arçelik son günlerde büyük yenileme hareketi kampanyasının birçok mecradan reklamını yapıyor. eski beyaz eşyanızı alarak size indirim yaptığını söylüyor.
oysa olay tamamen vatandaşı ve devleti söğüşlemekten ibaret. bu hafta sonu bulaşık makinamın sorunlarından bıkınca yeni bir bulaşık makinası almak için arçelik'e gittim. beğendiğim bulaşık makinasının fiyatında anlaştıktan sonra, eski makinamı da vereceğimi, bundan dolayı indirim talep ettiğimi belirttim. mağaza bana eski makinayı versem de vermesem de fiyatın değişmeyeceğini, zaten bana indirimli fiyatın bildirildiğini belirttiler.
öyle ise dedim bu işin esprisi ne? mağazalar, arçelik'e sattıkları ürün başına bir eski makina veriyorlarmış. bunun için de hurdacılardan 15-20 liraya hurda alıp gönderiyorlarmış.
sonra mantığı anladım. zaten sattıkları ürün, değişim kampanyası yapmayan muadilleri ile aynı fiyattan satılıyor. ama bu kampanya ile müşteri çekiyorlar ve geri dönüşüm tesisi ile devletten teşvik alıyorlar.
ARÇELİK-BEKO-ALTUS Uzun yıllardır insanların saflığından istifade ederek ciddi edinimlerde bulundular.
Koç gurubu ürünler pişmanlıktır. Arıza oranı yüksektir, Yaygın servis ağı ile milleti bir güzel söğüşlerler.
Son yıllarda ise hepten ayarlarını kaçırdılar.. Resmen ürünleri çok erken çöp olmakta.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme