Merhabalar, bir tane proje yapıyorum ve sizden tavsiye almak istiyorum. RF 433 MHz modülü kullanıyorum. RF verici fiksel button kullanarak sinyal gönderiyorum, Arduino Mega üzeridnen kodu yazdım. Fakat, ESP32 kullanarak cep telefonu Blynk ya da benzer uygulama üzerinden buttonu tıklayarak RF Verici çalıştırıp signal RF aliciya göndersin diye yapmak istiyorum.Burda RF Verici Arduino Mega kullanarak yaptım, fakat WİFİ yani cep telefonu olacaksa, ESP32 kullanmam lazım ve RF Verici nasıl çalıştıracağım, çünkü farklı bir mikrodenetleyicide çalıştırdım. Burada nasıl yapacağımı tam anlayamadım, fikri olan varsa, yardımcı olan varsa, şimdiden teşekkürler.. Şimdi dediği gibi Arduino Mega kullanarak fiziksel button breadbord üzerinden tıklayarak RF Verici çalıştırdım. Fakat onun yerinde bir cep telefonu üzerinden çalıştırmak istiyorum. Sizinle kodlarımı paylaşıyorum... Şimiden teşekkürler... ************************************************************ RF Verici kod (Arduino Mega): #include <VirtualWire.h> char *mesaj; int button=3; int durum; void setup() { // put your setup code here, to run once: Serial.begin(9600); pinMode(button,INPUT); vw_set_ptt_inverted(true); vw_set_tx_pin(2); vw_setup(4000); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: durum=digitalRead(button); if(durum == HIGH){ mesaj="1"; } else { mesaj="0"; } Serial.println(mesaj); vw_send((uint8_t *)mesaj,strlen(mesaj)); vw_wait_tx(); delay(100); } ****************************************************************** Blynk (Burada bir led diyot açıp kaptmak cep telefonu üzerinden yaptım) : #define BLYNK_PRINT Serial #define BLYNK_TEMPLATE_ID "TMPL6t1TYikN6" #define BLYNK_TEMPLATE_NAME "led on off" #define BLYNK_AUTH_TOKEN "6zyJxeGmpOiXLio4vx5clX_JgcgetNmh" #include <BlynkSimpleEsp32.h> int ledPin = 2; void setup() { Serial.begin(115200); Blynk.begin(BLYNK_AUTH_TOKEN, "AndroidAP6627", "festival223"); pinMode(ledPin, OUTPUT); checkButton(); } void loop() { Blynk.run(); } void checkButton() { int pinValue = digitalRead(ledPin); Blynk.virtualWrite(V2, pinValue); } BLYNK_WRITE(V2) { int value = param.asInt(); if(value == 1) { digitalWrite(2,HIGH); } else { // execute this code if the switch widget is now OFF digitalWrite(2,LOW); // Set digital pin 2 LOW } } ***************************************************************** Blynk "value" adlı olan değişkeni, sadece Arduino Mega'daki buluna "durum" değişkeni nasıl bir birine bağlanabilirim ki ? Progam anlasın, diye on ya da off cep telefondan geldi diye? Öyle bir şu anda fikir var. Yardımıc olabilcek varsa, şimdiden teşekkürler.. |
Bildirim