Şimdi Ara

Arduino Analog Pinler Kendi Kendine Değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir arduino leonardo aldım ve direksiyon seti yapacaktım potansiyometreyi A0 pinine bağladım ve değerlerin saçmaladığını gördüm. Analog pinlere temas edince ve ya kablo bağlayınca ucu boş olsa bile değerler yukarı aşağı vurmaya başlıyor. Temas etmiyorum arduinoyu kendi haline bırakıyorum değerler maksimum oluyor ve inmiyor. Neden böyle ?

• Kablo ucu boş olsa bile alması normal çevreden etkileniyor. Potansiyometrenin uçlarının bağlı olduğuna, yeterli izolasyonun sağlandığına, temassızlık yapan parça olmadığına emin olun.

• HATTUSILI H kullanıcısına yanıt

Potu bağladım ve parçaları yerine taktım ama sabitlediğim plastikten bile etkileniyor. Bir kaç videoya baktım hiç birinde böyle bir sorun göremedim. Yani durduğu yerde bile bunu yapıyor.

• pull down yapılması gereken bağlantılar olur. 10K direnç ile nötre çekmek gibi. Konunun iyi anlaşılması için devreyi pot özelliklerini ilgili program satırını yazınız.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

program satırını bilmiyorum mmjoy programı bir framework atıyor ve bu sayede potansiyometreyi joystick gibi tanımlıyor. 10K potansiyometrekullanıyorum doğrudan arduinoya bağlı, A0 pinini kullanıyorum ama sorunun sistemimde olduğunu düşünmüyorum çünkü arduinoya bir şey bağlı değilken bile böyle yapıyor.

• Limorz L kullanıcısına yanıt

Potun diğer ucu nötre bağlı mı? Pot ve bağlı oılduğu kısmın ufak bir devresi eklenebilir.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

evet pot nötre bağlı ama sorun arduinoda hiç bir şey bağlı değilken de aynı problem var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Limorz L kullanıcısına yanıt

Kısmi bir devre şeması eklemek gerekir konuya. Resim de olur.

Potlar bozuk olabiliyor. İlgili pine pot değerinde direnç bağlayıp aynı sorun var mı diye kontrol edilmeklidir.

• Arduinoya birşey bağlı değilse pin boşta demektir. Rastgele değerler okumanız gayet normal. Yukaridaki mesajlarda birkaç kez vurgulandı bu durum.

Yaptığınız devrenin detaylarini gosteren birkaç resim paylaşın yardım etmek isteyenlere sizde yardımcı olun. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.