Şimdi Ara

Arena Class Tier

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni yeni arenaya girmeye başlayan biriyim.Mevcut metada tier list yapacak olsanız ilk 3 ünüz ne olurdu ?

• Mage, Hunter, Paladin
  • Mage nedense rankedda en az oynanilan sinif olmasina ragmen arenada en fazla tercih ediliyor. Alan buyuleri direk hasarlari ve etkiki hero poweri sayesinde olsa gerek. Sonra paladin druid rogue olmasi da hero powerinin boarda etki eder olmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WildDestiny

Mage nedense rankedda en az oynanilan sinif olmasina ragmen arenada en fazla tercih ediliyor. Alan buyuleri direk hasarlari ve etkiki hero poweri sayesinde olsa gerek. Sonra paladin druid rogue olmasi da hero powerinin boarda etki eder olmasıdır.

Anladığım kadarıyla arenada board control çok önemli bu yüzden dediğin gibi aoe damagelı classlar seviliyor.Bu bağlamda warlockun top tiersda olmamasının sebebi nedir ?
  • quote:

Mage nedense rankedda en az oynanilan sinif olmasina ragmen arenada en fazla tercih ediliyor. Alan buyuleri direk hasarlari ve etkiki hero poweri sayesinde olsa gerek. Sonra paladin druid rogue olmasi da hero powerinin boarda etki eder olmasıdır.
    Paladin,Mage,Rogue,Druid,priest,shaman-warrior,warlock,hunter

hunterın en sonda olmasının sebebi komboya bağlı olması,istediğin kartlar draftta gelmeyebilir.5 tane uth gelir bi tane buzzard gelmez.Hunter şans işi

Paladinin harika removalleri ve buffları var boardın temiz olsa elinde minion bile olmasa hero powerın var,bütün olay board control zaten arenada.

Arena tier list bu şekilde fakat doğru seçimleri yani card draw/minion dengesi/mana dengesi/spell dengesi bunu ayarlayamazsan her hero çöp.

kimisi 5 tane fireball alıyor,iyi güzel aldın fireballları da el kadar board controlun yok aklı olan zaten bulduğu gibi farseer draftlar 3 kartın arasında 3 manaya 3-3 kart 3 heal restore.Yani mage bile iyi güzel ama secret-spell-minion dengesi giriyor onda da.Yani hani PALADIN 1. ydi ?? 0-3 çektim diyen çok, bu denge çok önemli. Mesela rogue de çok minion tutmayacaksın boardda genel bir minion atar attığın minionla belki + spell rakibin boardını temizler 1-2 minion daha koyar devam edersin.Çünkü elinde minion kalmadığı zaman roguenin çok canı sıkılır. Benden sana tavsiye diyelim ki 2 veya 3 minion var boardın da rakibin hiç yok,elimdeki öbür minionları da oynayayım öbür el işini bitiriyim diye düşünme sakın.Arenada yavaş yavaş bitireceksin işini çünkü her zaman aeo removaller olabilir rakibinin elinde.Aniden bi bakarsın senin elinde kalmış 3 kart rakibin eli full. En büyük yapılan hata bu

• quote:

Orijinalden alıntı: baLbesh

Paladin,Mage,Rogue,Druid,priest,shaman-warrior,warlock,hunter

hunterın en sonda olmasının sebebi komboya bağlı olması,istediğin kartlar draftta gelmeyebilir.5 tane uth gelir bi tane buzzard gelmez.Hunter şans işi

Paladinin harika removalleri ve buffları var boardın temiz olsa elinde minion bile olmasa hero powerın var,bütün olay board control zaten arenada.

Arena tier list bu şekilde fakat doğru seçimleri yani card draw/minion dengesi/mana dengesi/spell dengesi bunu ayarlayamazsan her hero çöp.

kimisi 5 tane fireball alıyor,iyi güzel aldın fireballları da el kadar board controlun yok aklı olan zaten bulduğu gibi farseer draftlar 3 kartın arasında 3 manaya 3-3 kart 3 heal restore.Yani mage bile iyi güzel ama secret-spell-minion dengesi giriyor onda da.Yani hani PALADIN 1. ydi ?? 0-3 çektim diyen çok, bu denge çok önemli. Mesela rogue de çok minion tutmayacaksın boardda genel bir minion atar attığın minionla belki + spell rakibin boardını temizler 1-2 minion daha koyar devam edersin.Çünkü elinde minion kalmadığı zaman roguenin çok canı sıkılır. Benden sana tavsiye diyelim ki 2 veya 3 minion var boardın da rakibin hiç yok,elimdeki öbür minionları da oynayayım öbür el işini bitiriyim diye düşünme sakın.Arenada yavaş yavaş bitireceksin işini çünkü her zaman aeo removaller olabilir rakibinin elinde.Aniden bi bakarsın senin elinde kalmış 3 kart rakibin eli full. En büyük yapılan hata bu

Alıntıları Göster
    Mage ve Paladin Tier 1 derim ben, Geri kalan hunter hariç diğer tüm classlar Tier 2. Hunter Tier 3.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ercello

Mage ve Paladin Tier 1 derim ben, Geri kalan hunter hariç diğer tüm classlar Tier 2. Hunter Tier 3.

Alıntıları Göster
    paladin god tier mage tier 1 bence druid ve shamanda tier 2
  • Ben hunterla iyi oynuyorum arenada. 1 kere 12 yaptim genelde de 6-7 yapıyorum. Paladin sıkıcı geliyor mage ve druid biraz daha zevkli. Druidin yuksek canli tauntlu milyonları can sikabiliyor
  • quote:

Ben hunterla iyi oynuyorum arenada. 1 kere 12 yaptim genelde de 6-7 yapıyorum. Paladin sıkıcı geliyor mage ve druid biraz daha zevkli. Druidin yuksek canli tauntlu milyonları can sikabiliyor
    Ben Shaman'la ihya oluyorum genelde.Ayrıca arenada iş yapan pek warrior görmedim bana gelince seviniyordum.Mage ve paladin de arena için iyi classlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark4Void

Ben Shaman'la ihya oluyorum genelde.Ayrıca arenada iş yapan pek warrior görmedim bana gelince seviniyordum.Mage ve paladin de arena için iyi classlar.

Alıntıları Göster
    Paladin - Mage - Shaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackaliso

Paladin - Mage - Shaman

Alıntıları Göster
    pala - mage - war
  • Oynayış tarzına ve alışkın olduğun classlara göre herkes için değişir sıralama. Benim için Rogue>Mage>Druid, yaygın olan sıralama ise Paladin>Mage>Rogue. Ayrıca meta arenayı pek bağlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokg -- 11 Eylül 2014; 10:15:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokg

Oynayış tarzına ve alışkın olduğun classlara göre herkes için değişir sıralama. Benim için Rogue>Mage>Druid, yaygın olan sıralama ise Paladin>Mage>Rogue. Ayrıca meta arenayı pek bağlamıyor.
    Bunun için de bir anket açacaktım lakin @gokg'nin de dediği gibi oyun stiline ve kişinin alışık olduğu classlara göre değişen öznel bir mesele. Evvela, gelecek kartlar da bilinmediğinden, yorumlara göre yönelme pek sağlıklı olmaz kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Bunun için de bir anket açacaktım lakin @gokg'nin de dediği gibi oyun stiline ve kişinin alışık olduğu classlara göre değişen öznel bir mesele. Evvela, gelecek kartlar da bilinmediğinden, yorumlara göre yönelme pek sağlıklı olmaz kanaatindeyim.

Haklısın fakat arena metasına göre genelleyici bir yorum yapılabilir ki çoğunluk mage ve palladin dedi.Rogue de 3. sıralamada gib.Yani board control ve aoe damage bu 2sinde toplandığı için sanırım çoğunluk bu kanıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaturaLweeD_

quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Haklısın fakat arena metasına göre genelleyici bir yorum yapılabilir ki çoğunluk mage ve palladin dedi.Rogue de 3. sıralamada gib.Yani board control ve aoe damage bu 2sinde toplandığı için sanırım çoğunluk bu kanıda

Alıntıları Göster
    Mage - Paladin - Druid , bence en iyileri

• quote:

Orijinalden alıntı: AloneAssassin

Mage - Paladin - Druid , bence en iyileri

Alıntıları Göster
    bu zamana kadar en yüksek 9 win alabildim,oda rogue ile,geri kalanlar şu son zamanlarda 7-6-5 gidip geliyorum ve hepsi mageydi,bir kere olağan üstü bir deste çektim ondada 3-3 yaptım
  • FnL kullanıcısına yanıt
    İşte olağanüstü desteden kasıt ne onu bulmalıyız ben de demin olağanüstü dediğim bir desteyle 3-3 yaptım.Ragnaros falan vardı ama baktığımda hep kartlarım eksik kalıyordu mesela draw card sadece 1 tane koymuşum onun sıkıntısını çok çektim.En iyi deck dengeli deck bence öyle olağanüste kartlara gerek yok.
  • quote:

İşte olağanüstü desteden kasıt ne onu bulmalıyız ben de demin olağanüstü dediğim bir desteyle 3-3 yaptım.Ragnaros falan vardı ama baktığımda hep kartlarım eksik kalıyordu mesela draw card sadece 1 tane koymuşum onun sıkıntısını çok çektim.En iyi deck dengeli deck bence öyle olağanüste kartlara gerek yok.

bildigin ranked destesi gibi 2 flame strike 1 blizart fireball pyroblast 3 water elemental kart çektirebileceğim kartlar,koyun moyun hepsi vardı fakat karşıdakilerde iyi geldi hep,şans işi fakat o 6 oyunda çok zevkliydi
  • quote:

Aynen öyle yeni başlayan oyuncular farkında olmalı bunun. Zamanında Tirion, Cairne, Av. Wr., bir epic daha olan bir desteyle 1 win almıştım nasıl üzülmüştüm Play modeda olduğu gibi arenada da iyi kartlardan çok destenin uyumlu olması oyunu kazandırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokg

quote:

Aynen öyle yeni başlayan oyuncular farkında olmalı bunun. Zamanında Tirion, Cairne, Av. Wr., bir epic daha olan bir desteyle 1 win almıştım nasıl üzülmüştüm Play modeda olduğu gibi arenada da iyi kartlardan çok destenin uyumlu olması oyunu kazandırıyor.

Alıntıları Göster
    benim arenada izledigim yol.
    oncelikle spell minion dengesini kurmak oluyor. spellerim genelde boardi temizlemek yonunde. (flame strike, holy nova..vs). Ayrica bu denge spell + minion + 4 = 30 kart olacak sekilde yapmaya calisiyorum... oradaki 4 ne derseniz. Oradaki 3 kart, yerden ceken kartlar(tabi cikarsa). 1 tanesi de acidik swamp gibi weapon yok edici olmasi...

Minionlarda ise genellikle taunt secmeye calisiyorum. herif sana vuramazsa sen kazanirsin.. :) tabi taunt alacam derken health cok olanlar tercihim... (mesela frostwolf grunt gibi 2/2 yada goldshire footman gibi 1/2 tauntlar degil). onun disinda minionlardan 4 tanesi buyuk kartlar olmasini saglarim. 5+ damageli kartlar eger olurda oyun late kalirsa diye koz olarak tutarim... bufflanabilir kartlari da aralara 1-2 olacak sekilde serpistiririm.

peki kacar tane spell ve minion olacak sorusu ise, cevapsiz.. Cunku bunu siz ayarlayamiyorsunuz. Lakin imkanlar dahilinda ben 8 spell + 18 minion rakamlarini tutturmaya calisiyorum... Bazen pyromancer geliyor. bu pyromancer cok guzel bir kart... sirf bu kart geldiginde ragnaros gelmis gibi seviniyorum. bircok class'ta boardi temizlemede ise yariyor...

Stratejim ise; elimdeki 1 karta karsilik rakibin 2 kart harcamasi.. Taunt olmasinin sebebide bu. Yerde rakibin 3 tane kucuk minion varsa. 1 taunt ile hem onlarin canlarii azaltirsiniz. hemde bir sonraki kartla (holynova gibi) boardi temizlersiniz... rakip sizin 1 kartiniza 2 kart harcarsa kaybediyor...

benim genel olarak stratejim bu... kart secmedeki taktigim diyebiliriz... Tabi herzaman ise yaramaz.. Sans faktoru cok buyuk.. size durmadan wisp cikartiyorsa pek bir strateji yapmaniza gerek kalmiyor.... (gerci bir kere destede 2 wisp ile 5 win yapmistim:D)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.