın alt tarafında yatay bir menü çıkıyor kaynak seçeneklerini gösteren. Burada seçim yapmadan menü ekranda iken 3196 kodunu tuşlamanız gerekiyor. Sonra servis menüsü aktif hale geliyor.

• erolustun E kullanıcısına yanıt
    Bu ekrandayken kumandadan 3196 yı tuşluyorum, menü gelmiyor hocam. Bir yerde bir eksiklik var ama anlamadim. Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B

• quote:

Bu ekrandayken kumandadan 3196 yı tuşluyorum, menü gelmiyor hocam. Bir yerde bir eksiklik var ama anlamadim.
    Birde Menü tuşu ve 9301'i deneyin. Aşağıdaki linkte böyle bir kombinasyondan bahsedilmiş. Markadan markaya fark edebilir. Grundig'te farklıymış mesela.

ali öktem
    Arçelik Led Tv Servis Menüsü Giriş Kodları | Ali Öktem
    https://www.alioktem.com.tr/arcelik-led-tv-servis-menusu-giris-kodlari.html

• Bunu da denedim hocam defalarca olmadı

• quote:

Bu ekrandayken kumandadan 3196 yı tuşluyorum, menü gelmiyor hocam. Bir yerde bir eksiklik var ama anlamadim.
    Hocam aslında aynı model TV'ler olduğu için 3196 kodunun Beko'da da çalışması gerektiğini düşünüyorum. Olmuyorsa TV'nin fişini prizden çekip tekrar açtıktan sonra kaynak tuşu + 3196 kombinasyonunu denemenizi öneririm. Olmuyorsa yetkili servisten veya müşteri hizmetlerinden destek talep edebilirsiniz. Forum sitelerinde de yazılanların dışında birşey yok çünkü.

Fişi çekmek gerekiyormuş hocam dedigin gibi. Tesekkurler. 👏

• quote:

Fişi çekmek gerekiyormuş hocam dedigin gibi. Tesekkurler. 👏
    Rica ederim.

2356 tuşladigimda bu menü geliyor. HDR ile ilgi bir yer bulamadim malesef Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B

• quote:

2356 tuşladigimda bu menü geliyor. HDR ile ilgi bir yer bulamadim malesef
    Hocam konunun önceki sayfalarında bir yerde dgn61 kullanıcı adlı arkadaş HDR'nin enable yapılabildiği servis menüsü ekran görüntüsünü paylaşmıştı. Hangi menünün altında tam bilmiyorum. Çok fazla kurcalamadım.

• Tamam hocam bakayım. Tesekkurler tekrar 🙋🏻‍♂️

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.