07325 aldim, eco mod bunda da var, diger saydiklariniz yok evet. 07 için yazayim ben de, enerji tüketimi oldukca dusuk, sessiz calisiyor ayrica 13 m2 lik bir odada kullaniyorum, 3/4 dk da 22 derece ile buz gibi yapiyor. Sonra 24 te tutuyorum. Mis gibi bir izmir yazi geçirdim evde bu klima ile. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arçelik Klima Alanlar (16. sayfa)
-
-
Bugün 24325 arçelik klima montajim gerçekleşti, gelen arkadaşlar oldukça ilgiliydi fakat eski Arçelik kuruluma kıyasla epey şaşırdım dış üniteye gidecek kablo yok, kumanda tutma aparatı yok, delikleri kapatacak malzemeleri yok vs. ECA, Sigma gibi 2 klima daha kullandim hiç aklıma gelmezdi.
Ve son olarak montajı Alüminyum kangaldan kesip yaptılar orjinali bu artık bakır boru gelmiyor dediler, sözde kalınmış ve bakır kadar iyi diyorlar. Şimdilik bir şikayetim yok fakat yakın zamansa alan arkadaşlar durum sizde de böyle mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar arcelik klima almayı düşünüyorum keşif için geldiler 18650 ile 18465 arasında kaldım arada 1200 1300 TL fark var hangisini alayım sizce
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi günler,
"Beko 31825 Ekolojik Inverter 18000 BTU/h" klima aldım. Isıtmasından, düşük ısı derecelerini ayarladığım zaman (22-24 derece arası), memnunum. Çalışma esnasında ilk açılışta 1.2-1.6 kw arasında enerji çekip, bir süre sonra ayarlanan dereceye yaklaştığında 0.7-0.9 kw arasında çekmeye başlıyor ve o şekilde devam ediyor. Ancak garip olan durum, ısıyı 27-28 derece civarına ayarladığım zaman da harcaması aynı şekilde oluyor ve oda istediğim gibi ısınmıyor, yani yüksek enerji çekmeden uzun süre çalışıp odayı o şekilde ısıtmaya çalışıyor ama olmuyor.
Bu cihazı kullanıp, yazdığım durumla karşılaşan var mı acaba?
Teşekkürlerimle...
-
Arçelik klima almanın en iyi tarafı bir daha Arçelik klima almayacak olduğunu bilmek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arçelk keşif ekibi gledi. 18bin btu alacağım dedim. "vakum yapmıyoruz, vakumluı geliyor" dedi ve 100 lira elektrik çekme parası alacka.
vakum yapılması gerekiyor diyebiliyorum. Yaşayan oldu mu bunu?
-
Merkeze şikayet edin vakum yapılıyor
Beko 18bin btu aldım. Servisi çağırırken vakum yapılıyor mu diye sordum evet dediler. Zaten Beko Arçelik aynı servis. 15dk vakum yapıldı kurarken. Gayette ilgiliydiler. Temiz iş yaptılar. Tabi servisten servise değişebilir ilgi alaka. Ama vakum yapmak zorunda her servis.
Elektirk çekme ücreti 100 lira alıyoruz dedi mi telefonda peki randevu alırken?
-
" Vakum işlemi bittikten sonra,hortumlar sökülmeden önce takriben 10-15 dakika süreyle beklenmelidir. "
denmiş yazıda. yani 15 dakika süren bir vakum için, 15 dakika daha beklenirse ortalama yarım saat mü sürüyor vakum işlemi?
Bir de korkum, vakum yapıyormuş gibi görünüp hiç yapmaması. Cünkü "vakum yapmanız gerekiyor" dersem gıcık olup "tamam yaparız" deyip yazıda belirtilen
"servis hortumlarında check valve yok ise yapılan vakumun boşa gitmesine"
gibi şeyler yaparlarsa bunu anlamam zor.
Öneriniz ne olur böyle durumda?
Servis gelir gelmez "vakum yapacak mısınız?" diye sorayım. "Hayır" derse, "o zaman istemiyorum" diyeyim yollayayım mı, olur mu böyle bir şey? Altus klima aldım arçelik gelecek yarın.
-
Hayır denmedi ama elektrik çekmeyi siz kendiniz veya özel elektrikçiye yaptırıyorsunuz. para karşılığı servis çekiyor mu bilmiyorum sormadım.
-
Merhaba, 3 gün önce 24000 btu Beko 32425 klima aldım. Klima ısıtmada ya da soğutmada çalışırken dış ünitesine giden borudan gaz akış sesi geliyor. Klima fanını düşük seviyelere getirdiğimde oturduğum yerden fan sesi duyulmuyor ancak gaz akış sesi duyuluyor. O kadar rahatsız edici bir ses. Dış ünite terasta, yaklaşık 5-6 metre boru mesafesi var. Borunun dış üniteye giren kısmında da yine gaz akış sesi var. İçeridekinden daha fazla hatta. Borularda hafif eğim var dışarı çıktıktan sonra dış üniteye giderken ancak borunun iç hacmini düşürecek kadar bir eğilme olduğunu sanmıyorum. Montajdan sonra vakum da yapıldı.
Bu arada boru markası allgoo. Kutusunun üzerinde r22 ve r410a için uygundur yazıyor, benim klima r32 gazlı. Servis r32'nin yeni olduğunu o yüzden bununun normal olduğunu söyledi. Boruyu değiştirmek çözüm olur mu? Bakır boru bu gaz sesini keser mi acaba? Ya da dış ünitenin yukarıda terasta olması sebep olabilir mi?
Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
-
Araştıranlar için not olması amacı ile yazıyorum. Yerlemeyin lütfen.
Arçelik 12 eco serisi klima aldım,
1-web sayfasında eski tip lg kumandasına benzeyen kumanda görseli olmasına ragmen üst modellerde kullanılan yeni tip kumanda çıktı(renkli mavi alttan aydınlatmalı)
2-kurulumda alüminyum boru kullanıldı. (Bakır en ideal borudur)
3-Elektriğin ehliyetli elektrikçiye yaptırılması gerektiği belirtildi (Tabiki normal)
4-Eskiden kullanılan boru yuvasına yerleştirilen kanal yada benzeri macun vs ekipman artık kullanılmıyor(Servis raporunu incelerseniz zaten yazmıyorda)
5-12.000 olmasına ragmen üçgen sac ayak kullanıldı L ayak kullanılmadı, 9-12 bu ayak takılıyormuş
6-En önemlisde ürün vakumlu geliyor dediler ancak ısrar ettiğim için vakum cihazını arabadan alıp vakum yaptılar. -1 barı gördüm gözümle.
Genel anlamda işçiliğe açıkçası 10 üzerinden 7 verebilirim, Arçeliğin geliştirmesi gerken noktalardan biride bu. Ayrıca sıcaklar bastırmadan aldım klimayı çünki o yaz sıcagında adamlarında çok sabrı ve zamanı olmuyor. Biraz anladığım için ayrıntılı yerleri elletmedim ben estetik şekilde yapacağım. Davranış tutum iletişim olarak 10 üzerinden 10 veriyorum.
-
Bugün 12660 modeli bağlandı. Vakumu zorla yaptırdım ama - 1'i göremedim sorun olur mu?
Macun malesef yok. Aliminyum boru malesef. Elektrik tesisatı yarın çektireceğim. İlk çalıştırma için tekrar servisi çağırmalı mıyım? Kurup prize takıp 2 dakika çalıştırıp gittiler.
Vakum olayına bana da önce gerek yok dediler sonra ısrar edince 5-10 dakika vakum yaptılar.
İnşallah sorunsuz şekilde uzun seneler kullanırım.
@klima5505 hocam selam
12000 btu bir cihaz düşünüyorum. Siyah ya da ayna istiyorum. Sessiz, az yakan ve Wifi kumandası da olmalı.
Beğendiklerim:
-Lg Artcool AC12BH.NSJ
Fiyat: 12800 tl
Garanti:2 yıl (uzatılmış garanti vermiyormuş Lg) ama Hb de kampanya var, 2 yıllık fixpack bakım hediyeli
-Arçelik Prosmart 12560
Fiyat: 11650 tl
Garanti: 3 yıl (+4 yıl uzatma 749 tl)
-Beko Mirror ProSmart 51260
Fiyat: 11490 tl
Garanti: 3 yıl (+4 yıl uzatma 749 tl)
Anladığım kadarıyla bu üç cihaz tamamen aynı?
Mesela Lg deki dual inverter, diğer cihazlarda da kesin var mı?
Ya da şu özellikler: UVNano, Plastmaster Ionizer, Gold Fin, Comfort air, Jet cool?
Lg de gerçekten ek olarak uzatılmış garanti satılmıyor mu?
Arçelik ve Beko ikisi de bakır kablo, delik kapatıcı vb vb gibi kaliteyi artıran montaj hizmetlerini artık yapmıyor mu, LG yapıyor mu?
Bütçem 10-12000 tl. Benim bu isteklerime uygun başka marka/model tavsiyeleriniz de olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Boru alüminyum olursa ne sıkıntı olur?
Vakum ne işe yarar?
Yukarıda bahsettiğim arçelik ve beko 560-260 serilerinde gelen uzaktan kumanda görseli var mı kimsede?
Wifi app leri aynı mı içerik olarak?
Hocam benim 2 adet cihazım var birisi Samsung AR35 12.000 BTU inverter, diğeri Vestel Flora 12.000 BTU İnverter. İkisine de montajda vakum yapıldı fakat ikisinden de bu gaz akış sesi geliyor. İlk başlarda biraz fazla fakat cihaz kendini kıstıkça yani SET değerine yaklaştıkça gaz akış sesi azalıyor.
Sizin durumda gayet normal yani.
Yukarda arkadaş yazmış ideal olan bakır diye evet fakat ideal dünyada yaşasak keşke
Millete gaz veriliyor aluminyum boru aman uzak durun bitersiniz falan filan
3 senedir çalışıyor aluminyum borulu 4 arçelik klima bir sıkıntı yok
Sökerim bükerim borular çatlar patlar vs deniyorsa olabilir,
klima taşınacaksa servis gelir yeni yere boru döşer biter, kaldı ki taşınmada çoğunlukla bakır boru da değiştiriliyor
Sıva altı gömmeye ve ek yapılmasına AL riski ve uğraşmaya değmediği için uygun olmaz
bakıra kaynakla ek tamir yapılabiliyor bükülmesi daha kolay yumuşak
Vakum için forumda detaylı bilgi var onu okuyabilirsiniz
https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 23 Mayıs 2022; 15:58:11 >
-
Merhaba.
Alüminyum boru bakır borudan "daha az" esnek durumdadır. Yani bakır daha esnektir. Bu nedenle alüminyum boru bükerken daha çok dikkat ister. Aksi halde boru büküm yerinde kırılır ve çap daralması olur. Yani gazın akışı zorlaşır. Narin davranmak gerekir.
Ayrıca soğutucu akışkan geçtikçe,ısı değişimlerine maruz kaldıkça ve oksijenle irtibatı olduğu sürece bakır ve alüminyum boru , ikisi de sertleşir. Bu nedenle klimanın yeri değiştirileceği zaman alüminyum boru tekrar kullanılamaz. Zaten sert,esnekliği az. Bir de zamanla daha da sertleştiği için yeniden kullanımı mümkün olmaz. Ayrıca alüminyum borunun atmosfer ile teması mümkün mertebe kesilmelidir. Yani alüminyum boru mümkün mertebe açıkta durmamalıdır. Zamanla dış ortam havası ve içerisinde bulunan maddeler boruda oksitlenmeye sebep olmaktadır. Alüminyumun buna dayanımı bakır kadar iyi olmuyor. Bu nedenle zamanla gaz kaçağı şikayetleri meydana gelmektedir. Bu nedenle boru mümkün mertebe açıkta kalmamalıdır. Zaten borunun dışında yalıtım kılıfı olduğu için bu pek sorun olmamaktadır. Arçelik yekpare alüminyum boru kullanıyor. Bazı markalar ise ucu bakır ekleme olan alüminyum (bimetalik) boru kullanıyor. Bimetalik borular ekli olduğu için ek yerinden kaçak verebiliyor. Ama Arçelik'in kullandığı boru eksiz tam boru olduğu için kötünün iyisi konumunda oluyor. Ama sonuç itibariyle alüminyumun kullanılmasının tek sebebi maliyeti azaltmak. Bakır pahalı ve pahalanmaya devam ediyor. Montaj ücretsiz. Boru parası müşteriden çıkmıyor. Haliyle firma da gideri azaltmak için ucuza yöneliyor. Daha ucuz olan madeni , alüminyumu tercih ediyor.
Vakum en basit haliyle klimanın iç ünitesi içerisindeki boruların ve iç-dış ünite arasında çekilen borunun içindeki havanın ve nemin alınması işlemidir.
Detaylı bilgiye bu konudan ulaşabilirsiniz ;
https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723
Siyah cihazlar bu kumandayla geliyor.
Wi-Fi App'leri aynı. HomeWhiz uygulamasını kullanıyor.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arçelik servis çağırdım keşif yaptı az önce.
Alüminyum kullandıklarını, ince bakıra göre daha avantajlı olduğunu, kesin vakum yaptıklarını, ses sorunu olmadığını vb vb anlattı. Açıkçası aklımı çeldiler nerdeyse. Ama kafam çorba oldu bir sürü marka/model arasında.
Acaba öncelikle şu markalar için bana 12000 btu, wifi li, sağ-sol ve yukarı-aşağı salınımı olan, 2 veya fazlası ayrı ayrı telefondan kumanda edilebilen, min A++, verim değerleri, ses düzeyi vb vb mantıklı seviyelerde olan ve en önemlisi malzeme kalitesi ve servis hizmetinde beni üzmeyecek hangi marka modelleri tavsiye edersiniz? Maks bütçe 13000 tl
1-Daikin
2-Kaira
3-Midea
4-Arçelik/Beko
5-LG
6-Vestel
7-?
8-?
Vailant, Baymak, Mitsubishi,Viessmann vb tam tanımıyorum açıkçası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 23 Mayıs 2022; 19:51:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X