Şimdi Ara

Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
11
Favori
43.075
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HDR'yi manuel olarak açabilirsiniz tabi ama tv hdr bir yayın görüntülendiği zaman hdr moduna otomatik geçiyor. Kontrol etmek için hdr bir yayın açın ve kumandadan tools tuşuna basın, resim modunda HDR yazısı çıkacaktır.
  • Bende öyle dusunmustum hocam. Mantiklisi da bu zaten. Böyle bi özelligi kapalı tutmamali üreticiler.

Netflixte bi yayinda HDR yazisi görür gibi olmustum ama emin olamamiştim. Yayindanmiş demekki. ✌

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi ögrendim. Netflixte HDR icerikleri izleyebilmek icin en az 25mbit internet hızı gerekliymiş

• TV yi cok yormadan en iyi görüntüyü nasil elde edebiliriz acaba? Ben hizlica bu sekilde yaptim
    Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B

• Merhaba. 35mbit internet kullanıyorum ve tv'de kablolu bağlı modeme. Netflix uygulamasından hız testi yaptığım zaman 12-15 mbit hız gösteriyor. Kablo değiştirdim yine değişen olmadı. Kullandığım bilgisayarda modeme kablolu bağlı ama bilgisayarda normal hız değerlerini alıyorum 30-35 arası gösteriyor. Sizden ricam bu tvyi kullananlar netflix uygulamasından yada tarayıcıya girip fast.com sitesinden hız testi yapabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgn61

Merhaba. 35mbit internet kullanıyorum ve tv'de kablolu bağlı modeme. Netflix uygulamasından hız testi yaptığım zaman 12-15 mbit hız gösteriyor. Kablo değiştirdim yine değişen olmadı. Kullandığım bilgisayarda modeme kablolu bağlı ama bilgisayarda normal hız değerlerini alıyorum 30-35 arası gösteriyor. Sizden ricam bu tvyi kullananlar netflix uygulamasından yada tarayıcıya girip fast.com sitesinden hız testi yapabilir misiniz?
    Bir de kablosuz bağlayıp hız testi yapar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erolustun E kullanıcısına yanıt
    Onuda denemiştim o şekilde de durum aynı. Sizde durum nasıl?
  • quote:

Onuda denemiştim o şekilde de durum aynı. Sizde durum nasıl?
    Hocam forumda şöyle bir konu buldum.

https://forum.donanimhaber.com/netflix-hiz-sorunu-kablonet-sizin-hiziniz-kac--129890374-10

Kendim de test ederim ancak müsait olmam 2 günü bulur. Sonucun farklı çıkacağını sanmıyorum.

• Görüntü ayarlari hakkinda bilgisi olan var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: 3r4n

Görüntü ayarlari hakkinda bilgisi olan var mi?
    Hocam ben varsayılan yani fabrika ayarları ile kullanıyorum. Bu şekilde gözü daha az yorduğunu düşünüyorum. En iyi diye birşey yok aslında. Görsel algı ve zevk meselesi. Kişiye göre değişir.

• Varsiyilan ayarlarda microdimning bile kapali hocam. Hizli sahne gecislerinde cok net goruntu sagliyor o özellik. Bu kadar parayi aslinda bu özelliklere veriyoruz ama kapali olarak geliyor. Diger özellikler icin bi danişmak lazim bence daha iyi bilen birine.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3r4n

Varsiyilan ayarlarda microdimning bile kapali hocam. Hizli sahne gecislerinde cok net goruntu sagliyor o özellik. Bu kadar parayi aslinda bu özelliklere veriyoruz ama kapali olarak geliyor. Diger özellikler icin bi danişmak lazim bence daha iyi bilen birine.
    Hocam micro dimming görüntünün belli bölgelerde yazılımsal olarak karartılması ve kontrast başarısının artırılmasına yarayan bir özellik. En azından ben öyle biliyorum. Televizyon IPS veya VA panel olsa vazgeçilmez bir özellik bence de ancak OLED panel görüntüde donanımsal olarak doğal bir kontrast sağlıyor zaten. Dediğim gibi zevk meselesi. Bilen biri değerli görüşlerini paylaşırsa biz de nasiplenmiş oluruz arada.

• Nerflix de hdr veya 4k ultra hd izlerken açıkcası pek memnun değilim çünkü akıcılık zayıf geliyor bana. Hızlı hareketli sahnelerde düşük fps gibi bi kasıntı oluyor. Sebebini çözemedim standart ayarlarını kullanıyorum. Can sıkıcı bir durum.

• quote:

Nerflix de hdr veya 4k ultra hd izlerken açıkcası pek memnun değilim çünkü akıcılık zayıf geliyor bana. Hızlı hareketli sahnelerde düşük fps gibi bi kasıntı oluyor. Sebebini çözemedim standart ayarlarını kullanıyorum. Can sıkıcı bir durum.
    Hocam sıkıntı TV'den mi kaynaklanıyor yoksa internet altyapısından mı tespit etmek gerekir. Paylaştığım linkte TV modelinden bağımsız olarak birçok kullanıcı Netflix uygulamasından elde ettiği görüntü kalitesinden şikayet etmiş zamanında. Netflix kullanan başka arkadaşlar varsa görüş beyan etmeleri fikir sahibi olmamız açısından yararlı olabilir diye düşünüyorum.

• Televizyon ağa kablosuz olarak bağlı. 16 MBPS kullanıyorum normalde. Türk Telekom hız testi ile telefonu kablosuz ağa bağladım ve ölçüm yaptım. Download 10 MBPS çıktı. Fast.com'u televizyonun tarayıcısından açtım yine bulunan değer 10 MBPS. Bu değerin daha düşüğü yok mu acaba? Onun için mi aynı çıktı?

• Merhaba, 55 inç Beko Oled 9900 kullanıyorum.
    Netflix'te hareketli sahnelerde atlama bende de mevcut, Youtube'ta da oluyor. TV'nin görüntü kalitesi muazzam fakat hareketi idare edemiyor. İnternet bağlantısından kaynaklı değil, uygulama içinden test yaptığımda 56mbit çıkıyor hızım. Netflix ya da başka bir uygulama açıkken ayarlara girip hareket yumuşatma gibi ayarları değiştiremiyorsunuz. Uygulamadan çıkıp ayarı değiştirip geri girmek gerekiyor. Sanırım donanımsal kısıtlılık yüzünden bazen youtube'da videolar arası geçişlerde takılıyor ya da videonun başını işleyemiyor.

TV'nin sesi gayet iyi. Baslar yerinde, bu tv ile soundbara ihtiyaç yok gibi görünüyor.

Input lag oldukça yüksek, Görüntülerden oyun modunu seçinde input lag biraz azalıyor ama yine de rekabetçi oyun oynamak için uygun değil.

Bu saydığım nedenlerle içim rahat etmediği için iade talebinde bulundum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sen_md

Merhaba, 55 inç Beko Oled 9900 kullanıyorum.
    Netflix'te hareketli sahnelerde atlama bende de mevcut, Youtube'ta da oluyor. TV'nin görüntü kalitesi muazzam fakat hareketi idare edemiyor. İnternet bağlantısından kaynaklı değil, uygulama içinden test yaptığımda 56mbit çıkıyor hızım. Netflix ya da başka bir uygulama açıkken ayarlara girip hareket yumuşatma gibi ayarları değiştiremiyorsunuz. Uygulamadan çıkıp ayarı değiştirip geri girmek gerekiyor. Sanırım donanımsal kısıtlılık yüzünden bazen youtube'da videolar arası geçişlerde takılıyor ya da videonun başını işleyemiyor.

TV'nin sesi gayet iyi. Baslar yerinde, bu tv ile soundbara ihtiyaç yok gibi görünüyor.

Input lag oldukça yüksek, Görüntülerden oyun modunu seçinde input lag biraz azalıyor ama yine de rekabetçi oyun oynamak için uygun değil.

Bu saydığım nedenlerle içim rahat etmediği için iade talebinde bulundum.
    Televizyonun olumlu ve olumsuz yanlarını ortaya koyan bu tür kullanıcı yorumları satın alma kararı verecek insanlar için çok faydalı olacaktır. Deneme, yanılma yapmak yerine beklentilerine göre hareket edebilir yorumları okuyanlar. Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Saygılar.

• sen_md S kullanıcısına yanıt
    Ben Netflix de arasıra tekleme yaşıyorum, ama 30-40gb filmlerde hiç yaşamadım, internet kaynaklı olabilir diye yorum yaptım ama denemek lazım yinede

• quote:

Orijinalden alıntı: caglarr1905

Ben Netflix de arasıra tekleme yaşıyorum, ama 30-40gb filmlerde hiç yaşamadım, internet kaynaklı olabilir diye yorum yaptım ama denemek lazım yinede
    Bu önemli bir tespit hocam. Download edilmiş 40 gb'lık bir filmde takılma söz konusu değilse televizyonun hareketli sahne performansı iyi değildir diye bir genelleme yapmak doğru olmaz. Sadece uygulama aracılığıyla film izlerken yaşanılan bir sorun anladığım kadarıyla.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.