Şimdi Ara

arduino silecek motoru kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12 volt 55rpm ile çalışan bir silecek motorumuz var.

yaklaşık olarak 7-8 kg yüke girecek. bu motoru arduino ile çalıştırıp hızını düşürmemiz gerekli.

anlık buton kullanılacak. motor 20rpm ile bir tur atıp durmalı. arduino ya da farklı bir sürücü ile yapılabilir sanıyorum.

amaç şu, motora bir anlık buton bağlanacak. butona basıldığı zaman motor 20rpm ile bir tam tur atıp duracak.
    anlık butona bir kez daha basıldığında yine bir tam tur atıp duracak. bu iş günde ortalama 20-25 kez yapılacak.
    aptala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler şimdiden.

• Silecek motoru dediğiniz normal motor mudur? Step falan mıdır?

Step ise kolay, servo ise kolay. Ama DC motor ise uğraştırır biraz. Yani 20RPM yi yakalamak çok da olası olmayabilir.

Daha iyi bilen arakdaşlardan yorumlar gelir. Yanlışım varsa düzeltirler.
  • hocam motor şu.
    http://www.f1depo.com/12V-60Rpm-L-Redukturlu-DC-Cam-Kaldirma-Motoru-Sol-Reduktor,PR-410.html
    redüktörlü dc motor diye geçiyor.
    60 rpmde çalışıyor ,30 rpm bile yeterlidir benim için.
  • DC motor gördüm ben.
    DC motorda yapılabilecek şey şu olabilir. Sizin istediğiniz hız ve zaman ölçülüp hep aynı şekilde davranacağı umularak bir devre hazırlanabilir.
    Teoride aynı voltajla aynı sürede aynı tepkiyi vermeli. Ama pratik her zaman uymayabiliyor.

Bir de limitleyici ile hep aynı noktada durması kesinleştirilebilir...
  • Limit switch en kolayı hocam da devre nasıl ayarlanır onu bilemedim. Tork un düşmemesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pwm ile yapılırsa tork düşmez gibime geliyor. dc motor pwm kontrol diye aratın bir şekilde örnek kod çıkar kendi çalışmanıza göre güncellersiniz fakat hesabı nasıl yapılır bilmiyorum

• http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/pwm-dc-motor-kontrol-devresi-12v-40v-10a-modul-235098521

Hocam böyle bir şey buldum. Bendeki güç kaynağı da 12 volt 10 amper.

Bu devre iş görür mü? Arduino ya da sürücüye ihtiyaç var mıdır bu devreyi aldıktan sonra?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burada pot yardımı ile pwm oluşturuluyor. bende 555 entegresi ile yapmıştım çıkışınıda irfz44n mosfet kullanmıştım . yüksek amperlerde deneme fırsatım olmadı ama motorun hızını kontrol edebiliyordum. yine aynı mantık pot yardımı ile darbe genliği ayarlanıyor fakat tabiki kesin değerleri bu şekilde elde edemezsiniz. gözle görüp kontrol ederseniz ancak turunu ve dönüş hızını. Kesin tur sayısı filan istiyorsanız hesap kitap işin içine girer araştırmanız lazım.

ama kesin bir bilgim yok daha önce böyle bir motorlu uygulama yapmadım söyleyeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.